YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros 3 problem sa palenjem i dizanjem sitema (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30028)

VUNIMRAV 28.02.2017 20:49

Tyros 3 problem sa palenjem i dizanjem sitema

Zdravo! Danas pre svirke nakon prikopčavanja, upalim T3 i ništa, kad se pojavi slika:(okačiću je kad dođem kući) ekran plav i redovi koji se nakon očitavanja završavaju sa "ok", pisalo je da "sačekam" kad se sve izredalo do kraja, dna ekrana oisalo je da pritisnem "exit" ako hoću da zavšim. Prizisnuo, opet iznova, onda ugasim-upalim klav jednom pa opet to iščitavanje pa opet exit pa oali gasi... I prepozna moj pozdrav i digne siszem. Život mi je smanjla za 10g,evo me na pauzi, sve radi sads normalno, šta će biti kad budem ponovo palio....
Šta je to, o čemu de radi, šta da ja radim.... Pišite!!!!!

casper 28.02.2017 21:28

Pa nemoj je gasiti, nek radi do iduće gaže. :D

Daj da vidimo te "redove" na ekranu i šta piše u njima. Tko zna što joj se dogodilo, očito je da ima neku grešku prilikom podizanja sustava.

VUNIMRAV 01.03.2017 01:29

1 Privitaka
EVO slike.Nikad mi se to nije dešavalo u 4g!!!Dakle,kad se sve redom izredalo do dna stranice i bilo ok tražilo je da pritisnem "exit# ako želim da izadjem!!

casper 01.03.2017 01:39

Tko zna što ona provjerava ali po ovoj slici mi se čini da je sve OK. Možda se više neće javljati ovaj ekran.
Ako se bude ponavljao, napravi Hard Test, možda tu nešto otkriješ.

VUNIMRAV 01.03.2017 02:00

A ti si tu Caspere😀!! Malopre, kad sam završio, probao sam par puta paliti i gasiti, ponaša se normano. A, kako to sa HD da uradim, jesi li mi već objašnjavao, ima li u temama?

casper 01.03.2017 02:05

Naravno da sam tu, čekam te da dođeš sa svirke da vidimo što je s tim "tirosom". :D

Ovdje je sve opisano za hard test. Ako se ne pojavljuje više onaj ekran, neka te ne sekira previše. Tko zna kakav pad napona prilikom paljenja je uzrokovao provjeru koja se prikazala na ekranu. Pa nije to Casio, to je prava firma. :D

VUNIMRAV 01.03.2017 02:10

Ma ti si legenda, svega mi!!!

VUNIMRAV 09.03.2017 01:48

Par svirki bilo OK,međutim večeras nešto novo!
Izgleda da je Tyros počeo svirati nekoj stvari.
Pritisnem palenje i poojavi se znak Yamahe i moja pozdravna poruka i tako stane i ne znam dokle bi čekao da n ga nisam ugasio i ponovo upalio i polkrenu o se normalno.Ni to mi se nikad nije dešavalo.
Moram napomenuti da sam pre dve godine menjao HD i da se taj disk od samog početka čuo kad ga upalim,čuo se kad se zavrti i dalje ne,danas,čini mi se da ga nisam čuo.
Druga stvar,pre 20 tak dana sam zamenio sve tastere na ekranu i sad svi rade,ali da li je nešto do toga moglo biti.
Ima li neko slipčno iskustvo ili uopšte zna li neko šta bi moglo biti,
Hvala svima!!!

casper 09.03.2017 02:23

Može biti svašta nešta, tko bi ga znao ovako "na daljinu".

Možda je hard disc ali isto tako može biti i napajanje. Hard bi se trebao čuti prilikom paljenja, to je normalno. Poslije mora biti poprilična tišina da ga čuješ, a vrti se sigurno jer u protivnom ne bi mogao s njega očitavati podatke.

Ova zamjena tastera ne bi trebala imati veze ali tko zna što je moglo poći po zlu?
Jesi li pokrenuo taj hard test?

VUNIMRAV 09.03.2017 02:32

Iako si mi pre godinu dve objašnjavao-ne znam!
A napajenje,je li to isto kao i za računar ili je Yamah anešto iskomplikovala?
I da li može biti napajenje povezano sa onom proverom što mi je radio pre nekoliko dana?

casper 09.03.2017 02:38

Pa imaš link u 6 postu ove teme. :D
Ponavljanje je majka znanja ....

Citat:

Znači, hard test postupak se radi:
1. Držati tipke C#2, F2, G#2 i upaliti klavijturu
2. sa TEMPO +/- birati vrstu testa
3. sa START/STOP pokrenuti test
OK test je prošao
NG test nije prošao

Izlazak iz testiranja s "Test end" (zadnja opcija u izborniku)

Ovaj video pokazuje kako prolaziš kroz 2. i 3. točku gornjeg opisa.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Af6ZT6eJ3jM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

casper 09.03.2017 02:46

Namjena napajanja u klavijaturi je ista kao i kod računala ali niti jedna klavijatura ne koristi napajanje računala. Pa tako ni Yamaha. Pored kontrukcije (klavijature imaju manje prostora) tu su i konektori koji su potpuno drugačiji.
Napajanje može biti uzrok problema ali dok ne odeš kod pravog majstora nećemo biti ništa pametniji i sumnjam da ćemo riješiti tvoj problem ovako putem foruma.

VUNIMRAV 09.03.2017 02:48

Ja sam to gledao pre možda mesec dana,ali ja ne znam otome ništa,vidim da ti pritišćeš i dobijaš ton ali niti znam šta treba stisnuti i šta treba dobiti!
Eh,pravog majstora,e moj Caspere,ja ga ovde ne znam,sve neki mudrovi i kao sveznalice au stvari nemaju blage veze.

casper 09.03.2017 02:52

Za početak odradi točku 1.

1. Držati tipke C#2, F2, G#2 i upaliti klavijaturu

Poslije ti sve piše, tu ne možeš ništa pokvariti osim napraviti totalni reset. A to nije nikakav problem jer ionako imaš dobar backup.
Ili ga možda nemaš? :D

VUNIMRAV 09.03.2017 03:02

Imam rrezervni(stari HD) a to mu dođe isto,zar ne,a imam i u nekom folderu na PC,mali ne bih to radio nego tamo u ponedeljak,bojim se nešto za...ti pa šta ću onda kukava mi majka!!
=))

casper 09.03.2017 03:09

Napravi to prije vikenda da znaš na čemu si. Ne možeš ništa pogriješiti.
Kažem, u njagorm slučaju možeš izgubiti postavke u klavijaturi ali ne sadržaj na hard disku.
Sve postavke na klavijaturi i sav sadržaj USERa možeš u par minuta pohraniti na USB stick.

Ova tema opisuje taj postupak izrade. Odradiš samo ono što je navedeno pod drugom točkom i u trenu imaš sve na USB sticku.

VUNIMRAV 09.03.2017 03:19

Onda hoću, imam ja na usb stamje usera, i rafig svako malo, ali fa linću izgubiti postavke midi terca.?
Dodato:
Jbg,ovo sam pisao sa telefona.

ffb 09.03.2017 09:29

@Vunimrav, mozda je doslo vrijeme da se kupi bolja- novija klavijatura?Mozda Psr 770?
Nije " status simbol" ali se ne treba stiditi !
Tipke nisu na nivou Tyrosa ali covjek se navikne na sve.

VUNIMRAV 09.03.2017 10:13

Ma ne bi bilo loše,ali ne bih ipak PSR seriju pre bi T4 iz nekoliko razloga,iako su dobre nema šta i 770 i jopbolja 970.
Ali ne smatram da je kod mene neki obiljniji kvar u pitanju,mislim da je HD i gledaću kupiti i prpmeniti.

casper 09.03.2017 10:50

Za početak stavi drugi i provjereni HD u Tyrosa.
A što se tiče kupovine PSR-a, možda je četvorka bolja opcija ali je i duplo skuplja od sedamsto sedamdeset. ;)

ffb 09.03.2017 11:07

Bez dileme T4 je sigurno bolja od Psr 770 takodjer i skuplja,ali pitanje je koliko to" bolje" treba za jednog muzicara?

Alen P 09.03.2017 16:40

Ako je do sada bila trojka, mislim da ce biti nezadovoljan s bilo cim osim cetvorkom.

casper 09.03.2017 17:05

Duel Tyros vs. PSR S se može vrtiti u krug do iznemoglosti. Uostalom, u nekim prijašnjim temama smo već navodili razloge i argumente koje ne bih sada ponavljao. Činjenica je da ovdje "nema pobjedinka" jer svaka strana ima svoje prednosti.
S tehničke i soundovske strane u priličnoj prednosti je PSR, a sama konstrukcija i izvedba klavijature je na strani Tyrosa.
Pa kome je kako po volji, netko voli plavuše, netko crnke, netko brije na brze male aute, a drugi opet na velike i komforne ....

Da ne spamamo temu, predlažem da se otvori neka nova gdje bi mogli diskutirati o tome. Ako takva diskusija uopće ima smisla?

VUNIMRAV 09.03.2017 21:38

Imam na raspolaganju sledeće HD koji si sa spisaka za Tyros.
Caspere,kupio sam i kabel =)) pa ću sutra probati kopirati sa postojećeg.
Da držim stisnuto dugme "musicfinder" i da upalim i kad ga PC prepozna da jednostavno "izaberem sve" i to kopiram i nalepim na PC:U medđuvremenu će mi stići drugi HD i da samo obrnem radnju.
Da li bi tako trebalo?

Toshiba MK4026GAX 40 GB - 3000 din
Fujitsu MHT2060AT 60 GB - 3400 din
Fujitsu MHV2080AT 80 GB - 3800 din
Seagate ST9100823A 100 GB - 4200 din
Seagate ST9120822A 120 GB - 4500 din

Na sve dajem radnu garanciju 30 dana i svi diskovi su potpuno ispravni i testirani.
Eto to sam dobio na ponudu,šta da izaberem?

casper 09.03.2017 21:55

1 Privitaka
Posao prebacivanja s Harda klavijature na računalo su dobro opisao. Tako ćeš sve podatke staviti na sigurno. I to će potrajati, ovisno o tome koliki je hard i koliko ima podataka. Samo polako, skuhaj kavicu, upali neki dugometražni film. :D

Sada izvadi ovaj hard iz Tyrosa, stavi novi i odi na FORMAT. Slika prikazuje sve. Kada odradiš formatiranje, onda učini suprotan proces ovome iz prvog odjeljka.

Ako ti je dosta 40GB, uzmi ovog prvog
Toshiba MK4026GAX 40 GB - 3000 din

a ako želiš više mjesta onda je ovaj od 100 isto odgovarajući
Seagate ST9100823A 100 GB - 4200 din

VUNIMRAV 09.03.2017 22:08

To ću sutra ujutro,valjda ću do podne završiti.
Hvala Caspere da te nema trebalo bi te izmisliti!!!
Moram se zahvaliti i mom drugu a našem starom članu Gaganu na nesebičnoj pomoći.
Dodato:
U međuvre3menu sam razgovarao sa dobrim majstorom koji mi je rekao da mu taj problem liči na memoriju i da jeskinem i namažem pastom za početak!!

casper 12.03.2017 10:48

Kakvom pastom?

VUNIMRAV 12.03.2017 17:59

Jbg,sa nečim jeste mi rekao,valjda ima neko sredstvo. :(

casper 12.03.2017 18:01

Vjerojatno je mislio na kontakt sprej. Je kad netko kaže pasta, meni na pamet odmah pada pasta za zube ili cipele. :D
Mislim da nije RAM problematičan ali neće smetati da ga izvadiš van i pažljivo očistiš kontakte.

VUNIMRAV 13.03.2017 08:44

Uradiću to i spremiti njegoh originalni HD i čekati!
Mislim da je to najpametnije za sada.

GALA 26.08.2018 21:30

Pozzz...Vunimrav ...
Kako je proslo s Tyrosom3 dal si rijesio
problem...

VUNIMRAV 26.08.2018 21:44

Ćuti ona,ćutim ja!!!
Iskopirao stanje na rezervni HD,posle mi se nije dešavalo nikako...bem li ga!!!!

gagan 28.08.2018 00:54

Najverovatnije HD ALI MOZE BITI DA JE PROBLEM U KONEKTORU moguce da je malo se hd pomerio pa nema kontakta , meni se to desavalo na t2 znak da je hd vrisno je kad ti u toku svirke zabaguje i nemozs nista da menjas osim sta si imo ucitano , meni kad je to pocelo , onda sam samo sviro bas kontru , jel mi to samo ostalo hahahaha a ritmovi i ostale boje zaboraviiii

Trenutno vrijeme na Forumu 08:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org