YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa900 Registracije? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27949)

tyros2 11.02.2015 14:29

Korg pa900 Registracije?

Pozdrav!

Interesuje me da li PA900 ima registracije ili vec kako se zovu?
Ako ima,da li su priblizne registracijama Tyros aranzera,znaci sta se sve moze memorisati i jednim klikom pozvati?

Hvala!

al bundy 11.02.2015 14:51

Trebo bi da ima STS.
4boje za jedan ritam.
Ovisi sta hoces da pozoves registracijom?
Moguce je i preko sts da ti ritam promjeni...tempo...itd...

mikimiki 11.02.2015 15:52

To su performance na Korgu.

tyros2 11.02.2015 16:20

Recimo da se Perfomenance zove : Sota

Da li se jednim klikom mogu pozvati zajedno karakteristicno za tu pjesmu:

Ritam
Solo boje(programi):Nivelisana jacina boja,ON-OF SOLO(po zelji da su ukljucene jedna dvije ili sve tri),terca karakteristicna za tu pjesmu
Text
Efekti na programu,stylu,onakvi kakve zelis samo za tu registraciju
Vocalist sa tercom karakteristican za tu pjesmu
Transpose
Tempo
Microphone setup sa efektom
Pad
..........

Znaci sve bukvalno za tu pjesmu i u toku sviranja da mjenjas boje,terce, BEZ diranja ekrana!

al bundy 11.02.2015 16:45

Zavisi ko kako na to gleda...ali ritmovi...tj stylovi su za mene jedno...a performance drugo.
To je sve moguce namjestit sto si napiso,samo neznam zbog vokodera.
Trebalo bi da mozebi sa njim...ustvari moze ali neznam kako.davno sam imao pa800 pa neznam kako je podeseno bilo.
Znaci uzmimo sad tu sotu.
Izaberes taj style.
Kad njega prozoves povlaci automatski 4 razlicito podesena STS-a koje mozes da editujes kako hoces.
Terce..solo boje...sva tri uppere..jedan upper...bez da diras ekran.
Plus imas jos performance.mislim da na jednom banku mozes postavit 40 razlicitih boja...sto je vise nego dovoljno..a bankova ima desetak...plus minus..neznam tacno..
Performance su ti isto boje..terce...itd itd..
Imas par varijanti kako mozes sebi da sredis.

asmir90 11.02.2015 16:53

sto se tice pa900 ima 8 bankova i na svakom po 40 boja.a moze se i preko style change uraditi da npr napise naziv boje sota i kad klikne na tu boju da mu povuce taj ritam koji koristi za sotu..a za vokoder i ostalo ne znam...

mikimiki 11.02.2015 17:03

Mozes I tako preko performance. Samo moras da odlucis u Menu sta ce ti sve biti u performance. Jer performance moze da ima sve a moze I recimo samo boje kao sto vecina koristi.
To sto hoces najbolje ti je napraviti u SONGBOOK. Tu mozes sve namjestiti bez I kakvih problema.

tyros2 11.02.2015 17:39

Citat:

Originalno postovano od mikimiki (Post 277463)
To sto hoces najbolje ti je napraviti u SONGBOOK. Tu mozes sve namjestiti bez I kakvih problema.

Znaci mogao bi napraviti citav svoj repertoar u SONGBOOKu!

Tako mi je kod Tyrosa5 ,kad pocne svirka sve radim preko registracija.Skoro pa nikad nediram ekran!Sve,ama bas sve radim preko unaprijed dobro pripremljenih registracija.

Treba ovih dana da uzmem Back-up klavijaturu i vrlo vjerovatno ce biti PA-900,pa me stoga interesuju ove informacije.

Hvala!

mikimiki 11.02.2015 23:08

Songbook kod Korga je mnogo bolji i od registracija na Yamahi. Tu ama bas mozes sve da postavis.

Ja cu mozda pokusati nesto na T5 sa MDF umjesto registracija. Malo me nervira sto je banka sa samo 8 registracija.

Ali ipak je Songbook mnogo bolji od MDF na Yamahi..

dmmacak 12.02.2015 09:45

Ako je MDF na T5 slican kao na predhodnim modelima Tyrosa, onda je to cist promasaj i gubljenje vremena. Registracije su zakon samo je problem sto nemamo FIND funkciju. Bas zbog toga bih dao blagu prednost SONGBOOK-u sa Korga.

casper 12.02.2015 10:25

Slažem se da je MDF veoma ograničen, mislim da se na Ty5 nije ništa mijenjalo u odnosu na prijašnje modele.

Kada bi na REGISTRACIJAMA primjenili funkcije pretraživanja ili slaganja favorita sa MDF-a, to bi bio potpun pogodak.

tyros2 12.02.2015 13:57

Citat:

Originalno postovano od mikimiki (Post 277470)
Songbook kod Korga je mnogo bolji i od registracija na Yamahi. Tu ama bas mozes sve da postavis.

..

Na registracije mozes sve da postavis.Ama bas sve.Napomenuo bih da se registracije mogu koristiti na vise nacina,zavisno od potrebe i samih sviraca.

Da li u Song Book mozes da postavis da bez diranja ili cak gledanja mjenjas Terce Karakteristicne za neku pjesmu.Npr iz molske u dursku sa jednim dodirom i da se vracas iz jedne u drugu samo sa dodirom,bez cackanja po ekranu?

Da li takodje, moze se, kada odredimo ime "perfomenance" npr "Grudi me bole" od Sabana Saulica : Jednom kad pozovemo tu perfomenancu da na dodir mjennjamo ritmove npr 7/8 i begin,?

Hvala!

calevh 12.02.2015 18:52

Prilikom koriscenja registracija sa jednim ritmom, pozivanje boje SA SAMO JEDNIM klikom ja vidim mogucnost za 12 boja. Da banka bude ritam, a u okviru banke 8 registracija sa razlicitim bojama pa da se koristi opcija freeze i plus 4 ots-a. To je po meni najlogicniji nacin za rad live gde su najvise boja dostupnih po ritmu. Mada meni nedovoljno. Gde se tu ogleda prednost u odnosu na korga.

casper 12.02.2015 19:14

Ako sam te dobro shvatio, ti jedan ritam vežeš uz jednu banku (8 registracija). Tako dobivaš 4 OTS sounda + 8 soundova po svakoj registraciji. Ukupno 12 soundova.
Ako ti taj broj soundova nije dovoljan, a ne želiš izlaziti iz trenutne banke, možeš napraviti slijedeće.
Na jedan te isti ritam postavi drugačije OTS-ove (nazovi ih novim imenom BEAT ots1, BEAT ots2 ...) Na taj način u jednoj banci dobivaš 8 (istih) ritmova sa po 4 OTS, plus onih 8 soundova iz registracija. Ukupno 40 različitih kombinacija (R1, R2, R3) bez da izlaziš iz banke.

I ne moraš se zamarati sa FREEZE opcijom.

calevh 12.02.2015 20:12

Lepa zamisao casper. Hvala. Voleo bi cuti kako ti recimo koristis registracije ili neko drugi ko radi sa yamahama.

tyros2 12.02.2015 20:30

Ja radim na isti nacin kao ti: Jedna Banka -Jedna pjesma (sad ce Casper da zagalami na mene :) )

Za Moj repertoar to je meni najbolji nacin.

Jednom kad pozovem pjesmu nema vise caprkanja i trazenja.

8 dugmica i cista matematika :) .

Vidjecemo kako je na Korgu--uskoro ce doci akobogda....

Pozdrav

calevh 12.02.2015 21:17

Kratak off. Idealan aranzer - jedno 30 programirajucih tastera za ritmove i jos toliko za boje i jos po mozda 10 kojima ce se menjati banke. :-D End off.

casper 12.02.2015 21:37

@tyros2 -ti voliš komforno, i neka, to ponekad zna biti prednost :D
Šalim se, ali kao što smo odavno pričali o pristupu registracijama, svatko ima vlastiti pristup.

On ovisi o navici, potrebama i znanju.

Kod mene je navika stečena od prije, imao sam klavijaturu koja je bila djelomično ograničena brojem registracija (to se kod Technicsa zvalo PANEL MEMORY). Imala je svega 13 banaka x 8 mjesta. Naspram Yamahe veoma skučeno ali sam se snalazio i bilo mi je to sasvim dovoljno. Vjerojatno zbog toga sada prakticiram jedna pjesma jedna registracija ili eventualno dvije.

Način izvođenja repertoara (pod tim podrazumjevam izraz potreba) određuje kako će one biti složene. Kad se pjesma radi studiozno, s preciznim podešavanjima svake sitnice na soundu, od efekta do panorame, onda će jedna BANKA biti "mala". Ja ne radim tako, jednostavno ne stignem, niti se želim opterećivati sitnicama tijekom izvedbe. Treba još uz svirku pjevati, pogledati ljude oko sebe, pratiti atmosferu, namignuti komadu preko puta ...:D

I znanje kao treći faktor, utječe na to kako koristiti registracije. Spomenut ću samo dva pojma REGISTRATION SEQUENCE ili FILE ACCESS. Pored već spomenute FREEZE opcije ovo otvara nebrojene mogućnosti kombinatorike.

@calevh - sa FILE ACCES već imaš 12 programirajučih tastera za ritmove, tj. za grupu ritmova koje najćešće koristiš

lagunabend 12.02.2015 23:03

Kolega po meni najlakse,to je ono sto mi na yamahi nedostaje SONGBOOK,tu mozes da postavis sve, ritam, tempo,sve boje(farbe 4 sts),tekst,genre(zanr ,pop,rock,folk ,narodno i sl...)i sto je najbolje mozes da smestis milion njih

tyros2 12.02.2015 23:49

Sve to mozes da imas u registracijama na cetvorki,vidim da imas cetvorku :).

pozdrav

casper 13.02.2015 00:16

1 Privitaka
Na žalost, registracije na Tyrosu ne možeš sortirati niti pretraživati po žanru, tempu, izvođaču ... Kod tyrosa tu opciju ima MDF ali on ima dosta ograničenja i vrlo je nespretan za live.
Kao što sam rekao, kada bi se sortiranje i pretraživanje iz MDFa ugradilo u REGISTRACIJE, to bi bila prava stvar.

Kada već pričamo o registracijama, moram podsjetiti na izvrstan free program s kojim se vrlo brzo, pregledno i jednostavno mogu sređivati registracije na računalu. Zove se Yamaha Registration Manager (autor Murray Best) i s njim možemo preuređivati registracije (svi modeli Yamahinih aranžera do Ty5) na način da ih kopiramo potpuno ili samo djelomično, preimenujemo, brišemo dijelove i cjelokupne ... Sve je vidljivo i mnogo preglednije za preslagivanje nego na klavijaturi. Vrijedi isprobati.

calevh 13.02.2015 00:23

File acces je jako korisna stvar na to sam potpuno zaboravio. Yamaha je jedan jako komplikovan instrument, gde je zadovoljstvo proporcionalno vremenu ulozenom u taj instrument. Nekad mi se cini da ne postoji granica sta sve mogu yamahini aranzeri.

tyros2 13.02.2015 02:15

Registracije na Tyrosima su malo komfornije nego na psr9000!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od casper (Post 277497)
Na žalost, registracije na Tyrosu ne možeš sortirati niti pretraživati po žanru, tempu, izvođaču ...

Sto se tice sortiranja tu ipak ima neka alternative:Sejvanje Banki po folderima koje mozemo da imenujemo po zelji,

Kod mene se folderi nazivaju po vrsti ritma npr Rumbe,dvojke sedmice.....itd.

Trenutno imam nekoliko stotina sredjenih Banki I vjerovali ili ne znam svaku Banku u kojem se folderu nalazi.

Bas kao I nazivi Banki u klavijaturi,potpuno isti repertoar mi je na "papirima" koje stavim za svaki stol u prostoriji gdje nastupam....olaksam I sebi I gostima :)

NordX 14.02.2015 13:52

Prezadovoljan sam sa Tyros-om,samom izradom,zvukom,ali operativnoscu nisam bas.

Malo je sa registracijama komplikovano,pogotovo tezge kad se rade. :)

tyros2 14.02.2015 17:27

Po ovome sto sam vidio,ako je ovo sve:

https://www.youtube.com/watch?v=A1ol8G76rU0

Onda Song book nije ni blizu registracijama.U svakom slucaju veoma brzo cu znati tacno sta se iza "brda krije " :)

Korg PA900 je narucen i dolazi sledece sedmice.....

Dell 14.02.2015 18:32

NordX, pa registracije su jedne od najboljih funkcija na Tyrosu. Ako si nov na njemu onda odvoji malo vremena i pogledaj šta sve mogu. Promijenim ritam ili pozovem neku boju u milisekundi, a o opciji freeze da ne pričam.
Ja konkretno imam 2 banke za rad sa aranžerom i tu su mi poredani ritmovi i početne boje i prijelazi. 2 banke imam za manual bass gdje mi je left splitovan do E3 i gdje je left odvojen na SUB1. Imam 3 banke za kada sviram solo klavijaturu gdje su mi po registracijama poredane mjesavine boja slično kao performansi kod Korga. Plus, kad sviram na banci za aranžerski rad, samo stisnem freeze i promijenim registraciju od solo rada i biram boje iz tog moda bez da se acc ili left poremeti.

tyros2 14.02.2015 20:20

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 277553)
NordX, pa registracije su jedne od najboljih funkcija na Tyrosu. Ako si nov na njemu onda odvoji malo vremena i pogledaj šta sve mogu. Promijenim ritam ili pozovem neku boju u milisekundi, a o opciji freeze da ne pričam.
Ja konkretno imam 2 banke za rad sa aranžerom i tu su mi poredani ritmovi i početne boje i prijelazi. 2 banke imam za manual bass gdje mi je left splitovan do E3 i gdje je left odvojen na SUB1. Imam 3 banke za kada sviram solo klavijaturu gdje su mi po registracijama poredane mjesavine boja slično kao performansi kod Korga. Plus, kad sviram na banci za aranžerski rad, samo stisnem freeze i promijenim registraciju od solo rada i biram boje iz tog moda bez da se acc ili left poremeti.

Odlican Set-up!To je najbrzi nacin rada sa jednim aranzerom uzivo.Licno nevjerujem da postoji neka opcija za brzi rad.
Kao sto sam naveo ja registracije koristim malo drugacije:Jedna BANKA jedna pjesma.sto Casper rece:sporije ali komfornije.
Najbitnije je da se ovlada poznavanje i svha registracije a onda je sve lako..nevezano na koji nacin se koriste.

Pozdrav!

NordX 14.02.2015 23:03

Momci sve je meni super na Tyrosu. Znam Dell,tako sam i ja nesto otprilike sebi napravio i odlicno sam se upoznao sa klavijaturom,imam je manje od godinu dana a ceo zivot sam svirao KORG,skoro sve od PA Serije.

I znam sta sve mogu registracije.

Medjutim,ne znam kako da olaksam sebi jer kad radim tezgde gde se pesme narucuju,treba mi jedna boja drugi neki ritam i tako,to mi je malo teze.
Izvodljivo je,ali sam posle svirke,uhh :p

File acces je mnogo dobra stvar. Kad bi tako nesto imalo za registracije jos.

tyros2 16.02.2015 14:22

Citat:

Originalno postovano od NordX (Post 277557)
Medjutim,ne znam kako da olaksam sebi jer kad radim tezgde gde se pesme narucuju,treba mi jedna boja drugi neki ritam i tako,to mi je malo teze.

Probaj jedna BANKa-jedna Pjesma: Nekosta te nista :) ,ako ti se nesvidja jednostavno zaboravi.
Znas otprilike svoj repertoar a i puno pjesama se svira sa istim ritmovima-bojama,ali tamo gdje treba novi ritam ili nova boja ili vise ritmova -boja-terci onda "" BANKa-Pjesma "" rjesava taj problem,jednom kad je pozoves sve ti je tu da netrazis po klavijaturi.

Pozdrav!

NordX 17.02.2015 00:03

Eto vidis to mi nije palo na pamet. Probacu da odradim tako jedna banka jedan ritam,boja,terca i ostalo.

Zanima me da li je T2 spor ili se to meni cini,da kad promenim registraciju odnosno unutar registracije imam 8 ritmova,kliknem na 1 pa na 3 recimo i cekam jedno 3-4 sekunde da on prebaci. Kakav je slucaj kod T3 ili T4?

Hvala jos jednom na savetima momci :)

casper 17.02.2015 00:18

Ne bi trebao imati nikakvu zadršku kod prebacivanja registracija, ona se promijeni odmah, istog trena. Kada se registracija mijenja u tijeku svirke (ide ritam) onda se promjena čuje tek kada završi takt od predhodne registracije, tj, promjena je aktivna tek na slijedećem taktku koji dolazi.

Dell 17.02.2015 01:17

Kod mene se događa kašnjenje od 3-4 sekunde ukoliko registraciju pozivam sa HD, što može značiti da mi je HD pred kraj, a na useru prebacuje bez problema.

dmmacak 17.02.2015 03:35

Isto tako i kod mene na T2, ako pozivam sa HD-a, bilo ritam ili registar banku, desava se kasnjenje mozda 2-3 sekunde. Dok sa usera nema nikakvog kasnjenja. A to meni licno stvara malo problema kada radim programsku svirku sa bendom. Desava mi se da pokrenenm END na nekom stylu i pozovem sledecu registraciju on mi reprodukuje od istog ritma INTRO, a trebalo bi vec od sledeceg styla. Sve registar banke i univerzalni stylovi su mi na Useru, samo namenske drzim u HD-u...

tyros2 17.02.2015 14:31

HD na T2 jeste malo sporiji od onog na T3.Nisam siguran ali cini mi se da sam negdje cuo da je HD na T4 brzi za nijansu od T3 takodje.

casper 17.02.2015 16:12

Tyrosa 4 koristi S-ATA protokol dok se kod starijih modela Tyrosa radi o nešto starijem, P-ATA protokolu. Razlika je u brzini 600Mb/s prema 133MB/s. Da li je jedino ta brzina odgovorna za kašnjenje koje spominjete ili postoje i dodatni razlozi poput fregmentiranog/oštećenog HD, ne bih znao reči.

Testirajući registracije na svom Tyros4 primjećujem da nema kašnjenja niti za djelić sekunde. Nije važno da li se registracije nalaze pohranjene na HD-u ili na USER-u, reagiraju istog momenta.
Kašnjenje se javlja samo kada mijenjam Style i to onaj koji se nalazi na HD-u. Traje manje od sekunde, tek toliko da se vidi.
Zato sve Stylove koje mijenjam "ručno" (radi se o univerzalnim ritmovima) pohranjujem u USER.

NordX 17.02.2015 16:56

Pre godinu dana sam kupio nov HD i zamenio prebacio podatke i radi super. Ne cuje se da zuji niti bilo sta. Znaci na T2 je spor,zato i pitam. Kada su mi ritmovi u USERU ili registracije u USERU,onda povlaci sve u milisekundi a kad je na HD-u kasni 3-4 sekunde,ali dovoljno da malo zeza. Moze li se staviti neki brzi,drugaciji HD?

Dell 17.02.2015 17:02

Kod mene je Tyros3 i šteka na HD-u, ali meni HD već 3 godine pušta čudne zvukove, ali još nije riknuo, iako i za taj slučaj sam sve sa njega spremio na pc.

tyros2 20.02.2015 11:57

Masina (pa900) je stigla :)

Trebace mi malo vremena da vidim sta,gdje i kako (imao sam na kratko PA800) i tako.

Preslusao sam neke setove i ima fine robe.

Pozdrav!
Dodato:
Auuuhhhh komplikovane sprave.. :) :) :)

Kada izmjenim neke stvari u globalu i zelim da mi takav ostane i prilikom lodanja drugih setova koji je nacin da sacuvam?

Nedozvoljava mi opciju write,sa onom strelicom u desnom gornjem uglu.Da li da ga sejvam na disc ili???

Hvala.

Trenutno vrijeme na Forumu 11:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org