YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   X 50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3025)

Gogi88 05.12.2007 21:39

X 50

Cao Ljudi....

Hteo sam da pitam (ako se neko zna o tome) kako je X 50???

Pozdrav

DjoleBn 05.12.2007 22:37

:D

Dobro je, kako si ti :)

vlaxxy 05.12.2007 22:44

Slican Le-u samo bez semplera.

Mozes pod jastuk da ga stavis ali zato tastatura ocajna...

Cena solidna oko 600€.

kuki 05.12.2007 22:59

Mozes da ga stavis pod jastuk,a takodje za vreme pauze na svirci mozes da zamenis konobara jer klavijatura ima drske sa jedne i druge strane,tako da moze da posluzi i kao tacna. Salim se naravno........klavijature ima dobre rom boje,cak mislim da je bolje i od tritona.Naravno bez semplera.

Pozdrav!

vlaxxy 05.12.2007 23:14

Da ima bolje ROM boje od Le-a u to sam se uverio jer sam imao X50 i Le-a istovremeno.

Te boje su dosta bolje zvucele na X50 nego na Le-u.

Gogi88 06.12.2007 13:01

hvala vam...razmisljao sam da ga kupim.....

ali jos uvek ne razumem sta su semple???

Pozzdrav gogi

Gogi88 06.12.2007 13:02

Haha i ja sam dobar Djole :D

GALA 06.12.2007 13:54

Malo se raspitaj sta su semplovi jer je to jako danas bitno skoro je nezamisliva klavijatura bez semplova,takav je trend danas. Al nije bitno ako i nerazumijes samo kupi klavijaturu s opcijom sample ,onda ces polako poceti shvacati i neces se pokajati. To je moj savjet

Gogi88 06.12.2007 15:51

hvala....a koje klavijature imaju semplovi??mozes da mi napises neke...??

mozda znam onda sta je....

pozzdrav

kuki 06.12.2007 16:19

Moze se i bez semplova ziveti!

Gogi88 06.12.2007 18:33

Znaci Triton Le je bolji???

Ima li te boje sto ima za x50 i za triton Le???

pozzdrav

elvis 06.12.2007 19:13

pozdrav .....
ova tema za x-50 ima vec dugo,pretrazi malo,ja sam prvi postavio pitanje za ovu kljavu,..jer sam je i prvi uzeo...kao prvo da kazem,bilo sta da se ovdje pita za bilo koju kljavu odmah sa strane dolaze komentari:kupi ovu bolja je ova,dodaj jos nekih 200-300 eura kupi si to,mogo si ovo mogo si ono,i odmah neka uporedjivanja koja nisu potrebna.....haha..sve ovako zavrsaje..pa dobro majku mu dokle ovako vise..?????????
ako covjek pita za mercedesa,zasto se bmw predlaze..ili obrnuto..

ovaj x50 je odlicna ,,ama odlicna kljava,,od mojih 17 kljava uvijek slepam pa800 i x50...
najjednostavnije je ubaciti tudji set i svirati sa njime i faliti se kako je dobar le ima opasne semplove ima ovo ima ono a u sustini se o njemu toliko i ne zna,kao recimo ta cuvena dx11,svi imaju 99% iste boje na njoj.a mnogi nemaju pojma da jos tih boja ima 99% sto nisu nikada culi na vidjeli na njoj,,na mojoj dx11 ima mozda 7-8 poznatih boja ostalo je svima ne poznato...ako svi imaju le pa zar svi da ga imaju i svi isto da sviraju,hm,,,sve su kljave dobre ,,ali ali ,,samo moras znati da je sredis..to je to sto jebe nase koke a pjetao nije...

i ponavljam opet taj x50 je bolji od le-a..ko se razumije u kljave je svjestan toga......do jucer je se sviralo bez semplova i kojeg cega a danas se kao da ne moze,,auu majko moja.pa taj sempl nije ni blizu originala--
..i jos nesto,kupiti klavijaturu a ne znati o njoj nista to ti je kao da se zenis a ne znas sta dovodis u kucu...

pozdrav svima..elvis...

paragovo 06.12.2007 20:43

Samo nadam se da gogi88 zna da je to solo klavijatu posto vidim da pita za semplove
a ne govori dali ima jos neku klavijaturu.
Pozdrav

Darko 06.12.2007 22:17

Elvise jel moguce da mi posaljes neki mp3 da cujem tu x50 ..imam volju da uzmem to cudo.

Hvala ...

vlaxxy 06.12.2007 23:17

Brale,to ti je razlika od prilike:Roland Fantom X6 kao Korg Le i Roland GW 7 kao Korg X 50

...nebeska razlika u svakom slucaju...

elvis 07.12.2007 00:50

Citat:

Originalno postovano od paragovo (Post 21822)
Samo nadam se da gogi88 zna da je to solo klavijatu posto vidim da pita za semplove
a ne govori dali ima jos neku klavijaturu.
Pozdrav

kako zna da su semplovi u pitanju kad je kolega gala njemu spomeno za semplove..???hehe.znaci samo solo cita semplove...citaj to malo bolje..

elvis 07.12.2007 01:22

Citat:

Originalno postovano od GALA (Post 21824)
Elvis prijatelju nemoj spominjat neke stvari kao:Tuđi setovi pa se hvali!!.Ja imam svoj set koji sam pravio od nule. Imas moje snimke u Demo mp3 pa poslusaj dal si cuo to jos kod koga od nas obicni smrtnika. To je Triton Le na snimci, a kad bude X50 radio ko Le ,onda cu kupit opet X50. Triton le je bolji. nemoj spominjat koliko si imao klavijatura jer moj broj premasuje jos uvijek puno vise od tvog.Osobno programiram klavijature i dobro znam sta koja i koliko daje. Treba covijeka savijetovati da ima i drugi stvari mozda nezna,Nema veze sto je on pitao kakav je X50,Treba mu reci sta je bolje za te pare, jer covijek nije upucen.Ljude treba gurat naprijed,a ne vracat nazad taj X50 realno gledano nevrijedi vise 350 eura.Svaki pravi muzicar si nemoze dopustiti da svira na tako nesto, povukao si me za jezik kad smo vec kod toga

auuu pa to je to sta sam pokusao da dokazem,,i znao sam da ce biti napaljenih i da odmah ispadne svadja......

nemoj spominjat koliko si imao klavijatura jer moj broj premasuje jos uvijek puno vise od tvog

auuuuuuuuuuuuuuuuu gala pa to je samo jedan broj sto su jos kod mene,,a moj broj godina premasuje tvoje komplet pa cak i sa kljavama ujedno + sve te tvoje kljave...,,,te kljave cuvam i stitim,,,---i drzim samo za sebe,,a i jos ih dalje trazim.sta mi fali,,

Ljude treba gurat naprijed,a ne vracat nazad taj X50 realno gledano nevrijedi vise 350 eura
,,jos jednom auuuuu,vracat nazad ,hahahahha,a taj x50 je 2 modela iza le-a...hahha.....dobar si...

Svaki pravi muzicar si nemoze dopustiti da svira na tako nesto,350 eura....

pa ti to znaci pravi muzicar...posjedujes le-a hahhahaha..auuuu majkooooo..pa ima ljudi ,a zna se koji su ,,jos sviraju na rolandovim E serijama recimo e-15..i zvuce odlicno,,,
hehe..znaci sto modernije to bolje zvucis,.,hmmm,,u pravu si,...
ali eto vidis odosmo opet od teme kao sto sam na pocetku napomenuo.no nema veze cu da navratim jednom u vukovar ili vinkovce sad sam zaboravio gdje si,sa svojim makedoncima iz zagreba,samo sa t3 i sa x3 + i3 pa da cujemo te novitete,,,
Ipak veliki pozdrav za tebe gala.....i cekam samo da nedim baci nesto na ovo i napustam forum odmah....hehe..

kuki 07.12.2007 01:38

GALA izvini,ali malo si preterao.

KORG X50 opravdava svoju cenu i ima svoje kupce,Odlicne boje,Mala,Lagana,Lako prenosiva,...sta ces vise za te pare!

kuki 07.12.2007 01:59

E takoooooo,to volim!

Nikako svadju,ali skoro je bila.

Gogi88 07.12.2007 09:56

heeeeeeee...u pravo si Gala....:D

hvala

pozzdrav svima

kreso 07.12.2007 10:33

E moje kolege, čitam vaše postove i vidim da ste vi više programeri nego muzičari. ;)
Gala, zemo moj, ti si za tog Le-a zapeo ko da ti je rođeni brat :lol:
A ti Elvise si stvarno nahvalio X-50 a nisi reko da je prvenstveno proizveden da zamjeni stari X5D. No niti jedan od vas dvojice nije dao kvalitetne argumente da opravdate svoje tvrdnje.
Napišite, pošto ste oboica koristili obje klavijature koje su im prednosti, a koje su im mane. Ali ne s "navijačkog" kutka, nego onako neobavezno laički. koliko vam je truda trebalo da od tvorničkih postavki dobijete u njima ovo što sada koristite ? Pa to vam je najbolje mjerilo. Po tome ispada da je najkvalitetniji synth onaj koji kad ga kupiš, upališ i ožeži ... Ovako savki synth koji zahtjeva da uz njega više provedeš programirajuči ga od svirajuči ga (vježba), nije nešto posebno.
Gala, ja i sam imam KORG-a Le. Nije da je loš, no nije ni neka klasa. Ruku na srce imam ga samo radi samplova, jer mi Pa-80 nema dovoljno mjesta na kartici. No osim sound procesora Le nema ama baš ništa na sebi što bi opravdalo da nosi KORG-ovo ime. Stari sam KORG-ovac, ali zadnjih par serija sam se zamislio dal mi treba smeće u dvorištu.
Meni osobno KORG Le je Triton MODUL s malo plastike i teko toliko nadodanom tastaturom (užas) tek toliko da možeš malo lakše radit. Pa jel se ti sječaš kakve je kvalitetne workstatione KORG radio prije 10-tak godina. To su bili strojevi, a ne današnje loše tastature, plastika, nekvalitetni dugmiči i sl. Jedan M1, 01W/FD, T3, Trinity ...

A to da nam baš treba sampler zakačite mačku za rep. I dan danas sa solo syntom KORG-om N364 + Pa80 napravim 10 puta bolji tulum od par magaraca sa Ketronom SD1 i Kurzweilom K2661. Pa nije bitno na što sviraš, nego kako sviraš. I nemojte biti robovi tih prokletih boja, samplova i ritmova. Je, sve je to lijepo čuti, ali ljudi mi smo amateri ili ajmo malo lijepše reči poluprofesionalci. I u čemu je draž da se pjesma odsvira 100 % u orginalu sa bojom i ritmom, a vidim čak i imitiranjem vocala se teži. Pa jel smo slobodni umjetnici i istinski muzičari ili imitatori. :-O

Kvalitetna rasprava oko klavijature je poželna uvjek, ali s poštenim argumentima, a ne zato što ja taj synth imam on je najbolji.

BasariStudios 07.12.2007 12:10

Neke stvari SMRTNIKA je nekad smesno citati ljudi svadjaju li se svadjaju.
LE u nijednom smislu tehnicki se ne moze pribliziti X50u. Naravno da ima
sampling, al u PRO svetu, u svim casopisima i muzickim magazinima jos
nijedan sint nije dobio glas zbog SAMPLING, nego ostale stvari.
LE nema ni pola onoga sto X50 ima i momentalno X50 je bolji i od LE i TR.
Fakti:

Vise efekata (fabricne statistike)
Bolji Filteri (testirano)-na HIGH END opremu, ne na DYNACORD
Bolji Izlazi (testirano)-na HIGH END opremu, ne na DYNACORD
Veci ROM (samo slepac ne bi video)
USB podrsku (to se vec vidi)
DAW Podrsku (koju ni XTREME nema)
OASYS struktura (fabricne statistike)

Ako neke stvari ne znate nemojte da tvrdite. Ako kazete nesto koje samo vama
pase onda pored svoje reci stavite IMHO koje znaci IN MY OPINION il MOJE MISLJENJE
a ne da tvrdite svojim glupostima i da dezinformirate ljude. Ovo je postala jedna od
najvece AMATERSKE bolesti kod nas koju je najvise imaju ljudi koji jedinu stvar sto
znaju je da upale sint i nista vise a tvrde sledece:
Ja sam svoj set pravio od 0 i nema nigde to...
A sutra dolazi frajer i meni postavlja pitanje:
Hey, kako da iskljucim ono sto udaras jace i manje na dirke i sto se cuje jace i manje...
On nema ni blagu vezu kako se to zove a frajer postao programer.
Onda on pravio sam svoj set od 0 a ne zna sta je VELOCITY i kako da to iskljuci?
Sledeci put razmisljajte malo logicnije.

95 POSTO VAS OVDE NE KORISTI SETOVE SVOJE NITI ZNA NAPRAVITI JEDNU BOJU.
IMAM 80% VAS NA MSNu, I SVAKI DAN SA SVIMA PRICAM, ZNAM DOBRO KO ZNA,
KO STA MOZE I KO STA IMA, NE MORAJU SE NOVI CLANOVI DEZINFORMIRATI!

BasariStudios 07.12.2007 12:18

Citat:

Originalno postovano od GALA (Post 21878)
To ljudi nije neki ajmo reci Vrhunski model sinta kao sto je bio Triton Classic-Le u svoje vrijeme

Buraz, sa svim postovanjem prema tebi a stobom se nikad nisam zakacio,
ako stvarno tako mislis i tvrdis to ja se samo mogu nasmijati, nemam reci.
Taj X50 jede i tvog CLASSICa i tvog LEja svojim ROMom a i jos mnogo njih.
Ako ti stavljas LE stvarno u vrhunske sintove ja stvarno nemam reci.
Al ipak, vasa bolest je:
Shedo i Beki i Sejko sviraju LE pa jest Vrhunski.

Sta bi bilo ako biste vi culi o sviracima u rangu JORDAN RUDDESS ili
KEITH EMERSON? Koji koriste OASYS, KURZ ili starije ROLAND SYSTEM 100,
MOOG MODULAR? ELKE, METRONOME, ostale kur$e i palce?

BasariStudios 07.12.2007 12:21

Citat:

Originalno postovano od kreso (Post 21906)
Meni osobno KORG Le je Triton MODUL s malo plastike i teko toliko nadodanom tastaturom.

Daleko od toga, nemoj ni spominjati to, TRITON MODUL je TRITON STUDIO
bez dirke i SEQUENCER, LE je obicna igracka od sinta, ne bi te 2 tvari ja nikad
uporedjivao, nije to nikaki TRITON MODUL.
Da je u pitanju TR onda ipak neke stvari imaju smislu al ovaj topic ovde
odletio gde ne treba, bolje ga zatvaraj dok nisu zapucali.

kreso 07.12.2007 12:23

Bravo buraz. Samo što mi ne čitaš misli.
Treba prvo synt dobro upoznati da bi mogo o njemu pisati. Jedno su nagađanja, a drugo su fakti.
Ja o Le primjerice mogu pisat dosta. Radim na njemu već 2 godine, ali nikako ne mogu tvrdit da ga poznajem skroz u dušu kao primjerice Pa80, N364, X3, M1, 01W/FD, G-600 i sl. To što nemam o njemu visoko mišljenje i što mi predstavlja trenutno nužno zlo (jer za bolje nemam love) je jedno. O X-50 na osnovi 2 sata igranja u Music house-u ne mogu puno pričat. Dojmovi su OK, ali da bi ga mogo popljuvat ne osudim se. Simpatičan "syntić", s velikim srcem. O OASYS temeljima se može pričat i razglabat do sutra, jer daleko je to od OASYS-a. Ima tu nečeg, ali to su tek mrvice, i to jako sitne. Prema specifikacijama X-50 je kvalitetan synth u odnosu na Le-a. Neko je ovdje reko Tr u malom. Po meni bi ta tvrdnja i bila najtočnija istina. X-50 je u biti u cijelosti mali KORG Tr, samo bez opcije čitanja samplova. Ne zaboravite, i Le i Tr nemaju sampler (da se nadograditi), nego samo opciju čitanja samplova. No prije svega X-50 logični je nasljednik kako sam već reko KORG-a X5D u segmentu veličine i namjene, koji i tada svojevremeno (prije 10 god) nije bio kanta naspram N364 (u to vrijeme je bio kao Le ili Tr), ali naspram Trinity-a (tadašnji najači KORG-ov brand do pojave Triton Clasica) da. Tako je i danas X-50 al pari Le-u i Tr-u, ali ne Extremu a kamo li M3-u.

BasariStudios 07.12.2007 12:28

Citat:

Originalno postovano od kreso (Post 21915)
No prije svega X-50 logični je nasljednik kako sam već reko KORG-a X5D

To i nista vise!

Darko 07.12.2007 14:51

E napokon nakon duzeg vremena da sam cuo koliko je dobra ta X50,. . Nedim je dosta odlicnih stvari napisao kao i Kreso ...Hvala majstori :)

Izgleda cu da je uzmem . . .

E-L-D-A-R 07.12.2007 15:08

Evo i nekih specifikacija o Korg X50:

- 512 programa,
- 384 kombinacije,
- multi mod omogućava da kontrolišete - svirate Vaš KORG X50 pomoću eksternog sekvencera( računara ),
- 61 dirka,
- 62-glasna polifonija, 62 oscilatora( “single mode” )
- 31-glasna polifonija, 62 oscilatora( “double mode” )
- 2 master efekta,
- 1 insert efekat,
- 1 master efekat…,
- …svi se mogu koristiti istovremeno!,
- 89 tipova efekata,
- GM kompatibilan,
- dva arpeđatora , 5 preseta, 251 patern,
- izlazi MAIN-L/R, 2 individualna,
- MIDI ulaz/izlaz,
- USB tip B,
- DC12V,
- 4,3 kg težina.

Gondzi 08.12.2007 18:14

Citat:

Originalno postovano od Nedim (Post 21912)
95 POSTO VAS OVDE NE KORISTI SETOVE SVOJE NITI ZNA NAPRAVITI JEDNU BOJU.
IMAM 80% VAS NA MSNu, I SVAKI DAN SA SVIMA PRICAM, ZNAM DOBRO KO ZNA,
KO STA MOZE I KO STA IMA, NE MORAJU SE NOVI CLANOVI DEZINFORMIRATI!

Nedime,

Niko ti ne daje za pravo da se ovako obracas ostalima na forumu, cak i ako si Moderator!
To, obicni smrtnici, ne znate da napravite boje itd... to mozes da kazes svojima kod kuce, ovde na forumu NE!

Pozdrav

PS. Vaxter, reaguj!!!

RadeKOKI 08.12.2007 18:28

Ljudi samo bez svadje i prepirke :) please ! nego da se vratimo na taj X50 malo sam cackao po netu tj. googlao i pronasao sam dosta interesantnih linkova o ovoj spravici kao prvo KORG nece izbaciti neki model tek tako eto sutnuli smo nesto da se pojavi novo na trzistu, taj malisan kako bih ga ja nazvao je sasvim ok spravica za te pare to je klasa sa yamahom MM6 to je taj rang oko 600e mislim za nove sprave i ko nema neke velike prohteve tipa semplovi i ta cuda ovo malo stvorenje sasvim zadovoljava kriterijume, ima ista podesavanja kao i triton le, tr samo je druga kutija i nema sempler play back, po meni je to naslednik kao sto je receno KORG-a X5-X5D a ima njih koji i dan danas koriste x5 i nemaju potrebu za nekom zamenom ja sam licno imao 3 komada i radili su posao super svoje vremeno mada bi i danas ako naidjem da je dobar kupio jedan jer danas za nas koji tezgarimo su potrebme kompaktne sprave, male, lake i brze za rad a ko ima dx11 i ovaj x50 zavrsava ljudi verujte puno posla kao solista u bendu a normalno ko zna da joj sredi farbe, karakteristike su joj odlicne cak i mene interesuje za tezgice ovako mala i lagana sprava ne volim da robujem nekim teskim instrumentima pogotovo kad ima da se tegli a iste pare zaradjujemo i sa skupim i sa jeftinijim spravicama. ps mozda gresim ali je ovo neko moje licno misljenje i neki moj licni stav o solo klavijaturama. pozzzzz za sve forumase !

BasariStudios 08.12.2007 20:11

Citat:

Originalno postovano od Gondzi (Post 21990)
To, obicni smrtnici, ne znate da napravite boje itd... to mozes da kazes svojima kod kuce, ovde na forumu NE!

To sto jesam moderator il nisam nema nikakve veze sa ovime sto pricamo.
A to ne mogu da kazem mojima kod kuce jer oni nemaju blagu vezu sta je
to, mogu tebi da kazem ako si to il mogu da te pohvalim ako nisi to.
Nema potrebe da opet KUVAS ovde kao sto ti UVEK imas naviku i to vec
svi znamo. Pravo da to kazem neda mi niko, nego dajem ja sam sebi ako
vidim da ti il bilo ko dezinformira ljude ili TRESE gluposte sto je u ovom
slucaju bilo ovde. Mene ne BOLI niti INTERESIRA uopste za tvoje osecaje
ako ti za nesto nisi u pravo. Nismo ovde da budemo fini prema ljudima i
da se brinemo da ih ne povredimo, nisam nikoga nazvao stoka samo sam
rekao i potvrdio CINJENICE koje postoje a ti koliko skakao ne mozes ih
promeniti. Nisam nista vise il manje pametniji od tebe ili od ostale ali ako
nesto znam vise i bolje onda na neki nacin sam duzan da to kazem. A ko
mi da za pravo da kazem da znam vise? Niko, ja sam dajem pravo, a te
stvari koje kazem takodje kazem ih na CINJENICE koje ti ne mozes promeniti.
Kako ti nisi smrtnik i pravis LICNO svoje setove (ne licno ti) a sutra me
pitas kako se smanjuje glas na istoj masini? Znaci pravis budalom od mene?

NAPRAVIO SAM OVO AUTO SAM OD 0 SVE CITAVO...AL HEY, DE MI RECI
KAKO DA GA UPALIM MOLIM TE!

Kad ti budes to opravdao na neki nacin onda mi se obrati i pokazi da nisam
u pravu a ja cu se tada izviniti svakome a dotle NE jer sam u pravu i stojim
iza svaku rec koju sam rekao u ovaj TOPIC!
Ako administracija vidi da sam tu uradio nesto pogresno i protiv pravila neka
slobodno preuzme mere...al ljudi nisu ludi ovde, ako se treba nesto preduzeti
prema nekoga ti si prvi na listi, nije jos bilo TOPIC u kome si ti nesto napisao
a da nisi zakuvao...ja se jos ne secam takvog posta.

Pozdrav

RadeKOKI 09.12.2007 01:34

ljudi polako bre bema svadje i prepirke, kao prvo svako ko misli da zna da radi farbe zna za sebe jer meni licno ne odgovaraju tudji setovi i farbe jer svako radi to po svojoj meri i misli da je to naj naj a sve ostalo je sranje prema tome rasprava je suvisna, kao drugo nema niko potrebe da ovde provocira i pravi svadju, kao trece nemam pojma zasto neko pada na te decije fazone i provokacije ??? kao cetvrto moderatori i gazde sajta sredjujte situaciju ovde postaje kao kod onog divljackog foruma (znate na koji mislim) da se pojavljuje sindrom svadje i prepirke ko je jaci na recima i ko je u pravu ovo postaje ciganija.

BasariStudios 09.12.2007 05:46

Pa gde god Gondzi napise nesto, makar jedno slovo uvek zakuva.
On misli da smo na neku romanticnu turneju ovde pa moramo da
dajemo cvece jedan drugome, il da ruke ljubimo.

RadeKOKI 09.12.2007 10:13

:D

Trenutno vrijeme na Forumu 20:04

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org