![]() |
Prosuli mi vino po Pa800!!!! :(
Znate kako je isla prica, pijana budala....... :(
Uglavnom, morao sam da nastavim da sviram! Prvih desetak minuta se nista neuobicajno nije desavalo a potom je c#3 pocelo da ostaje (dirka se vracala ali je ton ostajao nekih 2-3 sekunde)! U loweru (koji je bio potpuno suv) aranzer je poceo da brljavi! Ne znam da li cu to sad dobro objasniti ali uglavnom Fdur u drugom obrtu (C F A skroz lijevo) svira kao F#9 a ostale obrte svira normalo! A(i dur i mol) u osnovnom obrtu svira kao Fdim7 a u ostalim obrtima radi! Dakle sve dirke rade ali kao akordi ne rade kako treba! Kad uhvatim a mol u prvoj oktavi cuje se mnogo tonova, potpuno disonantno (i taj dio je bio suv) Kad odsviram tonove A C E svi zvuce tacno i normalno! Danas, hvala Bogu, radi malo bolje! Ali i dalje imam problem! Kad drzim ton E2 i drzeci njega stacato odsviram C3 ovaj poslednji ton ne prestaje da svira sve dok ne pustim E! To mi nema nikakve logike s obzirom da C3 normalno radi osim u ovom slucaju! Sta da radim? Dajte mi neki savjet!!! Posuli su spricer ne crno vino, eto ako ista znaci! :( Pozdrav |
Za pocetak probaj da ga stavis na celo znaci ono gdje pise korg na pod da stoji tako uspravno sto duze.
|
Citat:
|
moras rastaviti i sve jednu dirku izvaditi i ocistiti to mi se isto desilo na i30 i kad sam ocistio sve je radilo kako treba.
|
pa to je to kad stisnes tipku ona se za nekoliko trenutaka lagano zaustavi
|
vino
Ma samo ga otvori i ocisti kontakte ispod dirki, ima da radi kao nov. Licno iskustvo.
|
pozz,isti slucaj sam imo ko i ti bas vino,ovako moras ga otvoriti,,ocistiti kontakte.ali moras onu ,,gumu,,tako reci odvojiti od ploce i ocistiti i plocu i kontakte obije strane,,ali obavezno dobro posusi sto si cistio,jer ces je morati par puta iza toga otvarati posle par dana zna da ne radi koja tipka..
e sad udri i otvaraj,,hehe.... |
Ma najbolje ti njega sad isperi malzom vode da to sve izade van,ili jos bolje colom.bambus je bolje nego samo vino,hahaha,malo sale,nadam se da ne zamjeras,kad ti to netko napravi mogo bi ga zgazit na licu mjesta,steta stvarno,nadam se da ces uspjet rijesit taj problem,rastavi sve i ocisit kako su kolege rekli i trebalo bi radit!
Pozdrav! |
Hee mom kolegi koji svira samnom su prosuli paprikas na korg x5d,sa klavijaturom nije imao problema radi mu normalno,ali jos uvek se sija od masti.;)
|
ha ha
jos si imao srece sa vinom . .. meni je jedan idiot prosuo punu casu KOLE ,morao sam da nastavim da sviram . . radilo je sve bez problema . . i . . nikad vise nisam uspeo da je ukljucim .... Popravka 800 dm u to vreme a t3 je onda kostao 2500. . .. i zato nikad vise nepijem sokove dok sviram . .. .. samo zestoka pica . .. ne zato sto hocu no moram .. zbog klavijatura . .. ha ha ha ha ha ha h
Moras sve dobro da ocistis i dobro . .. ali dobro da osusis . .. ja neznam kako je to kod pa 800 nisam otvarao(niti video kako izgleda unutra). .ali postoji sansa da imaju jedan sloj kao neki kontak mast ili kako da to nazovem (neka mi strucnjaci oproste )pa ces morati i to da nabavis . .. . pogledaj svuda gde ima tragova vina da ocistis vodi racuna da nesto ne sjebes sa statickim elektricitetom . .. obavezno pamucna krpa i uzemljenje sa napajanja . .. ja mislim da jo ok da se ocisti alkoholom .. on bro ispari i ne ostavlja talog . .. . |
ne okreći korga ni slučajno na stranu gdje su slova,jer ako ti ode kap vina na matičnu ploču i ti upališ korga to te onda može skupo koštati ,,,,,i ne pali je dok je ne otvoriš i očistiš i gumice na dirkama koje ti dodiruju onu usku ploču i onu ploču moraš očistiti ispod tipki (dirki)i to ne sa vodom nego imaš u apoteci kupiti alkohol za čišćenje i sa njim čisti sve to.nemoraš poslušati moj savjet ali čini mi se da bi se mogao kajati ako ovo ne uzmeš za ozbiljno
|
Meni bi razumljivo bilo da sama dirka ostaje! ali ovo nikako! Znaci C3 kad se sam odsvira radi savrseno normalno! A kada ga sviram u sexsti nanize (tj. E2 sa njim) mogu pustiti C ali ono i dalje svira! ista stvar sa G2 i Eb3! Nisu mi nepoznate gumice na ploci! Prije Korg imao sam Roland EM2000 koga sam vise puta rastavljao zbog slicne situacije! Al tu je problem bio jasan: Dirke jednostavno nisu radile! Da li je moguce da je pobrkalo i sam software??? Ne znam, bas sam sjeban zbog ovoga!!! :(
Jos nesto, da li cu mozda unistiti garanciju ako je sam rastavim? |
aaaaauuuuuuuuuu, koje li srece. Nekad davno i ja sam imao slicnu situaciju kad su mi prosuli pivo po G800. Sva sreca da mi se nije nista dogodilo pa sam mogao odraditi gazu. Ali drugi dan kad sam izvadio sinth iz torbe i stavio na stalak, nisam mogao nista raditi niti svirati jer su se svi tasteri slijepili skupa. Nista, ajmo Tomy, odvijac u ruke i sve rastaviti i rucno svaki dio cistiti. Mucio sam se cijelo jedno popodne i uspio sam je osposobiti za upotrebu.
|
Epa naravno Elvire! Cijelu noc sam je drzao bas suprotno od onoga sto je kolega prije tebe rekao! Znaci stavio sam je tako da su dirke bile na dole!
|
to ti je veoma jednostavno objašnjenje druže ,,,znamo svi da su voda,vino i mnoge ostale tekućine provodnici ,,,,e sad zavisi gdje se je potrefilo vino da je ušlo , kad stisneš tipku (dirku)ona stišće gumu koja pravi kontakt na pločici i svira ton kad pustiš prestane,ali pošto je u ovom slučaju ostalo vina na toj gumi ti stisneš dirku svira pustiš je svira i dalje e to ti je zato što je vino sa gumice ostalo na onoj pločici i dalje pravi spoj,jesi sad skonto šta je problem...nadam se da jesi
|
Ko ti posu to brate rodjeni ?
Jesi uspio ista da uradis ? |
Auh ... bedak, zaista. No, verujem i ja da se to sve lepo moze resiti jednim lepim ciscenjem.
Meni su, doduse davno SRUSILI M1 i XP10 sa stalka, ma ceo stalak je pao ... pukla plastika na M1, jedna tipka se polomila i jos 100 cuda :( Roland se samo malo ogrebao, valjda zato sto je laksi. Nista od svega toga nisam mogao popraviti ciscenjem, na zalost. Ti si bolje srece, 100% ces ga moci ocistiti... Drzimo ti palceve :D |
prijatelju takodje sam imo isti slucaj sa pa80,meni nije niko drugi prosuo nista nego ja sam,i to viski/kolu.uh kako mi je krivo bilo,ni danas dani to sebi nemogu oprostiti,tako da sad kad sviram pice drzim deset metara od sebe.kao sto su kolege rekle samo jedno dobro ciscenje i sve bi trebalo biti u redu.ja sam svoju odnio u servis i ljudi su mi to ocistili za 150$.ali opet si dobro proso,jednom mom kolegi su polomili klavijature,dva se idiota potukla i direkt na klavijature,obori li su i stalak i klavijature,roland g1000 je prezivio,ali triton mu nije vise nekad proradio.izgleda jos malo cemo mi morati nosti i resetke sa sobom kao dodatnu opremu pa da se dobro ogradimo.
|
Tako ti je to...zato i nas posao je "jako" placen da se opravljamo s'barabe.
Ni ja nisam izuzetak...mene pre 6-7 godina kad sam imao i3 prosulo mi pivo na pola klavijature.Moj tadasnji pevac-MAJMUN glumio neko ludilo i mu cela casa pivo pala na klav...i samo sam prosledio kako pola litar piva upija se u moj klav....UUUUUUUU....zamalo ga nisam ubio na lice mesta!!! Klav je prestao da radi smesta, ostavio sam ga da se osusi i krstio se pred da ga upalim.Palim ga ja i on radi...al dirke lepe....kao sustain ton.Ajde brate otvaraj klav,pa cisti dirku po dirku...i onda radio super.Prosla mi nervoza i opet narednje nedelje sluzbeno sa istim taj pevac na svirke ja...i sviram ti ja...a ono aranzer fals do fals...jao rekoh sta sad???Poceli su da sviraju neki cudni akordi neke 9-ke 6-ke sta ja znam...bitno da neke dirke nisu hteli da vrate ton pa se on lepio nekoliko sekunde.I tako taj i3 tada nikad nije proradio kako treba...onda mi crko i expander...i sam ga na kraju dao posto-zasto nazalost. |
drage kolege . . .to sto klav "sam svira neke akorde" apsolutno nema veze sa gumicama . .. . u 99% slucajeva problem je u software . .. narocito zato sto je nastavio da svira . . tecnosti su ko zna kakve kontakte napravile i sjebale ko zna sta (kao u mom slucaju) Da si odmah prekinuo svirku i brzo iskljucio iz struje onda OK.. ali ovako . .. ko zna . .. . ja ti zelim srece . . .ali . .. bolje ponesi u servis . . .
Uostalom to mozes i sam videti kada je otvoris . .. videces po glavnoj ploci tragove (fleke) jos ako je vino bilo sladunjavo ostavilo je male kristale secera koji su isto dobri provodnici. .. dovoljno je da je napravilo spoj izmedju samo dve nozice na nekom procesoru i eto katastrofe . . . |
Vjerujem da je svatko od nas barem jednom u svojoj muzičkoj "karijeri" imao situaciju s preljevanjem tekučine po klavijaturi. Tako su i meni prije 5 godina prolili kavu po Rolandu G-600 (a jedini aranžer je u tom trenutku na stageu). Ugasio ga u sekundi, stali sa svirkom. Ostavio sam ga da se suši, jer micanja nema. Do ujutro sam sviro na LE-a, a kompa je na N364 basiro do ujutro umjesto da je sviro harmoniku.
Najpametnije u takvoj situaciji uopće više ne paliti synth. Izštekati ga iz struje i stranu s tipkama okrenuti prema podu/tlu, tako da iscuri što je moguće više tekućine iz klavijature. Potom kod kuće otvoriti synth. Uzeti čistu pamučnu krpu ili ručnik, medicinski alkohol i očistiti sve elektroničke kontakte, posebice od šečera i fruktoze koje se ljepe, ali interesantno stvaraju vrlo vodljiv fluid za napon. Potom sve dirke rastaviti, uzeti poveču plastičnu kantu i staviti tople vode (ne prevruće - oko 40 Celzijusa). U kantu staviti oko jednu šaku deterdženta i sve dobro promješati i ostaviti oko pola sata da prašak obavi svoje. Za to vrijeme na mjestu ispod tipaka sa usasivačem očistiti svu prašinu i smeće unutar klavijature, a potom lagano s penzlom ili nekom manjom četkicom oprati sve (može neki lakši neabrazivni tekuči sapun). Potom sve dobro prebrisati, useti fen i doooobrrroo posušiti. kad ste to učinili, izvadite dirke iz kante s praškom, operite ih vodom (da isperete sapunicom) i stavite ih na ručnik/peškir jednu do druge. Preko njih stavite drugi ručnik i potom s fenom sve dobro posušite dok ručnici ne upiju svu tekučinu u sebe. Potom slažite jednu po jednu dirku natrag u synth. Prije konačnog sastavljanja syntha uzmite WD40 i lagano poprskajte elektroničke komponente. Ostavite da odstoji jedno sat vremena, sklopite i upalite "kombajn" :lol:, vjerujte da će raditi kao nov iz dučana. Ovaj zahvat možete povremeno učiniti barem jedan do dva puta godišnje i klavijature će vam uvijek biti ko nove. |
kolega jesi uspio nešto
|
Citat:
|
Treba klavijatura malo da se otrezni :)
|
Poslao sam ti na prive adresu upustvo o otvaranju i skalapanju korga pa 800, ako ne preradi,ja mislim dace sve biti OK
|
Ej rijesio sam problem! Nije situacija bila toliko crna, vise sam ja bio sjeban oko svega! Hvala svima i case dalje od aranzera i klavijatura!
PozzzZ |
Drago mi je da si uspeo resiti problem,a sad na sviranje. :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:13 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org