![]() |
korg i3
moze li mi neko ko je imo iskustva sa korgom i3 reci kakva je to klavijatura, koliko se da isprogramirat i kakva joj je cjena? hvala!
|
KORG i3 koliko znam ima 4 user-a,tj. mozes ubaciti 4 ritmova.Boje ne mozes da editujes.
A inace klavijatura moze jos uvek da odradi svirku,i ima jako kuciste i odlicne dirke. A cena po mojom ako je u odlicnom stanju ne bi trebala da bude vise od 300-350 evra. |
kuki hvala..kako ima malo usera onda bi bilo dobro da po svakoj varijaciji ubacim drugi rimam,zar ne? inače sam novi u narodnoj muzici, pami je puno toga jos strano, a jako me zanima.
|
E to da u jedan ritam ubacis npr. 9-8 i 7-8 uopste nije losa ideja!
Ja sam postavio neke setove za KORG i3 u download centar(ne znam kakvi su). Ma samo polako naucices vremenom,pogotovo na ovom forumu koji je odlican. Pogledaj malo teme po forumu ima dosta toga. |
po svemu sudeci nije bas sjajna za kvalitetno odsvirati narodnu muziku..jer imam problema i sa tercama, a znas i sam da ih nije uvijek lako odsvirat. ima svojih kvaliteta, kao sto si spomenuo dirke, ali mislim da se u nicemu drugome ne istice..skinuo sam sve sto si stavio u download centar, ali jos moram i ja vidjeti kako to zvuci. hvala ti jos jednom...
|
Dobro to je starija sprava,isprobaj ono sto sam postavio,nesto se sigurno da iskoristiti.
|
kuki ?? ili netko drugi tko zna...skinuo sam iz download centra fajlove za korga i3 i spremio na disk. kada ih zelim ocitati izbaci mi poruku da ne moze ocitati disk??? postoji li rjesenje problema??
|
Mislis na flopy disk ili hard disk,ako je flopy onda probaj na neki drugi flopy prebacit to sve pa probaj onda jer ti flopy diskovi znaju zezat,probaj fomatirat disketu pa ponovo sve ubaci i probaj ocitiat!
|
Jesi li raspakovao fajlvove?Ako ne raspakujes klavijature ne moze da procita.
Ako si raspakovao i tako ubacio na flopi a klavijatura ne cita onda je verovatno do flopija. |
pozdrav zeko,,,,kao prvo da ti kazem da je bas taj i3 zmaj nad zmajevima ,bio...a i danas je za mene ne zaboravan...i vjeruj da ima jos ljudi sto ga koriste.....
zeko prijatelju mozes je formatirati mjesec dana ali ti nece nista to pomoci.nego ima jedna mala caka,kad je formatiras kompjuter je nece poznati..nego moras zatvoriti drugu stranu flopia onu rupicu.znaci ne zastitu flopia,onu drugu rupicu moras...nalijepi selotep na nju sa obije strane i onda je formatiraj na i3.i trebala bi sad da radi na pc-u.onda prebacis te ritmove na flopi,i kao sto neko rece pogledaj da nisu u zipu samo,,..eto.. pozdrav,,i javi rezultat.. |
Da, ili lepljenje "rupe" ili negde nabavis diskete od stare Amige 500. Bitno je da su DD (Double Density) diskete...
|
Citat:
To je zeko napisao! Procitaj pazljivo celu temu i videces. |
vidio sam kuki,,sad sam usto..i nisam jos se ni umio,,haha....sjeba se...ali sam prepravio.bar mislim,,hehe....
|
mislim na floppy disk..sve sam fajlove raspakirao i pokušao sa 3 različiti nova floppia..ali ni s jednim ne radi???
|
Jesi li probao tako kako je rekao elvis?
|
Ako sam dobro shvatio, i3 zna da cita i pise samo DD diskete. Koje ti koristis? Da li pri vrhu sa obe strane imaju "rupe"?
|
hvala svima na odgovorima...elvis,jager probat cu tu varijantu sutra,jer komp na kojem trenutno radim nema floppy diska...javim rezultate..pozdrav kolege
|
Citat:
|
E! Onda onu rupu koja je samo rupa (nema poklopcic koji moze da se pomera) prelepi lepljivom trakom. Ona druga rupa takodje treba da je "zapusena", mozes tu malu plastiku da pomeris noktom.
Prva rupa (bez poklopcica) odredjuje da li je disketa HD ili DD. Sa rupom je HD, a tebi treba DD (bez rupe). Druga rupa odredjuje da li na disketu mozes pisati, ili ne. Ukoliko je rupa, nema pisanja, vec samo citanje. Ako rupe nema, mozes po njoj pisati. Probaj, mora da uspe :) |
kuki..evo odgovorio sam maloprije da cu probati varijantu sutra...vidis i sam razlog.. a ako sve bude ok,javim ti kako zvuci...pozdrav
|
OK,nadam se da ces uspeti.
|
Ma mora mu uspeti :) A ako bas ne bude islo, onda je do floppy drajva u samoj klavijaturi (prljava glava verovatno)... malo alkohola resava stvar.
|
Da tacno...ta mala caka sa selotejpom je vrlo bitna za i3...i obavezno disk da formatujes na samoj klav.
A oko ritmove to je tacno da moze samo 4 user stylova...ali moze da se ugradi unutra jedan cip koji se zove EXPANDER,ja sam imao Expandirani i3 i svirao sa 32 user stylova...znaci puta 8 imas prosirenje.User 11.12.13.14-(ovo je obicni) a sa Expanderom imas User 21.22.24.24.31.32.33.34.41.42.......sve do 81.82.83.84. Ta dopuna i nije tako skupa jer ranije kostalo oko 50 maraka, sad je i manje, samo ne znam jel jos uvek dostupan taj mali hardverski del. Mozda i zato nece disk da ti loaduje set,mozda je set sa Expandirani i3.Probaj pojedinacno da metnes stilove i boje...ili ona caka od pre sa formatom. p.s.Imao sam i3 pre 10 godina....prvi moj profi klav...prva ljubav sto bi se reklo.Heeee....prva ljubav ne da srce lako....ajd ziveli. Pozzz |
pozdrav kolege..evo da vam se javim kako sam obecao jucer i obavjestim da je sada sve u redu. "Caka" je bila krivac za gresku u citanju..hvala svima koji su mi pomogli da rijesim problem..
Kuki- u svemu sto si postavio ima dosta dobrih stvari... korgovac- moram se malo raspitati za taj expander..ako imas ideju gdje bi se mogao nabaviti u HR, molim te javi... pozdrav svima... problem se klavijaturom...nakon sto sam jucer ocitao set ( kao sto vidite u prethodnom postu) i sve je bilo super...danas upalim klavijaturu i samo se zatamni display- nista ne gori, niti jedna lampica, nista nije u funkciji, niti svira...probao sam vise puta ali isto ????? |
Trenutno vrijeme na Forumu 19:58 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org