![]() |
Da li neko zna kako ide ovo?
https://www.youtube.com/watch?v=MpiqrNpoUi8
Mnogo puta sam cuo ovu foru sto krece na 00:04 Zna li neko kako se to svira, probao sam nesto da pohvatam, ali nije to to. Cujem neke kvinte, ali opet nije to to. :) |
Pa tesko ce ovo da ti neko ovo objasni i napise,ali mozes sam da skines nije ovo tesko pogotovo sto se vidi klavijatura evo kako ja to radim,skines video klip sa youtube u orginal formatu i onda ga pustas na kompu sa vlc media player on ima opciju za usporavanje mozes da usporis da se cuje takt po takt plus imas video gde vidis klavijaturu i prstomet eto.Nadam se da sam nesto pomogao.pozz
|
saljem ti midi i audio demo, u sustini je mol-dim-mol-dim i samo menjas obrtaje brzo. Pre ces cuti gitariste da koriste tu foru.
Da do dodam samo recimo probaj na klavijaturi uhvati (d f# b) tj. Daug i sad samo sklizni f# na G da dobijes Gm. |
Za sve ovo ti treba prvo lepa podloga znanja,najsmesnije kad je neko od nekoga naucio a nezna sta svira.Nemoj pogresno neko da svati ali nista bez podloge znanja.
|
Moj najveci problem je sto sam samouk... J***s muzicku skolu, teoriju, harmoniju itd. kada nema veze sa ovim... Sve sto znam oko narodne muzike, naucio sam sam, sreca imam odlican sluh, mogu da cujem svaki triler i tako ucim...
Izbacicu uskoro neki demo, pa me posavetujte sta da popravljam. Pozdrav :) Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2 |
Joj sto nije u moje vreme dok sam pocinjao bilo kao sad,sad je svaka pesma svima dostupna svako kolo pa cak i video snimci,pre smo se patili sa kasetama pa motaj nazad do besvesti pa pozajmljivali kasete i presnimavali,e kad se setim pa kad ima neka igranka u kraju mi idemo da gledamo pa stanemo do orkestra nebi sta videli ili kako kazu ukrali,pa trcim kuci da probam ono,sad je sve lakse samo treba volje i vremena
|
Srki slino mi pricao moj komsa, i pokazivao mi kako on skidao kola i pesme, sa kasetefonom pa vracaj do neizmoglosti dok ne skine jos nije moglo kao sad da usporis pa svaki ton i triler da slusas polako eee ali to su muzicari, iz tih starijih generacija ne mozes da nadjes loseg muzicara.
|
Meni je pricao kolega da je ipak moglo da se uspori stvar sa kaseta. Kaze da su odvrcali saraf sa kasete, pa na tu foru :)
|
Citat:
|
Ako su lagali mene i ja lazem vas :) Tako mi je receno.
|
E vidite, ja nikad u zivotu nisam usporio melodiju ili gledao "tutorijale" jer je to krajnje neprofesionalno, a i kad usporim nesto, to mi onda izgubi smisao...
|
Nikad nije kasno ;)
|
Istina živa.Više se ne sećam precizno ali bio je i šaraf za brzinu motora koji je terao kasetu i šaraf na glavi.
A kasetofon sam dobio ruski ili češki Unitra mislim da se zvao.Nije imao radio hehehe. |
Istina je to sa kasetama, kako Momo i Dell kažu. A tek kad biste čuli za tehniku peglanja falševa na vokalu još dok se snimalo sa magnetofonom, za koju sam čuo nedavno, ne biste vjerovali. A tad nije bilo Melodyne-a i Autotune-a.
|
Nije mi jasno... Ako usporimo kasetu, promenice se pitch nanize i sta nam to znaci? =))
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2 |
Tacno da je moguce usporiti snimak na kasetofona. Momo je dobro rekao, postoji jedan sraf koji zavrtis malo i ubrzas ili usporis. Neznam dali ga ima na sve kasetofone. Radio sam ovo kako klinac, vise iz znatizelje ka elektronike nego sto bi mi zavrsilo posla za sviranje. A inace kad je zvuk u pitanje brzina i pitch su fizicki vezane i nemoguce je promeniti jedno a da drugo ostane netaknuto. To je u novije vreme postalo moguce sa kompjuterske algoritme (pr. MPEX algoritam od ProSoniq-a).....
|
E pa druze moj Nikolay nisi skinuo neku stvar ako je sviras samo iz jednog tonaliteta ili kako je u orginalu moras da znas da je sviras iz vise tonaliteta,e onda si pobednik.
|
Dao bog transpoze i unistio nas :(
|
Narodnjak lako je vama sa transpoze, sta cemo mi harmonikasi :P
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk |
Tesko vama :)
|
E nekim ljudima lakse uterati metar u d.... nego centimetar u glavu jbg.
|
Srki ne znam kome je ovo upuceno, al' da se zna da je moj prethodni post bio sala tako da...
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk |
Iskreno ovaj kolega @srki Fantom isti mi je u stilu pisanja i ponasanja ko onaj nedavno sto je bio @srdjan motif. Ko da su blizanci :D
Ne aludiram na nista, samo dajem primedbu..... |
Jel to onaj sto kacio tudje snimke, hteo da pravi ljude budalama...
moguce...sve je moguce. |
Nije ;)
|
Nije mi problem da menjam tonalitete, potrebno mi je 5 min da uvezbam iz drugog nekog. A sto se tice transponovanja, nikad to nisam radio, a nemam ni mogucnosti jer na LE-u je to malo komplikovano....
|
Mozda sam malo burno reagovao u trenutku,ali nisam mislio na nikog direktno vec uopste na sve koje to rade jer sam veliki protivnik toga,nemozemo ceo zovot transponovati i lagati sebe i druge zar ne?Kad tad ce nam se to obiti o glavu,ovo govorim iz licnog iskustva,znaci nije bilo nista zlonamerno.
A stim kolegom "Motifom" kojeg pominjete nemam nista niti ga poznajem. |
Ova tema ode u k**** =))
|
Citat:
Haha, @Ace i ja sam isto pomislio čim sam pročitao prvi post, biće da tu ima nešto... Možda genetika :) Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Mislim da je potpuno besmisleno gubiti vreme na ovakve rasprave,bar ja imam pametnija posla.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:00 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org