YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Savjet za kupovinu miksete (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27907)

efe 28.01.2015 22:35

Savjet za kupovinu miksete

Molio bi da mi pomognete svojim iskustvom ,argumentima i znanjem sta odabrati.Posto mi je moja dugogodisnja 1040 mikseta otkazala u dilemi sam sta sada kupiti.Dilema je izmedju Dinakorda 1000,1600 II polovne ili nove Dinakord 600 III,posto vidim da je cijena otprilike tu negdje.Odmah da kazem da mi broj kanala puno ne znaci posto uglavnom radim sam(aranzer pa 600 i jedan mikrofon).Svaki savjet dobro dosao.

nesaband 28.01.2015 23:26

Moj ti je savet od tih miksetaq koje si naveo Dinacord PM 1000 I ili II
Imas vece mogucnosti na tim mikserima ne da PM 600 III.
Dodato:
Uh ala sam napravio sto slovnih gresaka.Izvinjavam se.

Na PM 1000 imas mnogo vise mogucnosti nego na PM 600 III.To sam hteo da napisem.

Milan$ 28.01.2015 23:59

ako kao prednosti uzmes dva graficka ekvilajzera i 2 kanala vise, onda je pm1000 iz proslog milenijuma stvarno bolji mixer :) Samo ti uzmi ako imas para pm600 3 i ne sekiraj...za pocetak je troduplo laksi od pm1000 1 a troduplo jaci...Daleko bolji zvuk, efekti koji se edituju, vrlo pristojva cena i sada i za polovan i za nov, tako da ne bih se mnogo mislio izmedju mixera starog 20 i kusur godina i nove sprave...pozz

dmmacak 29.01.2015 01:11

I moj glas ide za pm 600. Posto uglavnom sam radis po meni je to bolje resenje. Jest da u odnosu na pm 1000 II ima nedostataka: nema dva eqvilajzera, nema dodatni potenciometar, za stelovanje frenkvencije, po kanalima, osetljivija je na napon.

bojanzivkovic 29.01.2015 08:55

Jel mora bas Dynacord biti????

efe 29.01.2015 16:52

Hvala svima i naravno ako moze jos iskustava,slazem se da je novo ipak novo,ali eto nisam znao te nedostatke pm 600.O kakvom se eqvilajzeru tacno radi i jeli to bas velika mana?
Kolega bojanzivkovic ma eto nemora biti Dynacord ..sta ti predlazes?
Na dynacord sam navikao posto sam preko 15ak godina radio na 1040 i bio zadovoljan.

milepsr 29.01.2015 17:28

Za 700-750e kupis polovan presonus 1602. I ostane ti jos 600e da kupis kvalitetno pojacalo.

Razlika u zvuku u odnosu na sve pomenuto - dup* i oko.

nesaband 29.01.2015 18:04

Mile,tesko da bi se on snasao sa digitalnom miksetom.
Samo cu ti citirati jedan deo njegovog predhodnog posta ".....O kakvom se eqvilajzeru tacno radi i jeli to bas velika mana?......

efe 29.01.2015 18:24

Pa da znam i da sam radio s tim ne bi vas ni pitao nego upravo sto nemam iskustva sa takvim miksetama trazim pomoc.Da znam njene karateristike pa izmedju ostalog i eqvilajzere sigurno bi se sam odlucio bez icije ponoci.Ne smatram da sam sada ispao glup ako sam pitao nesto sto ne znam.Pozdrav i molim pomoc a za test inteligencije cemo se obratiti nekome drugom.

EmirTotic 29.01.2015 18:26

Potpisujem Milov post, daleko bolje rešenje iako i sam radim na dynacordov sistem koji iznajmljujem. Ima tu još dosta kombinacija za taj keš.

dmmacak 29.01.2015 18:35

Sto se tice eqvilajzera, na pm 600, nije ti to neka mana. Ima samo jedan ali sa vise bendova, a uglavnom i kad ima dva eqvilajzera podesavamo isto.

Vex 29.01.2015 18:49

Citat:

Originalno postovano od milepsr (Post 277136)
Za 700-750e kupis polovan presonus 1602. I ostane ti jos 600e da kupis kvalitetno pojacalo.

Razlika u zvuku u odnosu na sve pomenuto - dup* i oko.

Amin.

mikimiki 29.01.2015 19:58

Ipak mislim da treba ici naprijed a ne stagnirati.
Pa sta ako ne zna na novu miksetu. Za dan dva nauci sve sto mu je potrebno za rad.

efe 29.01.2015 20:38

Tako je mikimiki nista nije bauk i sve se moze nauciti,posebno ako se susreces sa tim,sta ti predlazes pm II ili pm 600 III?

bojanzivkovic 29.01.2015 20:39

Moje Iskustvo i napominjem moje misljenje o Dynacordu

Ja mislim da nikakva tajna nije daje od dynacorda ostao samo brend.
Ako uzmes Dynacorda onda PM600 III , i odma da editujes efekte Hall i Delay.
U Efektima je Low-cut fabricki na 50Hz ... kome ta dubina treba u efektu?
Taj Low-Cut odma postavi slobodno na 150Hz.

Predhodni modeli to jeste PM I i PM II Serija imaju muljav, nejasan ton kao kroz zavesu, nestabilan ton ... posle dva tri sata svirke menja boju, sviraci i pevaci u toku svirke se vise bave stelovanjem nego svirkom.
Licno mislim da dynacordovi mikseri dalko nisu vredni tih para ... ostali brendovi na trzistu moderniju tehnologiju koriste.
Ja bih ti preporucio ako je aranzer i pevac, pevacica u pitanju onda je ovo vise nego dovoljno:

Primer
Mikser: Allen & Heath ZED-10FX (255,-)
Snagas: QSC GX 5 (398,-) 2x 700W/4Ohm , 2x 500W/8Ohm
(nemacke cene)

Ako imas aktivne kutije onda ti netreba snagas.

Ja licno sviram sa tri do cetri clana ekipe na
Mackie 802 vlz4 (efekte vucem iz Aranzera Korg pa3x) i dve aktivne kutije DB 605D

Opet kazem da je to moje misljenje!

efe 29.01.2015 20:52

Hvala Bojane na savjetima,u potpunosti prihvacam vasa iskustva i misljenja,nije sada obavezno da to bude dynacord ali eto ja bas upravo zbog brenda jer zaista nemam iskustva sa novim miksetama,svi prijedlozi dobro dosli ,posebno ako su manje pare u pitanju.

sale_band 30.01.2015 08:21

Ja od kad sam presao na SL 16.0.2 (oko 2 godine) dobijam samo pohvale od kolega, pa i od onih koji se kunu u dynacord. Doduse, vecinom su komentari "nije losa ta mikseta, nisam cuo za tu marku" itd...

efe 30.01.2015 15:18

Moze li jos neko misljenje i iskustvo,dakle dilema pm1000 II polovan ili pm 600 III nov.

mikimiki 30.01.2015 17:23

Ako je vec do Dynacorda i zaista ti nije bitno koliko ima kanala, neznam zasto uopste razmisljas izmedju pm2 i pm3. Bez razmisljanja pm3..

efe 30.01.2015 18:55

Danas se cujem sa tipom koji prodaje te polovnjake i ja mu upravo govorim da mogu kupiti novu 600III koliko on trazi za dvojku ,a on meni poce nabrajati hiljadu nekakvih mana koje navodno trojka ima.
Ja znam da svako svoga konja hvali ali zaista me zanima jeli bas toliki nedostatak u pitanju pa sam se doveo u situaciju da razmisljam izmedju nove masine i nekog izradjenog konja.

Milan$ 30.01.2015 20:03

ciga hvali svoga konja...ako si vec resen na dynacorda, zar treba uopste razmisljati izmedju mixera vremenske razlike 10 godina?ne koristim dynacorda,ali koristio sam pa1000/2 i prodao, a kolega ima pm600/3 i u vise navrata testirano i svirano na njemu,i svakako bolji od pm1000/2 u svemu, narocito ako uzmes u obzir da tebi nije bitan broj kanala...pa rekoh ti vec koliko je laksi a koliko snazniji 600/3 i jos ako uzmes u obzir editovanje efekata, pa zar treba vise razmisljati izmedju ova dva mixera? inace ja vise ne kuburuim s dynacordom, Presonus izuva :p :D

mikimiki 30.01.2015 20:15

Normalno da on hoce da uvali svoj proizvod. I ne kazem da u nekim varijantama pm2 bi bolje radio od te male pm3 sto ti hoces.Ali ti si vec rekao da ti nije vazno koliko je kanala posto sam radis.
Sto se mene tice nije dynacord uopste ni los. Ja ga licno ne volim, jer gledam na spram cijene za jednog Dynacorda kakvu mixetu i pojacalo mogu da kupim.Bar jedno 3 bolje. Ali ti si navikao na Dynacord i u tome takodje nema nista lose.
Ja licno mislim da nema vise potrebe uopste uzimti analogne mixere. Ovdje opet govorim o cijeni i sta koja nudi. Vec su ti pominjali kolege Presonus 1602. Jeste digitalna i treba se covjek malo nauciti raditi na nju jer je drugaciji princip rada.Ja recimo imam Behringer x32 Producer i znam da vise nikad necu mijenjati na analognu miksetu . Jeste da mi je nekad dolazilo da je zapalim, ali na kraju vidis da je u stvari jako lagano raditi sa bilo kojom miketom samo ako zelis da naucis neke stvari.

Ako vec i ne mora da bude Dynacord ja ti mogu preporuciti recimo suhu Yamaha MGP12 sa duplim efektima koji su mnogo bolji od Dynacordovih. Takodje tu su i Soundcraft EFX ili jos bolje MFX mixeri..Ali kod njih imas samo jedan efekat, a ako zelis da radis sa dva (reverb i delay) onda ces morati da dokupis nesto poput Lexicona MX200 cini mi se ili TC m350, koji su takodje daleko bolji efekti od Dynacorda.Tu je u istom rangu i Allen&Heath ZEDfx serija, koju takodje jos uvijek imam ali meni se ipak vise svidja Soundcraft. Bar u tom rangu.
Uskoro izlazi iz Soundcraft novi analogni mixeri sa duplim efektima i odlicnim Ghost predpojacalima.To je SIGNATURE serija mixera.
Evo ti i link sa youtube.

http://youtu.be/VTsV-d6Ae8U

Ovo su sve suhi mixeri i treba ti pojacalo za njih, ali bilo koji da uzmes opet je daleko bolje zvucno nego bilo koji Dynakord koji si napomenuo.Sve je do tebe i sta zelis.

Opet ako zelis Dynacorda ona je to ipak pm3..Druge ne bi ni gledao.

Nisi nam rekao koje zvucnike koristis..

Ako te interesuju digitalni mixeri ima i ta tema da ti ne pisemo ovdje da se ne dupla dzaba.

acakasper 30.01.2015 21:08

mnogo boljih miksera ima od dynacorda pm serija,ja bi licno uzeo presonus dig.mikser,odlicna sprava,efekti strava.

nesaband 31.01.2015 13:10

E moj @acacasper,ima i mnogo boljih i zgodnijih zena od Severine.

U prevodu,momak zeli da kupi Dinacord i ne treba ga zbunjivati.

Ja mogu da mu porucim da bilo koji Dinacord da kupi nece pogresiti,da li je to PA-600 III ili PA-1000 II.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od efe (Post 277148)
Hvala Bojane na savjetima,u potpunosti prihvacam vasa iskustva i misljenja,nije sada obavezno da to bude dynacord ali eto ja bas upravo zbog brenda jer zaista nemam iskustva sa novim miksetama,svi prijedlozi dobro dosli ,posebno ako su manje pare u pitanju.

evo iz ovog posta je to ocigledno

efe 31.01.2015 17:33

Hvala vam svima puno, stvari su mi postale mnogo jasnije.Ako bude Dinacord to ce biti novi definitivno,a nije iskljuceno sada da se malo pozabavim i sa miksetama koje mi preporucujete da malo proguglam jer vidim da savjetujete miksete koje su jeftinija opcija.Nisam ja opsjednut Dinacordom samo ja pripadam malo starijoj generaciji kada je Dinacord bio ono kraj svijeta,pa slabije poznam noviju tehniku zato i trazim pomoc.Zato svaki dobronamjeran savjet prihvacam i stvarno sam vam svima mnogo zahvalan.

nesaband 31.01.2015 21:47

@efe....voleo bih da nam napises sta ti je to sad jasnije iz naseg pisanja?
Kazes da si starija generacija i da nisi opsednut dinacordom.
Ja neprocitah da ti je neko predlozio neku jeftiniju opciju neke miksete.Demantuj me ako nisam u pravu.

Mislim da bi kao nov clan prvo trebao da nam se predstavis ko si,sta si i ostalo.

Ove teme se upravo ovako zavrsavaju,ljudi ispredlazu puno toga a na kraju se sve vrti oko toga da postavljac teme kupi ono sto je naumio bez obzira na savete kolega.Ne mislim da je to pogresno ali mislim da je do sad bilo slicnih tema bar sto obde na forumu.

efe 31.01.2015 22:45

Jasnije mi je da pm trojka nova ne treba da se poredi sa bilo kakvom dvojkom,nisam opsjednut jer vidim da mnogi koriste druga rjesenja pa sto nebi i ja,bez obzira sto sam dugo svirao na 1040 i kako vidim iz vasih pisanja nije sve u dinakordu.Pogledao sam cijene i vidim da je opcija koju je kolega spomenuo Allen Heat sa nekim snagasem jevtinija bar za 300 eura na piku.
Ja sam stari clan ovoga foruma i nikada nisam nista pisao bez veze.Prvi moj je profil koji je i sada aktivan samo sam imao neki problem pa dugo nisam mogao da se logujem je eyo,kasnije kada sam se ponovo registrovao kao efe i taj je profil proradi i nikad neznam sta je bilo.Pogledaj na oba profila vidjeces da nemam dovoljno postova za download a otkada sam na forumu,sto znaci da ne sakupljam postove .Ovo mi zaista treba kao sto mi je trebalo i nekoliko savjeta kada sam kupio pa 600 prije nepunu godinu.Eto dragi kolega ako ima jos nesto pitaj,a vase iskustvo sa ovim novijim stvarima i dalje veoma cijenim i postujem ,i dtago mi je sto ima ovakvih foruma da mozemo i mi stariji i sa manje iskustva nauciti. Pozz

nesaband 01.02.2015 01:24

Pogresno si me shvatio.Nisam uopste ni razmisljao da li skupljas postove ili ne.Ima ko da brine o tome ovde na forumu a ne ja.To je tvoja stvar zbog cega si na forumu.Tema kao tema koju si postavio se obicno raspline,svako pocne da pise ono sto se njemu najvise dopada i ne drzi se pitanja koje je postavljeno.

Naravno ti ces na kraju odluciti sam sta je za tebe najbolja kombinacija i kupices to bez obzira sta ko ovde napisao.

splendid 01.02.2015 02:28

Meni lično teško bi bolje radila kombinacija u kojoj nosim miksetu i snagaš odvojeno ko za neki bend a pri tome sam sviram...pm600-3 je ko stvorena za solo ili neke varijante manjeg broja ljudi...velika mana mu je što nema parametriku na kanalima ali prednost mu je što ima snage više nego starija serija a pri tome je stvarno kompaktan pogotovo kad sam ideš da sviraš i pri tome ni malo NIJE osetljiv na napon kao što mnogi tvrde...stare serije su bile osetljive....ova serija 3 je nešto drugo...
U svakom slučaju mnogo lakše ćeš prodati pm600-3 nego pm1000-2...a presonus + snagaš ne bih razmatrao...

Pozdrav.

efe 01.02.2015 11:14

Hvala kolege ako bude dinacord definitivno ide trojka sto i jest bila dilema,a posto ste mi otvorili oci za druge opcije to cu sada malo proguglati sta se sve pisalo o tome.U svakom slucaju ja cu da javim sta sam kupio.Pozdrav

Dexmusicarilje 23.02.2015 22:22

I ja radim na dynacord 1250, imao sam power mate 1600 i 600 i sve su vrhunske ali imam takodje Behringer UB-1622FX PRO i on radi po meni mnogo dobro samo sto je to "suva" mikseta a veoma je jeftina.

nesaband 23.02.2015 23:52

Sta si ti hteo da nam kazes ja nemam pojma.Upao si u ovu temu kao da si pao sa marsa.koja je suva mikseta,koja je jeftina?Ovakvi postovi me stvarno izludjuju i nemaju nikakvu svrhu.

To mi nekako lici na onaj vic kad je covek dao oglas u novinama"Imam kucu imam stan,imam bazen u dvoristu,puno para itd itd i ne trazim niti prodajem ista od toga.....samo se malo hvalim"

Dexmusicarilje 24.02.2015 01:16

Ja nisam upao u temu tako kao sto ti kazes jer tema je od skoro a ja sam se nadovezao na prvi post coveka koji je otvorio temu i na neki nacin sam pokusao da pomognem ne citajuci ostale postove. Sada sam ih procitao i uopste me ne cudi sto si napisao to sto si napisao.

Boban 26.02.2015 23:27

Koja je najjeftinija mikseta za 100-200 € da li ima tako nesto nije bitno koja marka

nesaband 27.02.2015 01:59

Pasivna ima za te pare
Aktivna mikseta za te pare tesko da moze da se nadje.Napisi za sta ti treba da li da ima efekat ili ne,USB prikljucak itd itd pa cemo da ti predlozimo nesto.

efe 27.02.2015 18:33

Pozdrav svima,posto sam otvorio ovu temu osjećam potrebu da vas obavijestim da sam od danas vlasnik pm 600 trojke,mnogo se zahvaljujem svima koji su učestvovali u diskusiji jer ste mi zaista pomogli.Miksetu sam probao u kući 'dere' dize krov a u stomaku jos odjekuje bas tako da sam prezadovoljan.Mislim da neće biti problema ni na svirkama.Pozdrav!

Boban 27.02.2015 18:48

Cestitam nek de dugo sluzi
Dodato:
Meni treba nesto jeftino amaterski za malo drustvo da mogu prikopcati pa 600 i dvije kutije

Boban 02.05.2015 08:50

Neka ima samo efekat usb nije toliko bitan

nikadvisekorg 13.05.2015 00:17

Ovde dynacod i njihova powermate serija ko golf dvojka u Srbiji.
Jel čuo neko bre za allen&heath ili tako nesto?

splendid 13.05.2015 00:25

Allen&heath....jel se to maže na lebac..? :)

Trenutno vrijeme na Forumu 14:20

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org