![]() |
Korg i30 ili PA50???????
KAo sto naslov kaze,sta bolje uzeti od ove dve klavijature,napominjem da je namjena iskljucivo za kucnu upotrebu?
|
KORG i30 je mnogo,mnogo kvalitetniji instrument od PA50!
Pisano je i o jednoj i o drugoj klavijaturi dosta toga! |
Ma i30 ima nesto "special u sebi" ima onaj kristal na efekt sto ja volim...al je previse tanak i boje su tanke.Pa50 mislim da nije bolja,nego ako uzmemo mnoge okolnoste izlazi da treba da uzemes to.Ipak je ponovi sound i ima boje mnogo bolji nego i30.Ja bih uzeo pa50, i30 bi samo zacuvao kao oziljak jedno drugo vreme, kao sto je bio G-1000.
|
PA50 je bolji i uzmi njega.
i30 je proslost, mada neke stvari mogu da zvuce fino i na njemu i slazem se sa korgovcem-800 da i30 ima nesto "specialno u sebi", a meni su najbolje lezale tipke od i4s, neznam zasto. |
I30 a i ne moras ni pitati zasto, bez ikakvih obrazlozenja i diskusije uzimaj I30.
Kad je ta para u pitanju zaboravi igracke ko PA50 nego uzmi pro sint za iste ili slicne pare za koje neces zazaliti bar dok si ziv. |
Citat:
u realnosti sramota je uporedjivati PA50 sa I30, to su 2 sveta. Jedan je PRO SINT dok drugi nije ni SEMI PRO nego spada u AMATERSKOM svetu instrumenata... |
Slazem se sa Nedimom, ali bi dodao bez da ulazim u diskusiju da PA50 iako je djecija igracka i komad plastike, odradjuje veoma fino i krupne poslove, i mnogo jeftinije a i prilagodljivije. i da podvucem ovo je samo moje misljenje.
|
I30 bez daljenjeg razmisaljanja jarane imam ja pa50 ali I30 je majka za nju!
|
TAko sam si i mislio,vidim da ste svi za i30,i ja mislim da je i30 puno kvalitetnija sprava od pa 50 i,kao prvo tipka,samo kuciste,ima touch-display s kojim je puno lakse radit,i na kraju sam izgled klavijature je punoo mocniji od pa 50!
E sad posto je odluka pala na i 30,na sta treba obratit pozornost kod kupnje,sta im je bolna tocka ako je ima,i kolika mu je realna cijena? Hvala! |
Treba da obratis jedino paznju ne dugmice za koje kazu da su lomljivi,a ostalo bi trebalo da je sve u redu posto su mu dirke prakticno neunistive(stvarno su jako kvalitetne,super osecaj pod prstima) kuciste mu je takodje kvalitetno tj. metalno.
Ja imam KORG i30 sa HD od 1 giga malo vise od 2 meseca,kupio sam ga u Novom Sadu za 700 evra sa lepim koferom.Klavijatura je kao nova zato sto nije nesto puno svirano na njoj,jedino mu je mana sto nema original flopi(moja klavijatura) ostalo je svo OK. |
Citat:
I30 ima vrlo jace i ozbiljnije izlaze, njeni ritmovi znaju bit movniji i od PA800, nije samo izgled i kuciste. Pripazi vise na dugmice, neke znaju da ne rade a neke se lome, provjeri to pre no sto uzmes i provjeri dali DISPLAY radi ispravno. |
Citat:
|
Ma otkaže i FDD i HDD i tipke i čitav novi sint... neka te to ne muči. Ja bi se na tvom mjestu opredjelio za i30 bez obzira što je stariji sint ali je kao što Nedim kaže sasvim drugi svijet u odnosu na PA50 i dobro provjeri prekidače i displej prije nego kažeš "ok, kupujem".
|
OK.kolege,kupujem i30,kad stigne javim se!
Zahvaljujem se sivma na pomoci! Pozdrav! |
Zamjena Exterme za pa800?????
Evo kolege nesto si opet kontam,dali bi bilo pametno posto sviram u bandu(cetvorica)i koristim Extreme za tu svirku zamjeniti ga za PA800,posto tu i tamo uleti neka svirka i u dvojku pa onda moram posudivat od kolege aranzer,konto sam ovo sa i30 ali to mi je trosak od nekih 650eur.pa sam mislio dati extreme i nekih 300-400eur.i kupiti pa800,e sad dali bi snjime mogao odradivati band svirku,dali pcg od tritona ide u pa800,kakve su mu karakteristike za band svirku,za ljevu ruku mi je potreban samo "tepih"-strings,dok mi je solo puno bitniji,dali se na oktave mogu raspodijeliti po vise boja i koliko se boja moze koristiti odjednom(extreme 8 u combinaciama)tj,sta bi dobio a sta izgubio?
Molim vas za misljenje! |
To je dobra solucija,naravno da mozes da koristis PA800 i u bendu i samostalno kao aranzer.
Mislim da semplove od tritona mozes koristiti s tim da efekte moras da podesis na PA800.Mozes u bendu svirati s levom rukom strings a z desnom solo,naravno. Toliko od mene za sad,pozdrav! |
To je jos bolje ali JEDINO ako ne koristis MOSS i TERCE, uostalom PA800 moze unistiti
EXTREMEa na licu mesta za boje/solazu, vrlo mocniji i kompleksniji nego bilo koji TRITON. Sad neces imati MOSS i TERCE, TERCE vec prave ljudi al o tome ti ne mogu pomoci jer ne bavim se sa time. PCG i SAMPLES od EXTREME idu u PA800 slobodno samo sto na PA800 imas vise mogucnosti -IFX posto je kompleksnija masina jer PA800 moze zameniti bilo koji ARANZER i SOLO masina u jedno. |
Moss ne koristim ali terce da,e sad dali je komplicirano radit terce na pA800,dali je slicno kao na tritonu,i dali se na njemu moze odrediti KEY ZONE i staviti na svaku okatvu druga boja,recimo jedna oktava je terca a druga normalno itd.??
|
Evo znaci ako nekog zanima,mjenjam Extreme 61,full prosiren,kao nov za PA800!
SVim kolegama sve najboljeu novoj 2008. godini! |
Citat:
kao sto imas na EXTREME, sve ostalo sto si pitao je moguce. |
Citat:
|
Citat:
|
Kod PA serije zna dosta cesto da bude izlizano kuciste na ivicnjacima(kucista su im inace lose gradje),ali posto ovaj tvoj kaze da je svirano samo jednom na gazi,onda bi trebalo da bude sve OK.
|
za 1800 € mislim da mozes kupiti potpuno nov sint ja sam moj platio 2000 a ima sada i jeftinije.........
|
Pa kod vas je jeftiniji,tu kod nas je nemozes nac ispod 2000,novog!
|
1800EU za PA800 ako je sacuvan i sredjen donekle je opravdana cena.
Ja sam svoj PA800 kupio 2300$ a prodao sam ga RAVNO 4000$ sa koferom. A najinteresantnije jest pretproslu godinu kad sam kupio PA800 2 nedelje pre toga sam prodao PA80, prodao sam ga za 2600$, kupio sam PA800 i 300$ su mi ostali. Sredjen synth uvek kosta para, pre 2/3 meseca sam prodao moj EXTREME za tacno 2700$ a kupio sam ga pre godinu za tacno 1519$. |
Po mome sredjen ili ne sredjen sint nema veze nemoze biti polovan sredjen sint skuplji od novog ne sredjenog! :)
|
Novo je novo ,a polovno je polovno i tu nema dileme.
|
Citat:
|
Mozda ne bi ti al ima ljudi koji placaju vise za set nego za sami sint, onima kojima treba
i koji se bave muzikom i zive od toga, a inace za hobi ne bi ni ja dao dolara ni za jednu boju. |
i30 je dosta bolja klavijatura od Pa50 al je to klavijatura koja je veoma osjetljiva.
|
Citat:
Da i ja se slazem sa ovime,nezanima me kako je sreden,jer bi ga ja opet sredivo po svom,tako da mi to uopce nije bitno! |
Citat:
|
Heeee ja mislim da je to SE K700i.
Uuu al samo otisli s'teme! |
Mogao si i ovu temu postaviti u oglase,tamo ce ljudi je pre videti nego ovde.
Srecno sa prodajom! Odakle si?To ce sigurno zanimati one koji bi eventualno kupili. Pozdrav! |
I30 je bolji!!
I 30 ti je bolji sint!!!
A sta kazes nedima pa800 si prodao za 4000$ heheheheh Bravo be bratko... Znas sam sta si reko... |
Koji si ti sada? :-O
|
Ja som
Oo nedime Bratko... Ja som toja sto naudjujem stvari za sigudno 100 Evra po jeftino nego ti sto ge davas!
A toja PA800 Tuka jos ti sedi ne si go prodaf! A ostale stvari ti sto imas na tvuje sintoj od Z1 pa sve do pa800 ja gratis od deneska ge davam.. :D I Nedime, na tvuja email, sendem moras da ga menuas IP-frek, jer PHP i Vebutelin ti ge kvari. Pa mozet da ti zimajet ludji stvari sto imas za sintoj! Ili samo koristi 360 pa ne ci imas gajle! Znaci ka savet oja go zimaj a ne ka neznm so drugo Bratcet! Pozdrav! |
Bog ti pomogo brate, neznam ni koji si ni sta pricas...ahahahaha...
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 03:14 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org