![]() |
Dobri ljudi pomozite KORG PA50 mrtav
Korg pa50 mrtav ,nacisto .Ma ni da malo otvori oci i pokaze volju za zivotom .Sta bi moglo biti i dali je skupo da se popravi..... Imam svirku 8/12 i moram ga srediti do tada .Nemam garanciju jer sam ga kupio privatno.Dali je neko imao sikustva s ovim problemom
|
Probaj da nije adapter pokvaren
|
nije sve je u redu
|
Sve je u redu sa adapterom
|
Ako si u mogucnosti idi kod ovog coveka. Nebojsa Cupic , 063/264-730
|
U globalu gledano, ovakove situacije kad se pojave radi se 99 % o kvaru na napajanju.
Ako ti njega uključiš, a on ne upali uopće nit signalni LED (on/off) nit daje svijetlo na ekranu, tada je garant otišlo napajanje. e sad, da li je ispravljać u komi, ne znam. Provjeri. Uzmi voltmetar i provjeri mu dolaznu i izlaznu struju. Ako iz ispravljača dobivaš 12 V (nisam 100 % siguran koji ga napon pokreće) tada vidi da nije konektor na kojeg uključuješ tj kaćiš utičnicu ispravljača u "hladnom" spoju. Ako je i on OK, tada provjeri da li dobiva napon na matičnu ploću. No to je već viša matematika i bolje je da sam ne otaraš poklopac, jer bi kasnije mogo još gorče plakat. Najbolje je da se obratiš nekome od servisera. Ovdje kod nas na siteu vrhunski ti je majstor i sigurno će to riješiti bez problema kolega MikiKg. Miki je iz Kragujevca. Čak radi prerade da Pa50 pretvara u Pa80 za male pare (cca. dvjestotinjak €). Javi mu se na private ili ako hočeš potražit ću ti ja broj telefona pa popričaj s čovjekom u vezi popravka. Ako si iz HR, javi mi se na private pa ću te uputiti kod 2-3 jako dobra a jeftina servisera KORG-a. A za BiH će ti se sigurno javiti odavde već jarani, pošto ih ne poznam dobro. |
Tesko nalazim se u Svedskoj a inace sam iz Hrvatske.Iz Slavonskog Broda .Nista moracu malo se raspitati sta bi moglo biti
|
E moj prijatelju, da si doma rješili bi to u roku 24 sata. Ovako šipak. Neznam ti niti jednog majstora u Švedskoj. Ali daj se ipak obrati Mikiju iz Kragujevca (po meni je največi maher za KORG Pa na balkanu). Ovdje mu je Nick mikikg pa mu pošalji private post ili ga nazovi
tel:063-7070299 ,034-338800 ,034-212869 e-mail:mikikg2@yahoo.com Miki će ti sigurno pomoči ili te barem savjetovati što da uradiš |
upali ga i cackaj po jacku od napajanja,mozda ti se odlemilo unutra pa gubi spoj,naravno ako si se prije toga uvjerio da je adapter ispravan!u krajnjem slucaju otvori ga i pogledaj dali ima kakav osigurac ili tako nesto a ako primjetis da je nesto izgorilo onda se mozes je*at!ali dam se kladit da ti se jack od napajanja odlemio,tj izgubio kontakt!to je bolest svih sintova.
|
Ljudi Proradio je sint ali je nastao drugi problem,sad kad ga upalim pocne ucitavati i onda stane na pola puta kad treba da prebaci da se moze svirati.Sve nestane i samo ekran svjetli ,nema cifri ni slova nista.Sta cu sad majko jaooooooo
|
prijatelju najbolje kod majstora pa da ga on lijeci...... ovo sa ekranom da samo svijetli bilo je i meni na pa80, bio je otisao nekakav eprom ili kako se vec zove mislim da je bilo oko 50-tak eura. mogu ti isto dati broj od majstora ali su iz hrvatske i srbije
pozdrav |
Ako ne budes mogao da reshis problem,izvadi mainboard i poshalji reshicemo.
Pozdrav svima! |
joj ima neka sema stisnes i drzis fade in out dugme i upalis ga..ja mislim da ti sve obrise sa klavijature ali proradi i moras ponovo stanje ubaciti.to se i meni desilo jednom i tako sam ga resetovao i sad je sve ok.ali nisam siguran za dugme koje je ...
|
Prijatelju meni se to isto desilo dok sam imao pa50.
Znaci ,kad pocne ucitavanje,na pola stane i na displeju nema nista(Belo,...) Problem je bio resen zamenom main borda ,srecom sprava je bila u garanciji a ja u USA. Ja sam svasta pokusavao,resetovanja,novi OS,nista nije moglo... Moj savet: spravu odnesi u ovlasceni Korgov servis u Svedskoj ili Nebojsa Cupic iki Miki Kragujevac,oba su vrhunski strucnjaci. Sorry ,pozdrav Wuk 013 !!! |
E ljudi a kako izgleda mainboard ,da ga izvadim i posaljem u Kragujevac .Nemam pojam sta je to .Kad otvorim klavijaturu mogu sjesti i plakati .... nek mi neko objasni sta je to ili zna kako izgledaa
|
mainboard ili maticna ploca ti je elektronska ploca u klavijaturi na kojoj se nalaze razne komponente,zapravo ona je jedna jedina a na nju se spajaju tipke ,napajanje....neznam kako korg to ima ali trebalo bi da bude samo jedna ploca s elektronikom(chipovima),mozes probat i otvorit klavu i trebala bi ti bit jedna baterija od 3v,ona plosnata ko sto su u satovima,mozes probat nju izvadit i onda kratko spojit(zbrikat)ta dva limica koja imas.to ti resetira memoriju i postavke jer ti se nesto pobrkalo mozda kad si palio gasio stalno klavu!znaci nece boot sistema napravit jer je naisao na krivi cheksum negdje....a moguce je i da si "izbrisao" eprom(erasable programmable read only memory)chip.daj nadji nekog frenda koji se kuzi u elektroniku i cackajte po tome!
|
Nema nikakvih back-up baterija,novija tehnologija,poslao sam ti slike sta da poshljes
|
;)
Brate uzmi uradi mu back up i ucitaj sve ponovo u klavijaturu jer ti jee najverovatnije otisao sistem!Imas da skines zadnji back up i sistem na
www.korgpa.com Ako nije sistem moze da se desi da ti je otisao procesor jer se tako ponasao mom drugaru sinth pa 80 kad mu je riknuo procesor ali to je ono sto ti se uvek zadnje desi!Probaj sa ucitavanjem cele klavijture pa javi sta sse desava! Dok sam kucao stigli su odgovori :) |
Ee ljudi ovdije smo da pomognemo SOFTWERSKI a ne HARDWERSKI. Ako cojk nije otvorio klaviajturu nikad do sad i nezna sta je MATICNA PLOCA i pogotovo kako izgleda onda nemoj brate ni dirat! Jer mi koji smo otvarali klaviajturu nekad znamo da je unutra kao minsko polje. Kablovi su tolko napeti i tanki a i sve ostalo. Pukne, neznas gdje treba i pozdravi se sa klaviajturom. U ostalom, niko ovdije nesnosi odgovornsot ako se cojk usudi i uradi to i zajebe nesto i molim vas, uvijek napisite NA SVOJU ODGOVORNOST jer moze do velikih problema da dodze! A ti jarane sto ti je umro pa50. Ako si, sto mislim da jesi, unosio modifikovan OS od Pa80, uzmi i stavi originalno OS od Pa50 i uradi to sa FADE IN/OUT pa probaj. Jer ja sam imo problem isti takav, bar sto se praznog svijetleceg ekrana tice. Nakon unosenja originala sve je bilo OK. Ako nije to, klavijaturu pod ruke NI SLUCAJNO NEOTVARA i NEEKSPERIMENTISI, odnesi u servis o kojem si se prije raspito. Uleti u njeg nparvi HEKTIKU da ti klaviajtura nece ovo ono i da ti klaviajtura hitno treba da se to sto prije odradi i racun velik da nedolazi od servisa. Tako bi ja uradio!
I jos jednom HARDWERSKI O OVAKVIM POMOCIMA NEMOJ TE NIKAKVE PRIJEDLOGE PRAVI MOZE BELAJ BIT I ZA JEDNOG DRUGOG I TRECEG! Pozdrav, Alen! |
Izvinjavam se sto sam ponudio svoje usluge i pomoc,zbog ovakvih komentara ubuduce cu biti nem!
Zahvaljujem i pozdrav svima! |
Miki izvini ali ja mislim da te nisam nista uvredio svojim komentarom,
a 100% znam da je kvar u main bordu samo sto ti mozes da to popravis a meni su ga Ameri zamenili novim. Pozdrav Wuk 013!!! |
Moj prethodni post se ne odnosi na wuk013,osnovna pravila internet kulture nalazu da se text ne pise velikim slovima,to znaci da vichete na nekog..
|
Prijatelju, ispravak netočnog navoda ;)
Ako čitav post napišeš velikim slovima tada vičeš il galamiš na nekoga. Ali ako samo pojedini dio teksta napišeš velikim slovima tada ističeš bitnost tog djela posta, tj naglašavaš ga kao važnog. I Miki molim te nemoj mi se sekirati oko nebuloza u postovima. Demokracija je pa slobodno svak nek piše što hoče dok ne prekrši pravila foruma. Pametan čovjek će shvatiti tko mu pomaže, a tko odmaže. |
Nemoj si MIKI ljutit matere ti. Ako iko zna ovdije o klavijaturama pogotovo HARWERSKI onda si to ti! Po svijetu poznat po dobrom poslu a to je, preradzivanje klaviajtura prvoklasno i takodze prvoklasno popravljanje! Stvarno je tako! Nisam se tebi MIKI matere mi obraco. Vec jednom gore koji je reko otvaraj i gledaj i sta ja zanam. Dze ce mu to rec ako covjek nezna ode sve u PM! A sto se MIKIA tice slobodno preko MSN kameru upalite i prati instrukcije sta ti cojk govori neces nista zajebat. Izvini miki pogresno si skonto, nisam tebe mislio!
Pozdrav,AleN! |
ma jes da se sekiram,imam mnogo prechih poslova od sekiracije zbog foruma..
Pozdrav Kreso |
nema problema Blatusan,pozdrav!
|
Ljudi moji ,hvala vama svima na pomoci , ali klavijatura ide u servis u Petak ,jer nemogu je poslati mikiju jer autobus ide samo do Beograda , a to je malo daleko od kragijevca.Ali uz vasu pomoc sam se malo raspitao u servisu reko sam im da je mozda oslo ovo i ono kao sto ste mi vi rekli.I oni su rekli da nece biti bas puno love za popravak.Jer ljudi u ovoj zemlji su popravci uzasno skupi .Nekad popravak bude skuplji od nove stvari ono koji zive u svedskoj znaju stanje.A planiram sada uzeti pa800 pa reko zato mi se nedaje puno love za popravak,kud covjek izgubi na njoj jos da plati popravak i nadoplati izmedu za pa800 ,onda to na kraju bude ona stara ¨skuplja pita nego tepsija¨.Jos jednom hvala svima na pomoci prava ste raja ....
|
unknownartist
buraz to ti je problem sa operating sistemom; moras da ponovo instaliras operating system; sigurno si download nesto na nju pa ti zablokiralo; javi mi ako trebas pomoc mislim da ti mogu pomoci
|
Trenutno vrijeme na Forumu 08:06 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org