YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ljudi nabavio sam PA50 sta sad (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3705)

Mirnes24 24.02.2008 22:47

Ljudi nabavio sam PA50 sta sad

Ode moj trinity zahvaljujuci vama. Da mi vas ne bi ja bih i sad trazio ritmove ne bi skonto da je to solo klavijatura.
Uzeo sam Korg PA50. Sta mi sad treba da se naucim svirati garu. Da drma da se trese kuca. Ima li iko kakav ritam ili boju. Sta uopce znace ovi setovi i kako se to koristi. Ljudi pomagajte ako za Boga znate. Da li valja ovaj PA50 za pocetnika kao sto sam ja. Znam da je bolji PA800 ali nije mogao dzep pokriti. I ovaj sam platio 800 dollara a zena nema pojma o tome. Ako sazna najebo sam ga.
Svaka vam cast vidim da se pomazete na forumu i dijelite pozitivna misljenja. Tako i treba samo naprijed. Zdravi i veseli bili.

milan_lekic 24.02.2008 22:55

set ti znaci da su tu ritmovi i boje to sto tvoj Pa50 treba stavis set na disketu ubacis u klaviaturu i dereš garu sa ritmom dvojka i nekom harmonikom-violinom

MrNobody 24.02.2008 22:56

Eh ovako pozdrav kao prvo ;) , imas na downloadu sekciju kompletni ritmovi za pa 50,60,80 seriju to su ti setovi! Skines sebi set odpakujes ga na computer i to sto si otpakovo stavis na disketu! Ubacis disketu u klavijaturu i stisni disk otvorice ti se tamo vidjeces load mislim da trebas sad nisam siguran F1 ili F2 stisnut i zatim potvrdis sa Enter sacekas koji trenutak i set bi trebo biti ucitan sa Ritmovima i Bojama!
Nadam se da sam ti mogo pomoc ako zapne vici hehehe pozzzz........

BasariStudios 24.02.2008 22:57

Sad sviraj!

Citat:

Originalno postovano od Mirnes24 (Post 27535)
I ovaj sam platio 800 dollara a zena nema pojma o tome.

Nije valjda da ces ga cuvati ispod kreveta il kod komsinice.

tesla 24.02.2008 23:09

Citat:

Originalno postovano od Mirnes24 (Post 27535)
Ode moj trinity zahvaljujuci vama. Da mi vas ne bi ja bih i sad trazio ritmove ne bi skonto da je to solo klavijatura.
Uzeo sam Korg PA50. Sta mi sad treba da se naucim svirati garu. Da drma da se trese kuca. Ima li iko kakav ritam ili boju. Sta uopce znace ovi setovi i kako se to koristi. Ljudi pomagajte ako za Boga znate. Da li valja ovaj PA50 za pocetnika kao sto sam ja. Znam da je bolji PA800 ali nije mogao dzep pokriti. I ovaj sam platio 800 dollara a zena nema pojma o tome. Ako sazna najebo sam ga.
Svaka vam cast vidim da se pomazete na forumu i dijelite pozitivna misljenja. Tako i treba samo naprijed. Zdravi i veseli bili.

hehehe toooo care sad nadji neku garu kad te zena izbaci (a i ja nisam daleko od toga) da imas sta da opletes

SAD SAMO PRZI !!!
.......gara, gara, garis li se sada, k'o sto si se garila nekada............. udri maestro........
il sto bi nedim rek'o umpa, umpa....

kuki 24.02.2008 23:57

Samo napred;)

Mirnes24 25.02.2008 00:08

svaka cast

Ljudi svaka vam cast sto se mi se ovako brzo javili. Dok zene nema s posla sad cu ja to odmah da isprobam pa mi ga valja sakriti na tavan da zena ne vidi. Heheh
Jeben je zivot u drzavi gdje zena ima svako pravo a musko nikakvo.
Nego interesuje me kakva je razlika izmedu komletnih setova i onih setova za boje i samplove.
Nema nigdje pa50 kad sam otisao na boje i samplove a skinuo sam 2 seta za PA50.
Da li mogu korisiti i ove setove sto su za PA 60 ili PA 80
Ima li kakva razlika izmednju njih.
Cim naucim svirati odmah sebi trazim garu kakvu da drma...
HVALA vam jos jednom svima sto ste realni i skreni
Ima ovdje kod nas jedan sto svira ali nece da kaze nista. Skrt.

elvis 25.02.2008 00:47

ee moj mirnese objesi ti se odma..ako je takav ti zivot,,hahahaah,..nemoj samo reci da si u st.louisu...

zeko 25.02.2008 00:48

kompletan set ti sadrzi i ritam i boju i / ili sample a set sa bojama i samplovima kako i sam naziv kaze su boje i samplovi (znaci samo za desnu ruku)
pa50 ti nema samplera tj flash card,a pa80 ima...

Mirnes24 25.02.2008 00:55

Aha tako znaci. Znaci nista mi drugo i ne treba osim kopmletnih setova.
Jarane skinuo sam previshe ovih setova ima svasta. Kako nema niko set izvorne muzike. Da li to uopce postoji?
Nisam Elvise u St. Louisu u Californiji sam ali to je isto. Oni malo vise imaju crnaca nego mi a mi malo stroziji zakon i helem to ti je isto.
Zenu moras da milujes i da pazish i da joj govorish da draga.
Ako kaze ja idem malo izadji sa drustvoj nase je da kazemo da draga i tako nekako a ako se suprostavish ona ode pa ti drzava sve odbi sa plate.
Eto tako ti je to. Jednostavno

dugmic 25.02.2008 01:26

Citat:

Originalno postovano od Mirnes24 (Post 27554)
Jarane skinuo sam previshe ovih setova ima svasta. Kako nema niko set izvorne muzike. Da li to uopce postoji?
Nisam Elvise u St. Louisu u Californiji sam ali to je isto. Oni malo vise imaju crnaca nego mi a mi malo stroziji zakon i helem to ti je isto.
Ako kaze ja idem malo izadji sa drustvoj nase je da kazemo da draga i tako nekako a ako se suprostavish ona ode pa ti drzava sve odbi sa plate.

moj mirno nema tu drzave gde zena caruje samo vezbaj gary radmily i tako dalje ,kao sto vidis bice mozda zena predsednik ondasmo najebali, bicemo sluge ko nekad crnci ha ha alicese i nama obelodani jedan dan samo pici.

ognjen-ogy 25.02.2008 01:40

Drug ako nisi resio problem javi se meni, imam ja za pa50 sta god hoces !

Imao sam ga kratko, ali sam zato bio svega i svacega nabavio !

Pozzzz islusaj zenu hehehe . . .

tesla 25.02.2008 01:42

Citat:

Originalno postovano od Mirnes24 (Post 27554)

amerika, amerika zemlja velika, al je metar moga sela amerika cela.....
eeeeeeee care to treba od prvog dana dovesti u red inace si ga na*ebo, to odma od pocetka sto kaze jedna moja drugarica (eto nema samo vax drugarice) "oš neš ko i neš" ili ti na nomalnom srpskom oš neš nemoraš hehehe a ono cico maco i da draga malo morgen, pa svaka voli da je stisnes ko pravo musko a ne ko neki pederko..... sta bi one nocu nekog baju a danju papucica e pa nemoze. Ovako, ima danju baju a nocu muzikanta hahahaha pa ujutro sve na prstima po kuci kaze da ga ne probudim jadan svirao celu noc umoran je =)) eeeeeeeee da zna zora......

Jugo 25.02.2008 05:49

Lepo si ti to ispraksirao za svojih 29 godina!!! Svaka ti cast!
A ono na prstima.... Ma kakvi prsti!!! Leti po kuci, pod ne dotice!;)

tesla 25.02.2008 12:49

praksa care..... sta da ti kazem jebiga ja evo 30 god dvoje dece stariji evo vec ide u skolu pa treba to izdrzati hahahaha

Sejox 26.02.2008 00:55

E moj Mirnese,

To je u toj tvojoj Kaliforniji izgleda ovako:

-Dragi,odoh ja malo u nocni zivot
-Dobro draga,a kad se vracas?
-Kad me vidis
-Dobro draga i ni minute duze!!!!

Druze ne zamjeri,pusti zakon a navjezbaj Garu.(a gdje bas Garu nadje);)

Pozdrav

jager 26.02.2008 01:56

hahah :) Kupuju se klavijature, a zena da ne zna... ;)
Sve me to JAKO podseca na moja kupovanja tehnike od pre 10-tak godina:
"Ma draga, to mi drugar pozajmio ... pa daaaa, i ovo, i ono ... vidis kako ja imam dobre drugove..."
Pa joj bilo cudno kako to drugovi zaboravljaju da su mi "pozajmili" stvari ... a najcudnije joj bilo kad sam poceo da trgujem sa "pozajmljenom" robom ... Eeeeeee na kraju sam je oterao u 3 PM i ozenio normalnu zenu ... koja ne zanoveta sta kupujem od para koje sam zaradio... :D

Jugo 26.02.2008 06:04

Sve je dobro dok ti zena ne pocne birati i kupovati "aparaturu"! Onda si ga brale na..bo!;)

Mirnes24 26.02.2008 07:39

Ma svaka cast

eheheh Ma svaka cast momci. Dobri ste. Evo da vam kazem kao prvo nije me bilo tu probavam malo one setove ali nije mi nesto. Ima li iko kakav dobar set juznog vetra ili kakav za izvornu muziku za ovaj PA50.
Hajde molim vas javite mi.
A sto se tice zene. Zezam se ja malo. Dosta je sto je hranim obuvam i odijevam jos da joj polazem racune. Ne pada mi na pamet.
Malo jeste rondala sto se tice prvog Korga sto sam kupio. A on je bio i najeftiniji.
A kad sam kupio ovaj 3 puta skuplji ne smije ni pisnuti.
Kod mene je zakon Bosanski seljacki zakon. Ujutru ne idem na poso ako me ne probudi i tako to.
Ali ipak ima ono " to je do nje " Ona da nece dzaba ti sve jarane.
Sva prava ima u rukama.
Pusti sad zene. Kako cu ja savladati ovaj Korg pa da ja mogu kakvu garu lakse savladati. Znas da one pocnu se prvo uvrtati oko tebe kad joj lijepo zasviras pa onda malo namignes pa za rukicu. A ako da rukice da i ......:lol: pa onda ozezi.

korgich 26.02.2008 17:46

Bolan Mirnese sto ne pitas onog celavog sto izgleda ko Luis. On ti je imo Pa50, sad ima Pa800. Ja mislim da ti je on u San Jose-u.

al bundy 26.02.2008 18:50

[quote=Mirnes24;27703]eheheh Ma svaka cast momci. Dobri ste. Evo jebeda vam kazem kao prvo nije me bilo tu probavam malo one setove ali nije mi nesto. Ima li iko kakav dobar set juznog vetra ili kakav za izvornu muziku za ovaj PA50.

hahahahaha....e jebem te blesava....odavno se nisam ismijo ovako ko sada...svaka cast tvojoj zeni sto izdrzi stobom...nego ako neide,onda to ti fino negdje u mrak zavedi pa joj gurni prst u oko...nogom u cjevanicu...oba uha izvuci na vrh glave...i ugrizi je za lijevi sisu...vidces kako slusa....nego odakle si iz bosne i koliko je mineapolis od tebe...imam tamo pajdu on ti je pun setova,svega i svacega pa ti dam njegov msn pa nek ti objasni...

kuki 26.02.2008 19:51

E ti lepo sam slozi setove,pa ces biti zadovoljan!

Mirnes24 27.02.2008 07:39

eheheh jarane. Ujeo sam ja nju odavno za dojku samo ne sjecam se koja je bila jel lijeva ili desna. A jel to bitno sad koju moras ujesti da bi slusala.Iz Bosne sam od Tuzle a Mineapolis je bogami podaleko od mene. Kazi mi ima li tvoj pajdo sta setova za izvornu muziku. Ja bih da malo glumim Kalesijske slavuje, Refkine, Satelite, Sprecanske, i sve pomalo. Sateliti su zakon. Janbolji jarane. Ja ih snimio na telefon i pustim na poslu kad radim malo pojacam. Al da vidish kako ameri bjeze. Boje se te muzike ko vatre, a da im jos zasviram cijelo bi naselje pobjeglo ko crnci u Sant Louisu kad su culi pjesmu Gara.

eh moj KUKI jos kad bih ja znao kako se ti setovi slazu mislim da bi led poceo da pada. To ti je za mene Spansko selo. Nego bili ti malo pojasnio to kako ide.

nolimit 01.03.2008 17:29

heh evo i ja sam uzeo pa50 pa objasnite i meni kako da ubacim setove i ritmove na svog ljubimca i usput imali ko rock ritmova

paragovo 01.03.2008 19:11

Citat:

Originalno postovano od Mirnes24 (Post 27548)
Ljudi svaka vam cast sto se mi se ovako brzo javili. Dok zene nema s posla sad cu ja to odmah da isprobam pa mi ga valja sakriti na tavan da zena ne vidi. Heheh
Jeben je zivot u drzavi gdje zena ima svako pravo a musko nikakvo.
Nego interesuje me kakva je razlika izmedu komletnih setova i onih setova za boje i samplove.
Nema nigdje pa50 kad sam otisao na boje i samplove a skinuo sam 2 seta za PA50.
Da li mogu korisiti i ove setove sto su za PA 60 ili PA 80
Ima li kakva razlika izmednju njih.
Cim naucim svirati odmah sebi trazim garu kakvu da drma...
HVALA vam jos jednom svima sto ste realni i skreni
Ima ovdje kod nas jedan sto svira ali nece da kaze nista. Skrt.

Jarane to ti je dobra potez sto si uzeo PA 50 da se malo uhodas sa njim pa kad budes menjo samo predji na PA500 ili 800 i ubedis zenu da si prefarbao klavijaturu ko i ja svoju a ona luda pa povjerovala kaze siva je bila bolja hehe.
Pozdav

kuki 02.03.2008 03:55

Citat:

Originalno postovano od Mirnes24 (Post 27763)
eh moj KUKI jos kad bih ja znao kako se ti setovi slazu mislim da bi led poceo da pada. To ti je za mene Spansko selo. Nego bili ti malo pojasnio to kako ide.

Znaci skines ovde sa sajta neke setove,ima ih dobrih i manje dobrih.Onda vidis sta ti se svidja na kojem set-u i to sve slazes u jedan "svoj" set!Ne mogu sad opsirnije da ti objasnim posto trenutno nemam vremena,ako hoce moze neko drugi da ti objasni,ako ne objasnicu ti ja kasnije.

Pozdrav!

car mirko 02.03.2008 16:24

Pozzz. Samo Procitaj od 1 do 3 stranicetu sto pise bitce ti sve jasno
Pozzz. Svim pocetnicima i mismo nekad poceli

Mirnes24 05.03.2008 08:46

Citat:

Originalno postovano od car mirko (Post 28212)
Pozzz. Samo Procitaj od 1 do 3 stranicetu sto pise bitce ti sve jasno
Pozzz. Svim pocetnicima i mismo nekad poceli

Hvala vam kao prvo na razumijevanju a takodje i na pomoci.
Ja stvarno nista ne kontam. Tipicni Bosanac. Ja bih citao ali ne kontam koju stranicu od 1 do 3. Gdje se nalaze te stranice.
Stvarno mi ne ide ovo bas od ruke i pocinje me nervirati pomalo ovi setovi. Moracu ga prefarbat da izgleda kao PA 800.
hehehe. Mozda bude imo i bolji zvuk.
Hvala momci

al bundy 05.03.2008 10:58

Citat:

Originalno postovano od Mirnes24 (Post 27762)
eheheh jarane. Ujeo sam ja nju odavno za dojku samo ne sjecam se koja je bila jel lijeva ili desna. A jel to bitno sad koju moras ujesti da bi slusala.Iz Bosne sam od Tuzle a Mineapolis je bogami podaleko od mene. Kazi mi ima li tvoj pajdo sta setova za izvornu muziku. Ja bih da malo glumim Kalesijske slavuje, Refkine, Satelite, Sprecanske, i sve pomalo. Sateliti su zakon. Janbolji jarane. Ja ih snimio na telefon i pustim na poslu kad radim malo pojacam. Al da vidish kako ameri bjeze. Boje se te muzike ko vatre, a da im jos zasviram cijelo bi naselje pobjeglo ko crnci u Sant Louisu kad su culi pjesmu Gara.

kako nije bitno!!!!ovako:ako ti je i zena iz tuzle.onda za desnu,a ako je iz okoline za lijevu,a ako ni to nepali onda neznan....izgleda da ti ostaje samo da prodas korga =)).idi na youtube i upisi sateliti ili tako nekako,imaju snimke tamo pa stupi u kontakt sa njima...

Mirzonim 05.03.2008 12:37

eh ovako drug moj BOSANAC -- Tuzla i oklina ( Kalesija Zvornik i Srebrenik )..Uopste netreba da razmisljas o PA800 jer za Pa50 ima ritmova pun djavo -koristim pa 800 ali ti mogu dati sve za pa50 ( adidas dimije,vozi mala itd ) u sustini sve je jedan ritam...javi se ti meni jarane poslat cu ti ja to sa apetitom . Mirza

" jednog dana Avdaga nastrada "

Mirnes24 06.03.2008 02:23

Svaka cast legendo. To je ono sto mi treba. Da zapjevam onu "Vozi mala svoju limuzinu ali slabo ide u krivinu"
Ima zena da pobudali kad cuje to ali nema veze ujest cu je za obadvije. Hehehe
Malo sale al bez daljnjeg najbolji ste.PAtio sam se stvarno mjesecima dok ne nadjo ovu stranicu i vas dabome. Hvala vam svima a posebno tebi MIRZA legendo.

Mirnes24 06.03.2008 02:24

Citat:

Originalno postovano od Mirzonim (Post 28531)
eh ovako drug moj BOSANAC -- Tuzla i oklina ( Kalesija Zvornik i Srebrenik )..Uopste netreba da razmisljas o PA800 jer za Pa50 ima ritmova pun djavo -koristim pa 800 ali ti mogu dati sve za pa50 ( adidas dimije,vozi mala itd ) u sustini sve je jedan ritam...javi se ti meni jarane poslat cu ti ja to sa apetitom . Mirza

" jednog dana Avdaga nastrada "

Svaka cast legendo. To je ono sto mi treba. Da zapjevam onu "Vozi mala svoju limuzinu ali slabo ide u krivinu"
Ima zena da pobudali kad cuje to ali nema veze ujest cu je za obadvije. Hehehe
Malo sale al bez daljnjeg najbolji ste.PAtio sam se stvarno mjesecima dok ne nadjo ovu stranicu i vas dabome. Hvala vam svima a posebno tebi MIRZA legendo.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org