![]() |
Za šta se odlučiti?
U dilemi sam,ako narednih mesec dana odlučim da menjam mixer(Sauncraft powerstation 600) ne znam za sta bih se odlučio ,pa bih vas molio da mi pomognete pri odabiru, ali ne u smislu rečenica"taj uzmi,on ti je bolji i tačka",već orazloženo i konstruktivno.
Dvoumim se izmedju 1. Allen&Heath PA12-CP-OKO 850e novi!! 2.Yamaha EMX5014C-Nova-oko 850e 3.Dynacord PM1000-1 polovan-između600-800e. Stvarno bih molio kolege koji poznaju tematiku da kažu i obrazlože svoje misljenje. |
Od prve generacije powermate bezi, jer se razlikuje od druge generacije i po tonu i po snazi(iz iskustva pricam). Ostale nisam koristio pa nemogu da dajem sud o njima. :)
|
Za šta se odlučiti?
Ja bih A&H, z' inat! :)
|
Koristio sam Yamahu 5014c skoro 2 godine i stvarno sa njom uradio puno svirki. Cist,prijatan ton,nema puno poteskoca oko podesavanja vokala, jeste mana sto ima sam jedan FX, ali ni to nije predstavljalo veliki problem. Trenutno koristim PM 3 ali nigde jos nisam naisao na Yamahinu cistocu i prirodnost u zvuku. PM 1 i A&H stvarno nisam koristio da bih mogao da ih poredim.
|
Ne bih mnogo razmišljao, Yamaha EMX5014C.
PM1000/1 otpada jer je 1. polovan, 2. star, 3. težak ... Allen&Heath PA12 nisam imao prilike probati ali gledajući njegove specifikacije, čini mi se da je iza Yamahe. |
I yamaha ima mana..... Brzo dotrajaju šiberi,.... osetljiva je na prašinu.. Potenciometri znaju vrlo brzo da krckaju...... Ali.... A&H od svih njih ima najbolje efekte, najtopliji i najčistiji zvuk. Ne gubi kvalitet pri jacoj snazi, manje mikrofonije..... Lično imam EMX5000 ali A&H, po meni je pametan izbor....
|
Već je dobro,suzili smo ibor na A&H i Yamahu,i ja lično sam se najvise kolebao ozmedju njih i jos uvek se kolebam.Mozada.Kod A&H mi se svidja da radi i na 4oma i na 8oma sa 2x500w.
Predlazite i savetujete idalje pa cemo videti. Dodato: Alen i&Heat Tenk koji trpi sve! Fenomenalan mikser za Live nastupe manjih bendova, klubove, škole, crkve, konferencijske dvorane i putujuće muzicare. Snage 2 x 500W pri 4 ili 8 ohm-a. Opremljen s 8 mikrofonskih kanala i 2 stereo kanala. Ugrađen efekat i parametrički ekvilajzer u izlaznoj grupi. Mono izlaz sa ugrađenom skretnicom. - 2 x 500W u 4 ili 8 ohm (izbor putem prekidača) - 8 mikrofonskih kanala - 2 stereo kanala - ugrađen efekat - parametarski ekvilajzer u izlaznoj sekciji - mono izlaz sa ugrađenom skretnicom Yamaha Kao i ostali članovi EMX familije, Yamaha EMX5014C je potpuno integrisana mikseta koja ima široku paletu mogućnosti da miksuje, procesira, i isporuči vaš zvuk sa maksimalnim kvalitetom i kreativnom kontrolom. Opremljena sa ultra lakim pojačalima, snaga je prioritet ove stereo mašine sa 500 W po kanalu. Ukupno 14 ulaza za mikrofone, instrumente i playback opremu sa sekcijom mono i stereo linijskih ulaza. Konektori su XLR, TRS, 1/4" i RCA. Power Mode Switch omogućava da dva kanala pojačala budu korišćena za stereo glavne zvučnike ili zasebno monitorske zvučnike. Za oblikovanje zvuka i kontrolu mikrofonije, EMX5014C poseduje tropojasni ekvilajzer na svakom ulaznom kanalu, stereo devetopojasni grafički ekvilajzer na glavnom stereo izlazu i zasebni grafički EQ za monitorski izlaz. Svaki kanal takođe sadrži Feedback Channel Locator (FCL) indikator koji pokazuje koji ulazni kanal prouzrokuje problem. Dodatno, prvih šest kanala poseduju kompresor podesiv sa jednim dugmetom. Ova jedinstvena opcija odlična za kontrolu neposlušnih vokala ili zatezanje zvuka bas gitare. Karakteristike: 14-input, 10-channel mixer Single-knob compressor on first 6 channels FCL (Feedback Channel Locater) system 80Hz high-pass filters for eliminating low-frequency rumble Channel on/off switch on each channel Channel PFL switches Peak and signal indicators on all input channels Linear Aux 1 and Aux2, and Effect return faders with AFL switches Stereo master faders with PFL and AFL monitor switches Limiter indicators signal limiter activation due to power amp overload Speakon and 1/4" phone jack speaker output connectors Power amplifier output selector: 500W, 200W, or 75W per channel YSP (Yamaha Speaker Processing) Dodato: slike |
2 Privitaka
oevo probacu i slike ubaciti pa da upotpunimo kompletnu sliku
|
Nadam se da sa postavljanje ovog linka ne kršim pravila.
Da li to znaci da ovaj mix u tomanu kosta ovoliko http://www.thomann.de/de/allenheath_pa12_mixer.htm http://www.musiciansfriend.com/pro-a...-powered-mixer Da li to znaci da je jedan (Yamaha) 729e.a ovaj A6H 588e? |
Yamaha
Licno koristim Yamahu EMX 5000, koja ima 2x 500, realne snage izmjerene u 4Ohm ima 470W. Dva efekta koja ima su ono sto je cini boljom od drugih modela. Dosta ljudi koristi pogresne efekte kad su u pitanju standardne svirke, ja npr koristim, Hall 1 i Tap Delay, koji moze fino da se ustima na TAP i na parametar. Mnogi korisnici Yamaha mixera ne znaju za jedan kljucni problem kod EQ, naime 125Hz Drugi po redu klizač, treba zavrnuti aman do kraja, a ostale na slovo u. 125Hz, prlja zvuk. Ko ima neka proba pa će osjetiti razliku.
Neko je spomenuo da su problem klizači. Kod mene je Master i stereo 11/22 klizač, se istrosio nakon 10 godina aktivnog rada. Potenciometara ima da se nabavi, i kostaju oko 15 EURA. Radio sam na Dinacord 1600, efekti mi se nikako ne svidjaju, nekako su šatorski. Takodje, bubanj na aranzeru ,nisam mogao dobiti ton koji sam htio. Sve u svemu, toplo preporucujem Yamahu. Pozdrav |
dexter Druže mnogo mi znači da se još neko javio i preporučio Yamahu,ali nisam siguran da model 5014c ima dva efekta(zasebna)?I i uopste mislim da se je EMX5000 u rangu sa 5016c,ili grešim?
|
5000
Pa odustani od 5014c, nadji EMX 5000 i zavrsi posao. Ima ih polovnih na pik po 600Eura.
|
Sužava mi se izbor i sve mi se čini da će to biti emx5014c,ali bih voleo kad bi neko ko baš ima taj model da kaže par reči,ipak nisam još načisto!!!!
Dodato: Opšta konfuzija i neodlučnost!!!!! Sad razgovarao sa jednim drugarom,ima odličnu opremu,dobar muzičar,dobar poznavalac....odvraća me od Yamahe 5014 i sugerira A&H PA12cp. Ja ne budi lenj,pozovem(sa naše reklame)Artist pro u NS,oni mi rekoše da nemaju na zalihama ali da se može poručiti.Ja ga upitam za razliku izmedju PA12-CP i PA12, on mi reče da je razulika samo u tome "što taj cp može da se koristi kao odvojeni slejv za neku drugu kolzolu..." i da kosta do 300e više u odnosu na ovaj,a da ovaj PA12 kosta oko 600e!!!????po meni vrlo povoljno,i ja mu kažem da se pobliže raspita oko vremena isporuke.... Ali sad gledam slike i taj CP mu znači konstatna snaga i na 4 i na 8 oma i ima prkidač otpolzadi,dok za ovog običnog PA12 nemam takve podatke niti ima prikidač na poledjini za 4 i 8 oma.Sad više ne znam ni gde sam ni sta ću pa vas mollim da se i vi koji ste dokoni malo angažujete pa dfa zajednički utvrdimo razliku izmedju A&H PA12 i A&HPA12-CP. Sve sto pise na forumu je ne dorečeno,nejasno i nedovoljno. Pomagajte!!! Dodato: Da li je moguće da je suštinska razlika u tome sto je jedan mix sa snagom a drugi "suv"mix? Dodato: Ako je tako,onda u tom Artist-pro radi totalni nepoznavalac "materije" |
Druze, koliko ja vidim na sajtu proizvodjaca, PA-CP je Mixer sa snagasem:
http://www.allen-heath.com/ahproducts/pa12-cp/ Obrati paznju, odmah ispod slike, pod FEATURES pise: Built-in Amplifier... A PA12 je pasivan mixer, znaci bez snagasa: http://www.allen-heath.com/ahproducts/pa12/ Ne spominje se nigde snaga mixera niti snaga i sl. |
Pa tako i ja mislim,ali me ovaj iz Artist pro uveravao da to CP znači da može služiti kao slejv a u stvari je oznaka za stalnu snagu i aktivnu mixetu,izgleda!!!!!
|
Koje kutije idu uz mikser? Vidim da si izabrao uglavnom miksere koji imaju 250w realne snage (ako ne i manje) po kutiji.
Sto se tice Yamahe, prednost je sto ima kompresore koji, kada se suptilno upotrebe, mogu da lepo pomognu vokalima ali i solo instrumentima. Ne svidja mi se kako radi ekvilajzer, HIGH pot na kanalu je postavljen na 10 kHz (umesto na 12 kHz kao kod vecine miksera) pa mi dodaje previse "prstajuce visoke". LOW pot je na 100Hz, isto cudno (obicno je na 80Hz)....Mislim da ni efektom neces biti odusevljen previse (Hall nije los, delay nije toliko dobar, nema kombinacije reverb+delay). Sto se tice Allen&Heath, po mom misljenju ima daleko precizniji Eq po kanalu, koji radi dosta toplije. Parametric EQ na masteru deluje zanimljivo ali neiskusnom ton majstoru moze doneti problema... Sve u svemu, ne nadaj se da ce biti perfektno, ali sta god da izaberes odradjivace posao. Moj savet ti je da napravis rek. Kupis suvi mikser, jedan efekat procesor sa 2 efekta i dokupis jedan master EQ....snagas. Kako skupis love, promenis samo ono sto bi mogao bolje.... |
Morison_imam dynacord pf 15.3 i već 15tak g radim na saundcrafta poverstation600 i za ispomoc imam jos nekih plastikanera,ali moram u sto skorije vreme i dore dve lagane 15-tice uzeti,jer mi polako ponestaje snage za ove.Razmisljao sam i o reku,ali nisam ja za preveliko kopcanje,slejv,efekat,vokoder,mih,transport...tako da ostaje samo mix sa snagom.
|
Ne bih da ti pravim pometnju u izboru. Ja sam kupio pre dve godine mackie snagas i yamahinu mixetu sa efektima (mislim da je MG ili MFx 16, mogu da pogledam), i nisam napravio dobar posao. Sto se tice tona bolje je nego na dynacord PM. Dosta kristalniji ton, cini mi se da se svaka sitnica cuje. Ali upravo to je smetalo pevacima i naravno zato sto nije dynacord, odmah nista nevalja. Tako da mi se vrlo brzo svelo da nosim opremu samo kada ja pogodim svirku, a kad pevaci pogode ili..iznajmljuju opremu a meni moja stoji kuci. Kao nije to taj ton itd. Ja planiram da skupim pare i da kupim PM 2 i zavrsim pricu sa mixerima. Ima snage ton je malo muljav ali to se svima svidja, lakse za pevanje. :-):-)
|
Hvala ti- dmmacak-,svaka mi je sugestija dobro došla pa šta prevagne.
Našao sam A&H PA12-CP sa snagom,vizuelno u odlicnom stanju za 500e,a moj dobar poznavalc od koga sam već kupovao opremu mi nudi PM1000-1 sa torbom i isto u ekstra stanju(vizuelno) i svi šiberi rade za 700e, pa sam opet na početku.Slažem se sa tobom da, na žalost,kod mnogih "pevača" ako nemas dynacord "ne znaš ni svirati",doduše ja često radim na PM1000-1 sa 4 trosaistemca,jedan dynacord i drugi EV,meni to savršeno radi,jeste da mi aranžer malo mulja i da moram skidati bas za 15% u odnosu na moju mixetu,ali ..... Tako da sam se zapleo kao pile u kučinu. Nudi mi se i jedna "dvojka"ali nemam sad te pare a meni je prilično hitno!!! A evo čitam sad i ovo!!! http://www.dynacord.com/en/products/...279_pm502.html |
Evo da se i ja malo ukljucim u temu!
Moj ti je savet da dodas jos malo para i uzmes Presonus 16.0.2 mikser i slejv za kutije! http://www.thomann.de/de/presonus_studiolive_1602.htm Recimo, predlog za jeftin a dobar slejv je Behringer INuke 3000DSP http://www.thomann.de/de/behringer_i..._amplifier.htm To je i bolja mikseta i bolje pojacalo nego na svim spomenutim modelima a nije toliko vise para koliko dobijas na kvalitetu! Mikser ima 12 mikrofonskih, odnosno 16 linijskih ulaza; 4 AUX-a; na svakom kanalu - poluparametricki tropojasni EQ, kompresor, Limiter, Gate, HighPass filter, fantom napajanje i obrtanje faze; 31-band generalni graficki EQ; 2 totalno podesiva efekta; pamcenje scena i jos dosta toga! Ujedno je i 16-okanalna audio karta pa sve sto ide kroz njega moze direktno da se snima na kompjuter ili odgovarajuci laptop! Snima se svaki kanal pojedinacno sto je super stvar! Sto se pojacala tice i ono nudi mnogo vise od same snage a i nje ima na pretek: 2 x 440w na 8 ohma 2 x 820w na 4 ohma 2 x 1520w na 2 ohma. A u bridge modu: 1520w na 8 ohma 3000w na 4 ohma. Uz to, ovo pojacalo ima u sebi kompletan procesor zvuka! U njemu pored podesavanja modusa u kom radi (stereo, dual mono, bridge, bi-amp) za svaki izlazni kanal pojedinacno imas kontrole koje se odnose na limiter, high pass i low pass filtere, krosover, 8-band parametricki EQ, 2-band dinamicki EQ a na kraju mozes sve postavke da pamtis u samom pojacalu ili na kompjuteru preko koga mozes i da editujes kompletan procesor jer se dobija i softver za tu namenu. Ovo sa pamcenjem postavki nije uopste losa stvar jer ce ti se desiti da radis nekad na razlicite kutije pa ces drugacije i postavljati parametre a onda kad ponovo budes radio na svoje samo pozoves vec upisane parametre. Dodato: Isto to za scene vazi i za mikser. Tamo ti je jos bitnije jer mozes da, kad radis u razlicitim lokalima, pozoves scenu koju si napravio bas za taj lokal. Jednim pritiskom na dugme ti se vracaju kompletne postavke miksera! |
Druže,ne sumnjam da je to sve dobro,ali ja ipak pripadam starijoj grupi koja će još malo pa u penziju,tako da mi jedino odgovara jedna kompaktna mix sa snagom,čak ne mora imati dva odvojena efekta.U svakom slučaju hvala ti ,nekome će sigurno valjati ova kombinacija,zato je i dobro da postoje ovakve teme.
|
Vidim da imas jos uvek dilemu oko toga sta da kupis.Ako ti igra ulogu Donacord PM600 II onda mi se javi na pp da ti dam broj telefona od mog kolege koji ga prodaje.Taj mikser je skoro pa nekoristen a ne bi bila neka jaka cena.Mislim da neces pogresiti sa ovom miksetom a ako ti treba jos snage onda dodas neki snagas i siguran sam da ces biti zadovoljan.
Dodato: Ja je merkam odavno da je kupim ali nikako da krene posao malo veceg obima pa se jos uvek neodlucujem da je kupim. |
Ma i ja je merkam,ali.....znaš i sam kako je,još ja radim konstantno i solidno se zaradi(gledajući okolo)opet ali....onda trebaju mi i laganije kutije.....jaoooo!!!Poslaću ti br tel pa baš da vidim koliko traži čovek.
|
Prelomio,Kupio PM1000/1.
Alen iHit više nema,sa Yamahom totalno nezadovoljan,sa PM600/2 nakon dulje analize-nezadovoljan...tako da je ostalo ovo PM1000/1 Kupljen od čoveka koga lično poznajem i kod kojeg sma kupio sadašnju miksetu,ima torbu,svi dugmići i šiberi rade,e sad bem li ga(730e).Sutra idem na svirku pa ću ga isporobati bolje. ovako na prvo probanje daleko jači moćniji od sadašnjeg powerstationa600. Ovo pišem zato što sam pitao za mišljenje i red bi bio da i obavestim forumaše sta sam uradio. |
Nek je sa srecom! To ti je kao da si kupio golfa. Sigurica, i znas da ce pevaci biti sigurno zadovoljni jer pise dynacord.
|
Ma da,mislio sam čak i dvojku da uzmem,a onda je presudilo to što za budžet koji sam imao ovako mogu još dokupiti EVzx4 i onda sam miran po pitanju kilaže!! ;)
Inače,jedna interesantna stvar,kad sam pre 14g kupovao Saundkrafta,nisam imao dovoljna za PM1000/1 i evo sad ga kupih a ovaj mis se otplatio desetine puta ali jbg nikad na red!! Žalosno je to,ali tako je kako je,na hiljade obaveza je,nadam se da će me poslužiti do PM600/3,e to bi onda bilo toooo!! |
Trenutno vrijeme na Forumu 16:23 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org