YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Kombinacija za 600E, aranzer ili aranzer + solo. (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27852)

calevh 06.01.2015 17:21

Kombinacija za 600E, aranzer ili aranzer + solo.

Kolege, budzet je oko 600E. Voleo bi da cujem vasa misljenja. Aranzerska svirka, repertoar, narodni, zabavni, neki blazi rok, znaci sarenoliko.

1. Samo Korg Pa500.
2. Samo Roland G70.
3. Roland Va76 + Roland XP30, Korg Trinity obican ili Kurzweil K2000.
4. Roland E60 + Roland XP30, Korg Trinity obican ili Kurzweil K2000.
5. Yamaha Psr 1500 + Roland XP30, Korg Trinity ili Kurzweil K2000.
6. Pao mi je na pamet i Roland Gw8 kao aranzer i neko iz gore pomenute trojke za solo. Ova kombinacija me malo odbija zbog komplikovanog sredjivanja Rolanda, ali je moguca kombinacija.

Ako imate volje, voleo bi da cujem sto vise misljenja i sto vise argumenata za vasu kombinaciju. Zahvalan sam na odgovorima.

skoricnik 06.01.2015 17:25

Roland BK5, i onda kad ustekas jos malo kesa, neki solo gore i to je to.

calevh 06.01.2015 17:28

Skore hvala na predlogu, i o tome sam razmisljao, jedino sto me odbija od toga je nacin koriscenja Bk5 aranzera inace zvuk mi odgovara uglavnom.

skoricnik 06.01.2015 17:30

Mislim da bi se brzo navikao na BK5, nije to toliko tesko. A zvuk ne mozes dobiti ni sa jednom gore sto si naveo. Pregrizi sredjivanje, ima bar dosta ljudi na forumu koji su ga provalili u dlaku, i mislim da bi ti veoma rado pomogli.

calevh 06.01.2015 17:32

Uzecu u obzir predlog skore, hvala.

EmirTotic 06.01.2015 18:10

Wow da ovo nisam video ne bih ni primetio koliko je pala cena Rolandu G70. Meni on sa onim proširenjima zvuči jako lepo. Sa Rolandom BK5 ili G70 nećeš pogrešiti. Kasnije kako budeš zaradjivao euro po euro padne neki TR ili LE za solo itd. Samo nek je sa srećom i dobro razmisli, isprobaj sve za šta imaš priliku da kupiš.

calevh 06.01.2015 18:32

Ne znam sta se desava sa Rolandom G70, ali prodaja je skoro pa nemoguca cak i po tako niskim cenama. Meni se jako svidja ovaj Korg Trinity, jako bi ga voleo u svom posedu, mada kod nas nije popularan, a nema ni nesto mnogo teksta o njemu. Sa Bk5 se bojim da ne budem uskracen sa bojama za soliranje, za juznjacku muziku, iako je ne sviram mnogo, ali je ipak sviram jer sam sa juga, :-D Nazalost G70 bez prosirenja ne radi drasticno bolje od Va76. Razlike u zvuku ima, ali ne opravdava cenu.

NordX 06.01.2015 20:08

Kao stari KORG-ovac,i kao novi YamahaMAN B-) mogu da ti predlozim Roland G70 i neces pogresiti sigurno,imao sam prilike da radim na toj klavijaturi i G70 je opasna sprava,sve koje si pomenuo od tih psr1500 i ostale,mislim da ne mogu da joj pariraju,moje neko misljenje,sad ukusi su razliciti,ne zna niko od nas sta tebi odgovara i sta sviras,ali ja bih isao na G70 u ovom slucaju. ;) Sto se tog Trinity-a tice,jedino za juznjake ako ima MOSS ako nema,mozes da ga gledas samo.

Pozdrav

calevh 06.01.2015 20:13

Sto se tice Trinityija ne treba mi moss i ne volim takav zvuk, ne sviram tursku muziku sa svim onim zavijanjima, ali mi trebau i neke dobre brze boje za soliranje. Usput, ne znam da li ste imali prilike da cujete harmonike sa Trinityja, ja jesam i odlicne su, kao i klar. Hvala na odgovoru u svakom slucaju.

aleksakorgpa500 06.01.2015 21:45

Korg pa500 po meni najbolje resenje od gore navedenog a i uopste za tu cenu.Sinteza zvuka je moderna i sasvim zadovoljavajuca,puno materijala,izvrsna operativnost,lep dizajn..topla preporuka. ;)

nesaband 08.01.2015 08:43

Tesko da ces naci BK-5 za 600 eura.Nacin upotrebe,na BK-5 i nije tako komplikovan kao sto se misli.Veruj mi da meni ruka sama ide na ono sto mi treba i to je samo stvar navike.
G 70 je odlican aranzer ali ima manu sto je pretska klavijatura i sto nema dobre harmonike.
VA-seriju i E-50-60 ja bih zaobisao.Va zbog zipa koji nije pouzdan a E seriju zbog loseg saunda.

GW-8 jeste malo nezgodna za sredjivanje ali je sjajna klavijatura.Ja sam slatko radio sa njom skoro tri godine.

Mislim da je ipak najbolje da skupis jos malo para i da kupis neki Korg PA-600 polovan.Ja nisam ljubitelj korgovog zvuka ali mi se cini da bi ti posto nisi bas raspolozen da ulazes mnogo truda u sredjivanje klavijatura bio sasvim zadovoljan sa njim.

megane 08.01.2015 10:02

Teško ćeš kupiti Roland G 70 za 600 eura....ja se ne bi toliko brinuo za solo boje, Važan ti je jak i dobar ritam, ako misliš da sviraš aranger svirku i ne toliko sa midi file ja ti priporučujem Roland G 800, ako koristiš i midi file ponekad više ti priporučujem Roland G 1000. A i solo boje mogu dobro da se srede, a i uštedičeš novac. Meni je Roland G 1000 Zakon i danas!
pozz. Ne kupuj Yamahe to so igraćke za decu.

nesaband 08.01.2015 12:14

@megane,ti bas nisi u toku sto se tice cena na trzistu.Drugo preporucujes coveku G1000,i G-800 koje stvarno jesu dobri aranzeri ali su ipak prevazidjeni.Ne verujem da si mu pomogao mnogo u odabiru.

calevh 08.01.2015 12:15

Megane hvala na odgovoru ali G1000 je uz duzno postovanje jako jako prevazidjena klav. Narocito po zvuku. Nekad mozda da, danas u modernom dobu, za mene definitivno ne. Ipak hvala na predlogu. Uzgred i G70 i Bk5 imam za 600E, polovne, ali odlicne. Bk je za kes nov 800, polovan 600 i jos manje.
Neso predlog ti je na mestu, Bk sam imao kod kuce neko vreme ali ne dovoljno dugo, da bi se navikao samo na rad, sve ostalo je vrhunski na njemu. Od G70 me jedino odbijaju harmonike. Neso kad smo kod Bk5, reci mi samo ukratko, da li mogu na jednom ritmu odjednom da promenim sve dobose sa recimo D2 na E2 a da ne tipkam u micro modu i menjam udarac po udarac. Koje su kontrole kojima mogu obradjivati jednu komponentu bubnja recimo?
Dodato:
I neso da li jedan midi pad kontroler moze da mi resi rad sa Bk5 u smislu da isprogramiram padove za brzo pozivanje ritmova ili performansi, da li si upucen u to mozda?

sinisa 08.01.2015 13:20

Ako imas ponudu Rolanda G70 za 600 eu uzimaj ,posle polako skupis pa uzmes jos nesto za solo i to je to.. Sto se tice sredjivanja naprimer ritmova roland je tu bio u prednosti par godina ispred ostalih sa Makeup Tools opcijom na novoj G i E seriji definitivno ne moze jednostavnije. Korg je recimo tek sa pa3x dobio neke od opcija koje postoje jos na G70.

NordX 08.01.2015 13:32

Koliko dobrih sprava i kombinacija moze da se napravi za mali novac :) Slazem se sa Sinisom. :)

calevh 08.01.2015 13:52

Sad citam temu Yamaha Psr 1500\3000 editovanje. Pa sa Yamahom se cudo moze napraviti, jos ako se na to doda kombinacija sa XG Worksom, cudo mislim da moze da se dobije od zvuka. Jako me privlaci kombinacija Yamahe Psr 1500 i Korga Trinity-ja. Sinisa falice mi jako dobre harmonike na G70.

sinisa 08.01.2015 14:29

Koju god da uzmes,nesto ce da joj nedostaje.. :D
Harmonike mozes da kasnije da nadomestis sa klav za solo recimo Kurzweil K2000
Ako vec imas aranzer sa dobrom ritam sekcijom i bojama onad nemas potrebe za recimo Kurzweil K2000. ili bilo kojom drugom.

nesaband 08.01.2015 15:54

Citat:

Originalno postovano od calevh (Post 276716)
Megane hvala na odgovoru ali G1000 je uz duzno postovanje jako jako prevazidjena klav. Narocito po zvuku. Nekad mozda da, danas u modernom dobu, za mene definitivno ne. Ipak hvala na predlogu. Uzgred i G70 i Bk5 imam za 600E, polovne, ali odlicne. Bk je za kes nov 800, polovan 600 i jos manje.
Neso predlog ti je na mestu, Bk sam imao kod kuce neko vreme ali ne dovoljno dugo, da bi se navikao samo na rad, sve ostalo je vrhunski na njemu. Od G70 me jedino odbijaju harmonike. Neso kad smo kod Bk5, reci mi samo ukratko, da li mogu na jednom ritmu odjednom da promenim sve dobose sa recimo D2 na E2 a da ne tipkam u micro modu i menjam udarac po udarac. Koje su kontrole kojima mogu obradjivati jednu komponentu bubnja recimo?
Dodato:
I neso da li jedan midi pad kontroler moze da mi resi rad sa Bk5 u smislu da isprogramiram padove za brzo pozivanje ritmova ili performansi, da li si upucen u to mozda?

Druze,editovanje na BK-5 u alatu koji se zove Make up tools.Vrlo lako mozes da promenis svaki elemant bubnja pojedinacno,da li je to dobos,cinela ili slicno,naravno u okviru tog kompleta bubnjeva koji je postavljen.udarac po udarac mislim da ne mozes da menjas koliko ja znam.mislim na jacinu pojedinacnog udarca,to jedino mozes da uradis u micro modu ali nesto i ne vidim neku potrebu za tim ako ti je sam style dobro iznivelisan.pojedinacno mozes svaki elemet bubnja da pojacas ili smanjis,da ga doteras sa ekvilajzerom.Ja nisam imao dodira sa midi pad kontrolerima,ali sa najnovijim OS u BK-5 i nema potrebe za tim,lepo sredis stilove kako tebi odgovara u performans liste i za tren si u novom stylu.Veruj mi,ja imam i iPad i koristim App BK-partner ali i pored toga stvarno nemam potrebe da styilove menjam preko iPad-a.
Kazem ti BK-5 ma koliko izgledao da je spor za rukovanje to nije tacno.Sve je stvar samo dobre organizacije performans lista i nema nikakvih problema za brzo rukovanje.Ako imas BK-5 za manje od 600 eura da kupis ja bih ti toplo preporucio da to i uradis.
Prednost BK-5 u odnosu na G70 je u sledecem.Ima samo 7.5kg,harmonike su mu perfektne,ima sve boje koje ima i G70 i kompatibilan je sa svim rolandovim klavijaturama iz G i E serije,cak dosta od tih stylova ne moras ni da doterujes,ali ja sam sve sto meni treba doterao i prilagodio za BK-5.

Toliko od mene.Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

sinisa 08.01.2015 16:27

Nisam znao da su u Bk seriji zadrzali opciju Make up Tools sa prethodnih serija,to je svakako za pohvalu.

nesaband 08.01.2015 16:35

Izaci cu malo van teme ali nije lose znati da i u GW-8 postoji makeup tools,samo sto kod GW8 ne mozes da menjas elemnte bubnja pojedinacne vec samo ceo komplet bubnja sto je mana kog GW 8,ali koliko para toliko i muzike.

calevh 08.01.2015 19:44

Da za Gw8 znam, super je to kod Bk, tako je sredjeno na G70 i E seriji. Hvala neso na informacijama. Cekam jos misljenja, nigde ne zurim, lepo natenane cu da sacekam i vidim koja mi je najbolja opcija. Hvala svima do sad.

EmirTotic 08.01.2015 21:18

Čekajte malo, ja tek sad vidim da on ima PSR9000... Zašto bi menjao uopšte taj aranžer? Pominješ PSR 1500 a imaš 9000, pa mi to nije jasno. Mislim da PSR9000 ne treba komentarisati i porediti sa tim.

calevh 08.01.2015 21:20

Emire prodao sam ostao je u potpisu kao i ketron x1, kao lepa uspomena, zaboravio sam ukloniti, tada su zamenjeni za zvucne kutije, ali da ne idemo od teme. Sad je u mom posedu 600E za kupovinu klav. I velika dilema sta.

yamahapassion 08.01.2015 21:48

Ja sam pre neki dan imao bk5 kod sebe i svirao sam ga ceo dan. ritam sekcija izlazi solidno, boje vecina takodje, ali me jako nervira ono potvrdjivanje "enter" kada menjas nesto, voleo bih da ima neki nacin da se to sredi i da se na to ne gubi vreme... Roland g70 sam cuo na YouTube sa onim prosirenjima i ritam sekcija mu je fantastica... e sad kakve su solo boje to ne znam... mislim da bi ti zu svaku od njih opet dobro dosla solo klavijatura sa nekim semplercicem ako nista bar zbog onih domacih boja Koje ne mogu da se urade u Rom bojama... ali to je vec i veca cena... da li zna neko kako se krece taj Kurzweil koji spominjete... k2000. cuo sam da mu Triton seria nije ni prineti pa bih mozda pazario tog kurz-a :D

Morison 08.01.2015 21:53

Eto i ja da predlozim BK5. Za te novce nema boljeg Rolanda.
Sto se tice manipulacije, za sredjivanje ritmova imas sve opcije koje ima i G70/E80 (pa i vise od toga). Tu je Makeup tools za sredjivanje, svaki element se moze jednostavno zameniti i doterati (cak Eq i pitch za svaku udaraljku posebno) plus tu su 2 MFX-a koja se mogu upotrebiti u ritmu.
Naravno, tu je i style composer koji takodje ima sve opcije koje je imao G70/E80.

Manipulacija pri sviranju? Otkricu vam jedan fazon koji sam od skoro pronasao.

Spakujete na USB ritmove, moze i u vise foldera. Na primer, jedan folder namenske ritmove narodne, drugi folder univerzalne narodne....itd. Klavijatura uvek izbacuje ritmove po abcd-nom redu u folderu pa tako mozemo vaznije ritmove nazvati sa prefiksom 1. ili A. Dakle, da bi izabrali ritam, pritisnete taster USB, izaberete folder i u tom folderu birate ritmove. Kasnije, kada pritisnete USB taster on ce vas vratiti u posednje izabrani folder. Prosto i jednostavno.

E sad boje. Tu lezi moj "fazon"
Spakujete u performance listu sve boje koje vam trebaju, po redosledu kako vam odgovara. Bitno je sledece: ubacite neki mp3 fajl, nebitno koji, na USB. Kada krenete da pravite performansu, izaberete taj MP3 fajl (umesto ritma) i tako snimite boju (performance). Kad snimite sve performanse koje ste planirali, sa USB-a obrisite taj MP3 fajl! To ce napraviti sledece: kada izaberete performansu, klavijatura ce prijaviti da nema tog audio fajla (na kratko) ali ce boja odmah biti dostupna za sviranje. Ne trebate nista da zakljucavate, tempo i ritam ce ostati poslednje odabrani! Ako dodamo da postoji mogucnost da numerickim tasterima biramo performanse (favorite) ovo je jedno od najlepsih resenja do sad na Rolandu! Birate ritam sa USB-a a boja se ne menja- a zatim birate boju iz performanse liste a ritam ostaje nepromenjen. Skroz nezavisno jedno od drugog.
Naravno, u istoj performance listi mozete snimiti i normalnu performansu, sa bojom i ritmom zajedno. Onda ce se promeniti sve. Takodje, da se ne zaboravi, svaki ritam u sebi moze sadrzavati do 4 OTS boje.

calevh 08.01.2015 22:28

@yamahapassion, k2000 je odlican, velika steta je sto mu je ROM jako siromasan, i mogu reci skoro neupotrebljiv za narodnjacke boje, za zabavnjake se da srediti ponesto. Tu je RAM koji je jako redak, i moduli kostaju mnogo. Sinteza, mogucnost editovanja kao i to kako izlazi, kao da nije sa ove planete, daleko od velike trojke i u duplo skupljem cenovnom rangu. Ima mane kao i prednosti, pa se treba preracunati.
@Dejo, hvala na javljanju, lepo objasnjenje, zao mi je samo sto Roland komplikuje neke stvari koje bi trebale biti jako proste, ali je cinjenica da ste svi nasli nacin rada koji Vam odgovara, a mene jednostavno i dalje strah i ne svidja mi se, a pored opcija kao sto su dva mfx-a za ritam, eq po kanalu i elementu, compresoru, od ove klav. Se moze napraviti zver po zvuku. Steta za operarivnost. Pitanje za tebe kao za nesu, da li je na nekom pad kontroleru ili na recimo tabletu, moguce isprogramirati pozivanje user ritmova i performansi odvojeno?

aleksakorgpa500 08.01.2015 22:47

Ne znam sta vam je to toliko dobro oko bk5.Probao sam je po meni nista posebno,solidna klavijatura.Opcije,operativnost i dizajn su po meni dosta losije nego kod korga ili yamahe a i sam zvuk je diskutabilan i to kad govorim nisam ni malo pristrasan,u vecini serija Roland je takav i bio.Moj ti je savet drzi se neke yamahe ili korga.

calevh 08.01.2015 22:52

Jedino mi je operativnost slabija u odnosu na Pa500, sve ostalo a narocito opcije, hm... Diskutabilno. Pored reverba i chorusa jos 2 mfx-a za ritam u odnosu na samo dva kod Pa500, da ne spominjem master compresor ilo eq po elementu bubnja. Aleksa oprezno kada pises o Bk, prgav je taj mali, :-) Trenutno sam najblizi tome da pojurim ponovo Yamahu 9000, koju ovde nisam ni pomenuo, trenutno nema po oglasima ni jedna, drugo mesto mi dele Bk5 i Pa500.

aleksakorgpa500 08.01.2015 23:02

Ima samo 2 uppera za boje a i bilo je problema sa tercama ako ih sad nisu regulisali,sto se tice opcija ima nekih svojih prednosti ali rekao bih i vise mana,operativnost je dosta velika stavka za live nastupe a o materijalu da ne govorim.Na tebi je izbor,ja sam tu da pomognem. ;)

dmmacak 08.01.2015 23:07

Ja sad ne bih da lravim pometnju ali u tom cenovnom rangu meni je pa 80 najbolje resenje, naravno neki dobro ocuvan. I ako nikada nisam imao korgove aranzere ipak mislim da je to najbolje. Slusao sam skoro kod jednog kolege pa 80, sa karticom od16 mb, i nisam mogao da verujem da ritam sekcija tako konkretno izlazi. A i solo boje za nase uslove zadovoljavajuce.

Morison 08.01.2015 23:53

Da, moguce je sa ipad-a ili android tableta menjati performanse. User ritmove nije moguce menjati, jer se oni nalaze na USB-u i nemaju svoje midi adrese, ali moguce je birati ih kroz performanse.

calevh 08.01.2015 23:56

Dejo, a da li je moguce isprogramirati neki virtuelni taster koji bi sluzio kao lock ritma i tempa?
@dmmacak, ja sam prodao bes Pa80 zbog nezadovoljstva, a mozda samo nisam imao dobar set, u sustini nisam bio odusevljen Pa80-kom.

Morison 08.01.2015 23:59

Pored onog fazona koji sam opisao, lock i nije potreban ali ako ti treba, lock tempa i lock ritma se jako jednostavno izvodi (zadrzavanjem na sekundu tap tempo tastera se zakljucava tempo, zadrzavanjem bilo kog tastera za style diviziju se zakljucava ritam). Nisam siguran da li moze da se pozove midi komandom sa spoljnog uredjaja.

calevh 09.01.2015 00:03

To malo i poboljsava stvari, zanimljiva informacija, hvala.

calevh 16.01.2015 19:58

Posle pregledavanja specifikacija, čitanja, čitanja, moja konačna odluka je Yamaha Psr9000Pro. Dodao sam još malo novca, i sad se bacam u potragu a mislim da je najteži deo naći ovaj primerak, ali što se tiče tehničkih karakteristika, zvuka, načina manipulacije, svega, bez dileme sam se odlučio za 9000Pro. Čak je u opticaju i Psr 9000, ukoliko baš ne nađem Pro verziju.
Eto sam da javim, i da se zahvalim svima na savetima i predlozima, a ujedno izvinim što vas nisam poslušao.

nesaband 17.01.2015 13:04

:lol:..... ko zna sta ces ti na kraju kupiti.Koliko vidim vec si imao tu klavijaturu i navika je pravo cudo.
Nek ti je sretna kupovina i drugi put nemoj da nas cimas da ti dajemo predloge posto je pravilo da covek uvek sam odlucuje na sta ce potrositi svoj novac.

calevh 17.01.2015 19:07

Ovo je forum na kom diskutujemo, makar znam da je tako na drugim forumima, tako da se izvinjavam ako sam vas opteretio. Čudo je kad se ima keš kako samo iskaću opcije i kako ljudi spustaju cene. Pozdrav i hvala svima.

Trenutno vrijeme na Forumu 22:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org