YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Sta mislite o novim psr aranzerima? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3036)

dsimonovic 07.12.2007 09:51

Sta mislite o novim psr aranzerima?

U principu,sve je to maltene isto ali voleo bih da cujem i vase profesionalno misljenje.U pitanju su modeli PSR S700/900 i oriental version OR700.Imao sam prilike da sva tri isprobam i sve je to u principu isto.Meni su nekako svi PSR modeli isti,mozda i gresim (jer sam oduvek koristio Korg).Cak mi je i Tyros2 slican kao S900 (isti meni,isti fabricki redosled stilova itd itd).Cena S700 se u USA krece oko $1000 dok je za S900 potrebno izdvojiti $1500.

kreso 07.12.2007 11:50

Svaka roba ima svoga kupca.
Designom S-700 i S-900 malo odskaču od konkurencije, no da li je bolji neznam. Nisam ih još imao prilike isprobati. No svakako su odgovor Yamahe na KORG-ov Pa50 ili Rolandov E-50.
Bilo bi lijepo kad bi neko tko je kupio ovaj aranžer malo više napisao o njemu. Mogučnosti, sound generator, editor, mogučnost sampliranja i čitanja samplova, broj usera u ritam sekciji i tako

BasariStudios 07.12.2007 12:02

PSR S900 vec i nije odgovor PA50 il E50. PSR stoji mnogo iznad svoje prethodnike
PSR9000/PRO a takodje i PA80. Momentalno je ona najbliza T2 od sve ostale PSRe
a kad bi je uporedio sa KORGovim ROMom onda moze se slobodno uporediti sa
PA800...PA80 je tu ostao daleko unazad. PSR 1500/3000 otpadaju od te lige.

Pozdrav

kreso 07.12.2007 12:09

E to je već ugodno iznenađenje. S obzirom na cijenu od 1.500 US$, što uopće nije puno, valjalo bi napravit tada i paralelnu usporedbu s KORG-om Pa-800. Pa ako je S-900 (kao nov aranžer) toliko dobar kao Pa-800 kojeg smo ovdje već uzduž i poprijeko nahvalili valjalo bi razmislit o kupovini njega prije nego Pa-800, jer jeftiniji je skoro za duplo kako kaže kolega dsimonovic (samo 1.500 US$).
Nedime, jel se isplati bolje kupiti Pa-800 ili S-900. Iako Pa-800 čita sve od stare Pa serije i ima brdo materijala za njega. Znači li to da je nova Yamahina S serija kompatibilna sa starom PSR serijom. Da li čita sve stylove i samplove od legendarne PSR 9000 Pro ili je to ipak drugačije.
Nedime, reko si da je S 900 najsličniji Tyrosu II i da je iza njega najbolje od Yamahe. Kako to da je onda Tyros toliko skup u odnosu na njega ?

BasariStudios 07.12.2007 12:26

Tyros je skup zbog SAMPLINGa koji S900 ne posedjuje, isto ima mnogo veci ROM,
Efekte, p te ostale stvari i OS operacije. Dalje, S900 cita svu staru YAMAHU ali
me podrzava USER VOICES od PSR 9000/PRO jer ne podrzava to u generalu, radi
na neki drugaciji nacin sa kojim nisam upoznat al nema USER VOICES.
Cena mu je oko 1500$ a ako imas veze moze i jeftinije. Ja sam svoj PA800 prodao
i moj sledeci Aranzer kao PRO je samo AUDYA i vrlo male sanse za PA2XPRO a inace
uskoro uzimam S900 samo da jednostavno malo zaplivam po YAMAHINE vode u svetu
ARANZERA. Cena mu je opravdana a isto i moje poznavanje klavijatura i programiranja
S900 prijatno me iznenadjuje, vrlo prijatno. Iskljucivsi SAMPLING opciju sa PA800 on
bi se vrlo komotno mogao staviti pored PA800 a u svetu BUBNJA i BASOVA mislim da
ce PA800 malo ZAKASLJATI pored S900 gde ni taj EQ nece pomoci.

Pozdrav

kreso 07.12.2007 12:39

Ok što kažeš. Nema sampler. I ja također nisam zagovornik samplova u toj mjeri.
No, ako na Pa-800 staviš sample live druma i basa, onda je u tom segmentu S-900 slabiji, a s druge strane boje za solažu su oduvjek bile više na strani KORG-a nego Yamahe.
Znači da je po tom pitanju Pa-800 kao kompletniji aranžer u prednosti.
E, sad ovo što tvrdiš da ako zanemarimo sampler na Pa-800, da onda Pa-800 nema što tražiti pored S-900 stoji, jer od svih aranžera KORG još uvijek ima "najsiromašniji" i najsiroviji tvornički ritam, ma koliko se mi grčili da to ispravimo.

Znači da osim Tyrosa Yamaha nit nema ozbiljniji aranžer sa samplerom.
Sorry što te pilam, buraz. Kakve su interne boje od S-900. Da li su realne stvarnim soundovima ili ima kao na starim PSR-kama dosta "plastike" u soundu. Da me krivo ne shvatite, Yamahin sound na PSR aranžerima mi je oduvijek bio strašno mutan i patvoren tj više ispačen nego orginalan ? Pretpostavljam da ima unos preko USB-a kao sva dosadašnja generacija. Da li ima mogučnost direktnog čitanja stylova sa USB-a ili nešto treče, jer u tom slučaju na USB memory stick nabriješ brdo setova. Tada S-900 dobiva na "težini" kao dobar aranžer. Isto, dali ima HDD, koji tip, kapacitet ?
Sorry kompa, ali interesira me jako, a malo je podataka o mogučnostima. Ovo u prezentiranom mi je prešturo. ;)

BasariStudios 07.12.2007 12:45

YAMAHINE aranzere nisam nikad voleo bas zbog njihovu solazu koju niko ne moze
zanemariti a moze svi da skacu koliko hoce, YAMAHA na aranzer nikad nije imala
nikaki solo, sve igracke, MOTIFI su druga prica. Al zato su oni tu ubijali na ritam
sekciju, jedino su bili ispod ROLANDa koji je i dalje KRALJ SVIH RITAM MASINA.
Sto se tice solaze na S900 ti je slicna T2. Vrlo akusticna masina, boli glava sa svojim
artikulacijama i tim live glasovima e sad stvar je tu sto S900 nije posebno nesto u
zujalicama o kojima ovi ovde i najvise traze sint: CORTAN, MICA, CIRA, AMZA i ostalo..
naravno kao i uvek. Ja mislim da S900 ne podrzava HD, raspitacu se. Stilove moze
citati jedan po jedan il kako god hoces direktno sa USB stick i ne moras kao na KORG
imati set gde su USER DK nego svaki style cuva u sebe USER DK, mozes loadirati
ritmove jedan po jedan i svi da rade ispravno. PA800 jeste kompletniji aranzer bas zato
sto ima sampler inace kao ritam masina ne bi mogao da se priblizi S900tkici.
Sad ako ti imas LE i hoces novi aranzer, najveca je greska ne uzeti S900 a uzeti PA800.
Gubis na RITAM MASINU a imas isto solo, nista vise ama nista. A zamisli ti kad bi imao
te bubnjeve i basove sa S900 na ritmovima a picio KORGovo solo na LE...

BasariStudios 07.12.2007 13:02

Samo zaboravio sam da ovde ima i onih koji ce sad odma skaknuti na mene sa svojim
MA KAKI S900, PA50 JE ZAKON...hajd bar da se nasmejemo malo.
Kazem ovo unapred jer kao sto ISTORIJA pokazuje oduvek je tako i bilo.

kreso 07.12.2007 13:15

Buraz, kad je meni rikno Pa80, Pa50 mi je spasio guzicu. Pa50 mi je bio zakon samo iz jedne stvari, što sam mu tvorničke stylove sve prekuco sa personalnim koji su mi život značili. I može mi Pa50 biti nezna koliko loš u odnosu na Yamahu i Roland, ali neke stvari se nikad ne zaboravljaju. A i o soundu se može pričat. Pa50 nema sampler, ali je sa svojim tvorničkim zvukovima po meni pa i za 60 % ispred najboljih aranžera i Rolanda i Yamahe. A i kad sam ga prodavo, dobio sam za njega kao neki za Pa80 u to vrijeme. Svaki aranžer ima svoje prednosti i mane.

Inače hvala na informacijama za S-900. Ovih dana ću skočit do general zastupnika Yamahe za Hr, pa ću i to čudo malo isprobat.
Le-a i tako neću još dugo imat (ide on s prvim vozom). Kupit ću nekako mi se čini rađe Pa-800. Nedime, ja sam stari KORG-ovac i neke stvari teško idu od mene. Primjerice Pa-80 i N364 neču ama baš nikad prodat. Pogotovo N364, koliko god loš bio, on mi je stvorio doslovce sve što u životu imam. Ali to je več druga priča B-)

BasariStudios 07.12.2007 13:18

:)

gorpet 07.12.2007 16:16

Evo sta sam ja nasao

Pogledajte ovo, pa u svetlu svih ovih podataka napisite da li se nesto menja u odnosu na ono sto je vec receno zа psr s900:
http://www.mitros-music.com/products...le_Keyboard/2/

Vidim da ce najveca polemika biti: pa800 ili psr s900!
Molim sve da budu krajnje objektivni. Zanemarite sta ko voli a sta ne, nego da se precizno razmotre sve prednosti i mane jedne i druge sprave. Najbolje ako neko moze da napravi malu uporednu tabelu, kao sto to proizvodjaci rade za slicne modele, pa onda napisu: opcija ta i ta-ovaj ima, ovaj nema i sl!
I potrudite se da sto detaljnije to uradite. Ionako terba da kupujem spravu, pa da znam sta cu:-)

Korgminator 07.12.2007 19:17

Stvarno je tesko reci nekome sta valja a sta ne, kao i uvijek, kao prvo zavisi do vaseg licnog ukusa i sta vama treba...svaka roba ima svoga kupca.

Recimo, prijatelj Nedim je pomenuo da je Yamaha ubica za ritam sekciju a da je Roland jos bolji...tako sam i ja razmisljao. Imao sam Yamaha-u u nju se kleo, onda je prodao i poceo svirati PA800, kojeg sviram vec godinu i po. Mogu vam reci da mi se uho naviklo na ritam sekciju KORGa. Tako da ja mislim da su sve to dobri aranzeri i samo je problem stvar navike, koliko materijala imas uradjenog za koji aranzer itd. Svi aranzeri nude svoje nesto i mislim da je nemoguce ih porediti.

Alix 09.12.2007 23:28

Juče sam prije svirke otišo u BingBang Mega (Ljubljana) i isprobo PSR S500 i PSR S900...
NIŠTA ni ščim...Pa ko kaže da se sa onim može odraditi svirka ili da se Profesionalno tezgari,taj il nije bio nikad na tezgi,il ne zna da svira,ili ne svira narodnjake al one u pravom mišljenju...Ma kolko se god trudili da bi ga usposobio za Live svirku nema od toga ništa...Totalni promašaj 100%...Ma bolji je PA50 milion puta---s njim se bar može zaraditi a s ovim modelima-kita...

kuki 09.12.2007 23:45

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 22064)
Juče sam prije svirke otišo u BingBang Mega (Ljubljana) i isprobo PSR S500 i PSR S900...
NIŠTA ni ščim...Pa ko kaže da se sa onim može odraditi svirka ili da se Profesionalno tezgari,taj il nije bio nikad na tezgi,il ne zna da svira,ili ne svira narodnjake al one u pravom mišljenju...Ma kolko se god trudili da bi ga usposobio za Live svirku nema od toga ništa...Totalni promašaj 100%...Ma bolji je PA50 milion puta---s njim se bar može zaraditi a s ovim modelima-kita...

Ne slazem se sa tobom i kako mozes tako bezveze da govoris ne znam.Lupas gluposti bolje da nisi nista ni napisao!Taj ko svira na PSR S900 ne zna da svira i nikad nije bio na tezgi,pa ja sam sa PSR-1100 zaradio KORG iS35,KORG i30,harmoniku Hohner,mixetu,......Znao sam da ce neko spomenuti glupavi PA50!Ti brate ne znas sta govoris,bas sam se iznervirao kad sam ovu glupost procitao!

Kuki, pripazi na riječnik. Ne možeš ovdje nikoga vrijeđati.

kuki 09.12.2007 23:51

Ne moze ni jedna tema u kojoj se govori o yamahi,da prodje bez tog KORG PA50 je bolji 100 puta,ili kako je rekao Alix Milion puta.Mislim da mu je PA50 neki rodjak ili tako nesto!

Kuki, stani malo na loptu. Nemaš osnove da se prepireš i vrijeđaš.

dsimonovic 10.12.2007 04:18

Kolege,
hvala vam na odgovorima.Razumljilvo je da svi ljubitelji Korga hvale Pa50/80 ali ipak mislim da ne mozete da pravite razliku izmedju nove Psr serije i stare Pa serije.Ima tu dosta prednosti po pitanju PA serije ali isto tako i dosta mana gde Psr dobija znatno vise pozitivnih poena.Kao sto sam napomenuo,oduvek sam koristio Korg a ipak mislim da stilovi kod Tr2 i nove psr serije zvuce mnogo lepse i prirodnije.Bilo bi super kada bi stilovi na psr s700/900 i or700 bili kompaktibilni sa stilovima iz starije psr serije.Da li mozda neko od vas zna vise o ovome ?

dsimonovic 10.12.2007 04:42

Evo da ostavim i moj objektivni komentar po pitanju Pa800 - PsrS900.Imajuci u vidu da sam protekla 3 dana proveo testirajuci S900 i Pa800 dosao sam do sledeceg zakljucka.Prvo,matimaika je veoma prosta.Svi oni koji imaju nameru da kupuju novi aranzer a pritom ne poseduju ni jednu workstation/sampler klavijaturu,najbolja kupovina bi po meni bila Pa800.Ipak je to najkompletniji i najmocniji aranzer po meni a morate priznati da i touch screen znatno olaksava posao.Naravno,tu je i cena koja je skoro 2x puta veca od Psr900.Bas sam danas gledao,novi psr900 se moze naci i za 1400 USD sto je stvarno malo za takav aranzer.Novi Pa50 bez takse kosta $999 dok se polovni Pa80 moze naci za 1300-1400 USD.Isto tako mislim da je vise logicno praviti razliku izmejdu Tyros 2 i Pa800 a ne izmedju Psr900 i Pa800.TR2 i pa800 imaju slicnu cenu i slicne specifikacije i to je stvar ukusa.
Da ne razvlacim mnogo,svi vi koji imate ogranicen budzet a kupujete novi aranzer ( pod uslovom da posedujete workstation/sampler) moj izbor definitivno pada na novi psr s900.
Voleo bih da cujem i vase misljenje.

Dule

Alix 10.12.2007 13:34

Kuki pa i vidi ti se na čemu sviraš...Hohner,IS,PSR...E moj braco nemaš ti pojma o pojmu...Da je tolko dobro raditi sa Yamahom misliš da je ja nebi kupio?Pa jarane ja sam počeo s običnim Rolandom D10,samo Pattern ritam i basiranje.Pa odem sa 16 godina da sviram sa ciganima pa ih ne znam pratiti-tu noć sam dobio 2 jake šamarčine...I od ote klaviature sam došo do vrhunskih instrumenata...A zašto?Vjerovatno zbog kvalitetne svirke i dobro sređenih instrumenata u koje sam ulago mnogo vremena i energije...Daj malo se zamisli šta pišeš bogati...Natural Sound pa ovo pa ono?Daj ne sviraj đavlu,svako ima svoj stil i sound koji se njemu sviđa...Džaba vama i polifonija i tehnički podatci i sve...Ko zna da svira on će da zaradi pa makar to bio i Korg PA50...Jest to kantica,ali brate s njom kolko sam odradio tezgi i koliko me poslužila nijedna Yamaha neće nikad moći...A da si čuo kako zvuče moji traktori kod mene u kafanu samo bi zašutio i nebi ništa više napiso.Ne odgovaraj nazad jer će da pređe u svađu a bez veze da se kvari forum zbog pojedinih komentara....Dao sam svoje mišljenje a ti napadaš...Oladi malo..Pozdrav!

Alix, pripazi malo na riječnik. Ne možeš nikoga omalovažavati !

BasariStudios 10.12.2007 14:38

Citat:

Originalno postovano od dsimonovic (Post 22087)
T2 i pa800 imaju slicnu cenu i slicne specifikacije i to je stvar ukusa.

Ni slucajno, T2 je duplo skuplji, specifikacije PA800 su poneke i manje od
PSR S900 a ne slicne T2. Ljudi kad ponekad nesto pisete prvo razmislite
malo o cemu pricate da ne ispadne to na kraju smesno.

kuki 10.12.2007 17:18

Izvinjenje...................

Dobro je se izvinjavam javno,ukoliko sam nekog uvredio!

Korgminator 10.12.2007 18:08

@kuki

Nema potrebe da se ikome izvinjavas...svi ste dali samo svoje misljenje

@Alix
"Vjerovatno zbog kvalitetne svirke i dobro sređenih instrumenata u koje sam ulago mnogo vremena i energije"...Kao sto sam vec napisao, sve je dobro ako se ulozi dosta energije i vremena i ako znas da sviras.

Da ne bi slucjano doslo do svadje molim vas nemojte da vrijedjate jedni druge. Sve se moze na fin nacin rijesiti.

Alix 10.12.2007 23:31

Ma ne kakva svađa pobogu?i ja se izvinjavam Kukiju pretjero sam sam sa živcima ali stvarno od Yamahe se očekuje da izda nešto što iči na Profi instrument...Daj brate bio sam na samom vrhuncu da kupim T2,zna Blusa već sam ga skoro imo kući i kad sam vidio šta je to,odusto...Preskup za ono što nudi...A nova PSR-serija?Ma daj bogati,aranžer bez semplera nije to to,Limiter User Banka...Zašto mislite da je Korg u prednosti?Prvo zato što ima sempler,VIŠE user Ritmova i User Soundova što je jako bitno a i oni što nemaju semplera imaju jako dobre harmonike,trube,sax,jesnostavno su univerzalni...Ako se ko misli baviti narodnom muzikom,još uvjek je NAJPOVOLJNIJA varianta Pa80 ILI Psr900(jako solidna klaviatura sli brate teška ko đavo)

BasariStudios 11.12.2007 00:30

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 22148)
Zašto mislite da je Korg u prednosti?Prvo zato što ima VIŠE user Ritmova i User Soundova

PA800 moze tacno 960 USER STILOVA i 320 PERFORMANCE dok PSR S900
moze da ima BESKONACNO REGISTRATION i STILOVE, znaci bezbrojno,
nema granica.

No.1 11.12.2007 02:35

Nedime zasto msilim da hvalis svaki aranzer koji ti momentalno sviras?
Sad ti nesto ne valja pa800...?

Vaxter 11.12.2007 03:38

Nedim ne svira Yamahine aranzere uopshte, koliko ja znam. :))

U ovom sluchaju ne hvali, vec iznosi prostu chinjenicu... :)

No.1 11.12.2007 03:44

Ne Ok...nesto se meni tako pricinilo..izgleda od vreme...

Vaxter 11.12.2007 03:49

Verovatno ne obracash paznju dovoljno.
Nedim, koliko je meni poznato, svira Korg-a... ;)

dsimonovic 11.12.2007 07:17

Ovako,moj drug je danas pazario PSR S900.Imao sam dosta vremena i iskoristio celo popodne da ga detaljno isprobam :) Aranzer je odlican,stvarno je best buy ako se uzme u obzir njegova cena. Sve moguce stilove,boje i pads koje ste uploadovali na sajt sam poskidao ( za psr 9000,psr 3000 itd ).Sve sam to stavio na USB flash i na moju veliku radost psr s900 je sve to direktno citao sa USB-a bez ikakvih problema i bez ikakvih promena.Veoma stabilan i brz OS.Cita pads,voices i styles sa svih klavijatura.Bukvalno sam svaki moguci stil i boju isprobao i nije bilo nikakvih problema.Veoma sam prijatno iznenadjen ovom klavijaturom tako da je svima toplo preporucujem koji zele da pazare novu Yamahu a nemaju dovoljno para za T2.Iskreno,nikada ne bih pazario T2 jer mu je cena naduvana a cak je i skuplji od PA800 (bar ovde u USA)Aranzer poseduje dosta naprednih funkcija,veoma je jednostavan i zanimljiv za upoterbu.Nikada ranije nisam koristio Yamahu i moram da priznam da je ostavila veoma pozitivan utisak na mene bez obzira sto koristim Pa1x pro elite. Verujem da cu dobiti dosta negativnih komentara kada budete ovo procitali..ali budimo realni,ipak je ovo novi aranzer sa cenom od 1000 EUR.

kreso 11.12.2007 09:59

:)
Kao što sam već reko "Svaka roba ima svoga kupca".
Bitan je dojam i utisak kakav je ostavila na tebe. Ako se tebi sviđa brate, kupuj je. Ti češ na njoj svirati i oko nje se mučiti.
Juče sam si dao truda i otišo je vidjeti u Yamahin Music shop. Nisam imao sreće da dobijem u ruke S900 već S700. S900 nisu imali ko za vraga trenutno na lageru. No S700 je nijansu slabija od S900 pa je po tome sudim. S700 je meni čist solidna klavijaturica.Stvarno lijep design, nema šta. Ritmovi karakteristični za Yamahu, boje standard Yamahin spectar. Nisam sad već jako dugo od PSR-2000 imo prilike čut nešto novije boje od Yamahe osim Tyrosa, no on je već viši razred pa možda i griješim s "uhom" no meni je to kako se kaže već "slušano". Osobno pored KORG-a ja je ne bih kupovo. Za taj novac mi nekako kao druga opcija uz KORG bolje leži Rolandov E-50/60 no to su činjenice i moj osobni sud, ai što će mi dva aranžera uopće na stageu.
Možda kad bih je dobio kući na jedno 2-3 tjedna na probu bih malo promjenio mišljenje. No ovako mi je dosta daleko od Tyrosa. Osobno mislim da Yamahi jaakkkooo nedostaje još taj jedan model između S900 i Tyrosa II, kao što je kod KORG-a bio Pa80 između Pa50 i Pa1X Pro.
Ja joj ako bi smo ocjenjivali aranžere od 1-10 dao tek solidnih 6,5 bodova.

BasariStudios 11.12.2007 12:55

Ja ne znam zasto imate tu bolest al nek vam bog pomogne. Ako PSR S900 moze da ima
vise ritmova i boja nego PA800 jel to znaci da ja hvalim taj sint ili da su to fakti koje ti
ne moze promeniti? Pa svidjalo se tebi ili ne. A za tvoju info ja i dalje sviram PA800,
za mene licno je bolji, a bolja mashina i dalje ostaje PSR S900 svidjalo se tebi il ne.

Marco7 11.12.2007 13:35

...

@ kreso

Pa 50 je extra klavijatura,imao sam ga,radio na njemu i nikada me nije izzdao na svirci veruj mi!Smeo sam sa njim u vodu da skocim i bio sigran da bi i tada svirao :D Nema sempler ali se mogu njegove boje srediti da zvuce vrlo upecatljivo i mnogo mi je zao sto sam ga prodao jbg ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 08:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org