YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Qsc novi digitalni mixer (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26684)

mikimiki 31.01.2014 00:11

Qsc novi digitalni mixer

Evo jos jedne novine sto se tice digitalnih mixera.Svidja mi se sto dolazi sa touch screen-om.Takodje uz mixer dolazi i torba .Mixer bi trebao biti na trzistu negdje Maj ili Juni.
Vec sam pricao sa qsc,i kazu da su preamps class A .

Uglavnom jako interesantno uradjeno pogotovo za arrangere koji zele digitalni mixer.

Uskoro cemo i saznati kako to sve zvuci.Po specifikacijama jako dobra stvar.Ali,zivi bili pa vidjeli.

http://youtu.be/02BgtqrNb_c

tranzit 31.01.2014 04:13

Ako je suditi po cijenama u Americi, gdje je QSC TouchMix-16 negdje oko 1.300 Dollara, sumnjam da se radi o nekom posebnom kvalitetu. QSC i nije Brand koji se nesto specijalno bavi mikserima, a pogotovo ne digitalnim mikserima. Kad' cujemo, znacemo vise.

mikimiki 31.01.2014 14:52

Upravo tako.Ovo im je prvi mixer.Meni se dopada sto dolazi sa touch screenom,tako da recimo ipad moze biti opcija a ne potreba.Nadao sam se da ce tako uraditi novi x18(Behringer) ali ipak ipad se mora koristiti .
Ako ipak bude recimo u rangu 1602 (Presonus) mislim da bi mogao dobro proci.Pogotovo kako se kod nas svira, one man band.Manja varijanta sa 8 mikrofonskih kanala bi odlicno posluzila.Nadam se samo da nece ubaciti efekte kao Mackie na DL seriji.

MarjanMilosevic 31.01.2014 18:59

X18 radi i uz iPad i uz koji bilo Android tablet. Tako da ti tu ulaganja nisu neophodno velika. Plus iskustvo behringera sa wifi konekcijom i celim softwerom za kontrolu x32 miksera je daleko napredniji u ovom trenutku nego bilo ko drugi. Kako sam cuo cena za x18 ce biti oko 700-750 eura. Ako uzmete u obzir sve mogucnosti koje vam pruza, ja mislim da nema konkurencije u toj klasi.

mikimiki 31.01.2014 20:35

Meni se iz cijele klase mixera oko 1000-1500 najvise i dopada x32 rack.

Akordeonista 02.02.2014 02:58

Kako radi Behringer u odnosu na Presonus digitalne miksere? Kako zvuci, kako zvuce efekti i koliko je pouzdan u radu? I ovaj X18 ce biti veoma interesantan uredjaj za manje sastave i bendove. Ostaje da se cuje jos kako zvuci...

tranzit 02.02.2014 03:21

Vjerovatno mislis na Behringerovu X seriju digitalnih mixera. U odnosu na Presonus Studio Live manje mixere, su dosta kompleksniji ali to se nazalost ne odnosi na X18, koji sam vec imao priliku da testiram. Isto vazi i za, takodje novu seriju iX3242USB i iX2442USB koji imaju, kao i X18, integraciju iPada. Presonus je definitivno kvalitativno dosta iznad X18, iX3242USB i iX2442USB mixera. Sto se tice vecih modela Behringerovih X mixera, bar za klasu je Presonus kvalitetniji, pocevsi od mikrofonskih predpojacala, efekata, dinamickih toolova, pa do Filtera odnosno, ekvilajzera i integracije mixera kao audio interfacea, gdje je on cak i nekoliko klasa iznad Behringera, bilo u pogledu stabilnost ili fleksibilnosti i brzine Drivera. Da ne zaboravimo da su veliki modeli X-mixera Behringera cijenom u rangu sa Presonusovim adekvatnim velikim mixerima. Tu je Behringer vjerovatno htio cijenom da "naglasi" kupovinu Midasa ali kvalitetom nazalost, bar kod ovih X-mixera, nije dostigao ni petinu Midasovog rejtinga. Ne dozvoli da te nesto posebno fascinira iPad kontrola, to je isto tako, pa i nesto bolje, moguce i kod Presonus StudioLive mixera, gdje Presonus ima dosta duze iskustvo. Postoji odlican Presonusov App za ovu namjenu koji je star koliko i Studio Live mixeri na trzistu.

Akordeonista 02.02.2014 11:54

Hvala na odgovoru, i mislio sam da je takvo stanje!
Sto se tice IPad kontrole, ona me uopste ne fascinira jer sam od onih koji vole da imaju dugmice, potove, klizace itd. pod prstima. Znam da ima i onih kojima bi se svidelo da imaju IPad ili neki tablet ispred klavijature i njime upravljaju mikserom a X18 nudi 16 Combo ulaza i 6 Aux izlaza sto moze dosta dobro da se iskoristi na svirkama, i sve to za cenu 700-750e (ako je Marjan u pravu).
Ja radim na Presonus 16.0.2 i ne planiram da ga menjam ali su mi interesantne ove "novotarije" jer vidim da se pojavljuju sprave koje za relativno malo para nude dosta toga, samo jos da zvuce kako treba da ne bude ono - brdo mogucnosti a zvuka nigde! Nadam se da se stvari nece odvijati u tom smeru uostalom, i Presonus je pojavom StudioLive serije napravio malu revoluciju u pogledu dostupnosti kvalitetnih digitalnih miksera.
Nadam se da ce i ostali proizvodjaci krenuti tim putem!

tranzit 02.02.2014 12:41

Morace da krenu istim putem jer inace ce nestati sa trzista prije nego su dosli na njega. Tehnologija se vrlo brzo razvija i ko zaostane i za tren, izbacen je iz trke. Tim rije jer svaki audio inzenjer, koji je "up to date", je u stanju da napravi ultra kvalitetan mikser na software bazi, koji ce tim svojim kvalitetom biti daleko, daleko iznad bilo kojeg hardware digitalnog miksera u domenu cijena od desetak hiljada eura.

Trend je i da ce sve manje biti tih "dugmica" koji te preferiras jer Touch Screen kontroleri su neizbjezna i neminovna buducnost, pa ako cemo biti iskreni i sadasnjost. Daleko su fleksibilniji, nisu podlozni kvarovima kao hardware, kod nekih i sam korisnik moze da konfigurira kontrole onako kako njemu odgovara, sto podrazumijeva i velicinu i oblik samih kontrola itd... itd... iPad i Tablet kontroleri nisu konkurencija hardware kontrolama jer su malih dimenzija ali profesionalni Touch Screen kontroleri, koji baziraju na 22, 24, 32 ili vise zolla ekranima, su nezamjenjivi u onome sto su u stanju da urade. Uostalom, ta mala "revolucija" u domenu digitalnih miksera, je vrlo blizu i imacemo prilike da vidimo da ce se odvijati bas ovako kako sam gore napisao, a prvi koraci su vec napravljeni.

MarjanMilosevic 02.02.2014 15:26

Nisam ni mislio da ce x18 biti zvucno nesto mnogo revolucionaran. Medjutim za tipicne male barske (kafanske) svirke je super. Mali je, ima solidne efekte i moze se kontrolisati sa daljine. Realno ja nevidim da ce bilo koji mikser u tom cenovnom rangu imati nesto drasticno bolji zvuk kad se sabere ceo sistem na gomili. Ovde mislim na kvalitet mikrofona, pojacala, zvucnika. Ipak je to na kraju krajeva sve u nizem rangu kvaliteta shodno nivou poslova.
Ja na ovo gledam sa aspekta tonca u barskim uslovima gde mogu da sedim za svojim stolom sa prijateljima, pijem pice i kontrolisem bend bez dezuranja pored miksete.
Kontrola benda iz aspekta muzicara koji obicno bude iza zvucnika je daleko od idealnog jer taj isti ne cuje kako to zvuci "napred".

tranzit 02.02.2014 15:49

X18 jeste mali i sasvim je praktican radi tog iPad kontrolera ali nema solidne efekte i nema solidne filtere. Da li ce kvalitet koji on nudi biti dovoljan sa male svirke to tek treba da se cuje. Kako rekoh, imao sam priliku da ga testiram ali ne u takvim uslovima, ama nisam stekao utisak da ce on nesto posebno dobro da prodje na trzistu. Uostalom istu sudbinu dijeli i X32 iako je daleko kompleksniji i kvalitetniji od X18. Ono sto sam o njemu napisao u prvom postu, u poredjenju sa Presonusovim mikserima, stoji vrlo cvrsto, ko ne vjeruje neka proba, uvjerice se.

MarjanMilosevic 02.02.2014 16:22

Iskreno sumnjam da ce X32 imati losu sudbinu. Do sad ih je prodato oko 40 000 komada. Za godinu dana. Takvu prodaju ne belezi niko u istoriji audio industrije. Zvucno su bolji od nekih dosta skupljih miksera i konstatno se rade neki updejti.
Sumnjam da ce Presonus (ili bilo ko drugi) imati snage da se suprotstavi najezdi Behringera.
Kad krene da slabi prodaja oni ce prepoloviti cenu (uz to i dalje zaraditi) i niko to nece jednostavno moci da izdrzi.
Kolko god mnogi imali veoma lose misljenje o B proizvodima, niko nemoze da stavi pod znak pitanja ingenioznost Uli Behringera u poslovanju.
On je resio da sve ostale natera na kolena i u tome ga nece nazalost niko zaustaviti.
Surova realnost.

tranzit 02.02.2014 16:43

Aman Marijane pa zar ti zaista vjerujes u ta bulaznjenja za cifrom od 40.000 prodatih primjeraka. Necemo dalje, sa diskusijom jer nece biti produktivna, a vidim da si posebno raspolozen za diskusiju bez argumenata ili bolje receno sa pogresnim argumentima. Samo jedno, radi tvog spustanja na zemlju sa tih 40.000 primjeraka za manje od godinu dana. Najprodaniji instrument svih vremena u istoriji elektronskih muzickih instrumenata je prvi Workstation na svijetu Korg M1 sa nesto preko 100.000 primjeraka u nekih pet godina prodaje. Ko li tebi isprica bajku o 40.000 komada za nesto vise od pola godine pa jos i produkt koji nosi ime Behringer. Jos me vise cudi kako ti odmah povjerova u tu bajku. Koji ce izvor da potvrdi tu cifru. Hoce li Behringer ? Stavi prst na celo i zamisli se malo dublje nad tom cifrom koju si napisao. Da to nije 4.000, ama bi i to bilo na samoj granici moguceg i vjerovatnog. Poznato mi je da mi na Balkanu posebno volimo te velike cifre, ama sto je mnogo, mnogo je.
Hajde da budemo dobri pa da vise ne diskutujemo na ovaj nacin jer ovo je i vise nego smijesno. Laz koja se ponovi dovoljno cesto, polako ali sigurno postaje istina. Ostavi se corava posla, ja sam vec Out.

mikimiki 02.02.2014 18:49

Znaci jos uvijek je best buy Presonus 1602 ili cak 1642.
Mada ovaj QSC mi izgleda dosta interesantno.Sad opet je sve kako zvuci u poredjenju na ostale u tom cjenovnom rangu.Ali ipak raduje me da se bar nesto radi po pitanju digitalnih mixera malih dimenzija koji nama najvise pasu.
Ovo su mi napisali iz qsc kada sam pitao o preamovima i efektima .

Posted by QSC on Jan 29th, 2014
The microphone preamps are high-end, class A, high headroom and ultra low noise. Designed in conjunction with Peter Watts.

Regarding internal effects: All internal processing is 32-bit floating point allowing unlimited headroom for DSP. Effects such as EQ, compressor, reverbs, etc were designed in-house and sound phenomenal - professional quality. - See more at: http://qsc.com/community/blog/qsc-wi....6yQrShqv.dpuf

MarjanMilosevic 02.02.2014 19:07

Tranzit, da nisam svojim ocima video 250 komada samo kod distributera mojih kupija u Indiji verovatno ne bi ni ja verovao u te "bajke". Kako sam svojim ocima video da se za samo 4 dana trajanja Palm Expo sajma u Mumbaiju od 29og maja do 2 gog Juna prosle godine prodalo vise od pola tih 250 komada, prilicno sam ubedjen da je ta brojka prilicno realisticna.
A moj diler je jedan od dva behringer distributera za Indiju.

Akordeonista 02.02.2014 21:56

Marjane, moje pitanje je bilo vezano za kvalitet Behringera u odnosu na Presonus. Ne sumnjam da ce biti ljudi kojima ce Behringer odgovarati i raditi ce na njega bez ikakvih problema. Problem sa svirkama po klubovima i kaficima je taj sto muzicari ne mogu da zarade platu ni za sebe same a kamoli za tonca! Ne znam ni jedan bend koji vodi posebno tonca na tezge, mada ima verovatno i takvih (na tvoju srecu :)).
Tranzit, vidim i sam da su trendovi takvi da sve prelazi na Touch Screen mada mi se to ne svidja bas uvek. Vidimo da proizvodjaci i klavijature sve vise vezuju za IPad nudeci uz instrument aplikacije za njega. Tako se i svi ostali proizvodi sve vise vezuju za tu tehnologiju.

tranzit 02.02.2014 22:24

Marjane, nema potrebe nastavljati sa ubjedjivanjem u cifre koje su van svake pameti. Vec sam napisao da sam po tom pitanju "Out".

@Akordeonista
Tako je kako je, trend koji je zapoceo na Keyboardima, nastavlja se i prosiruje i na ostalu opremu, a ljudi ce se vec navici na to, treba samo vremena. Jasno mi je da ce isprva biti poteskoca jer se prvo mora promijeniti nacin razmisljanja, pa tek onda ocekivati da se te novotarije prihvate, medjutim kada muzicari shvate da su sa tim novim sistemima daleko fleksibilniji i kvalitetniji na bini, siguran sam da ce vrlo brzo prihvatiti opsluzivanje putem Touch Screena. Spadam u pionire u ovom domenu, tako reci od prvog momenta, tako da su mi vrlo dobro poznate sve prednosti. Vjeruj mi da nedostataka nema. Kao prvo, kod software baziranih digitalnih miksera, si uvijek u mogucnosti potpuno promijeniti kompletne efekte, dinamicke toolove i ekvilajzere, sto je ogromna prednost, a kao drugo, uz mala dodatna ulaganja mozes, po potrebi, prosiriti mixer na onoliko kanala koliko ti je potrebno, a da nisi prinudjen da ga mijenjas, prodajes, dodajes... Ovdje mislim na klasicne software bazirane mixere najviseg kvaliteta koji se kontrolisu ptem velikih Touch Screenova i specijalnog softwarea. Tu naravno, ne spadaju ni Behringer X-mixer, a ni Presonusove konzole. Vjerovatno se sjecas da sam o novoj generaciji mixera, pisao jos prije vise od dvije godine, predstavljajuci svoje Touch Screen Mix Console. Tek sada se pojedini proizvodjaci bojazljivo usudjuju na prve korake. Toga ce naravno, biti sve vise i vise, sve dok potpuno ne nestanu konvencionalni mixeri, sto cemo sigurno dozivjeti i ti i ja. Ukoliko si sada prinudjen da biras digitalni mixer, u svakom slucaju ti preporucujem Presonusove digitalne mixere, daleko prije Behringera i slicnih proizvodjaca. Za to postoje i razlozi koje sam vec nabrojao, a svakako bi bilo najpametnije da poslusas, ako ikako imas priliku, sve te konzole i sam za sebe doneses sud i odluku, sta je kvalitetnije.

mikimiki 03.02.2014 00:29

Evo jos jedan video.

http://youtu.be/Su29cJhl7pU

MarjanMilosevic 03.02.2014 01:22

Ocemo mi videti nekad te tvoje miksere? Nadam se da se nece sve zavrsiti kao prica sa onog drugog Yu-Midi foruma.

tranzit 03.02.2014 01:52

Postajes lican, uvrijedljiv, bezobrazan i neuljudan Marjane, kada si pritjeran uza zid. To je kod tebe vec simptomaticno i uopste ne cudi. Nema potrebe, za tim jer ti zaista nikakvo zlo ne cinim. Sto se mixera tice oni odavno rade svoj posao tamo gdje treba da rade. Kada i ako bude vrijeme i potreba, bice ponudjeni i tebi. Sumnjam medjutim, da ces biti potencijalni kupac jer mixeri spadaju u jednu sasvim drugu kategoriju, koja nikako nije isplativa za tebe.

MarjanMilosevic 03.02.2014 01:58

Nisam imao nikakve namere da budem bezobrazan i neuljudan. Nekoliko puta dosad sam pitao kad cemo moci da vidimo te miksere, jer dok ne vidim isto ko da ga nema. Ako se dobro secam pitao sam te za fotografije pre skoro dve godine.
Nemoj da se ljutis ali ti o tome stalno pricas i sve ostaje na prici.
Nema web sajt sa Trans Audio, nema slika miksera, samo tvoje lepe price.

Mogu ja tako napamet da ti pricam o razno raznim stvarima i da te ubedjujem da one tamo negde rade svoj posao. Pa daj da vidimo te slike od tamo negde.

Usput me zanima gde si imao prilike da probas Behringer X18?
Tek su ga prvi put pokazali pre neki dan na NAMM sajmu i izlazi iz proizvodnje tek Oktobra meseca.

To sto sam spomenuo onaj drugi forum je cisto zbog toga sto mi sva ova prica veoma slicna.
Odkad je Zlatko sa tog foruma uzeo pare za nekoliko miksera na istoj platformi kao i ova tvoja, ali pod imenom LASS, nikad nije isporucio miksere i zavrnuo ljude za po nekoliko hiljada eura.

sale_band 03.02.2014 02:03

Znači, počelo je...

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

tranzit 03.02.2014 02:06

Nece trajati Sale, nemam vise nerava za ovakve diskusije.

Marjane
Gdje sam vidio X18 nije tvoja briga ali ako vec znas da je bio prvi put pokazan na NAMMu, zakljucak se sam namece. Ne, nisam isao u Cikago, X18 mi je bio dostupan u Njemackoj dosta prije NAMMa.

Ostale nebuloze ne bih da komentarisem jer da si prelistao malo forum vidio bi i cijene pojedinih modela, a bilo je i slika tih modela ili bar pojedinih od njih.

Sto se pricanja "napamet" tice, to ti veoma dobro znas i nemam potrebe da ti konkurisem.

Sada je zaista vrijeme da prekines sa totalno nepotrebnom diskusijom o necemu sto uopste ne spada u ovu temu. Nadji nekog drugog pa lijeci frustracije, ja sam veoma neugodan medijum za takvo sta, a carsijske price rekla-kazala me ne interesuju, tako da ti ni za to ne stojim na raspolaganju.

orascic 03.02.2014 02:07

Nije pocelo,... trebalo bi da se zavrsi vec :P

Ima tu dosta njih sa razlicitim imenima, a ima par veoma `bitnih` binznismena , isto sa razlicitim imenima, i na ovom i onom i drugim forumim :)

Nemoj da vas zbunjuje broj mojih postova - niti email, pa ni datum registracije, ja sam samo jedan od - Mystery Shopper-a , kao sto to ovde kazu.

Zaboravite i na Lass, "=" i na Trans, pa i na Bold,...
Godinama na trzistu , a niDje ih :lol:

MarjanMilosevic 03.02.2014 02:16

Neznam za LASS i za Trans ali je Bold veoma realan proizvod. To sto ga ne forsiramo po balkanu to je sasvim druga prica. Koga je zanimalo on je dosao i cuo i video.

sale_band 03.02.2014 09:15

Ja bih onako laicki da kazem nesto za ovih 40000 komada za godinu... To mu dodje da je dnevno prodato oko 110 komada, e sad, ako je toliko prodato onda je toliko moralo i da se proizvede... Sada mi recite, kolika je verovatnoca da se uspesno testira 110 komada svaki dan?

casper 03.02.2014 11:19

1 Privitaka
Vratimo se na temu koja ima naslov Qsc novi digitalni mixer i pustimo na stranu ova osobna prepucvanja koja nemaju veze s istom. ;)

Moram priznati da me je veoma zainteresirala ova sprava. Vidio sam i najave da će je prezentirati u NAMM-u ali sam predpostavljao da će cijena biti mnogo viša. To bi dovelo u pitanje isplativost kupovine, pogotovo za "manje glazbene formacije" poput dueta ili OMB. Međutim, ugodno me iznenaila cijena od 900$ za 8 kanalnu verziju. Treba još jedino pričekati prodaju ovog veoma interesantnog uređaja ali sudeći po viđenom ja ne bih dovodio u pitanje kvalitetu i isplativost kupovine. Specifikacije uređaja, gabariti, a posebno mogućnost snimanja na vanjski HD pokazuje da lagano ulazimo u novo doba digitalnih mixera koje će kao što je i Tranzit već rekao, uskoro zamijeniti stare konvencionalne "kutije s hrpetinom gumbića".

Predložio bih ovaj video koji prikazuje malo bolji pregled mogućnosti.

QSC
You need to upgrade your Flash Player

Dule Va 03.02.2014 12:28

Sve izgleda jako jednostavno,cena je vise nego prihvatljiva.Samo da stigne u radnju i odoh po njega:D

mikimiki 13.02.2014 03:21

Evo jos jedan video.
http://youtu.be/jiEMTrXpj2c

tranzit 13.02.2014 05:24

Ne zaleci se, nego prvo pazljivo testiraj, za taj novac nista posebno kvalitetno neces dobiti. Ta sminka je najmanje vazna, a nadam se da nisi "sminker" u muzici. Dobro pogledaj i dobro poslusaj. Mene uopste nije ubijedio, sta vise, mislim da je to jedan od losijih proizvodnih poteza inace veoma dobrog QSC-a, naravno u sasvim drugom domenu pojacala snage za studijske monitore gdje je QSC u samom vrhu. Mikseri nisu domaci teren QSC-a i to se i na ovom digitalnom mikseru odmah cuje i vidi. Budi oprezan jer mozes dobiti daleko visi kvalitet, cak i za manje novca.

casper 13.02.2014 11:14

Ja ne bih bio tako isključiv. Istina da QSC nema iskustva u ovom području ali u tome ne vidim problem, pogotovo u današnje vrijeme gdje je protok informacija i znanja više nije ograničavajući faktor. Uostalom, korisnici će reči svoje kad uređaj dođe u trgovine.

Američka cijena je uvijek nešto niža od europske ali mislim da u opsegu oko 700-800 eura jedini konkurent ovom proizvodu može biti x18. Volio bih čuti Tranzita, što bi on preporučio kao bolje rješenje u istom cjenovnom rangu. Ovdje mislim na mixer do 8 kanala.

mikimiki 13.02.2014 13:17

Mene najvise interesuje zvuk pa onda funkcionalnost.Radio sam nekoliko puta sa Presonusom i dva puta i sa X32,ali svaki put je bilo drugo mjesto i drugi sistem ozvucenja.I nisam se ja igrao sa mixerom.Samo sam svirao i pjevao tako da jos uvijek ne mogu donijeti sud.Kod ovog QSC interesuje me kako sve zajedno zvuci.Ali ako ce mu efekti biti kao kod Mackie DL onda mu dzaba sva funkcionalnost.
Prijedlozi su uvijek dobrodosli.

tranzit 13.02.2014 20:07

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 264617)
Ja ne bih bio tako isključiv. Istina da QSC nema iskustva u ovom području ali u tome ne vidim problem, pogotovo u današnje vrijeme gdje je protok informacija i znanja više nije ograničavajući faktor. Uostalom, korisnici će reči svoje kad uređaj dođe u trgovine .

Ama nisam iskljuciv, to je i inace posljednje sto se od mene moze ocekivati kada su muzicki instrumenti u pitanju jer poslije preko trideset godina studijskog rada sam svasta i dozivio i vidio, vec se radi o tome da sam pomenuti mikser ima prilike dam u medjuvremenu, testiram i cujem sta i koliko moze. Samo se o tome radi, pa je to jedini uzrok mog stava prema tom QSC-u. Nikako da se shvati da nikada ne tvrdim nesto za sta ne postoje noborivi argumenti ili pak moje licno islustvo sa tim o cemu pisem !!!! Nikada ne nagadjam, pa tako ni ovog puta. Mozda ce cak nekom i da bude dovoljan kvalitet koji daje TouchMix-16, ama to jos uvijek ne znaci da je on dovoljno dobar da bi se mogao svrstati u dobre ili cak i pristojne profesionalne digitalne miksere. Vrlo dobro mi je poznat kompletan rad QSC-a jos s pocetka 90-tih godina, dok su se bavili skoro iskljucivo studijskom tehnikom, tacnije pojacalima snage za studijske monitore, gdje su zaista pruzali maksimum. Medjutim, to su ujedno i bila njihova najsvjetlija vremena, sve poslije je utonulo u sivu prosjecnost. Iskustvo je presudan faktor u vrhunskoj profesionalnoj audio tehnici, ono se zaista nicim ne da nadomjestiti, a QSC ga nema nikako u domenu digitalnih miksera, pa je shodno tome i njihov prvenac, sasvim prosjecni digitalni mikser sa inter,esantnim detaljima ali veoma, veoma prosjecnog kvaliteta.

mikimiki 13.02.2014 21:19

Sta nam preporucujete??

casper 13.02.2014 21:40

@Tranzit - Uopće ne sumnjam da govoriš ispravno i temeljeno na argumentima. Ali treba povući paralelu s ostatkom konkurencije pa me zanima što u tom cjenovnom rangu može biti alternativa?

Iskreno, nisam imao dodira sa sličnim spravama, niti presonus, behringer Mackie ... Trenutno sam na rolandu M-10DX (djelomično je razlog tome i tvoj precizan opisa ovog uređaja) i potpuno sam zadovoljan njime. Ali želio bih završiti karijeru i uz to biti u trendu:D

Ono što mi se kod QSC-a sviđa je veoma praktični pot na desnoj strani, idealna veličina za manju sastav, pregledan ekran s logički složenim sučeljem, veliki broj opcija i mogućnosti. Da li će ostale komponente poput kvalitete predpojačala ili stabilnost sustava opravdati ovaj opći dojam, pokazat će vrijeme. Do tada ćemo naravno, pričekati s konačnom odlukom. ;)

Pa se i ovaj moj post nastavlja na mikimikijevo :-) pitanje, što se preporuča?

tranzit 13.02.2014 22:37

U tom najnizem cjenovnom rangu, za sada, su prva preporuka Presonusovi digitalni mixeri, koji su u pogledu predpojacala i efekata sasvim posebna liga u odnosu na TouchMix-16. OSC sa digitalnim audio uredjajima do sada nije imao nikakvog znacajnijeg dodira, sem nesto skromno u oblasti DSP uredjaja za PA sisteme. Presonus naprotiv, je kompletni svoj proizvodni program usmjerio na digitalne audio uredjaje, tako da posjeduju ogromno iskustvo koje je uz to i veoma, veoma cijenjeno, pa cak i u najvisim profesionalnim krugovima. Igrali su na kartu masovne proizvodnje visokog kvaliteta po pristupacnim cijenama i... dobili igru. Njihova XMAX mikrofonska predpojacala su vec poslovicno linearna i besumna, a njihovi Channelstrip uredjaji igraju u najvisoj svjetskoj skupini. Svakom ko ne bi da daje mnogo novca, a da ima kvalitetan i stabilan digitalni mikser, najtoplije preporucujem manje Presonusove Studio Live miksere, prije svega 16.0.2 model. Cjenovno spada u istu ligu kao i TouchMix-16 ali je zato kvalitativno primjetno ispred. U visem cjenovnom rangu, izbor je naravno veci, da ne kazem ogroman. Presonusovi Studio Live mikseri mogu takodje biti upravljani kojekakvim App-ovima i to veoma dobro zamisljenim i ergonomicnim. Dalje, moze se dobiti i digitalni mikser sa Presonusovim studijskim kvaltetom i sa 8 ulaza i konfiguracijom 8.8.2 i istiim ekvilajjzerima, efektima i mogucnostima kao i kod Studio Live miksera, sve upravljano touch screenom, za manje novca, uz mogucnost da se uvijek za sitne pare prosiri na 16 kanala. Treba pomenuti i nove Mackieve digitalne miksere koji su takodje u istom cjenovnom rangu ali zahtjevaju od korisnika da vec posjeduje Apple iPad, a ima ih od 8 kanala pa navise. Mackie takodje ima pozamasno iskustvo u domenu digitalnih audio uredjaja a i miksera uopste, Kako vidite, alternativa ima dosta i sve su kvalitetom primjetno iznad TouchMix-16.

casper 13.02.2014 23:15

Kad si spomenuo

Citat:

Dalje, moze se dobiti i digitalni mikser sa Presonusovim studijskim kvaltetom i sa 8 ulaza i konfiguracijom 8.8.2 i istiim ekvilajjzerima, efektima i mogucnostima kao i kod Studio Live miksera, sve upravljano touch screenom, za manje novca...
Predpostavljam da si mislio na 1818VSL. Gledao sam i tu opciju i veoma je interesantna. Zanima me isključivo za live setup, koliko bi trebalo uložiti još novaca pored 1818VSL-a da bi se sve posložilo "u hrpu"?

tranzit 14.02.2014 00:00

Nista posebno, jedan Laptop, bilo kakav ker sam mikser 1818VSL nije zahtjecan i radi u tzv. nultoj latenci, sto znaci da sam mikser ne podlijeze ASIO protokolu pa tako i ne ovisi o performansi kompjutera. Svi elvilajueri, komplersori, gateovi, low cut, hall, delay itd... su potpuno isti kao i kod StudioLive miksera, s tim sto su XMAX mikrofonska predpojacala za nijansu kvalitetnija i sto 1818VSL ima 8 izlaza, odnosno 4 stereo para plus jedan SPDIF a uz to i 8 ADAT I/O. Ovo znaci da je daleko ispred 16.0.2 StudioÖive a i nekoliko vecih modela jer obezbjedjuje kompleksniji monitoring. Postoji i iPhone/iPad App koji je komcipiran iskljucivo za 1818VSL. Naravno, svi ulazi i izlazi su balanbsirani i u studijskom kvalitetu. Ko ima celiku zelju za luksuznom izvedbuom, onda se treba obratiti nama jer pravimo od 1818VSL kompaktnu jedinicu sa 10 ili 15 Zolla Touch Screenom (po zelji korisnika) sa integriranim kompjuterom i ostavljenim mjestom za ugradnju jos jednog mnodula sa 8 ulaza. Kompletan uredjaj je malih dimenzija, veoma lagan i kompaktan.

casper 14.02.2014 00:12

Da li mogu koristiti samo iPad umjesto tog laptopa? Ili možda laptop s touch screenom i odvojivim ekranom?

tranzit 14.02.2014 00:16

iÜad nece moci da obavi sav posao sam ali jedan Laptop sa Touch Screenom je odlicno rjesenje... u sustini najbolje moguce.

Trenutno vrijeme na Forumu 12:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org