YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   pa3x zaboravlja sts (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29119)

ella 85 25.01.2016 03:10

pa3x zaboravlja sts

Zna li neko zasto se ovo desava.
Snimim na ritam nekoliko sts ...par farbi koje trebaju za tu pjesmu........i poslije se vratim nema ga tu........stoji neka druga farba.

Prvo sam mislio da umisljam......i danas sam za isti ritam vec tri puta memorisao boje na sts......i evo opet ih nema.

Ako neko zna u cemu je fazon......nek javi......zurba je :D

splendid 25.01.2016 08:28

Vec je pisano po forumu o tome...upali dugme "STS MODE" pa ne bi trebao da brlja...

Pozz..

ella 85 25.01.2016 14:23

Dugme sts mode ne odgovara da bude upaljeno.

Zato sto u tom slucaju kad prebacim na ritam on automatski ucita farbu iz sts 1....to ne treba da radi........Treba da samo postoje poneki sts pri ruci.....da se brzo do njih dodje kad zatrebaju.

Nova situacija se upravo sad desila........sredjujem ritam.......snimim usput sts1......fino stoji gdje treba......onda promijenim neke postavke na bubnju.......i snimim ponovo ritam da upamti to sa bubnjem.......ali se izgubi sts 1 :D .....tu je negdje fazon.....samo dok ja napipam sta je tacno ode jos jedan dragocjeni dan

splendid 25.01.2016 15:27

Upravo sam ti rekao....to je poznat pa3x bug....jedini lek koliko znam je upaljeno to dugme...

branoy 26.01.2016 05:13

kad simas uz ritam sts-e, prvo moras sts snimiti, pa onda curent style ritam znaci sledeca stavka, pa ce sve ostati,
ja inace sts-e ta 4 ne koristim, osim nekad prvi koji sam ostavio, ja iskljucim na pa3x da mi boje menja kad stil ucitam neki, ja drzim neku boju uvek dok je ja ne promenim u preformance, znaci tako live radim najbrze mi sve pod rukom. samo preformance live.

mimiki 26.01.2016 09:33

ja koristim songbook i radi mi STS sasvim regularno i korisitm po sva 4 i to za jedan isti ritam u vise varijanti sts kombinacija,a kad biram pesmu iz songbooka mi je sts mode upaljen a kad ne onda gasim,uopste nemam problem,dosta koristim te olaksice takodje i transposer u songbook memorisem da mi sam povuce kad izaberem pesmu a kad menjam performance da mi se ne menja transpose,treba koristiti olaksice moze se vise stvari postici u svirci i bude bogatije i tecnije.probaj ucitati fabricki global
Dodato:
inace memoris prostim sistemom i uvek zapamti ,izaberem boju performance i shift+sts1,izaberem drugu boju shift+sts2 itd i onda samo write current style...

Vex 26.01.2016 11:04

Sonbgook zapisi nemaju taj problem, " samo" user stilovi...

branoy 26.01.2016 21:16

nisam ja jos primetio taj problem a godinu i nesto imam klavu, imam i ja desno ritmove za pesme kad pripremim u preformance pa ukljucim sts mode. i znam da su bile i boje na otalim sts kad radim tako, ali ono sam primetio kad snimas styl u user ili favorite da redosledom odradis pa ce zapamtit. ako ih odatle koristis live, 1,63 os nema frke

splendid 26.01.2016 22:46

Nepravilne su greške sa STS u ritmovima....meni na tri - četiri ritma brljavi STS i to ne na svakoj svirci....desi se da dvadeset puta pozovem jednu "dvojku" i jedanput će pozvati neke leve STS koje ne mogu da odgonetnem odakle mu...to je poznat bug na pa3x

Vex 27.01.2016 00:35

Citat:

Originalno postovano od branoy (Post 286413)
nisam ja jos primetio taj problem a godinu i nesto imam klavu, imam i ja desno ritmove za pesme kad pripremim u preformance pa ukljucim sts mode. i znam da su bile i boje na otalim sts kad radim tako, ali ono sam primetio kad snimas styl u user ili favorite da redosledom odradis pa ce zapamtit. ako ih odatle koristis live, 1,63 os nema frke

Pa nisi zato što drugacije koristis klavijaturu, ne znači onda da bug ne postoji.

Sent from S5

ella 85 29.01.2016 17:48

Meni je ovo malo glupo od strane korg-a.

Razumijem kad ljudi prebacuju ritmove sa starih modela.....ili konvertuju sa skroz drugih aranzera..

Ali ja sam taj dan isao na record new style........od nule napravio aranzman .....3 varijacije i 2 fill.....nitkakvih loop ova......jednostavno utipkao sve sto treba......i na tom ritmu zeza sts :D

splendid 29.01.2016 19:01

Druže što se pre pomiriš da je tako, pre će ti biti lakše....tako je....nekad će te zezati nekad neće...mene nekad po par svirki ne zeza i onda taman kad se opustim i ne razmišljam eto je šišarka...sramota je za jedan top aranžer ali šta da radimo.....jedino nam ostaje solucija da vidimo sa hakerima koji razbijaju android, ios i win operativne sisteme da nam razbiju i ovaj na pa3 pa da sami malo doteramo neke stvari... :$

Trenutno vrijeme na Forumu 06:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org