![]() |
Allen&Heath ZED POWER 1000 ili YAMAHA EMX5?
Pozdrav svima!
U dilemi sam između ova dva POWER MIXERA, pa ako mi netko može kratko savjetovati oko izbora za duo-trio svirke. Allen i Heath mi djeluje modernije i naprednije, ali neznam kakav je u zvuku jer sam do sada imao EMX 5000, yamahi je prednost cijena (200e jeftinija, ali je 2x630w, a AH - 2x500). Yamaha ima 3band EQ na potenciometru (neznam koliko je to dobro i dali valja), ali ima vocal compressor i feedback supressor pa sad koliko to vrijedi neznam. Pošto imam voicelive 2, efekti mi nisu najvažniji. Evo ukratko, što bi vi uzeli!? HVala |
I ja ću biti za koji dan u istoj dilemi,samo ja te nisam najbolje razumeo.Do sada si imao emx5000 a sad želiš da kupiš koju y?Ima y emx5014 i 5016.da li si mislio na neku od te dve?Kažeš da je y jeftinija ali je 2x630w a Ah 2x500!? :confused:
|
Imao sam emx5000. A sada biram izmedju nove emx5 i AH. Da yamaha je jeftinija ali kazem ima osnovne stvari dok je AH napredniji u efektima i slicno.
|
Deklarirana snaga je na 4 ohma, Yamaha je novi model ( 07.2016)ima izlaz za sub ako ti to nesto znaci?
|
Ah,pa nisam ni znao da su izbacili novu seriju.Zanimljivo!!
|
Danas cu biti pokusni zeko. A mozda i prvi kupac.
|
uvjek Allen i H.
|
Evo da ja kažem nešto isto sam prije par tjedana bio u dilemi za mikser nakon yamahe emx 5000 tražio sam isto power mikser i na kraju napravio drugu kombinaciju posebno pojačalo peavey PV2600 i mikser Alto Live 1202 i konačno zadovoljan snage ima a mikser na sebi ima svašta osim što je Alto i jako dobro radi.
Tako ako bi sad birao između ova dva miksera bio bi Allen&heath zašto jer je puno profesionalni mikser od yamahe ,allen ima graphic eq 9 band , ima panorame L-R yamaha nema to, jedina prednost yamahe je compersor i nešto malo više snage a osim toga izgleda ko neki televizor. još bi najbolje bilo kad bi bio nov za kupit yamaha emx 5016cf al više ih nema novih Pozdrav i sretno u odabiru. |
Kombinacija mixer plus pojacalo je po meni mnogo bolja. Malo vise kablova,tezine ali vrijedi razmisliti.
|
A&H je bolji i tu nema dileme. Upravo toliko koliko je i skuplji. Pored toga je ljepši, barem sliči na mixer, a ne na televizor. :D
Thomann cijene EMX5 - 585 eura 12 kanala, 2x460W, 1efekt, 9,5kg A&H ZED P1000 - 760 eura 10 kanala, 2x325W, 2 efekta, 13,5 kg Nisam neki Behringer fan ali za isto novaca se dobiva mnogo više. Slažem se potpuno što veli @ffb, evo moguće kombinacije ===================================== X-air 12 - 280 eura iNuke NU3000DSP - 250 eura case ~ 100 eura tablet ~ 100 eura ________________ ~ 730 eura 12 kanala, 2x 600W, 4 efekta, cca 9-10kg ===================================== Ako se sve složi u case, pospaja kablovinje, izgledat će profi i nije ništa kompliciranije za slaganje. |
@ casper to je vec pun pogodak, kao dobitak na Lotu👍
Na kolegi je da prespava i odluci. |
Eto koliko sam uspio isprobati, svirka bi se odradila.
Ali mi stalno nesto fali u zvuku, moram puno vise basa dodavati da bi bio zadovoljan, e sad EQ tu dosta radi a emx nema prvai eq, to sto ima je najosnovnije za govor muziku i bass boost. Na zed 1000 bi mi falilo malo snage :/ Zapao mi je za oko jos jedan mixer: Mackie PPM1012 Samo sto sa mackie nikad nisam radio. Jutro ce biti pametnije. |
2 Privitaka
Na koje kutije si probavao? Na koji si mixer svirao do sada?
Možda je deficit basa samo zbog prvog dojma, možda zbog prostorije ... Kada več spominješ bas i EQ, malo te još moram pikati :D 6-band parametric ili 31-band graphic EQ na MAIN ali isto tako i na AUX1 i 2 po kanalu 4 parametric Eq + low cut |
Kutije su EV Elx 115, svirao sam na emx5000
Noc je neprospavana tako da i dalje nisam pametan :D Mislim da cu ga vratiti, ocekivao sam vise a sa druge strane odradio bi mi donekle posao, eto hvala svima. Izgleda da cu još neki novac uloziti i malo sacekati. Moze prijedlozi :) |
Casper ti je vec dao dobar prijedlog sa mixerom i pojacalom.Odspavaj jos malo😂😂😂
Dodato: Pogledaj kod Thomanna sto ima u ponudi.Ako zivis u HR imas mogucnost kupovine sa 30 dana probe!Ako ti se ne svidja vratis nazad o njihovom trosku.U takvom slucaju ne moras navoditi razloge zasto vracas, jedino o cemu moras povesti brigu je da sacuvas orginal ambalazu i da sve bude bez ostecenja- mislim na uredjaje😜Mozes naruciti nesto drugo ili ti se novac vraca na isti racun sa kojega je izvrsena uplata. |
Citat:
Ali i defitinivno najbolja varijanta! Samo za koga? :) da su nam dobre dnevnice po tezgama, ne bi mi bilo mrsko to nosat :D |
@mirandess, kutije,stalci, synt, stalak za synt to ostaje bez obzira koja je kombinacija.U danasnje vrijeme sa digitalnom tehnologijom nema vise tezine😜
Tko zeli tegliti teske ormare i sanduke neka izvoli😜 Malo smo se udaljili od pocetne teme- odluka izmedju dva power mixera.Predpostavljam da nas kolega nema namjeru mjenjati cijeli sistem tj. pasivne kutije za aktivne i tako u krug.U tom cijenovnom rangu i to ne samo po cijeni vec i po kvaliteti i tezini kupljenih uredjaja ne postoji nista bolje. Na kolegi je da sam odluci a ja i ti se nemoramo slagati. |
2 Privitaka
Istaknuo sam i težinu jer je ona bitna stavka. Ja na nju prvo gledam :D, tek onda kvaliteta pa cijena. A$H je 13,5, moj prijedlog je 10 kg. Ostala oprema ionako ne igra ulogu jer nije dio teme.
Ako se posloži u dobar rack, priča može biti elegantna, brzo složiva i lako prenosva. Evo jednog rješenja (slika1) koje mi se čini OK po cijeni i funkcionalnosti. A spomenuti X-air 12 se može ugraditi u rack zajedno s pojačalom (slika2). Može se smjestiti bilo gdje na bini što je vrlo praktična stvar. iNuke NU3000DSP - 3,1kg X-air 12 - 2,4 kg rack - cca 4 kg Kao što kaže @ffb, opcija s aktivnim kutijama je sasvim neka druga priča. A ona opet ovisi o mnogo faktora, prije svega o debljini novčanika. :D Malo smo se raspisali, pomalo odlutamo s teme, ali neka. Tako i treba jer je svaki savijet dobro došao i otvara svima nove vidike. Ja bih bio najsretniji kada bi mogao imati barem tri sistema :D, jedan za kućne tulume od 20tak ljud8i, drugi za obiteljske svadbe do 100, a treći za velika "narodna veselja pod šatorom". :D |
Mixer je u shopu.
Da sada ne otvaram druge teme, ja ću nastaviti tu. Znači emx5 otpada. Aktivni zvučnici ne dolaze u obzir, barem zasada jer su ovi još novi i ok su. Dosta pratim A&H ZED 12fx, to bi odma uzeo, ali onda muku mučim koje pojačalo uzeti da je dobro a da nije baš preskupo i preteško, jer težina mi igra ulogu. Ld systems je odlično pojačalo ali ima 16kg, dok npr behringer ima 3-4kg. (iako prodavači tvrde da taj novi Beh nema veze sa starima i da radi odlično, iz iskustva čujem priče kako se i dalje kvare). Casper, mentalno još nisam na tom nivou koji mi nudiš, trebao bi to negdje vidjeti uživo i čuti kako radi itd., onda bi drugačije mislio, zasada sam još djelomično na analognom sistemu. Kad bi zed p1000 imao dosta snage, odmah bi uzeo, bez priče. A uzeo bih i powermate neki, samo da ne košta 1400e, kod mene debljina novčanika ovisi o količini telefonskih kartica u njemu :D |
Emx5 nema gaina po kanalu?
|
Bojčak,čitam tvoje postove i gledam tvoje probleme,kao da ih ja pišem,!!!=)).Garantiram da bi ti jedan PM-600-3 ili PM1000-2 ipak izlečila dušu.
I meni isto,i ja se isto vrtim oko ta dva miksera i oko onog Mekija!! Koliko sam shvatio,zed je dobar,može proći ali mu fali malo snage? Baš me interesira šta ćeš uzeti. |
Nema gain, panorame,pfl,phones ma gotovo ništa, frekvencije loše reagiraju, tj. slabo se primjete pri okretanju. Efekti su katastrofa, stara emx5000 nije imala nešto posebno, ali ovo da ne govorim, nema pošteni delay, iako piše da ima, zaboravite to. Vratimo se sada na pojačala i allen i heat :D EMX5 je niža klasa yamahe i ona služi za govorancije, političke skupove itd :D
Za MAckie kažu da laže u snazi, loši efekti, lažna slika o svemu, a pošto skoro nitko to nema, odustao jer mi nitko neće dati na posudbu a i nemam vremena za to. Zed p1000 odma uzimam da ima jaču snagu, dakle ima 325x2, barem 400 da ima. E sada dolazi u obzir 12fx al neznam koje pojačalo. A PM 600-3 bi bez postavljanja pitanja na forum kupio! Vunimrav, ajd sad ti nešto isprobaj, ja yamahu jesam :D |
Sorry za off, ali svirao sam s kolegom koji je imao kondenzatorski Bayer. Ne znam koji model. Imam također Emx5000 i nevjerojatno je kako je dobro radio pjevački efekt. Ja ga ne koristim, imam VL2, od njega vučem hall/delay, ali jako sam se ugodno iznenadio kako je efekt od emx5000 radio zajedno s kondenzatorskim mikrofonom. Eto. Bez nekog posebnog štelanja, kad kažem, ja ga ne koristim.
|
@Vunimrav bas tako, jedan od ta dva Dyncorda bi rijesio dilemu😂
Kad kupi mixer onda moze negdje kupiti sacuvanog Golfa 1,6 dizela 😂😂😂 Dodato: Mislio sam na Golfa 2 |
1 Privitaka
Kada se već spominje PM600, evo prijedloga. :D Ja se nedam, he he he
============================================= Power Mixer 600-3 ----------- Rack version 2x 675 W @8 Ohm ---------- 2x 1700 W @8Ohm 12 channels -----------------18 channels 3 AUX paths ----------------- 6 AUX 2 stereo effects ------------- 4 stereo effects 3 band graphic EQ ------------4 band parametric EQ 9-Band stereo mains EQ ------ 31 Band mains EQ Weight 9 kg ----------------- Weight 12+3+1 = 16 kg ============================================= Samo malo je teža druga kombinacija, sve ostalo je jasno na prvi pogled. Cijena je približno ista kada pribrojimo case + tablet |
Mala dopuna za snagu powermate3 600 :D
Proizvodjac u svom pdf u navodi ovu snagu : https://s10.postimg.org/lelzwz7y1/pm600.png |
1 Privitaka
@ella85 - Točno, ovisi koju karakteristiku gledaš. Ako je uopće vjerovati proizvođaču. Ako ćemo im ipak vjerovati onda se radi o 650 W RMS-a.
Citat:
Ali sam siguran u jedno, kad se jednom proba "digitalija", kada se uho navikne na to da svaka promjena parametra stvarno i mijenja sound i kada se navikne na rukovanje (vjeruj da za to treba minimum vremena i znanja), onda se više ne vraća "nazad". Pored toga, cijena ide u prilog. ZED 12FX 400 eura vs. X air12 + tablet 360 eura Vezano uz pokvarljivost pojačala, sve što je kupljeno kod Thomanna ima 3 godine garancije. Mislim da i Behringer to isto jamči ako si napravio on line registraciju svog proizvoda. A ako nešto radi 3 godine, nema razloga da ne bi radilo i 13. |
Upravo sam naveo podatak o snazi koju daje proizvodjac i ajmo reci da mu vjerujemo.
Navedeni podatak je za slucaj kad mixer tjera kompletnu zvucnu sliku obuhvacajuci sve freq. od skroz niskih do posve visokih .......dynacord kaze da u takvom rezimu je snaga 2x450w. A ja sam razumio da velika vecina upravo tako i koristi svoje mixere. Pretpostavljam da vecini ljudi lijepo zvuci powermate 3 snaga 2x1000w i to odma zvuci kao nesto skroz jako..........ali red je ljudima objasnit ako ne znaju kad i kako moze da izbaci tu snagu To sve pokazuje samo koliko vise dobijas sa posebno pojacalom u odnosu na aktivan mixer. |
Sutra cu pogledati jedan rabljeni AH pa12CP 2x500w, ali je navodno "kao nov"
Ako imate losa iskustva sa tim mixerom slobodno recite ili zauvijek sutite kako se kaze :) ja sam cuo samo dobre stvari za njega, a sad tko ce ga znati :/ |
Caspere,kažeš da AH ima dva efekta,jesi li mislio na "dva u jedan" ili ima stvarno mogućnost dva zasebna efekta,što bi bilo više nego dobro,ali bojim se da nije tako!
|
Pogrešno sam napisao. Nema dva pojedinačna efekta već samo jedan. Doduše, prva tri preseta imaju dly+rev ali od toga nema neke sreće. Probavao sam taj mixer, tražio kombinaciju efekta ali mene to nije zadovoljilo.
Utješno je to što ima AUX pa možeš dodati vanjski efekt po želji. |
E sad,efekti više manje,mogu se "dovesti) a šta kažeš na snagu,prepostavljam da ima Čist ton?Imam osećaj da te nije baš nešto oduševio?Kakav ti je opšti dojam?
Čim popravim(ako popravim:lol: ) Pm prodajem ga i kupujem ili tog AH ili ako budem skupio dovoljno love PM600-3,mada mi je malo glupo dati skoro dva miksera za jedan!!! O mix bes snage još ne razmišljam ali možda i počnem!!! |
Nisam probavao ovaj model sa snagom već ZED60-10FX. Ista/slična stvar jedino nedostaje pojačalo.
Što god da odlučiš kupiti MORAŠ testirati na svirci, u uvjetima live nastupa. Zašto naglašavam/vičem? Zato što si do sada svirao na Dynacordu PM, a navika je čudo. :D |
Ma nisam se ja baš nešto navikao na Dyn,istorijat ide ovako Sauncraf,,Bell,Lem,Dynacord a više se ne secam.Ovaj sada je samo prelazno rešenje sa kojim nisam baš najzadovoljniji.Ka d smo već tu=)) ima li neki Saundcraf ili AH sa duplim efektima("suva" miskseta),ovo što gledam je skoro sve isto sem broja kanala i koje pojačalo,sem onog što si naveo Beringera,bi preporučio.Budžet do 1000e
|
Veliš ti, Fata je Fata al dvaput je dvaput ....:D mislim na efekat, a ne direktno na gospdičnu Fatu.
Ne bih ti znao predložiti nešto pametno osim onoga što sam već naglasio više puta u ovoj temi. |
Trenutno vrijeme na Forumu 07:11 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org