![]() |
Korg Pa500
Mozda jedno cudno pitanje ali eto ako neko moze da odgovori cak neko i zna priblizno kolika ce cjena biti ovog aranzera ?
|
pozdrav
Gdje si cuo da ima pa 500?
|
Bilo je najavljeno ali nisam bas siguran da li ce ga izbaciti u prodaju, jer ni oni nisu sigurni.
|
Ovo sam našao na jednoj stranici,ovo su specifikacije za PA500,malo mi je čudno kad kažu neki da još nije u planu a komili u prodaji al valjda če ovo bit u nutra:
http://img132.imageshack.us/img132/2101/pa500ku7.jpg Keyboard arranger • Korg PA-500 - polyphony 80 - 128MB ROM memory( 78MB=PA1X, 50MB=piano C-520), - 16MB user memory Song Data - 304 preset styles + 48 User, - 160 memory locations - NEW tone generating system TG01, - 660 sounds + 48 complete drumkits, - TouchView display - Touch control: light/normal/heavy, - SongBook integration, - Help function in 5 languages, - SD memory card slot, - USB connection port, - 4 master effects + 1 final effect, - 16 track sequencer, - 10 x 2cm 14W speakers, - 2 x audio output |
Ja koliko se sjecam kad sam mu sliku gledao mozda prije pola godine kljava stvarno ruzno izgleda,a u banja luci su predpostavljali da ce mu cijena biti od prilike oko 1500 E,sad je da se ceka i vidi dali ce stvarno biti nesto od toga.
|
...
Ima Korg Pa 500 i moze se naruciti u Sky musicu u Bg-u e kolika ce mu biti cena stvarno ne znam ali znam da vec primaju porudzbine u radnji ;)
|
Ne da je ruzan....ne mogu da ga gledam.
|
Znači, to je novi Pa-50. Ali opet bez samplera. Znači da je Pa-80 još uvijek bolja solucija. A cijena čak 1.500 € :-O. Dodaš 200-300 € i imaš "babrogu" Pa-800.
Po toj cijeni zaboravi da će ga itko ozbiljniji uopće kupovat. Ajde da je maximum do 1.200 € još nekako ako će gasit Pa-50 što je logično. Ali dat tolike pare i dobit Pa-50 s novim kučištom, novim ton generatorom a ostalo sve isto. Pitanje je kakva mu je tipka. Sigurno se nakon 3-4 prava kola raspada |
pa eto kazete da postoji u sky da se naruci. Pa nije valjda da se narucuje bez cjene da se nezna. Valjda pise prije nego sto narucis koliko treba platiti ?
|
korg pa500
Informacije koje mi je diler u prodavnici muzicke opreme dao:
Ovaj model izlazi tokom januara 2008. godine. KORG je cak radio prezentaciju ove klavijature prije 2-3 mjeseca. Cijena ce mu biti manja od 1500 EUR, ali kolika tacno-ne zna se sa sigurnoscu! Mislim da ce ovaj sint biti hit, i da ce se prodavati vise nego bilo koja Pa serija do sada (ja ga prvi s nestrpljenjem ocekujem). Pozdav svim Korgovcima. |
Klavijatura je bezveze,uopste mi se ne svidja!
Najveca glupost koju je KORG uradio samo da bi uzeo novac. |
Jebes mu mater nije ni ruzan svidza mi se cak! Haman kolko sam skonto ima 128 MB sa samplove dakle to nemoze biti lose u ostalom je PA. A bolji je od pa50 sigurno dakle kako izgleda da cu ga uzet al jos ce se vidjet pojma nemam al neizgelda los.
Pozdrav,Alen! |
Sint ne izgleda tako lose,al RAM se bas i ne spominje nesto za semplove moguce je da ni nema sampler
|
128MB ROM memory( 78MB=PA1X, 50MB=piano C-520),
Pa, pise ROM, a ne RAM....:) |
Eeee jebat ga onda!
|
La Alene ja mislim da ćeš ti ovog monstruma kupiti 100%...Ovo ti je pisano na kožu...A što se ziče izgleda najljepši design ima PA1X pa nek se ljuti ko god hoće...Ona plava boja i nije baš nešto...Sinth će vjerovatno moći da se proširi ili ovako ili onako,uskoro će se skontati način kako da se sempler skrpi ili aktivira u njemu...Pozdrav!
|
Dze si La Almire La brate! Jebo ti njemu mater ako jeu bez samplera! Imam Pa50 vec tri godine BEZ SAMPLERA! Ako nema nije moj! A haman mi je 5 broj zivota! Pa50! Pa1xpro mi pokvaren bio vratio. Pa800 imo vratio, trebale mi pare umro mi Amidza! I opet pa50!! Jebiga! Samo mi jos fali da se 5 puta ozenim i rastavim i mogu se upucat. Prvi put je vec iza mene znas i sam a drugi se haman sprema!
Pozdrav, La Alen! |
Sudjen ti je PA50 sta ces!
Ko zna zasto je to dobro... |
Kuku buraz jebe me to sto ti ko podpis stoji to na BMW slici! Sklanjaj to care bit ce belaja, molim te!
|
Nema problema ako ti smeta sklonicu!
Evo upravo uklanjam. |
Jel sad bolje?
|
=))
Nije to nishta srashno, Alene! Te podatke samo ti vidish. Niko vishe... :) |
Hmmm, ne znam...., al' i ja sam video sta je tamo pisalo...:P:-"
|
Svako vidi svoje podatke, i to samo osoba koja gleda.
Msm, na taj nachin moze svako da loguje svachije podatke, ali ne moze da zna koji su chiji. Admini i modovi mogu, poshto taj sistem postoji u engine-u foruma... :) To je jedna od stvari na osnovu kojih raspoznajemo duplikate. Primetili smo o5 neke, ali ce ih za sada pustimo da se igraju... ;) |
Jebiga niasam znao! Nemoj se Kuki ljutit malo si me prepo bio:-D
Pozdrav,Alen! |
Nema problema!
Ne ljutim se. |
KORG Pa500 izasao !!!
Konacno je izasao KORG Pa500. Specifikacije i sliku imate na:
http://korg.com/gear/info.asp?a_prod...&category_id=1 Dakle, na zvanicnom je KORG-ovom sajtu, pa vise nema dileme o istinitosti. Sutra odoh da ga kupim! |
Eeeeeeeeeeeeee pa ovo ce se morat probat!!!! Ima RX tehnologiju u sebi sto je meni jako draga, pogotovo RX bubnjevi! Moram probat!
|
NEkako mi djeluje preplasticno,a cini mi se ko da su mu tipke nekako krace il me oko vara?
Nasao sam jos da je kompatibilan sa I-serijom sto se tice ritmova,znaci netreba konvertirat ritmove od I-serije,samo steta sto ne cita samplove,to ce valjda moc na PA600! |
Ovo ce biti super masinica za pocetnike i mlade muzicare...Da imam 20 godina ovo bi sebi kupio :)
|
Ucera ga ti meni Dino:D Sala mala,Pozdrav,AleN!
|
Ohohooo....Ebat me druze...nisam se latio alkohola od nove godine i jos me gripa pucala 7 dana pa sad kontaj :) Nisam dobro pratio ko je sta napiso...Ogromni pozdrav druze...auuu Alene...ja nesto svasta procita za Sanela pa ne mogu vjerovat ocima svojim majke mi mile...
|
Ja ba!! Sta sam ti ja onda reko... neimade vremena da popricamo...razocarenje do jaja! Aj ba na msn ja sam ko fol offline!
|
Na MSN sam
|
Pa 500 , Pa 800
Keybed “Banana” Type, Single Type Display Black & White, Color Maximum Polyphony 80 voice , 120 voice The Number of Preset Style 304, 320 (Up To 544) The Number of user Style 48, 96 PCM Memory Size 64MB(16bit Linear à It equals to 128MB), 128MB(16bit Linear à It equals to 256MB) The Number of Sound 660 + 48 Drumkit , 850 + 64 Drumkit Vocal Harmony No, Yes (3 part w/REV, Delay, Comp, EQ) Digital Drawbar No, Yes Speaker System 2 Speakers 10 cm x 2 , 4 speakers10 cm x 2; 2.5 cm x 2 Amp. output 15W x 2, 22W x 2 Media SD Card , USB Flash Memory (Stick Type) Audio Out 2 Output, 4 Output Mic In No , Yes USB 1 Type B, 1 Type B + 2 Type A EC5 No, Yes Option No, VIF4, Hard Disk, User Sampling Up date Evo sporedite sami razliku PA 500 i PA 800 |
evo, u Hrvatsku je stigao!
http://franc-music-shop.com/index.ph...=38&Itemid=129 i to mi se čini odlična cijena 6930,00kn! To je nekih 940€! Po meni odlična cijena za ovakav instrument! |
eh... dezinformacija, oprostite :)
poslao sam mu odma mail za klavijaturu, i rekao je da ce ga dobit kroz mjesec-dva po navedenoj cijeni... Cim dodje, prvi kupujem :) To je tocno to sto trebam ;) |
...
|
...
Drugovi!
Da vam nesto pametno kazem, a to niste jos primetili: Korg Pa 500 Je PREVISE SUPER MASINA, ima ljudi sto pricaju nesto bezveze sto jos nisu upoznali dobro tu masinu. Boje su i odlicne, a sta vrede samplovane boje bez dara? Znaci : Pravi majstor, pravi svirac.....njemu i ta pa500 posluzi kao i svaki sampler na ovome svetu! Dovoljno je imati dobre boje, original......i to je to! Ko zna zna... Sve su klavijature odlicne kad njen gazda zna da svira! Znam da ne treba biti neka losa klavijatura, ili slabija, ali...kad se vidi da je dobra, ima i dobre Konfiguracije, kao npr (RX..EDS SOUND).....znaci...pravi se sebi dobre boje, i toje to. Pozz |
Hvala sto si nam rekao nesto sto nismo do sad primetili!!!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org