![]() |
PM1000-1 prekida
Znam da se o ovoj temi pisalo, ali zbog hitnosti moram otvoriti novu.
Već nekoliko zadnjih svirki mi se desi da Mi ponekad kad malo povisim ton, da ne kažem dreknem, ili večeras harmonikaš malo jače razvuče sa klarinetom ili sa flute, jednostavno stane na 2-3 sekunde sve. Nisam video da li se upali 'limit'. Radim sa 2trosit Dynacord i dve zx4.Nešto što je jako bitno, večeras sam i izgubio efekte, šiberi od hala i eha, kao i ona dva dugmića za palenje, su pucali, zavijali, škripali do zla Boga. Probao sam ih mrdati, prskati, sve ito, nema nikako efekta Pitanje, da li se zastita palila na mix od nesispravnih efekati, ili...? Da li su možad EV zx4 prekidale sa svojom zaštitom(neko reče da znaju) Hitno mi je, nemam nijefnog majstora pouzdanog u blizini. |
Tesko ce ti bilo ko to odgovoriti sad napamet...uglavnom ne verujem da su kutije blokirale jer njih kec ne moze da napuni...pre bih rekao limit na mikseru...obzirom da ste na 4 kutije radili znaci bilo je dosta gostiju a samim tim ste i pojacavali verovatno do granice mikser obzirom da on i ne raspolaze nekom zavidnom snagom na zalost...po meni onako na prvu loptu protect...mozes to negde namontirati opet pa probati al verovatno i danas tezgaris...
Nadam se da sam pomogao...pozdrav. Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
Ma naravno,svi su i svačije mišljenje i i skuistvo dobro dođe.
Nego,eha nemam od sinoć definitivno,možda u tom grmu leži zec,možda upravo neispravnost eha ili njegovih klizaća to usovljava? |
Nema druge nego da mikser odneses na servis.Najverovatnije kontak sprej vise ne pomaze.Nadam se da ce detaljno ciscenje kontakata pomoci,nadam se da nije crko efekat vec da su kontakti u pitanju.Ako nemas pouzdanog servisera javi se da ti dam broj telefona od coveka koji to relativno povoljno i dobro servisira ovde u Beogradu.
Ne verujem da ti je efekat crkao. |
Da...mislim da teško bez otvaranja to može da se sredi...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
Trebalo je to popraviti još prije godinu i pol kada su se pojavili problemi.
Sada kažeš i ovo što ukazuje na uzrok problema Citat:
Isto vrijedi i za efekt koji ti više ne radi. Šrpickanje i bilo kakve intervencije "izvana" neće pomoći, sve switchere treba zamijeniti i vjerojatno će tvoji problemi biti riješeni. Komplet svih 32 komada sam platio oko 50eura. |
Pa bio mi je na sevisu u februaru i izuo sam se 150-60e i sve je radilo do pre nekoliko svirki kad je počelo štucati.Dva dugmića od eq znaju zezati ali posle servisa mi se pokazalo,mrzilo me mo ponovo nositi u NS!!.jbg,starost je to,ali ova dva od efekata su tad i do pre par svirki bili dobri i u funkciji.
Znači Caspere,onako na prvu misliš da su ti dugimići u pitanju? Nešo ako ovde ne uspem kod ovih mojih,mopraću iskoristiti tu varijantu.!! Izvini Caspere,jutros sam sa telefona otvrao temu mamurani i neispavan #:S. Dodato: Da li zbog tih dugimća može da isključiva razglas-zvuk na sekundu dve?To me više brine od dugmića. |
1 Privitaka
Lako za temu, a ovako je uočljivija s obzirom na "urgentnost" problema. Kad riješiš problem spojit ćemo je s onom od prije.
Svirao sam PM1000/I dugo godina, onda sam primjetio da ti switcheri lagao odlaze. Dolazilo je do laganog krčkanja na pojedinim ulazima. Zanemarivao sam problem, promjenim ulaz i vozi dalje. Onda sam se jednom neugodno iznenadio jer mi lijevi kanal uopće nije proradio. Frka, prije svirke. Provjeravam kablove do kutija, mijenjam izlaze ... ništa ne pomaže. Odjednom proradi kao da ništa nije bilo ... Ako bih samo lagano dotaknuo prekidač (ovaj switcher o kojem govorimo) koji se nalazi do master EQ, kanal bi proradio. Isto tako bi na lagane dodire kanal prestajao raditi, ovisno o tome u koju bi stranu pomaknuo kapicu prekidača. Eto, to je ujedno i odgovor na tvoje pitanje da li "dugmić može isključivati razglas na sekundu dvije". Tražio sam te switchere u svim mogućim trgovinama, od ovih u gradu pa do internetskih u svijetu. Ništa. Na sreću, ovlašteni uvoznik za Dynacord u ZG ih je uspio nabaviti direktno iz tvornice. Promijenio sam ih sam. Potrebno je malo znanja, mirna ruka i dobra lemilica. Barem sam bio siguran da me nije tamo neki "majstor" zavaljao kao tebe za 150 eura. I nakon toga je razglas nekako "proradio". Moguće da je to bio samo subjektivan dojam ali i dan danas radi bez ikakvih problema, a već je promjenio par vlasnika nakon mene. Ovako izgleda kad se switcher otvori, veoma sitno. Ti kontakti s vremenom se zaprljaju, oslabe i zamjena je jedino pravo riješenje. Ono što me ljuti i pomalo čudi, zašto se takva ozbiljna firma dopusti štednju na ovim osnovnim stvarima? Bitno je da im instrumenti, a tu mislim na cjelokupnu razglasnu opremu, imaju dvostruko veću cijenu od konkurencije. :mad: |
Odneo sam mix,"kao na poporavku"!!!!Sačekaću do utorka,a onda ću majstora isprašiti ali zapravo!!
Mene zabrinjava to prekidanje.Ono se manifestovalo u zadnja dva tri vikenda i to kad se moram malo proderati i to u visokim tonovima,ili sinoć par puta kad bi harmonikaš napravio neki prelaz sa piskutavim registrima,jednostavno ga protekt zablokira.I kad se mix upali i pojača jedan ili oba efekta(plavi šiberi) onda ulazi u pik i pali protekt.Ako se već dešava voleo bih da nije do kutija(zx4) i da se one ne iskljupčuju. |
Klega , to je sasvim normalno , ukljucuje se zastita od pregorevanja pojacala
|
Danas me zove majstor kao napravio mix. Koliko para 85e!!!!Šta si zamenio, reče, nisam ni zapamtio, ali izglefa kaopločica četvrtata veličine zrna graška!! Ja mu kažem ma možem mi pokazsti i turbinu od Suhoja, ja ne znam, i kao još neke otšornike zamenio. Nema račun o kupovini toga. Probam jedan kanal, yve radi, ne puca, ne krči ima efekta, prebacim kabl u drugu, nema efekta!!!!! Šta ćemo sad?? Pa, pa, pa, i ja popizim zalupim vratima i odem. Šta sad da radim, on će kao, brzo to premostiti. Lele, lele.!!!
|
Ovlasceni servis druze....kraljevo bese ja mislim...posaljes brzom postom i ljudi urade....ostali majstori ne znam sta da ti kazem...cast izuzecima ali su retki...
Da li neko zna za tel tog servisa?pokušavam izguglati ali ga nema,ima za zvučnike ali ne znam da li je to to.Inače,mix sam preuzeo,ne puca i ne šušti(kao Suhoj 35) više,izgleda da i ne pali protekt,ali problem je ostao;efekat ima samo na levom kanalu/izlazu a na desnom nema.Majstor je promenio nekoliko "komparatera" :( valjda su to delovi onog svichera!!??,ali ne zna za sada i treba mu vremena da pronadje zasto nema i na drugom izlazu efektaa ja ne mogu i neću da čekam.Da napomenem,pre nije bilo ni na jednom.
Da li neko zna šta bi moglo biti,o čemu bi se radilo. Koji efekat(vanjski) da kupim,jeftin a da je solidan,sa vokalista imam hal ali nemam eho. Usput,snalazim se sa raznim mix ovih dana,majko moja,na šta sve ljudi rade!!!! |
Evo da se javim,pre nekoli9ko dana mi je stigao mixer koji sam servisirao u ovlaštenom Dinakordovom servisu.Odradio sam sa njim dve svirke i mogu reći da je ponovo u top formi.
Ne znam da li je u skladu sa prvilnikom ali moram preporučiti taj servis,inače servis za kompletan EV i Dynacord porgram,i zvučnika i mixeta. |
I? Što kažu da je bio uzrok problema?
|
Jel to znači da sam zaradio kafu..? :)
@splendid,pa jesi,naravno i pivo!!!
@Caspere,malo mi je neuobičajen taj njihov način rada.Kad sam ih prvi put kontaktirao rekao sam im u čemu je problem ali sam im i napisao na papir i stavio u mix.nakon par dana sam ih nazvao-nisu je još bili pipnuli,tek negde 8-9dan od slanja. ja ih nazovem 10 dan i dobijem odgovor da je upravo rade i da će u toku dana ili najdalje sutra da mi pošalju SMS. SMS sam dobio nakon par sati,da je mix servisiran,da je cena 40e i da je poslat na moju adresu.Sutradan sam ga dobio,odradio sa njim zadnje svirke i nisam imao one "simptome",sve mi je bilo normalno.Ima jedna sitnica koju sam im napomenuo i nju su uradili ali po tome mogu prosuditi da su čitali papir.Ulaz,utičnica od napajanja se bila malo razmrdala i napisao sam im da je zategnu,jesu! Ali ima jedna stvar, druga.Kad sam "mom" prvom "majstroru" poslao poruku,njihovu,on mi je odgovorio "pa jbg,ja sam ti pola napravio,a on je jadan stvarno rešio problem pucketanja i vratio efekat na jedan izlaz,a na drugi nije znao!!! Ovi u servisu su nešto uradili,šta ne znam,to mi je malo čudno,očekivao sam neku specifikaciju. "Moj" majstor je promenio 4-5 onih svičera i pokazao mi ih,ako se tako zovu male vrlo sitne pločice,a ovi ništa nisu prikazali.No,bitno mi je da mix šljaka pa dokle,videćemo!! |
Sada sve radi? Super.
A sad ga lijepo šibni u oglas i prodaj, to je barem roba koja odmah odlazi. ;) |
Ma i mislim nego ne znam šta da uzmem ili AH zed power1000 ili yamahu 5014,bojim se da neću imati snage kao na dynakordu, a za pm 600-3nemam dovoljno novaca. Jbg, baš sam u muci...nemam ih gde probati. Jedno čisti Kinez a ovo Tajvanac
|
Pa onda pređi na golfa dvojku...to jest 1000/2...više snage, bolje radi a razlika u ceni sad već i nije neka kao kad bi išao na 3 :)
Uh,lebac ti....stvarno su to muke!!!
Mislim da je odluka donešena!!! Powermate je na prodaji Ili zed power 1000 (ima više izgleda)ili Yamaha 5014. |
Ja kolko vidim taj zed ima otprilike isto snage kao pm 1000-1... ? ...u svakom slučaju ti znaš svoje potrebe i mogućnosti...samo nek mix radi i zaradi sebe što pre :)
@Vuni o koliko love se radi ako smijem pitati?Nemoj praviti gresku i kupovati polovno i skupo samo zbog imena.Razmisli i kupi nesto novo, moderno mozda i jeftinije od starog PM 2 i slicnih starudija.
Kolega Casper ti je koliko se ja sjecam vec pisao romane o mogucnostima digi Behringer i snagatora.Ako ti je digitalija komplikovana ima i drugih kombinacija sa analognim mixerom i snagatorom. Sve je bolje od starih krseva😜 |
Pa stavio sam mix na prodaju(PM) i kupiću ili zed power1000 ili yamaha emx5014c nove.Za Dynacorda sad nemam lovu.Što se tiče snage,meni za moje svirke gde 50% sviram i radim sam i ne treba više a ako mi i zatreba nekad mogu pojačati sa nekim slejvom,ali to je retko jer kad se 4 dobre petnaestice "razbacaju" ide to dobro.ja ne sviram klubove,ja sam tezgaroš klasični,svadbe,krštenja....
|
Ok,sretno👍
|
Ljudi evo mene opet!!!
Kupio sam Dynacord PM 1000-2 od kolege,i to ga ja nagovorio da mi proda. Znam njega dugo,znam kad je kupio mikser,nov,radio sam na njemu par puta...dođem kod njega večeras sa lovom,drugarm euverava da je sve ok.zateknem ga u sobi da nešto sa pevačem isprobava,mikser radi...Kad sam isprobavao sve ulaze,efekte...sve je radilo kako treba,međutim kad sam došao kući ja uključim miser u struju,on počne da zuji,pa nestane,pa par sekudni evo ga opet,i tako stalno.Zuji i sa i bez kutija i sa stendbayi i smanjen i ugaše znači svakako. Ja nazovem tog mog kolegu a on me uverava da to nije ništa do miksete da je miksetatotalno ispravna i da je to do struje. Probam druge uztipčnice,probam staviti celofan,probao otiči do komšije i kod njega zuji... Ne mogu je vratiti nazad,jer odbija,uverava me da je sve ok i da sutra,prekosutra odem na svirku neće se čuti,a i ako nešto bude kaže da ne vodim brigu da će on sanirati eventualne troškove popravke. Došlo mni je da se obesim!!! Da li neko zna nešto o ovome,šta bi moglo biti,ida li jima neko sa sličnim problemom!!! Pomagajte!!! Dodato: Da.dodam,sad sam se seti zvuka na koji me podseća,kao aparat za varenje tako zuji! |
Kod tebe vrijedi ona nardona - "bolje se rodit bez "one stvari" nego bez sreće" Jer, ako imaš sreće možda će ti narasti ona stvar. :lol:
Ništa, sad opet kod onog servisera koji ti je popravljo jedinicu. =)) ######################## Zezam se, a znam da ti nije do zafrkancije. Ajmo malo ozbiljno. Nema tu priče, vrati prijatelju mixer i nek ti nazad da lovu. Jedno popodne je kod tebe, pa da si ga kupio preko oglasnika mora ga primit nazat, a kamoli ako ga poznaš ... |
Ma nema ništa od povratka,već je kupio trojku!!!
Zbilja sam pegula!!! |
Ma daj nemoj me zezat. U jednom danu si ga nagovorio da ti proda "dvojku", a on kao nije htio. I onda odmah isti dan kupio "trojku".
Jel ti dobar prijatelj? Imam ja jednu bejzbol palicu ako ti treba, pošaljem ti je na moj trošak. |
JBg,nije mi prijatelj ali se znamo 20 tak godina,i menjamo jedan drugog!Zbilja sam ga jutros nagovorio,jer i kad sam kupovao jedinicu isto sam ga pitao da li bi prodao dvojku i za malo.Radi se oliku koji lako prodaje i automaobile i menja i sve ne znam šta,ali ovu dvojku je kupio novu,znam,a u govorio je danas baš zato što sam mu ponudio ja,jbg,i sad kao ajde nemoj da pravim od jezika lopatu,neće ti to zujati,videćeš,na kraju ako i bude nešto pošalji u servis ja ću platiti.....ubiću se!!!!
Evo "guglam" i ja sam zaključio(moš! misliti ja"hahahah) da može biti trafo i to više razloga ili uzrika. Znaš li možda koli ko desetina eura bi mogao biti trafo,po slikama mi izgleda kao taj "trousni"što ga zovu? Znaš li išta o tome. inače Miksdeta radi besprekorno,svi šiberi,dugmići,estetski izgleda stvarno očuvano,cena je bila 1100e sa torbom,ralano. On svira na nju 2-3 puta sedmično....stvarno ne znam šta ću. |
Ne bih znao uzrok niti imam iskustva s tim. Trafo može stvarati smetnje koje su slične tvojima ali mi nije jasno kako ih on prije nije osjetio (ili je to zatajio).
Ipak ćeš morati kod majstora ... :( Ako je poznanik od kojeg si kupio fer i korektan, trebao bi snositi cjelokupan popravak. |
Rekao mi je tek kad sam došao kući da je imao par puta na različitim mestima,ali da nije obraćao pažnju dna to jer se dešavalo i drugima da ih "struja zeza".kod mene od 20 muzičara,vlasnika razglasa imaju "dynakorda" njih 18. ta dvojica sam ja i još jedan drugi što je imao nešto nepoznato=))
Ne beži on od odgovornosti i hoće da plati eventualnu popravku ali evo i malopre(preuzeo je trojku u N.S me uverava da to nije ništa ozbiljno i da se to dešava kod PM-2 da trafo ponekad zuji,a ja onako mislim pa i da platim eventualnu popravku toga opet imam zbilja očuvanu miksetu,jer evo sad sam išao redom sve i jedan dugmič i potenciometar kada mrdam i pojačavam,Sve radi besprekorno. Interesuje me da li trafo radi na principu sijalice?Primetio sam da kad je direktno uključen u mrežu ,zuji stalno,a kad je u korektoru napona onda u talasima,intervali zujanja i tišene oprilike 10tk sekundi.Inače,vlasnik i pevač te ekipe su toliko pili da nije ni čudo da zuji i mikser!!! A to što zuji,ma neka zuji ko ga h..e i ja zujim malo pamalo sdqamo da nešto ne rikne!!!! |
1 Privitaka
Ništa, onda je najbolje da odeš u bravare, kad zuji ko "švajs aparat" :D
Provjeri još, izvadi sve iz ulaznih kanala. Spoji zvučnike s provjerenim kablovima. Mixer bi smio imati minimalan šum koji se čuje samo ako je u prostoriji potpuna tišina i kada približiš uho kutiji. Sve ostalo je znak da nešto ne valja. Probaj dotegnuti vijak (crveni kvadratić) sa stražnje strane. |
Da,da,lako se tebi z...ti,da budem kao drug Tito,bravar!!!! =))
Ma je sve kontam da ga u subotu tako "iznjakam" (poneću neki rezervni berunger)pa ako radi bez prekida,onda ko ga šiša.Evo sad je upaljen,doduše bezopterecenja već par sati,povremeno se upale ventilatori on malo zujiu malo cuti...i tako!!Sutra će mi doći jedan drugarm,on je neki elektroničar,čisto da vidi šta bi moglo biti.kaže da postoji mogucnost i da sam trafo treba dotegnuti... |
Samo si sa jednima imao pozitivno iskustvo. Ovlašćeni serviseri. Ako je rekao da će platiti popravku, javi mu da šalješ miksetu u ovlašćeni servis, pošalji je. Ne treba komplikovati. Kad već nisi uzeo Yamahu novu, imao bi garanciju... onda popravljaj dynacord, jer veruj mi niko nema toliko debele živce koliko taj dynacord može da zuji ... Šalji na servis... Umesto da si uzeo novu stvar, ti si kao u tenisu odigrao potez više ;)
|
Ovo zadnje...kod Dragana opet i tom drugaru racun...bez daljnjeg mozganja...moja 1000-2 je par puta tiho zujala ali je to bilo kad ne valja uzemljenje...nema veze...sredi se to i teraj...a mislim da ces biti zadovoljan sa dvojkom (sad ce protivnici dinakorda da me nagu*e) jer je ona po meni klasa iznad yamahe i one druge sto si hteo...sa druge strane mogao si iz oglasa ne gde da kupis pa da ne radi nesto i onda da opravljas o svom trosku
Jbg,nikome nije terao!!!Nego zvao sam ove iz ovlaštenog servisa,Dragana,on me je umirio.Rekao mi je da to nije problem i da se to i zna da se dešava kod Dynacorda,da je jednostavno tako poslozen trafo i negde može da zuji negde ne.Da jednostavno ne obraćam pažnju na to.
Rerče mi da trafo u principu radi kao sijalica a da sa tim zujanjem može do besvesti da radi i da ništa drugo ne ometa. Isto mi je rekao da je takoav novi trafo oko 250e!!!!!(mašala) a da oni imaju ljude koji ih za daleko nižu cenu premotavaju(do 100e) ali da za tim nema potrebe. Dakle po njegovom mišljenju, to se zna dešavati dosta često jer ima nekih oscilacija u mreži.bla,bla...ali da može biti i da se glavni šraf na tom trafou otptpustio,olabavio i da ga eventualno treba zategnuti,a to kaž,možete i vi. Eto,sad bem li ga. Što se tiče yamahe,ma probao sam je i nekako mi "mršavo" deluje,a ovo ako ništa drugo ima zbilja dosta snage i u perfektnom je vizuelnom stanju i sve mu radi. Lako se moze i prodati,jer sam moga keca prodao u roku od 24 sata za lovu koju sam ga i kupio ,doduše popravljao sam ga ali je i radio. Idem za vikend na svirku,pa ću javiti šta je bilo,mada taj moj drugar znam da je radio sa njom do zadnjeg dana,i nije se čulo kod njega u kući zujanje. |
Sve se sredi...Dragan je super lik a i dvojka je odlična jer koliko se sećam ona bi za razliku od keca i trojke trebalo da ima midas preampe...zato po meni toplije radi i od keca i od trojke u šta sam se lično uverio...a snage ima pristojno...nek te služi i nek ti zaradi novaca... :)
Hvala druže!!!!
Najnovija informacija,odnesem kod komšinice i uštekam=)) =)) ništa ne zuji,a bio sam skoro 10 minuta,dok kod mene odmah zuji,Nismo na istom vodu!!! |
Pa sviraj kod komsinice😂
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:14 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org