YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Trazim program (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26601)

Thommas19 17.01.2014 16:16

Trazim program

Zamolio bih nekog od clanova da mi pomogne.
Trazim program koji moze da eksportuje .SET ekstenziju sa PC-a ili Mac-a...
Hteo bih da napravim svoje semplove na racunaru i zatim to posaljem u set i ucitam u klavijaturu... Razlog toga je jer imam PA 600 i ne bih voleo stalno nekoga da smaram da mi exportuje set radi jedne boje...
Cuo sam da to postoji i da nema krekovan program pa i da ima za novac rado bih to kupio.
Zahvaljujem se unapred na pomoci i pozdrav ! :)

zeljko 17.01.2014 16:26

E to sam i ja pitao jednog majstora na forumu i ne dobi odgovora,sigurno nema tako nesto a i ja bih volio to da ima.Vidjecemo mozda i ima.Poz

Thommas19 17.01.2014 16:29

Pozdrav Zeljko ,
Citao sam bas temu za pa600 i vedeh pitanje pa sam resio da napravim novu temu u nadi da cemo naci neki odgovor...
Ja sam cuo da ima i kao kosta nekih 50€ ali problem je sto ne znam kako se zove...
Prevrnuo sam i nebo i zemlju na netu i nista ...
Prosto nije logicno da nikome to nije trebalo...
Pozdrav

zeljko 17.01.2014 16:31

Super ako ima ja bih ga odmah kupio jer bih i ja takodje volio da malo sam eksperimentisem i da ubacujem svoje semplove a Imam ideju kako bih i sta uradio.

srdjan motif 17.01.2014 16:33

zove se awave studio ja ga koristim za export bash je savrshen konverter. ja sam ga uploadovao na ovaj forum samo neznam dal su ga odobrili. pozz :)

Thommas19 17.01.2014 16:34

To je za eksport stilova ali jel moze set?

zeljko 17.01.2014 16:37

Nama treba nesto sto bih mogli iz Wave da pretvorimo u PCM za korga a ne onaj KMP posto nemamo sempler na klavijaturi kao sto to ima i moze da odradi npr.Korg pa 800,pa bi morali u Tom programu srediti Set i semplove pa tek onda ubacitri u pa 600

srdjan motif 17.01.2014 16:38

da naravno :) ima josh dosta toga sto moze taj program da radi bash je extra alatka :)

Thommas19 17.01.2014 16:40

Zamolio bih te ako mozes da objasnis kada imas vremena uputsvo za eksport seta...
Fora je u tome sto rece Zeljko mi imamo PCM player a ne sempler i da bi povukli boju moramo da ucitamo iz seta koja ako se ne varam dalje slaze to u ram memoriju u klavijaturu ali mora set da bude zbog putanja i iscitavanja klavijature...

zeljko 17.01.2014 16:42

Eeee bas to je Problem kod pa 600

srdjan motif 17.01.2014 16:43

da naravno bash je koristan programcic napravish set koji hocesh.
Dodato:
ima dosta formata za konvertiranje i exportovanje. nisam ga bash sve provalio ali znam ono osnovno, mozesh da ubacish set koji hocesh u njega, pa posle ga formatirash u zeljeni format.

sale_band 17.01.2014 16:52

@srdjan motif

Ne siri dezinformacije! Awawe NE MOZE da importuje ili exportuje ili ti konvertuje korgov .set
To je program prvenstveno za konvertovanje raznoraznih audio formata iz jednog u drugi, tj. razlicitih sample programa raznih proizvodjaca instrumenata.
Dodato:
Ovo sto kolege Thomas19 i Zeljko traze ne postoji.

Jedini program za "sredjivanje" seta je EMC Korg pa bank manager koji je, blago receno, bezveze
Dodato:
P.S. ovaj EMC program je samo za style stranu klavijature, ne i za sound. To sam zaboravio reci.

Jos nikad nisam cuo, a mislim da necu ni cuti u skoroj buducnosti, za neki editor Korg PA sound i performanca.

zeljko 17.01.2014 16:58

Nista onda kupimo korga Pa x3 i u njemu pravimo sebi semplove za Pa 600 i samo prebacimo i eto nam mozemo da sviramo aaaaa?=))=))=))

Thommas19 17.01.2014 17:01

@sale_bend

Nama ni ne treba editor sounda iliti performanca nego samo program koji eksportuje u ekstenziju .SET :-)

@zeljko
Za jedno 20 godina kada pa3x bude 1000€ damo po pola ? XD

srdjan motif 17.01.2014 17:04

druze sale moj ja sam na awave konvertovao X3A format i od korga tr ima josh dosta setova koje sam konvertovao na njemu i sve sam ih uradio na W7A. naravno nisam cackao sve formate da vidim shta sve ima jer me nije interesovalo meni je trebao samo taj jedan W7A i to je to .. sad neznam koji format treba PA800. pored toliko formata trebalo bi da ima i taj. pozzz :)

zeljko 17.01.2014 17:04

Ili Naci negdje pa 3x sa pokvarenim tipkama ili bez.Mozda ima budala koji su ga razbili a jos funkcionise ono sto nama treba a jeftino prodaje pa ga koristiti samo za konvertiranje semplova i pcm za pa 600=))=))=))

sale_band 17.01.2014 17:08

Trazim program

Citat:

Originalno postovano od Thommas19 (Post 262341)
@sale_bend

Nama ni ne treba editor sounda iliti performanca nego samo program koji eksportuje u ekstenziju .SET :-)

@zeljko
Za jedno 20 godina kada pa3x bude 1000€ damo po pola ? XD

.SET je u stvari folder koji u sebi sadrzi sve informacije u podfolderima, kao sto su style, performace, sound, pcm, songbook, itd...
Takav program neces naci...
Dodato:
@ Srdjan motif

To sto si ti konvertovao nema nikakve veze sa .SET folderom koji kolega spominje

zeljko 17.01.2014 17:13

Ma nama i ne treba program koji sam pravi citav Set,nama treba samo da iz Wave npr.neki bubanj konvertujemo u pcm.i poslije ubacimo smplove u nas Set u pa 600.Ja sam probao s nekim programom koji ima neki PCM ali kad ubacim u pa 600 iskoci maska da valjda ne prepoznaje Format.Korg valjda ima ekstra neki pcm Format koji je samo za pa serije koliko to ja kuzim

Thommas19 17.01.2014 17:13

Jeste kolega @sale_band je u pravu za definiciju seta i slazem se u potpunosti a onda preostaje da mucimo i dalje kolege ...

@zeljko

To ti nije losa zamisao ne mora onda samo pa3x da bude moze i neki razlupani pa 800 samo ili 1x ili 2x ...
Trazicemo po satorima :-D

zeljko 17.01.2014 17:15

Pa ja kud ce bolji program od pa 800 bez tipki i zvucnika,samo da je Naci razlupan a da ovo funkcionise sad bi mu dao 50 eura odmah hahaha

sale_band 17.01.2014 17:19

Ma dodaj jos extra 20 i kupis ispravan pa800 :)

P.S. Postoji neki program koji se zove Wave extractor, ali sa njim mozes sam da slusas sta imas u setu i da exportujes zvuk u wav formatu, ne mozes da ubacujes kao sto ti hoces...

Thommas19 17.01.2014 17:28

Ima i pal viewer ali on isto samo mozes da pogledas ali nisam naisao do sada na ono sto nama greba :-(
Mucenje je kada moras da mucis nekoga da ti ispravi snare ili da napravi multisempl ...
Jeste da smo to znali kupovinom ove klavijature kao sto kazu koliko para toliko muzike ... :-)

sale_band 17.01.2014 17:30

Trazim program

Meni je totalno nelogicno da ima RAM memoriju a ne mozes ubaciti sample...

Ace 17.01.2014 17:33

Nije nista narocito opcija za Exportovanje u Wave Extractora, tako da u vremena kad sam ga koristio jedina korisna stvar je bilo da vidim i cujem sta ima u set. Ako pokusam da eksportujem u exportovani sempl se javljao sum u pozadini. Nisam ga odavno koristio, mozda je izasla novija verzija, ranije sam bio zadovoljniji sa Pa1x Convertera od Babosh (radio je i za pa800/2x....).

Thommas19 17.01.2014 17:33

Pa kada razmislis nije nelogicno ...
To je sve marketinska fora ...
Klavijatura svaka radi posao jedna bolje jedna gore a cela poenta je da das sto manje pare izvuces najvise iz nje i otplatis je sto pre da bi imao neki plus...
Korgu se jednostavno ne isplati da ti pruzi sve za 1000€ , tuzna i istinita prica :-)

sale_band 17.01.2014 17:35

Trazim program

Taj PA600 dodje kao pasteta koja se pravi od onog otpada od mesa, da se ne baca....

Thommas19 17.01.2014 17:48

Pasteta ili virsla :-D
U isti kos spadaju :-D

zeljko 17.01.2014 17:54

Pff.Sale nemoj da mi diras kljavu tj.da sad pocnemo jedan drugom da vrijedjamo klavijatgure.Imao bih i ja sta reci za tvoj Pa3x ali necu,iznenadio bi se kad bi cuo ono sto bih rekao:lol:

Thommas19 17.01.2014 17:57

@zeljko
Hahaha kakav si ti car xD

sale_band 17.01.2014 17:57

Hehe.. Ma samo udri, nasluso sam se vec svega a nikad nije na odmet da se cuje nesto novo :)
Dodato:
A poceo sam razmisljati da ga ofarbam u belo, kao Krecar :)

zeljko 17.01.2014 17:59

Ma necu onda bi se javio i Marco G.i eto belaja=))=))=))

Thommas19 17.01.2014 17:59

@sale_band
To je odlicna ideja :-)
Meni i dalje najprofesionalnije izgleda pa2x pro :-)
Ne izgleda kak igracka a kada pogledas sve ovo sto jurimo i imamo su igracke :-D

sale_band 17.01.2014 18:04

Pa, aranzer i nije zamisljen kao ozbiljan instrument, a velikim delom je zasluzan za propast muzike, kako kod nas tako po kompletnom istocnom bloku... Za 15 godina u Australiji nisam naisao na engleza da svira aranzer, ali zato nasih, grka, turaka, arapa itd koliko hoces...

Thommas19 17.01.2014 18:09

Trazim program

Takvo je vreme doslo da svirke nemaju dusu bend je skupa zanimacija zato aranzeri i postoje(opstaju)...

zeljko 17.01.2014 19:25

Cim dobijem na lotu a to ce uskoro da bidne,ima samo da mi svira makso i njegova grupa na uvce:lol:Nema nista bolje od onoga kako oni rade,ne treba nam mikrofon i zvucnici a opet lijepo hehe

tranzit 17.01.2014 21:31

Nema momci nikakav program koji bi vam odradio taj posao i to jedino iz razloga koji stalno ponavljam, a koji je i sale band u predhodnom postu naveo, to jest, da proizvodjaci ne svrstavaju aranzere u ozbiljne profesionalne instrumente, pa je uzaludno ocekivati podrsku u vidu nekakvih editora ili drugog spcijalnog softwarea. Sve sto mse i pojavi, to ne dolazi od samih proizvodjaca vec od trecih firmi ili korisnika. Wave Xtractor, koji neko pomenu, ni u najnovijoj verziji ne moze da vam posluzi jer se i dalje ogradjuje na dosadasnje funkcije, dakle i dalje bez mogiucnosti bilo kakvog Sound Program Editinga, kombinovanja PCM fileova i slicnih operacija.

zeljko 17.01.2014 21:49

Znaci hebu nas u zdrav mozak sa ovim klavijaturama i ne prave da nama pase vec da oni zarade i samo opet zarade i sve tako iz pocteka.Zar nije dosta 1000 eura za komad plastike i da bar ubace tu mogucnost kad vec cita semplove da ich mogu i sam ubaciti sta ja hocu?Zar treba svi da kupimo pa3 da bih dobili jos par funkcija Koje njih ne kostaju nista skoro.Lopovi!:lol:Idemo dalje sa pacenjem hehe

beronjan 17.01.2014 21:52

Ajd da ne otvaram novu temu, i ja tražim program :D Treba mi neki sample konverter, koji vi koristite? Našao sam neke, al ajd da proverim i sa vama :)

Thommas19 17.01.2014 21:56

Zelim da vam se zahvalim svima sto ste nesebicno odvojili vreme i ucestvovali u ovoj maloj potrazi :-)
Situacija je takva kakva je i nastavljamo dalje :-)
Hvala svima na odzivu :-)
Pozdrav

tranzit 17.01.2014 22:00

@beronjan

U sustini bi bilo dobro imati ih nekoliko jer jedan ne pokriva sve zahtjeve. Awave Studio i Extreme Sample Converter bi bili dobra kombinacija. Chicken's System Translator je veoma dobar ali i veoma skup.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org