YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Namestanje Ritmova (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3441)

skoricnik 31.01.2008 12:43

Namestanje Ritmova

Kako namestate vase ritmove? (boje, efekti...)

Ja prvo sto uradim je:

Zamenim bubanj: ucitam iz UserDK bubanj koji je pravljen od Nedimovih T2 semplova i fabrickih bubnjeva od Pa800.

Bas: Bas_Ranke najvise koristim, zato sto je ostar i ima dubinu...

Kontra: jedno vreme sam koristio staru dobru Nylon gitaru semplovanu sa Rolanda, ali sad koristim Fender Kontru koja je elektricna, i nekako lepse zvuci na stilovima...

Dodam Graphic equilaizer (nadam se da se tako pishe :)) ovako: 10,8,5,5,5,8,10 (valjda ih ima toliko, nisam sad siguran)

U FX send posaljem ih na boje,...bla bla bla, i svaki ritam je tako namesten kod mene, i sve su snage izjednacene. :)

pozz

No.1 31.01.2008 13:01

Da to je tako za tezgarske stvari...ali taj bass ranke nikud drugde ne bi ga stavio...ima prelepe fabricne stylove za zabavnu muziku koje imaju namesteno RX zvuke tako lepe.Pozzzz

skoricnik 31.01.2008 13:28

Citat:

Originalno postovano od Korgovac-800 (Post 25098)
Da to je tako za tezgarske stvari...ali taj bass ranke nikud drugde ne bi ga stavio...ima prelepe fabricne stylove za zabavnu muziku koje imaju namesteno RX zvuke tako lepe.Pozzzz

Da, Finger bass stavim na fabricke ritmove i zabavnjake, a za narodnjake mi stoji Ranke ;)

kljucko 31.01.2008 13:51

Otprilike tako ide,ali ima tu jos opcija sa kojim mozes poboljsati ritam.
Radis li panoramu?
Stavljas li efekte na instrumente?

skoricnik 01.02.2008 18:50

Citat:

Originalno postovano od kljucko (Post 25101)
Otprilike tako ide,ali ima tu jos opcija sa kojim mozes poboljsati ritam.
Radis li panoramu?
Stavljas li efekte na instrumente?

Na panorami mi je sve namesteno na C+00. Stavljam efekte na bubanj, percussion, bass, acc-ove, uglavnom na sve instrumente koji su zastupljeni u stilu.

mr_eko 01.02.2008 19:49

ovo je bas zanimljiva tema.........o ovome bi trebali pricat i djelit savjete a ne neka sranja uvije kse nađu========;););)

kljucko 02.02.2008 11:41

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 25248)
Na panorami mi je sve namesteno na C+00. Stavljam efekte na bubanj, percussion, bass, acc-ove, uglavnom na sve instrumente koji su zastupljeni u stilu.

Malo ih razbacaj lijevo-desno sa panoramom...Napravi mjesta u zvucnoj slici i za pjevaca...Na bas gitaru nikad ne stavljaj reverb...Na kick sasvim malo reverba,gitarama daj malo korusa i reverba...Ne stavljaj istu kolicinu reverba na sve instrumente.

skoricnik 03.02.2008 10:33

Hvala na savetu :)

Marco7 03.02.2008 11:26

..

A moj ti je savet da odvojis klavijaturu na 4 izlaza pa ces se tek onda naslusati dobrog i zrelog zvuka ;)

skoricnik 03.02.2008 11:29

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 25389)
A moj ti je savet da odvojis klavijaturu na 4 izlaza pa ces se tek onda naslusati dobrog i zrelog zvuka ;)

Auu bratee...Probao sam, i mnogo bolje mi radi na 1 izlaz :D A i pride nemam toliko kablova :D

Izbalansirani su mi ritmovi tako da se svi lepo cuju :)

Marco7 03.02.2008 17:45

..

Auuu tu izjavu nikako nisi smeo da das ;)

kljucko 03.02.2008 21:01

Mnogo je bolje na 4 izlaza,tu nema sumnje..mada se dobar sound moze dobiti i na 2 izlaza.
Meni recimo mnogo znaci onaj Graphic 7EQ...njega uvijek stavljam na cijeli style i sa njim sebi dotjeravam kompletnu sliku.
Na FX A stavljam Reverb,a na FX B stavljam taj Graphic 7EQ i sendujem ga na max.
Onda slusam ritam i lagano stelujem dok ne zazvuci.
Nije lose prije toga malo se poigrati sa instrumentima u Easy Edit-u,malo ih pritegnuti...Experimentisi malo sa opcijama Attack i Decay,narocito na bubnju i bas gitari....Cuda se mogu napraviti.;)

Marco7 04.02.2008 00:30

...

Kljucko ok je taj 7eq,ja ga korsitim dosta za neke stvari ali kod mene nema efekta na bubnju i bas gitari ali je efekat mrak!Moze se dosta uraditi sa njim!E sad jedno objasnjenje zasto 4 izlaza i dacu jedan vanalan primer ali moze se u potpunosti uprediti sa ovim primerom o kojem pricamo!
Ako imam jedan put sa jednom trakom i pustimo tu 4 vozila odjednom,sta ce da se desava?Naravno bice guzva!Ali zato ako pustimo 4 vozila na put sa 4 trake... :)) Svaki dalji komentar je suvisan :D

vingula 04.02.2008 00:47

Neznam dal i vama tako al ja kad stavim na 4 izlaza 2 su mi suha,znači il moram vuč efekte sa mix-a,mada duže vrijeme tako i radim da na 2 izlaza stavim ritam i efekte vučem sa mix-a,a za desnu ruku koristim normalno efekte sa klavijature pošto na ta dva preostala kanala izlaze efekti iz klavijature.

Marco7 04.02.2008 00:53

...

Ja na bubanj stavljam efekat sa miksete a bas gitaru ostavljam suvu ali je namazem sa eq na kanalu od miksete!A na L i R koristim efekte sa klavijature jer mi tu izlazi desna ruka i Acc pratnje!Uvek su ti izlazi 1 i 2 suvi,bez efekata iz klavijature!

BasariStudios 04.02.2008 04:28

Ako je PA800 u pitanju onda nemas potrebu da delis izlaze, sve ti je tu,
imas 6 efekata i gotovo.

skoricnik 04.02.2008 09:11

Citat:

Originalno postovano od Nedim (Post 25463)
Ako je PA800 u pitanju onda nemas potrebu da delis izlaze, sve ti je tu,
imas 6 efekata i gotovo.

:D

Marco7 04.02.2008 09:28

...

Izvadi onda ta dva izlaza sto su ti viska pa ih prodaj nekom ;) ja da mogu jos cetri bi ubacio pa da je razdvojim na 8 kanala :D

BasariStudios 04.02.2008 10:53

Vi ste svi profesionalci i sound inzinjeri, ne mogu ja sa vama.
A ti Marco uzmi neku Audio karticu pa mu dodaj, koja ce ti
dati bar jos jedno 48 izlaza, onda pratices Ismeta Hora.

Marco7 04.02.2008 11:05

...

Heheh sound inzenjeru dje su te pesme sto ti radis i produciras!Ti ces da mi drzis govor sta je bolje a sta nije!Ti produciraj u tvom studiju ako hoces i na pola kanala a mene nemoj da prozivas koga cu ja da pratim i kako cu da radim!Koga sam ja pratio i sam kim sam saradjivao ti mozes samo da sanjas buraz i zato pusti ti Hora i kompaniju!Za Ismeta sam cuo davno a tebe ne bih ni znao da nije ovog foruma!Aj sad malo odspavaj pa kad se probudis vidi jesi li se naspavao ;)

tranzit 04.02.2008 11:05

Ovo jutro bas veselo. Markane opet si agresivan, pa covjek nije ni pomenuo da li je i koga pratio i sta je i gdje snimao. Polako, da ne bude opet svadje bez ikakve potrebe.

kljucko 04.02.2008 11:08

Ne ne,treba javiti KORG-u da izvadi taj visak iz Pa800,mozda jos pojeftini.;)
Logicno je brate da ce se dobiti bolji sound ako razdvojis kanale,to i ptice na grani znaju...Naravno ako imas dobar mixer na koji saljes bubanj i bas.
Ukusi su razliciti...nije svacije uho isto,neko se zadovolji i sa dva,a neko ni sa 10 izlaza.
Ja bi ih licno volio imati za svaki instrument po jedan.;)

tranzit 04.02.2008 11:11

A da javimo Korgu da napravi komplet od 8 aranzera od kojih ce svaki da svira po jednu traku ritma i svaki da ima po jedno 16 izlaza pa da svaki oscilator svakog programa saljemo na poseban izlaz, To bi bilo ha ... do jaja. De Kljucko boga ti napisi na kom mikseru radis uzivo.

Marco7 04.02.2008 11:15

...

Kljucko brate da ti ja kazem nesto!Kad radim profesinalan aranzman ja sve odvajam posebno!Svaki fuss mi je poseban,posebno bas pedala,posebno timpan po timpan,posebno dobos i tako sve redom!Imam zvucnu kartu sa 16 kanala i to mi je malo planiram da kupim sad od 32 kanala!Jedino tako mogu da dobijem vrrhunsku produkciju!Svaki noramalan producent to zna i radi tako ali evo ima i onih sto to mogu da odrade na 2 kanala al dobro ajde samo kad se ne pomnje Bob Gezt :) Tranzit nisam ja agresivan buraz nego sam alergican na teranje kontre bez potrebe i prozivanje!Danas cu da kontaktiram administratore da vidim mogu li da stavim neki moj aranzman studijski na download,neku moju pesmu sa festivala da ne bude da ja ovo sve pricam u prazno i tako to!

tranzit 04.02.2008 11:22

Marko na kom mikseru radis u studiju i koju audio kartu imas ukompjuteru, koje efekte imas u studiju i koje kompresore ?

Marco7 04.02.2008 11:31

...

Prvo uopste nije bitno na cemu radim ovde o cemu se prica ali nema veze recicu ti!Daj mi mrtvi berhinger pa cu ti na njega izmiksati sve kako trebaa ali naravno ako svaku komponentu odvojim posevbno jer logika kaze ovako!Normalno je da ces uvek bolje izmiksati Bas pedalu ako ti je sama u kanalu,jer ako budes miksao bas pedalu zajedno sa dobosem i svim ostaalim komponentama pokvarices zvuk na ostalim komponentama da bi nastelovao nogu ili sta vec!Koristim Rme zvucnu kartu,trenutno soundcraft mikser,od efekata koristim Uad,externi lexicon,tc powercore i jos masu toga!Radio sam i bezz ssvega toga naa kanta mikseru ali su mi izlazili dobri snimci i tto naravno kad bi miksao u mikseru po 30-tak kanala!Ali eto vidiss nisam znao da moze i naa dva kanala!Za Kljucka-Uopste nije bitno koju miksetu koristis uvek ce ti biti bolji zvuk na 4 nego na dva izlaza ;)

BasariStudios 04.02.2008 11:51

Marco, ti nisi vredan moje reci, bolje da cutim, pratim ja tebe davno ko si ti.
Nauci se neke osnovne kulture pa onda pricaj samnom i sviraj, slab si jos.
Nije sve u svirci, shupljo je to brate.

tranzit 04.02.2008 11:52

Marko, neko te je debelo slagao. Pitao sam te na kojoj opremi radis ne da bih saznao sta koristis nego zato da bih ti dao ispravan komentar. Taj mikser slobodno baci ili ga ostavi da se pjevaci zapanjuju kad vide tolike dugmice. Uad i PoCo su vrlo pozeljni a i taj Lexicon efekat. Tvoja RME karta ima odlicnu sabirnicu koju ti samo upropastis slanjem na taj bijedni mikser. Sta ti radis ? Ti destilovanu, cistu ko sunce, vodu proturis kroz WC solju i onda je pijes. To nema smisla. To sto ti pises o vise kanala koje vodis na mikser, to je opravdano samo u jednom slucaju, a to je da imas mikser koji ima bolju sabirnicu nego sto je ima RME a i da su mu tehnicke karakteristike najviseg ranga. E vidis da bi taj mikser bio takav on mora i da kosta. Sve sto je ispod bar 50.000 Eura nije interesantno jer tvoja RME karta je po svojim ADA konverterima u tom rangu. Zato kvaris sa tim miksercicem i njegovim bljutavim zvukom ono sto RME uradi perfektno ? Zbog kontrola pojedinih kanala ? Bez veze i glupo. Za tu kontrolu postoje mnogo bolja rjesenja a da signal opet stalno ostaje u PCu. Zar stvarno mislis da se ti ekvilajzeri na tvom mikseru mogu mjeriti sa dobrim VST plugovima ? Nikad, a mozda ni tad. Uad i PoCo su ti svakako vezani u sistem a i taj Lexicon vezi i to digitalno u RME napravi setup u sekvenceru, nabavi neki kontroler ako bas ne mozes bez dugmica i radi to kako se inace svugdje u svijetu radi jer ti u sustini onu destilovanu vodu dva puta propustas kroz WC solju, jednom pri miksanju a drugi put pri vracanju kada snimas stereo master. Mnogo, brate... a ne moras.

BasariStudios 04.02.2008 11:53

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 25478)
Kljucko brate da ti ja kazem nesto!Kad radim profesinalan aranzman ja sve odvajam posebno!Svaki fuss mi je poseban,posebno bas pedala,posebno timpan po timpan,posebno dobos i tako sve redom!Imam zvucnu kartu sa 16 kanala i to mi je malo planiram da kupim sad od 32 kanala!Jedino tako mogu da dobijem vrrhunsku produkciju!Svaki noramalan producent to zna i radi tako ali evo ima i onih sto to mogu da odrade na 2 kanala al dobro ajde samo kad se ne pomnje Bob Gezt :) Tranzit nisam ja agresivan buraz nego sam alergican na teranje kontre bez potrebe i prozivanje!Danas cu da kontaktiram administratore da vidim mogu li da stavim neki moj aranzman studijski na download,neku moju pesmu sa festivala da ne bude da ja ovo sve pricam u prazno i tako to!

Ti nisi normalan, niko nije spomenuo produkciju. Pricao sam za uzivo.
A jadan ja ako sam ostao da mi ti o produkciji pricas, ahahahahaha.
Na tvoja 16 izlaza i ulaza na karticu stavi jos 8 puta to sticices me onda.

BasariStudios 04.02.2008 11:54

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 25478)
Danas cu da kontaktiram administratore da vidim mogu li da stavim neki moj aranzman studijski na download,neku moju pesmu sa festivala da ne bude da ja ovo sve pricam u prazno i tako to!

Postajes smesniji, zasto potreba da pitas administratore? Zasto to samo ne
postavis ko i svi mi sto postavljamo? Il grebes se. Ne verujem da si toliko
kulturan brate.

BasariStudios 04.02.2008 11:56

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 25481)
Daj mi mrtvi berhinger pa cu ti na njega izmiksati sve kako trebaa ali naravno ako svaku komponentu odvojim posevbno ;)

Postajes smesniji, ne brukaj se.

BasariStudios 04.02.2008 11:58

Ako ti uporedjujes BEHRINGER sa ovom mixetom mora da ti nesto fali:
http://img155.imageshack.us/img155/7217/studio1sz0.jpg

tranzit 04.02.2008 12:02

E vidis Marko, na ovoj mikseti sto stoji ispred Nedima je pozeljno voditi te signale pojedinacno a jos kad se doda i perferija koja je vezana pa onda onaj Lexicon koji se nazire tamo u mraku, cini mi se da je 300 ili mozda i 480, onda sve to sto bi ti da radis ima smisla jer je sva ta oprema vrhunskog kvaliteta.

BasariStudios 04.02.2008 12:03

L480. Joj buraz, poslacu ti sliku od novog 16 trakasha sto sam uzeo analognog, joooojjjj majko
da bacis sav onaj pro tools u smece...zzzzzzzzzzzzzzz

tranzit 04.02.2008 12:15

Koji je trakas, ama hebes protools.

kljucko 04.02.2008 12:16

Nedime jel ovo tvoje 1/1?
Izgleda strasno.;)
Imas li spisak "pacijenata koji su prosli kroz ovaj studio?

BasariStudios 04.02.2008 12:17

Sa predjemo na temu:
Citat:

Zamenim bubanj: ucitam iz UserDK bubanj koji je pravljen od
Nedimovih T2 semplova i fabrickih bubnjeva od Pa800.
Zadnje vreme sam zaprimetio da neke fabricne bubnjeve mogu biti i mnogo
bolje od one sto sam ja samplirao. Zavisi u kakvom se aranzmanu u ritmu
bubnjeve nalaze. Morate znati da jedan glas ne zvuci isto u svakom aranzmanu.
Ima puno faktora tu, sami MIX, Efekti, Glasovi koji su sa njime zajedno i sve.
Citat:

Bas: Bas_Ranke najvise koristim, zato sto je ostar i ima dubinu...
Ne verujem da je najbolji, PA800 ima BASSove sto pojedu njega na brzinu
al ako je to tvoj ukus u redu je a ako je to navika zasto svaki ostali koriste
taj bas onda je smesno i zalosno. Neke BASSove fabricne na PA800 se daju
odraditi da padnes na guzicu.
Citat:

Kontra: jedno vreme sam koristio staru dobru Nylon gitaru
semplovanu sa Rolanda, ali sad koristim Fender Kontru koja je elektricna,
i nekako lepse zvuci na stilovima...
To sve zavisi do ukusa i aranzmana, u vecinu stilova na skoro svaku Gitaru
znam staviti po koji WAHWAH ili neki drugi AMP efekat i bude bolje.
Citat:

Dodam Graphic equilaizer (nadam se da se tako pishe :)) ovako:
10,8,5,5,5,8,10 (valjda ih ima toliko, nisam sad siguran)
Sa njima moras vrlo pazljivo raditi, niko ti nikakve brojke na svetu o tome
ne moze dati. Po mome sam otkrio da mi se 4 BANDNI vise svidja od 7.
Citat:

U FX send posaljem ih na boje,...bla bla bla, i svaki ritam je tako
namesten kod mene, i sve su snage izjednacene.
Tu lezi najveca majstorija i iskustvo. Pokusaj da skoro uvek saljes jedan
blok u drugi blok a to ti je ono desno izmedju oba efekata gde ti je
SEND FX D TO C. Ako u STILY ne koristis neki MODULACIONI ili DINAMICNI
Efekat najlepse je u block A i B staviti 2 razlicna Reverba i onda oba dodavati
po trakama, jedan kratak i jedan duzi.
Citat:

Na panorami mi je sve namesteno na C+00. Stavljam efekte na
bubanj, percussion, bass, acc-ove, uglavnom na sve instrumente koji su
zastupljeni u stilu.
To treba biti zabranjeno da bude tako al nije, pokusaj da nikad to vise ne
radis i stavi jos jedno pravilo, nikad ne paniraj skroz levo il desno, sjebe
svu sliku. Kick, Snare i Bass nikad da se ne maknu od sredinu.

Ima jos puno toga tu.

BasariStudios 04.02.2008 12:22

Otari MTR-90III 2
http://img174.imageshack.us/img174/6580/mtr90ff7.gif

BasariStudios 04.02.2008 12:26

Citat:

Originalno postovano od kljucko (Post 25491)
Nedime jel ovo tvoje 1/1?
Izgleda strasno.;)
Imas li spisak "pacijenata koji su prosli kroz ovaj studio?

Da, to je odnedavno, posto sam prodao ProTools, spisak nije bas puno veliki
posebno nasi:
Muharem, Esma, Jurij Junakov, Ivo Papazov, Synaj Saraqi, uskoro ce Sejko
valjda, nekoliko Turskih pevaca, Said iz Makedonije i jos neko tako.
Stranih ima vise:
1 Pesmu za cover Rammstein iz Njemacke, Claus Larsen (Leaether Strip)
iz Danske, KMFDM, LNTG, nekoliko lokalne Rock grupe i licno JA, gde jos
nijednu pesmu za sebe nisam zavrsio osim neke 3/4 zajebancije.
Kod nas Turaka kazu:
Majstoru uvek mu krov od kucu curi.

Pozdrav

tranzit 04.02.2008 12:31

Uuuuuu.... Otari, dooooobar. Ja radim na 16/24-track 2" Telefunken M15a sa Autolocatorom MTC 104. Mikser je ADT 5 MT 52 - Kanala Inlineconsole sa VCA-automatizacijom na 48 kanala.

Trenutno vrijeme na Forumu 10:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org