![]() |
Pa 800 Vs. Pa1x
Koji je bolji i mocni od ova dva?
jel ima neke velike razlike? jEL SE MOZE UGRADIT CD-CITAC U PA800 KAO STO MOZE U PA1X? koji je skuplji i koliko vredu od prilike? kabi......... Pazi ! Dupliraš teme već 2. put !!! |
Hahahahahaha...
|
Sto se tice ove dve klavijature imas celu enciklopediju na ovom sajtu.
|
nedime sto zajebavas coveka?? jbg....ovo nema smisla jebo ga ti...
|
Ne zajebava ga,nego je vec ovo postalo mnogo smesno koliko puta je bila ovakva tema.
Vec moj papagaj zna sve o ovim klavijaturama. Treba pretraziti malo ovaj forum i sve ce biti jasno kao dan. |
pa jbg..moze se to i fino reci da se pretrazi...znam i ja da je pun forum ovakvih tema...al jbg...
upravu si i ti ...ali ja mislim da bi trebalo fino reci coveku sta i kako i tacka... pozdrav! |
Dobro onda cu samo kratko reci da je PA800 bolji(jedino sto je plasticno kuciste i lose dirke).
|
Cao kolege,ja se izvinjavam ako sam postavio isto pitanje ako je vec neko ranije postavio isto pitanje , ali ja nisam nasao bas tu temu izmedju te 2 masine!!!!!
|
i nisam bas dobio odgovor dal se moze ubacit cd-citac u pa800
|
Za CD citac nisam siguran,ali jos kod nikog nisam video da ima na PA800 citac.
Ali mislim da ti on nije ni potreban. |
Citat:
|
Citat:
|
[QUOTE=kuki;24617]Za CD citac nisam siguran,ali jos kod nikog nisam video da ima na P
Ok, hvala ti na odgovoru kuki
|
sve sto ima u pa800 jel ima i pa1x? ili nema?
|
Msm da je ova tema bila aktuelna ranije...Al ajde,da vidimo,mozda ce josh svadje da budu...=)):D
Udrite po korgovima,i onako je nesto monotonoB-)B-) |
Citat:
|
Citat:
|
Hahahahhahahahahahaahhah! Nedime, evo ga poceinje opet...nova ekipa novi belaj...dal ce samo biti ko i onda 140 odogovora i jebavanja i provociranja!Hahahahahah!
|
..
Ajde da se i ja malo ukljucim...Brate diskutabilno pitanje je koja je klavijatura bolja,vidis oni tvrde da je pa 800 ja kazem da je bolji Pa1 x pro!Ljudi tvrde da je to mali Pa2 x pro a ja kazem da nije jer nema pola opcija koje ima Pa2 x pro ali sve to nije vazno sada!Nemas opciju u Pa 800 za cd rom ali zato imas opciju flash memorije sto je prakticnije nego jedan cd rezac a i jednostavnije!Moj ti je savet ako se razumes u aranzere da podjes lepo i probas obe klavijature pa onda odluci koja ti se vise svidja ;)
|
hvala na odgovoru marco,kabi
|
Ma ljudi...Za mene je PA1X ZAKON...Ko ume da svira,i ko zna da radi sa instrumentom i koji instrument mu najbolje odradi poso,taj mu je najbolji...Kolega Jasko mi je dao pa800 da mu ga sredim i posle par dana vratio sam mu ga nesređenog.Izvinuo se čovjeku i reko da mu ga ko drugi sredi...Imo sam ga priliku testirati na sve moguće načine...Jednostavno nije ni pola kvaliteta kao PA1X...Prva mana što mu fali a meni je jako važno,jeste slideri ispod displaya...To mi znači ko pola klaviature.Usred improvizacije smanjim DrumKit i pustim samo Perc tarabuke da mi udaraju...Jaoo koje ludilo to pravi u kafani...Drugo,tipke na PA1X su MNOGO bolje nego na PA800...U suštini ima pa800 više RAM-a,i veću polifoniju i mnogo je lakši...Ali jednostavno za moj rad i zaradu PA1X je više nego dovoljan...Kad narod čuje šta s njim radim oduševe se i to mi je cilj svega---Odraditi odlično posao sa dobrim instrumentom...Dakle za mene lično---PA1X rules i dugo će mi ostati radni stroj na svirkama,a kome paše PA800 nek izvoli,za informaciju PA1X (sa zvučnicima) je još uvjek oko 2300-2500eura dok se PA800 može naći već i za 1600Eura...Pozdrav!
|
Ovde se ne govori o ukusima e meni ja taj bolji a meni taj,nego treba gledati realno!
A realno je PA800 bolji(jeftiniji je samo zbog izrade,da ne bude zabune),e sad neki izgleda nikad nece moci da shvate... Znao sam de ce biti e ovaj sint je ZAKON on ubija,nemoj njega on je jeftiniji i a ovaj je skuplji i tezak kupi onaj skuplji,nema veze sto je ovaj drugi tehnicki napredniji....itd Ja samo kolegi realno govorim koji je bolji,a ne zanima me ni jedan od tih sintova. |
Priko bez uvrede...kvalitet instrumenta se gleda po tome koliko je klaviatura spremna i sređena za posao...Šta će ti PA800 kad nemaš sređenog materiala da odradiš tezgu kako je Bog reko?A doduše,ipak mislim sa 15 godina svirke da imam iskustva sa instrumentima,a klaviaturi sam zamjenio mali milion...Ne želim da se svađam,ali ipak komentare na moje postove zadrži za sebe,ja t enisam još nikad uvrjedio a i ne bi želio jer smo svi kolege...Pozdrav!
|
Citat:
FAKT koji se ne moze promjeniti, svidjalo ti se il ne, ja nisam pricao sta je bolje nego sam dao FAKTE koje i dalje stoje. |
Ne zelim ni ja stobom a ni sa bilo kim drugim da se svadjam!
Mislim da sa onim sto sam napisao ne bi trebalo da budes uvredjen jer ja nisam nista licno rekao tebi,nego sam govorio o instrumentu. Pozdrav! |
Pa 800 BoG :-)
|
Samo ne zaboravi, kazu da je bog jedan.
|
Ma Pa80 je zakon hahahhahaah
|
Ne znam sta da kazem...odnos cena/performanse kad uzmemo pa800 je definitivno broj 1.
Kraj krajeva svakom cilj je da minimizuje troskeve a da vise zaradi...( i da se ne kilavi ) |
...
Ipak cu da se kilavim :))
|
Vrlo jasno!!! Svaki ima pravo na svoj izbor!!!
|
Tako je,a kolega kabi nek odluci ili hoce laksi i bolje zvuceci sa malo losijom izradom ili tesku i malo losije zvucecu klavijaturu sa malo kvalitetnijom izradom(PA1X nije bas tako kvalitetno izgradjen kao PA1Xpro).
Odluka je samo na tebi,a moj ti je predlog ako imas cesto svirke da uzmes PA800 jer je laksi za transport! |
Kuki a po čemu je to PA1XPro kvalitetnije izrađen...Zbog kućišta jel?
Pravo da ti kažem poznam mnogo muzičara kolegi kojima kao prvo sinth sa zvučnicima mnogo znači...Mnogi rade po foklorima i ne sviraju na ozvučenje pa zvučnici dobro dođu...A što se tiče težine PA1X iako je manji mnogo je teži od pa1xPro...Valjda zbog "zvučnjaka" a ako hoćemo kvalitet izrade,najkvalitetnije izrađene su Kurzweill klaviature al eto na tu firmo mnogi zaboravljaju...A i ne prodavaju se ovdje kod nas nikako...Al et stvar odluke,neki kažu kako je PA800 smanjena vetija PA2X...Nikad i Nikad...Razlika ko nebi i zemlja al za mnoge je to glomazna klaviatura...A da vas pitam dali je po vašem sad PA2X nadmašio Tyros 2?...Baš čekam odgovore i iskustva...Pozdrav! |
Po mome i P1X je nadmasio T2, al fakti govore drugacije, nije tako fakticki.
PA2X je to provalio davno i fakticki i svakako. I da, PA800 je smanjena verzija i to ti mogu dokazati nacin na koji hoces. Razlike nisu od nebo do zemlja nego nikakve, vrlo malo, mogu na jednu ruku prsta da nabrojim: 1.67MB-256MB RAM 2.61-76 DIRKE 3.Obicni monitor-Onaj sto se podize 4.Nema direktan TXT access-IMA 5.Nema XLR i DIG.-Ima XLR i DIG. Da predjemo na najvaznije stvari: ROM-SKROZ ISTI! FX-SKROZ ISTI! Guitar Mode-Oba imaju Master EQ I Track EQ oba imaju Ja ne vidim koje su tu od zemlju do neba. |
Wtf. si sad rekao, majke ti?!?
Napishi na engleskom, molim te, ako ti je lakshe! Ovko vidim samo 5 zasebnih i nebitnih stvari! :)) |
u realnosti gledano...nedime druže nemoj da se ljutiš ali pre a mjeseci nas dvojica smo se kačili u par temi baš oko toga što sam ja tvrdio da je PA1X-serija nadmašila Tyros,a ti si tvrdio suprotno...E hvala bogu da si konačno izjavio da je PA1X bolji...Obradovo si me...Ali ipak znaš koliko znači RAM memorija...Slično ko kod PA1x i PA800...Ipak PA2 ima CD-rw,MP3,pa još dodatnih stvari i đavola...Sačekaću koju godinu da vidim kojeg monstruma će Korg da razvije kao nasledniuka,pa kad bude verzija sa "zvučnjaci" onda ću da ga kupim...Jedva da sredim PA1X kako dolikuje,već izašla 2 nova aranžera...Pozdrav!
|
Citat:
dirke i nisu lose ja sam mislio isto kada sam ga probao prvi put sad je vec druga prica sto se tice dirki izuzetno je brza dirka sto je verujem dosta bitno i nije teska ako nekom smeta kuciste onda je uvek tu PA2X ako je neko spreman da da za kozmetiku 1000 € |
Stvar mog neukusa, verovatno ... ali klavijatura sa zvucnicima ... ma koliko to bilo korisno u nekim slucajevima, deluje kao klavijatura koju si kupio na buvljaku :)
Obozavao sam moj stari Poly800, bas zbog toga sto nije imao zvucnike :) A kvalitet tipki mi je PRESUDAN u izboru klavijature... i kuciste je dosta bitno, ali tipke.... |
Neznam po koji put da to opet kažem,al oni fabričku zvuče isto,PA800 ima lošiju tipku i plastično kučište (ovo je več i kolega KUKI naveo) i ima proširenje do 128MB rama, osobno nije mi praktičan za svirku jel mu je raspored tiki (dugmića) totalno sjeb...,PA1X ima bolju tipku, bolje kučište i proširenje 32MB rama, a raspored tipki (digmića) je lijepo napravljen-praktično i dobro složeno (brzo snalaženje) dalje je po tvom ukusu.
|
...
Jos nesto da dodam u razlici pa800 i pa2...Pa800 u odnosu na Pa2 x pro ne moze da transponuje i ubrzava mp 3 fajlove,cak ne moze ni da ih pusti :) a o kvalitetu izrade da ne pricamo, i Pa800 ima slabiji vokoder negoli Pa 1 x pro a da ne pricam za Pa2 x pro !Sto se tice prosirenja memorije vec u sredu nosim Pa1 x pro da mi se prosiri na jos 32 mb tako da cu imati 64mb ram memorije!A sto se tice guitar moda vidim kako vam zvuce gitare u pratnji bas kao da ih je ''Vlatko Stefanovski'' svirao :)) I jos nesto da dodam posto posecujem i strane fourme mogu da vam kazem da na skoro svim foruimima gde se prica o korg masinama je sprovedena anketa Pa800 i ili Pa2 x kao smanjena verzija od Pa2 x pro!Verovali ili ne 90% glasa za pa2 x jer mu Pa 800 nije ni do kolena da bi bilo manja verzija velikog brata ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:01 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org