![]() |
Kako napraviti jedan set od vise setova za korg pa 800?
Pozz ljudi. Molio bih jednu uslugu ako mi netko moze reci kako da napravim set od vise setova za pa800.
I ja se ispricavam jer vidim da se zalite na ovakva pitanja, ali ja nigdje nemogu naci odg. Na svoje pitanje medu vasim komentarima. |
Papir i olovku i pisi od cega se sastoje odredjeni ritmovi ili boje...Onda to sve fino poslazes u jedan set...Jako mukotrpan posao...
|
To znam da trebam popisat ali neznam kako ih slagati u te mape i to
|
Npr hoces da prekopiras ritam...Dakle...
1 otvoris ritam pogledas od cega se satoji ako je zakaceno ono gore znaci da svaku varijaciju posebno moras da popises sta odredjene trake koriste od istrumenata 2 napravis tabelu npr. ritam rumba tehno naslov...var1 je sastoji od 8 traka svaka traka koristi odredjen istrument kliknes na traku vidis koji je to istrument zapises onako kako ide od slova do slova i zapises njegovu poziciju npr gitara user 2 p5 tako za svaku varijaciju posebno 3hoces sad da taj ritam iskopiras na drugi set povuces prvo ritam onda sve ono sto je on koristio trazis to na kojim je pozicijama bilo i onda stavljas na nove pozicije ali sad sa tim novim pozicijama moras da poredas onako po redosledu kako ih je ritam koristio... Moras da popisujes sve sto se nalazi u userima i dk ako ritam koristi nesto od fabrickih istrumenata tvoje klav on ce to sam povuci tako da to ne trebas ni da popisujes...popisi sve sto ima oznaku user i dk a nalazi se u tom ritmu koji hoces da iskopiras... Sve u svemu jako mukotrpan posao... |
Hvala puno :)
|
To ne moze tek tako da se odradi, jer mora posebno da to sve uradi za svaki intro, varijaciju, fil i ending pa onda za svaku od tih stavki da se proveri dur, mol, sedmica, zatim da sve to kad ubaci u nov set, za svaku varijaciju i CV podesi instrumente iz sounda da ne vuce nesto bzvz sa rednog broja iz starog seta, i da se snimi style u recording.... i to ti je ukratko....
|
Pa bas i nije mukotrpno...upisi...ubaci i tjeraj
. :) @nikadvisekorg...zasto varijacije i fillove i sve ostalo?? Dovoljno je ovo sto je miki napiso. |
Kakav CV i šarafi.... Samo ti uradi onako kako sam ti rekao i to je to... Ako si razumio sta hocu da ti kazem. Mukotrpno je i ovako ne treba bespotrebno zbunjivati covjeka.
|
Haha nek vam bude.... to ce proci kod nekih ritmova koji su pravljeni bez toga, a ostali? Sta tad?
|
I CV za svaku var. moze da se ispise na papir i posle se namesti u novom setu. Najbolje je da se napravi tabela svega sto sadrzi odredjeni ritam, ima tu puno toga da se pise i kasnije podesava, ali nije neizvodljivo.
|
Ma nisam ja rekao da ne moze, ali ima da se u*ere dok to sve uradi. Jer za svaku var i cv mora u record da snima, da bi mu na ritmu sve "vuklo" kako treba. Jedino ako pici na nekim ritmovima tipa la********* gde je sve isti q i ne menjaju se instrumenti. Kod lupovanih iz 90% setova je opsta papazjanija po pitanju boja lupova.... gore nego u torbici prosecne zene.
|
Miki2008 , zbog tog mukotrpnog posla , puno piskaranja , pa posle podesavanja , ja koristim yamaha aranzere , mada se slazem sa dosta svojih kolega da korg aranzeri imaju bolji zvuk u desnu ruku , tj solo boja
|
Ne znam kako je na Yamahi ali Korg bas oduzme dosta vremena da se nesto iskombinuje... Bas me zanima koji je postotak ritmova koji su napravljeni sa CV...Pa iskombinovao sam okean ritmova da sam mozda naletio na jedan ili dva da treba i CV prepisati... Ocigledno nisi razumio sta sam ja htjeo da kazem ako je svaka varijacija vuce druge semlove naravno da ce slagati sve u record modu...a CV ako mu nije mrsko neka pregleda ali rijetko gdje ima na cv2 nesto snimljeno....bas rijetko...
Za GAGAN: Kakav je postupak prebacivanja i kombinovanja ritmova na Yamahi jer stvarno nisam upoznat sa tim? |
Pa na kakve vi to ritmove svirate, nije valjda na la*********? Kakav je to ritam ako je osnovni akord isti kao sedmica? Ja na nekim stylovima cak na razl. akorde i cele sekvence stavljam. A sedmicu i ako se desi da je ista, rucno odradim bas i instrumente.
Naravno ne na svim ritmovima, ali na većini koji idu za više pesama. |
.....
@nikadvisekorg...nepoznato mi to totalno,pa sam sad radoznao posto..
to znaci...ako ja ucitam iz tvoje klavijature neki ritam....bez tvojih boja i bez dotezanja u intro,varijacijama... znaci stavicu neke svoj bubanj,bas,ritamgitaru..,znaci nece ritam da radi kao na tvojoj? |
Da, tako nekako.
Evo ti primer, videli ste svi npr **** ili best set. Ide na drums umesto bubnja loop, na sledecoj varijaciji ide na drums sasvim drugi loop. Naravno u klav vam chord recognition mora biti na expert. Bas na zijaset imate da jedno ide na sedmicu, drugo na osn. akord, a treće kad držite samo jedan ton. E sad zamislite da od **** seta hocete samo dve varijacije a druge dve hoćete od best seta,ili nekog drugog lupovanog? Us*raćete se pisajući. Ko izdrži da to uradi imaće dobar ritam, ali obavezno ugasite telefon. |
...
ti ode sad predaleko.
stima to,al covjek hoce da jedan ritam iz seta ubaci u svoj set...a ne varijaciju po varijaciju,da krpi od 16 ritmova jedan. a nebitno jeli ritam loopovan pa prelaz bubanj...pa obrtaji i okretaji..nek ucita taj ritam i neka ubaci sve komponente sto idu uz to na svoja mjesta,ritam to sve automatski povlaci. bar je meni na svim pa (800,2xpro,600) radilo... |
... U glavnom da rezimiramo...Sve sto sam prethodno napisao nema potrebe da se popisuje CV svejedno ga povuce...
Covjek jednostavno hoce da neke ritmove prebaci u svoj set a ne da ih kombinuje medjusobno...Prilicno je jasno postavljeno pitanje pa mi nikako nije jasno zasto bespotrebno komplikovati... |
Ja sam dao primer ali niste razumeli poentu. Ako je ritam tipa la.kam.panela onda ide tako kao što kažete, ali ako je ritam od lupova onda vam ne gine pisanje do besvesti. Jer pored ritmova upisujete i lupove i boje.
|
I sa loop-uvima je isto potpuno nema potrebe prepisivat CV prebacio sam na isti nacin bar 50 ritmova bez ikakvog prepivanja CV i sve radi i sve funkcionise... To sto ti pricas o harmoniji sedmicama ovome i onome jedino moze da se koristi ako na jednu ritam kombinujes vise ritmova pa onda treba prepisati i napraviti CV... Jer ne razumijem zasto bi neko iskoritio Cv samo za harmoniju kada moze potpuno drugi aranzman staviti na CV u istoj varijaciji... Zar nije jednostavnije sedmice i ostale zajebancija slagati u chord tabli.
Mnogo ritmova sam pravio iznova sa lupovima nisam koristio CV ako nisam imao na umu da napravim dva aranzmana na jednoj variciji npr na intro kada se uhvati sedmica da svira potpuno drugi aranzman... U glavnom za ovo sto je decko pitao nema potrebe da se prepisuje CV i ako ritmovi koriste lupove jer sve to na kraju povuce i radi kako treba samo je bitno poredati istrumente onako kako je bilo... CV i dalje koriti iste istrumente samo u drugom aranzmanu. Mada i to moze da se izmjeni ako se zeli.... Ma ne mogu vise rapsravljat o tome hvata me panika samo kada se sjetim koliko je to mukotrpan posao.... |
Šefe o čemu ti ? Pa CV je chord variation, pa kad središ sve cv onda u tabli rasporediš.
Odgovoriću ti detaljnije kad sednem za komp. |
Eto sad ti mene ucis sta je CV... Ja kazem da ne treba prepisivati a ti kazes da mora...Onda objasni decku po svome ima da se usere dok prepise sve...
|
nikadvise korg ?? druze kakav cv 2 boja? presao 40gb setova jos to nisam video :D
sve sebi isprebacivao, dovoljno je vec sto je spomenuto, u record, style edit, samo po svim varijacijama i ostalim boje izmenjati koje trebaju biti i SAVE STIL!! to je to. msm i to je posao uzasan, a zamisli da u svekoj varijaciji i ostalim moras ici drugi CV ako ima pa opet isto :D.. nisam video jos boje koje su npr na varijaciji 1 kad uhvatis mol CV1 jedna boja, i kad uhvatis dur CV 2 druga boja.. |
Boje koje odaberes u varijaciji nemaju veze sa CV samo harmonija i lupovi...Imam toliko ritmova za prebaciti samo kad se sjetim koliko je to tesko gadi mi se...
|
O al ste vi gluvi moraću da vam crtam. Pod "boje"nisam mislio na solo, nego na bas, kontru i ostale qrce od kojih se sastoji ritam.
A ako u fill na bass track ima slap bas a u var neki user sound kako to resiti ako ne kako sam vam rekao. Evo da vas ne bi bunio mojim ritmovima učitao sam best set i vidim da ima bar 3 različita CV. Uzmite rumbu pa probajte jedan ton, ne ceo akord. Čak je i bubanj (drum track) različit, a različita je i 7-ica. Ako sve snimite kao jedan cv to se gubi i ritam postaje kao na cv za običan kvintakord. Vama je to svejedno? Ako i dalje ne razumete recite da vam snimim kratak video. |
Ja sam razumeo i jednog i drugog, samo sto nisam siguran da li u razlicitim CV menja boju tj. poziciju iz koje povlaci boju posto nisam primetio u record mode mixeru da mizes izabrati tazlicit sound za razlicite CV...
Pre bih rekao da je mozda unapred uradjena boja pa recimo CV1 svira u prve dve oktave a CV2 par oktava vise... Miracu da proverim ovo detaljnije... |
Uzeo sam pa600 pre par dana pa mi je ovo sve jos uvek novo, sto se tice ovog kopiranja ritma iz seta u set, znam kako da vidim koje instrumente koristi ritam na kojoj varijaciji ali ne razumem sta ja treba i gde treba da prebacim (msm jel treba te instrumente da kopiram u drugi set pa da ih tamo slazem ili kako..) da bi posle ucitao to u drugi set?
I da pitam jos kako da prebacim neku boju u drugi set? Dodato: Aaa shvatio sam :) uspeo sam jedan ritam da prebacim, radi sve super.. i nije tako mukotrpan posao, samo treba strpljenja i zivaca :D |
probaj preko programa da sve to fino uklopis
|
a kog to programa da sve radi kako treba?
|
I mene zanima taj program.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk |
Ma niste ukapirali. Program se zove "Program", lepo je kolega objasnio =)):lol:
|
Ili se program zove "Spam" ;)
|
Spam PRO :D
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 23:32 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org