YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   sempl... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3688)

al bundy 23.02.2008 15:58

sempl...

pozdrav svima...imam jedno pitanje sto se tice semplovanih zvukova....
imam pa800 a nemam hd.sve vucem sa usb 500mb
jeli se mogu semplovani zvukovi isto vuc sa usb ili treba hd da ima...

E-L-D-A-R 23.02.2008 16:06

Kolko ja znam na pa800 ima 64 mb memorije za semplove.. A hard disk sluzi za cuvanje semplova, setova i ostalog..

Marco7 23.02.2008 16:37

...

Brate dzaba ti semplovi naa usb ili Hd kad ih nisi pozvao u Ram,znaci staavi ti semplove na usb i pozovi ih u Ram ali u tom slucaju kad god izvadis usb nece imati odakle da ti cita te semplove dok ne vratis usb stick u klavijaturu!

GALA 23.02.2008 16:42

Ja mislim da Pa800 ima u sebi flash memoriju tako kad ucitas semplove spremis ih na sint..
sint je bio kod mene par dana pa sam tako nest skonto oko tog..jer htio sam ih sve pobrisat i trazio sam Hard disk da ga formatiram al nije ga bilo tj.nisam nasao opciju da pise negdje HD pa sam vidio to gdje stoje semplovi...Mozda grijesim

Millan 23.02.2008 16:48

Ma, ne treba ti stalno usb stick, jednom ucitas, cekiras auto load pcm, valjda tako nesto, ne znam napamet, i cim palis klavijaturu semplovi se ucitaju automatski u ram. Ali ne sa usb stick-a, jer se ti semplovi cuvaju u memoriji klavijature i kad je ugasis... Meni treba minut ipo, kad upalim klavijaturu da se podigne sistem i ucitaju semplovi u RAM (oko 55mb semplova).

MrNobody 23.02.2008 16:54

Bas tako kosto je Milan rekao imam i ja svoj set od 63mb i treba mu odprilike 90 sekundi da podigne sistem!
Pozzzz.....

Marco7 23.02.2008 17:06

...

Ok,ok ima klavijatura svoju ssd memoriju!Ja sam ga shvatio da hoce da ucitavaa covek i druge setove i semplove a za to mu je potreban usb stick ako nema hd jer gde ce da ostavi te setove i da ih posle ucita ako nema hd!U ssd memoriju moze da sacuva samo ono sto mu je trenutno u klavijaturi!!!

tesla 23.02.2008 17:13

Citat:

Originalno postovano od alija9 (Post 27401)
ja mislim da mozes da stavis semplove preko usb,ali ti je problem ako nemas hard drive cim iskljucis klavijaturu svi ce ti se semplovi pobrisati.zato ti je potreban HD da stavis semplove na njega i tako kad upalis ponovo klavijaturu,ona automatski povuce semplove na ram.a preko usb nevjerujem da ce moci automatski da povuse semplove.mozda postoji neki trik da to moze ali ja nisam jos cuo da to moze.najbolje ti je uzmes sebi hard drive,to nije puno skupo,ali mnogo potrebno.

????????????????????????????
za al bundy
sve lepo sto zelis stavis na usb pa u sound mode pa ubacis u RAM i netreba ti ni HD ni USB ni TDI ni WRC ni GSI ni nikoji drugi klinac nego samo upalis klav i vozi

al bundy 23.02.2008 17:41

Sempl...

OK...NESTO SAM SKONTO NESTO NE ALI ISPROBACU SVE....
usbstick mi je stalno u klavijaturi a podesena je tako da cim je upalim puni pcm i treba uisto oko minute da starta,ali ovo ne shvatam sto je marco napiso da to ubacim u ram ili takmo nesto....
uglavnom,hvala svima,sad znam nesto vise nego prije:)

tesla 23.02.2008 17:46

idi na sound mode pa na record pa na dropdown menu (strelica u desnom cosku) na import e tu sa usb a ucitas sempl pa record pa yes pa menu tu na ekranu stisnes basic pa odaberes drugu stranu i onda ima da ti pise ROM sa leve strane gore to prebacis na RAM i ispod toga imas naziv tog sempla koji si ucitao e posle opet dropdown i write sound i to je to posle se igraj sa efektima i ostalim zezalicama. Cackaj malo neboj se neces nista pokvariti...........

al bundy 23.02.2008 17:56

ahaaa...isprobacu....hvala puno....

BasariStudios 23.02.2008 18:26

Citat:

Originalno postovano od alija9 (Post 27401)
ja mislim da mozes da stavis semplove preko usb,ali ti je problem ako nemas hard drive cim iskljucis klavijaturu svi ce ti se semplovi pobrisati.zato ti je potreban HD da stavis semplove na njega i tako kad upalis ponovo klavijaturu,ona automatski povuce semplove na ram.

Neznam otkud ti ta informacija al to nece tako ici, kao prvo PA800 nema
nikakvu potrebu za HD a kao drugo nije potrebno ni HD ni USB da samplovi
ostanu unutra, samo se jednom loadira i to je sve. Provjeri ti tvoje izvore
informacije jos jednom jer to sto si skontao je sve skroz pogresno.

Pozdrav

alija9 23.02.2008 21:19

ok,izbriso sam svoj post,ja se izvinjavam,ja sam stvarno mislio da je potreban HD,samo sam pokusao da pomognem,jer sjecam se ja kad sam imo pa800 da sam bio tako inforisan,ali tek i ja sam vidim da sam bio pogresno informisan,recimi nedime dali je takav slucaj isti i kod pa1x ili on mora da ima hard drive za semplove.

BasariStudios 23.02.2008 21:26

PA1X ne mora imati HD al PA1X ne moze drzati samplove u sebe imao HD il ne.
Na PA800 to stoji u FLASH i zato kad ugasis i upalis je tu al PA1X nema FLAS i
zato se uvjek mora sve loadirati.

Trenutno vrijeme na Forumu 22:52

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org