YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa800 blokira (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27408)

sale0230 09.08.2014 16:40

Pa800 blokira

Imam jedan problem sa PA800...Poceo je posteno da se zaglupljuje u sred svirke...Blokira ceo u nekom momentu kad promenim performans ili ritam, nema pravila tacno kada...Nekad mi uspe da ga odblokram posto stisnem taster STYLE CHANGE, i vrati se u normalu, a hoce i totalno da se zamrzne, ne radi nista samo akordi, dirke i touch Screen, i ne mogu ni da ga utisam.. Zamrzne skroz, samo ritam ide koji je bio, i ne moze nista da se menja vise. Kad se to desi, ne mogu ni da ucitam sistem opet, samo stoji crn ekran PA800 i nista se ne desava i onda moram da stisnem INTRO1 i tako da ga uplaim, pa onda nekako posle proradi.

Formatirao sam memoriju, reinstalirao software, ali opet se isto desava...Hocu da poludim, ne mogu da odradim svirku redovno. Nzm sta bi moglo biti, nekako mi sumnjivo da je do Seta, kad mi je radio dosad bez problema.:rolleyes:

NikolayTheM 09.08.2014 19:35

Ako se desava da sve funkcionise osim dugmica, onda je u pitanju jedan mali kabl koji se vidi na OVOJ slici. Potrebno ga je malo pomeriti.

sale0230 11.08.2014 15:05

Pa nisam ni ja pametan sta je uzrok, sinoc sam odradio bez problema, mada je u pocetku zezao cim sam ga upalio su se zamrzli svi tasteri, pa par puta pritisnem STYLE PLAY taster tu ga nekako odblokiram, pa radi..a desi se da ni ne mogu vise tim tasterom da ga vratim u normalu nego moram prinudno da ga ugasim, pa opet da upalim....nzm sta se tu desava i kako da se to uopste proveri sta je u pitanju da znam kako da otklonim...Da li je moguce da je neki kontakt u pitanju?

rale 11.08.2014 20:48

Najverovatnije da je uzrok neka kablovska konekcija. Moj drugar je imao takav problem.

Probaj da otvoris klavijaturu i svaku konekciju kabla odspojis i ponovo spojis. Ako nisi vest u tome, pravac neki servis.

NikolayTheM 11.08.2014 21:23

Ovaj kabl sto sam o njemu pricao je zaduzen za problem sa svim taterima, dovoljno je da se malo pomeri, i klavijatura ponovo proradi, ali ne zadugo jer su koliko vidim kod pa800 spojevi katastrofalni.

Tomy 11.08.2014 22:44

ja sam imao slican problem. zezao je kabel od hd kita ili hard diska. naime, kad je trebalo nesto da procita sa diska ili sticka, ili na pola svirke kad se sve ugrijalo u klavijaturi od topline, sve se zamrznulo i nisam mogao da kontroliram bilo sta.
na licu mjesta sam resio problem tako da sam nekoliko puta kucnuo po poklopcu od diska pa je dalje radilo do druge svirke...

moca 12.08.2014 12:12

Meni se to desi recimo jednom u 2-3 meseca,nekad i cesce.. Jednom mi je totalno samrzla da uopste nije htela da podigne sistem,odneo sam je u servis i covek mi kaze da mi je ispala opruga jedne dirke i napravila spoj. Posle toga mi se desilo jos 2 puta u 6 meseci ale ne smrzne skroz nego kao tebi...

sale0230 12.08.2014 13:35

Pa nista moracu je odneti u servis i otvoriti da vidimo sta je..Nadam se da nije nista ozbiljno, pa da imam stalno probleme na svirci...Jer tako stvarno ne moze raditi normalno...:confused:

nesaband 12.08.2014 22:07

E moj druze,da si procitao moj citat ne bi imao tih problema.Definitivno PA-800 je lose naprevljen instrument.

rolandx 13.08.2014 08:29

Testirao sam par prodavaca - kolega po oglasima, ponudio moj Pa600 za Pa800 zamena bez doplate. Osim onih koji nisu zelili zamenu vec samo novac, ostali su pristali bez reči... Pitam se zašto?

nikadvisekorg 13.08.2014 14:46

Gledaju da se otkace od djubreta.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

NordX 13.08.2014 14:55

A ja bas mislio da zamenim Tyros za Pa800 :)

nesaband 13.08.2014 16:38

pa zameni...ko ti brani....:-j

gagan 13.08.2014 21:44

Druze pun pogodak , ali dobro ispitaj spravu , dali je ok , stisni vise od 6 dirki odjednom u sve akorde , ako brlja , znaci da je tastatura popila neko pice , pa su oksidovali lemovi , i doslo je do spoja . Takodje proveri sve izlaze i ulaze dali funkcionisu , takodje i mik , ako i tu nesto neradi , opnda ces i ti morati zamenuti ovaj ffc kabal , koji ja trazim ... Srecno kolega

nikadvisekorg 15.08.2014 13:02

kupvina pa800 a da nije felerican, je ko da reskiras s dve mindze u javnoj kuci bez zastite...... veca je verovatnoca da prodjes u duetu bez icega na Sebastijanu nego da ubodes pa800 koji nije felerican.

Pa800 postoje 2 vrste:
oni koji su se kvarili i oni koji ce tek da se pokvare.
p.s. sad kad me napadn vlasnici iste. :D

Alen P 15.08.2014 13:19

A zašto ti imaš korg pa600? :=)

nikadvisekorg 15.08.2014 13:57

Zato sto sam dobio 3 godine garancije za 1000e, i kad prodju te 3 god, prodacu ovaj 50e ispod cene za kes i opet kupujem isti nov. Pa1x ne bi menjao ali je pretezak, pa2x mi je glomazan, a za trojku vec da ti posteno kazem nemam para, imam precih obaveza dobio sam sincica pre 18 meseci, i sad mi je trenutno instrument na drugom mestu :-)

a pa600 je taman kako mi odgovara, i uklapa mi se u budzet, pri tom brzi 20x od pa800 kad ucitavas nov set, jedino su mu dirke katastrofa.... ali s obzirom na odnos cena/kvalitet, sto bi rekli ameri best buy ;-)
Ja sam u principu zadovoljan, jer do pre par godina za te pare nije imao ni pa80 da se nadje dobar.

Alen P 15.08.2014 14:04

Lukav si ti... :=)
A da promijeniš 'nick'? Možda Korgforever?

NordX 15.08.2014 20:13

Svi imaju problema sa tim pa800,jos uvek sam u dilemi da li da predjem sa T2 na Pa800. :confused:

Alen P 15.08.2014 22:17

Ludost..
Jedino ak ces mi prodati T2 po dobroj cijeni.

NordX 16.08.2014 19:29

Alene posalji mi sredjen Set za JV za T2 i necu da menjam a ni da ti prodam T2 :P

milepsr 16.08.2014 20:07

mali offtopic...
@NordX
Pa zar je dotle doslo da ti zvuk koji je Mile pravio (a takav je zato sto mu je jeftinije bilo da vuce bubanj sa modula) diktira odabir klavijature ? :)

https://www.youtube.com/watch?v=3u8SDyPnPmw

Ne vidim da se iko od ovih 20.000 ljudi bunio sto ne cuje EMU SP12.

NordX 16.08.2014 20:11

Izvinjavam se sto smo otisli off.

Mile brate moj,dosta si mi i ti pomogao na pocetku i zahvalan sam ti bas bas na tome! :)

Ne znam sta da ti kazem,sviram dosta JV-a,gde bih bas to da docaram sto blize originalu,a vidim da dosta setova ima odradjenih za JV ali za Pa800 pa nadalje.

Imam i ja par stvari na Tyros-u ali slabo je to odradjeno,a bas puno vremena nemam da sklapam,pa izgleda da moram da platim sto je najgore u svemu tomee :)

Samo zbog toga bih presao na KORG-a opet,eventualno zbog Vocalista.

Ali u dilemi sam jos uvek. Par Vas na neki nacin i odvraca od toga,tako da je najverovatnije da ostanem na Tyrosu.

Pozdrav brate moj! :)

sinisa 18.08.2014 12:06

Jedna mala ispravka na komentar @NikolayTheM@
Izjava nije tacna,taj "mali kabel" koji je oznacen na slici odnosno zaokruzen crvenom nema nikakve veze sa komandnim tasterima vec sa displejem.

Konektor koji moze da stvara problem sa komandam ide sa glavne ploce na plocu sa tasterima i nalazi se sa leve strane ,pored levog zvucnika. Medjutim to moze da bude samo jedan od razloga pored napajanja,blok kondenzatora na glavnoj ploci,greske u ritmu,semplu,user programu itd....

NikolayTheM 21.08.2014 14:32

Onda moja greska, znam da je takav neki kabl pravio problem.

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

Trenutno vrijeme na Forumu 07:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org