YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   sugerirajte korgu ovo NEXT STYLE sa BPM!! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30001)

branoy 12.02.2017 18:27

sugerirajte korgu ovo NEXT STYLE sa BPM!!

Sugerirajte korgu samo jedno od mene, a to je da postoji opcija PRIPREMA NEXT STYLE!!!
znaci ja sviram neki bilo koji ritam trenutno. ide ritam 120bpm, i neka boja,, ee dok sviram da postoji opcija da udjes u to dugme NEXT STYLE - i u njemu par samo opcija, a to su da kliknem na neki ritam koji cu sledeci svirati i ono najvaznije da odma upisem tempo, i dodam neki sts mada to i ne treba moze ostati boja sa kojom sviram vec neki stil ., i kad sam ja vec zavrsio pesmu, samo udjem u to next pripremljeno i ENTER i odma krece taj ritam i brzina!!!

to je tako lako njima odraditi!! nikakava mudrost
To mi treba da sa jednim te istim araznerom vezem pesmu za pesmom sa odma tempom, ne da ja snimam u preformance, i ko zna dal cu takav redosled u njima ikad svirati,
ovo je LIVE Opcija odma ,

1. NEXT dugme na korgu
2. dok ide nas ritam na kog vec sviramo trenutno tu udjemo na next dugme i samo nadjemo stil i klik na isti , i upisemo tempo, i to stoji u next-u dok mi ne zavrsimo pesmu,
3.kad zavrsimo pred kraj samo kliknemo next dugme i kad zelimo promenu ENTER i kraj

toliko od mene i za mene sto se tice korg!!

svirac007 12.02.2017 19:52

Pa songbok moze posluziti za to da ne uzimas performance

smuchac 12.02.2017 20:12

To je kao registracija na Yamahi? Kao neki "speeddial" za ubost iduci ritam?

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

rale 12.02.2017 20:33

To sve u Songbook-u moze , cak i vise, transpoze, podesenja za vokoder i 4 STS solo boje. ;)

branoy 12.02.2017 21:44

nisam nikad koristio songbook.
a jeli to tako kako bih ja hteo?? live dok sviram neki stil, da pripremim odma sledeci, boju i brzinu, i cim zavrsim da idem sa tom brzinom i ritmom?
ili je i soong book opet kao preformance klasika memorisanje, a nije realtime?

svirac007 13.02.2017 00:04

u songboku moras unaprijed sve memorisat... a mozes milion numera

casper 13.02.2017 08:45

@branoy to želi odraditi u real time, znači, bez predhodne pohrane u STS.

Ne znam kako je to riješeno u Korgu ali kod Yamahe to radi bez problema. Sviraš recimo na Beat 110. Uđe se u grupu Rock'n'Roll ritmova i imaš pregled te grupe. I dalje svira Beat. Onog trenutka kada aktiviraš (pritisneš) bilo koji Rock ritam, on počinje svirati, tempo se postavlja na default, a time se mogu automatski aktivirati i željeni soundovi koji su pridruženi novopokrenutom ritmu (OTS).

dmmacak 13.02.2017 12:00

Ako sam ja ista razumeo @branoy bi hteo da napise unapred zeljeni tempo i kad dodje trenutak samo da startuje. A to ne moze ni na jednom brendu. Korg je dosta otvoreniji po pitanju svega. Moze i kod korga da se pretrazi song book i da u zeljenom momentu startujemo zeljeni ritam sa tempom i bojom koje smo memorisali i dok sviramo trenutnu pesmu.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

ffb 13.02.2017 12:30

Za cega sluzi favorit lista?

branoy 13.02.2017 14:57

pa favoryt lista je za sto vise stilova , il ije zvali favorite ili useri ista su to mesta hahah .

a to sto zelim je tako njima jednostavno napraviti u OS!

NEXT Style pripreema u 3 koraka, i ENTER

ja ne volim kazem vam niti to snimanje unapred u preformance niti songbook da ima 5000 mesta
hocu LIVE!! sta mi padne na pamet koja pesma i brzina ritma od iste.
:)

ffb 13.02.2017 15:57

Posalji im onda spisak pjesama pa neka oni naprave jedan model za tebe sa preset ritmova i soundova haha

Dell 13.02.2017 16:35

To što Branoy hoće, nema ni na jednom aranžeru, a odlična je opcija.
Sumnjam da to firme što proizvode aranžere nemaju na umu da to može, a dodavat će takve opcije isto kao što dodaju i RAM - na kašiku.

branoy 13.02.2017 18:12

@ffb ako ne kontas temu ,nemoj bar pisat svasta ne povezano u istoj, ovo je ozbiljan post, koji treba svakom arazneristi na balkanu i svugde nasim ljudima!!!

a tako je jednostavan za napraviti u istom korgu u OS!!
nista ne izmisljaju, samo poveznica u NEXT za par stvari koje vec ima svaki arazner.

gledao sam jednog lika , neki bend bio kod nas, svira na dva pa korga jedan pa80, drugi pa1x, i
koristi ih bas iz tog razloga da nema stajanja bendu, sad svira gore jednu pesmu i pice, dok je sviraju, on vec dole pripremio ritam na drugoj klavi i bzrinu, i cim zavrsi pesmu gore , vec hvata akord dole na drugoj!! znamisli kako smesno ,dva pa araznera koja zajedno ne vrede sad 1000eu, a mi ovu opciju sto ja zelim nemamo ni na 2500eu klavijaturi. a procitaj jos jednom post pa ces videti koliko je jednostavna za implementirati u OS.

ffb 13.02.2017 18:38

Aha sad kuzim, stvarno opasno.

sstipa 13.02.2017 18:43

Pozdrav svima
Evo predlog da se dodaju dva tri memory tastera za vokalist tako da se izbegne menjanje i sklanjanje ekrana da bi izabrali postavku preseta
Hvala na korgovoj podrsci i interesu misljenja korisnika

ffb 13.02.2017 18:43

To je kao kad se kupe dvije masine za pranje rublja- jedna za gornji ves a druga za donji ves haha

casper 13.02.2017 19:17

@ffb - gornja za šareni veš u parne dane, a donja za bijeli u neparne. Pa slijedeći mjesec obratno. Moramo se malo šaliti, bez ikakve zle namjere. B-)

Za sve sugestije i želje ovog tipa postoje mnogo "jači" forumi u svijetu, tamo bi bilo dobro dodati ovakve želje. Sumnjam da itko iz Korga uopće zna za ovaj, a kamoli da ga čita. Pojedinačni mailovi velikim fimama ionako završavaju u smeću. Ako ekipa odavde baš želi i ima volje, složite jedan skupni mail i pošaljite "u centralu". Samo, čisto sumnjam da će te dobiti običan odgovor od njih, a kamoli da će išta uzeti u razmatranje.

Dodavanje novih funkcija u OS klavijature nije posao od dva klika miša. Bez obzira koliko se krajnjim korisnicima čini jednostavna neka funkcija i dodavanje iste u klavijaturu, vrlo često nisu moguće najobičnije izmjene jer postojeći hardware to nije u stanju prihvatiti.
Ova mogućnost se vjerojatno nikada neće dodati u aranžer. U tom bi se slučaju morala udvostručiti "snaga" hardwarea jer istovremeno mora odrađivati dvostruko više operacija. Ta funkcija niti jednom proizvođaču ne može opravdati višu cijenu, a ona bi bila neizbježna ako je se želi ugraditi.

@branoy - što se tiče same mogućnosti koju predlažeš (tek sam nakon tvog zadnjeg posta shvatio što želiš), mislim da ona nema mnogo smisla. "Priprema" nove pjesme dok se već jedna izvodi zahtjeva toliko nepotrebnih radnji koje odvlače pažnju da takav postupak samo može biti kontraproduktivan. Osim u slučaju ako "u pozadni" svira Style koji u sebi ima unaprijed već sve odsvirano, tkz. "miniMIDI" fajl. ;)

taletdkmk 13.02.2017 19:39

Songbook ti je najbrze i najlakse za to sto zelis samo sto moras kuci spremiti sve sto ti treba jedina propust po meni je ako radis sem stylove neke matrice i hoces da odaberes matricu vezanu u songbook to se ne moze selektirati sve dok ne iskljucis style na stop. Isto je i ako ide neka mattica a zelis selektirati songbook sa style

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Tomy 13.02.2017 20:44

U Songbook-u ima Custom list u koju možeš dodati sporiji style, pa nakon toga brži. Tamo ima funkcija NEXT. Tempo se sprema u songbook zapis koji ne mijenja tvorničke postavke ritma.

branoy 13.02.2017 20:52

@casper nisu u pravu u dosta toga
1.to je tako mala komanda koja nema veze sa hardwerom i procesorom,
samo znaci komanda u jednom dugmetu NEXT STYLE koja ceka izvrsenje , koja jednostavno gasi ritam na kom si svirao i pusta sledeci koji si vec izabrai i upisao njegovu brzinu.
to ti je isto kako kad ti odes u USER i predjes u neki ritam na klik na ekranu, ona gasi taj i krece drugi ali sa memorisanim TEMPOM !! sta ti tu nije jasno ?? i sta to ima veze sa hardwerom hahahahahah ?? ? ? ? ? to ti je kao da si napisao neku precicu komandu za izvrsenje u notapedu na kompu. mislis ti ustvari da tu razumes nesto u klavi i hardweru, ali izvini pricas na pamet :D

2.znaci ovo sto si napisao je toliko smesno, ne treba ti to =
Ova mogućnost se vjerojatno nikada neće dodati u aranžer. U tom bi se slučaju morala udvostručiti "snaga" hardwarea jer istovremeno mora odrađivati dvostruko više operacija.

3. i ovo sto si napisao =
što se tiče same mogućnosti koju predlažeš (tek sam nakon tvog zadnjeg posta shvatio što želiš), mislim da ona nema mnogo smisla. "Priprema" nove pjesme dok se već jedna izvodi zahtjeva toliko nepotrebnih radnji koje odvlače pažnju da takav postupak samo može biti kontraproduktivan..

to ako je tebi toliko smesno ja nemam sta da ti vise odgovorim u ovoj temi...

dao si dva netacna odgovora !! previse!! haha

romario 13.02.2017 21:05

Ove zahvale sam greškom uključio :)

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

casper 13.02.2017 21:34

@romario - tvoje dvije zahvale se na sreću mogu poništiti, he he, samo klik na unlike
A gle mene, ja osto u neznanju, pogriješio bespovratno i to čak dva puta. :O)

@branoy - citat možeš odraditi na više načina, jedan je da koristiš ikonicu u izborniku ;)

Citat:

Osim u slučaju ako "u pozadni" svira Style koji u sebi ima unaprijed već sve odsvirano, tkz. "miniMIDI" fajl.

romario 13.02.2017 22:02

Ne ide...probao s mobitela...

casper 13.02.2017 22:06

Ići će kad sjedneš za komp. ;)

romario 13.02.2017 22:16

Evo ti hvala koje ne mogu poništiti :)

Tomy 13.02.2017 22:31

1 Privitaka
Tema je otišla u off pa evo da ja odgovorim na temu pomoću slike. ;) :)

casper 13.02.2017 22:41

1 Privitaka
Tako je @Tomy, slika govori tisuću riječi pa evo i mog priloga (romario hvala za hvala :D)

mimiki 14.02.2017 07:57

Songbook ima sve mogucnosti i dok sviras pesmu na search mozes naci sta god pozelis i kad stisnes select krece pesma,mozes tekst vezati ,na jednom ritmu beskonacno razlicitih kombinacija sts-ova i razlicitih tempa i to je opcija koju trebas koristiti jer je zakon,kad se songbook nabudzi too je pravi posao i to fali bas bas sad na T4 jer je music finder bzv

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Dell 14.02.2017 08:56

Navedenu opciju zaista nije teško napraviti, ali developerima u Korgu koji na razvoju njihovog softwarea rade godinama, nama običnim smrtnicima bi bilo itekako :)

casper 14.02.2017 11:14

@ Dell; branoy, apsolutno niste u pravu i mislim da nema nekakvog smisla stvari objašnjavati na ovoj razini (ne)znanja.

Navedena opcija nije samo jedna komanda NEXT, kako si to zamišljaju obični smrtnici. Iza toga običnog NEXT stoji par stotina kontrola koje se moraju pokrenuti u istom momentu. A za pokretanje tih kontrola je potreban odgovarajući hardware koji bi to trebao podržati. Upravo iz tih razloga su onemogućene neke naoko jednostavne radnje i njihova izvedba "on the fly".

I kao što rekoh maloprije, proizvođači aranžera ne žele uložiti u hardware kako bi udovoljili tamo nekoj želji par korisnika i dodali opciju koja ionako nema mnogo smisla jer već postoje druge alternative za istu.

mimiki 14.02.2017 11:20

Za odvojeno menjanje stilova to sto se trazi potrebno kao sto casper kaze i neki hardver,kao sto postoji za song dupli sekvencer sto nema na drugim proizvodjacima

ffb 14.02.2017 11:39

@casper, slazem se apsolutno sa tvojim zadnjim postom ali imam i jedno pitanje: tko bi to trebao sugerirati Korgu,Yamahi i ostalim?

casper 14.02.2017 12:59

Svaka ozbiljna firma ima ljude koji prate tržište pa tako i želje/kritike trenutnih i budućih korisnika nekog proizvoda. I forumi su sigurno jedan od načina kako "poslati informaciju" prema proizvođaču ali ne treba se zavaravati. I mnogo veći i ozbiljniji od ovog našeg imaju vrlo mali utjecaj na to što će se na kraju i ugraditi u idući model.

Kako god, uvijek se može poslati mail prema proizvođaču i u njemu napisati svoje želje i prijedloge za pobošanja. Možda ga netko i pročita. :D Ako ništa drugo, ostaje ti onaj osjećaj da si i ti barem malo sudjelovao u onome što će se ugraditi u novi model.

mimiki 14.02.2017 17:16

Ciitao sam stare teme na yamahinim forumimaui cini mi se da ljudi iz yamahe to nista ne citaju nego teraju svoju politiku :)otkad je izasao tyros nisam video da su bilo sta promenili u sistemu :) primedbe su i dan danas ostale iste od t2 do t5 :) toliko sitnica bitnih ima ali niko ne mare,a te sitnice su za nas velike stvari

Dodato:
1.menjanje oktave prateceg instrumenta 2.user scale 3.registracija na ots
Koliko bi ove tri stvari znacile yamahi povecali bi trziste bar kod nas troduplo :)
Da ne pricam o sitnicama sinhro start sto se gasi sam cim krene ritam itd itd itd

pekilik 14.02.2017 21:13

Tuzna istina sto se tice hardver istrumenata je ta sto se proizvodjaci trude da sa sto manje ulaganja dodju do novog modela, te stoga koliko god plastika ili aluminijum koji krase spoljasni izgled delovali "lepse" od prethodnika iznutra je situacija uglavnom 98% ista kao i u prethodnom modelu bar sto hardvera tice, a ni softver ne dozivi neku ogromnu promenu vec je svaki sledeci instrument samo dopuna vec postojeceg koda(sto bi se ljudi mucili da sve iznova pisu) u prilog tome govori cest slucaj da npr. kod Korg-a neki slabiji model ucita kompletan OS od nekog top modela i da to radi(snasli se snalazljivi ljudi),cesto se desi da jedan te isti bug bude prenet na sledeci model, cudnog li virusa, u programerskim timovima koji rade na razvoju tih instrumenata sigurno ne sede Francuske sobarice, u blizoj i daljoj proslosti su oni itekako znali da zablistaju ali ne odlucuju oni o tome sta ce se naci u novom modelu, to rade ljudi koji se itekako dobro razumeju u to kako da vam izvucu ponovo novac sa sledecim modelom,
tako da sumiramo nije za njih problem da ubace bilo koju funkciju, cudo je to kako moze da radi specijalno pisan OS i za slabiji hardver, Windows je multiplatforma pa na solidnom hardveru radi bez problema, optimizovati ga za neku posebnu namenu ce dati mnogstruko bolje rezultate, a OS napisan namenski za odredjeni hardver garantuje stabilan rad bez obzira koliko taj hardver na oko delovao slab, tako da nije hardver problema vec kompaniski dogovor, kroz praksu vidimo da zelje korisnika zauzimaju mozda par procenata novog modela i tada se to prenaglasava da bi se dobio onaj "wow" efekat koji ce doneti naravno vecu prodaju, jako su retki slucajevi da se nesto grandiozno novu ubaci u vec postojeci model uglavnom su to neke sitne korekcije zaostalih bugica, a ovo sto @branoy zeli ce se mozda naci u nekom novom modelu ali opet pod velikim znakom "?", mada mislim da vec postojece opcije kod aranzera vec daju to sto on zeli neznam sa sigurnoscu kako je kod Korg-a ali Roland i Yamaha pruzaju mogucnost snimanja ritma sa sve tempom i reprodukciju narednog ritma sa tempom vec odredjenim u tom ritmu mislim i da je pretrazivanje moguce i naredni ce poceti tek klikom na naredni ako sam dobro razumeo sta je trazeno....

casper 14.02.2017 22:36

Tako je. Što je bolje optimaliziran OS, potreban je slabiji hardware. Iz kuta proizvođača, ulaganje u samo jedan kvalitetan OS donosi višestruku zaradu jer se instrumenti prodaju u tisućama primjeraka. Zato sam i naveo hardware komponentu kao ograničavajući faktor.

A što se tiče novih opcija, nadogradnji i općenito napretka aranžera, moje stajalište je ovakvo. Mislim da mnogi aranžer svirači, nesvirači, "fajl-mejkeri" i start/stop igrači očekuju da aranžer u sebi ima svakojake mogućnosti kako bi što manje svirali, a više po kontrolnoj tabli dirali. :D
Za to su u velikoj mjeri krivi i proizvođači aranžera. Bez obzira što se u ovoj temi oni kude i po njima pljuje upravo zbog nedostatka funkcija. Klavijature sve više liče na malu ARANG-DJ platformu s koje možeš puštati audio, sinhronizirati je s Style, ubacivati audio loopove, koristiti INTRO solaže, multipad kreacije i razne ostale zafrkancije.

Ajmo ljudi malo svirat po tipkama, a ne glumit programere i audio inžinjere. <:-P

mimiki 14.02.2017 22:46

Casper pogresno si pogledao na to cini mi se,ono sto sam ja naveo je cist primer live performansa da se sto vise svira a manje drnda po klavijaturi,necu da ucim programe na kompjuteru gubi mi smisao sve sa tim kompjuterom,hocu da promenim oktavu u klavijaturi,hocu da mi bude upaljen sinhro start i da krenem pesmu sledecu bez drndanja po tabli,hocu da imam pripremljenu pesmu kao songbook gde mi je namesten ritam necu da trazim ritam nemam vremena u live performance hocu da mi bude boja za tu pesmu spremns necu da pritisnem ots i da se upali ne zn ni ja sta se upalilo moram ds vid koja mi je registracija upaljena i u kojoj oltavi mi je ,pa to je dj dok ja sve ppdesim pa kad forspil da krenem da sviram nema se vremena :)

casper 15.02.2017 02:23

Nisam mislio niti na koga osobno. Prijašnji post je pisan generalno i općenito, a na osnovu vlastitog iskustva i viđenja stvari. A to moje iskustvo datira iz vremena kada su aranžer klavijature zvučale kao stari verglec na sajmu. Mogao si birati 30 tak preset ritmova, 100 njak preset soundova i to je bilo sve od funkcija koje su se nudile. Valjda iz to razloga imam averziju na ljude koji traže više i još više od tehnike, a uz to sviraju sve manje i manje. Opet napominjem, ne mislim ni na koga osobno niti želim ikoga uvrijediti.

Svi tkz. "nedostaci" koje imaju aranžeri nestaju istog trena kada za njih sjedne muzičar koji zna svirati i koji zna pravilno iskoristiti ono što je u aranžeru ponuđeno.

sale_band 15.02.2017 04:25

Neverovatno je koliko se aranzeri shvataju kao ozbiljni instrumenti...
Na zapadnjackim forumima jos uvek postavljaju postove tipa "da li ste culi za aranzer klavijature, sta mislite?"

Alen P 15.02.2017 06:55

Zasto se nebi? Koji su to "strani" forumi?
Imash OMB na cruiserima, imash ih vec svugdje. Dali po "zapadnjackim" i samplere i rompler workstatione smatrati neozbiljnima, pa da svi prosviramo harmonike i klavire... ma mislim, gluposti. Pratimo zakone trzista i bok.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:04

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org