YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Dynacord Powermate 3 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26367)

neset 28.11.2013 20:20

Dynacord Powermate 3

Neko misljenje o ovom mikseru

Ivan KV 28.11.2013 21:34

Odlican i pouzdan mikser sa dosta snage,odlicnim podesivim efektima,sa USB izlazom za snimanje.Takodje ima i mogucnost podesavanja snage u zavisnosti od jacine zvucnih kutija da nebi doslo do preopterecenja istih itd.

korg18 28.11.2013 23:51

korg18

dobro objasnjeno kolega sve kako je naveo,ja ga koristim i nemam problema,imao sam i starije modele i nikad nisam imao probleme uglavnom ako uzme i 1 i 2 sluzicete a pogotovo 3,ima vise mogucnosti.

MaxSmall 08.12.2013 16:31

Dobar mikser za nasu muziku i za koji nece da se maltretira oko sounda.
Stavis je regliras za 5min i radi ko avion :-)

milepsr 08.12.2013 17:02

Citat:

Originalno postovano od MaxSmall (Post 260062)
radi ko avion :-)

Nije ti bas adekvatno poredjenje :)

tranzit 09.12.2013 02:03

Ima svakakvih aviona Mile, od dvomotoraca sa propelerima, pa sve do ovih najnovijih na nuklearni pogon. Paleta je vrlo siroka. Vjerovatno je covjek mislio na onaj dvomotorac.

MarjanMilosevic 09.12.2013 02:30

Citat:

Originalno postovano od MaxSmall (Post 260062)
Dobar mikser za nasu muziku i za koji nece da se maltretira oko sounda.
Stavis je regliras za 5min i radi ko avion :-)

Tu si sve objasnio. Ubodi i teraj pa neka zvuci kako zvuci. Vazno da je glasno. Ako dva dana posle toga nesvira u usima, onda nije bilo dobro.

zeljko 09.12.2013 02:32

:lol:

Burli 09.12.2013 10:24

Ovi eksperti što su imali i keca i dvojku i naravno sad i trojku su najkompetentniji, jer nema veze što kroz karijeru nisu probali nikad ništa drugo, Dynacord je tata i Šurka je keva još ako je tu D Lite nema dalje za "našu" muziku...

MarjanMilosevic 09.12.2013 13:11

Mislim da je dzaba tu diskutovati. Realno ljudi su navikli na taj iskrivljeni zvuk i prihvatili ga kao normu za kvalitet. Sve sto ima iole realniju zvucnu sliku im se jednstavno ne dopada.
Treba proci godine da se bilo sta pomeri sa mrtve tacke.
Ko prijatelj moj sto se nervira sto mu svi traze Variline.
Pa pogledajte ljudi grafikon te kutije. Sve ce da vam bude jasno.

sale_band 09.12.2013 14:37

Tako su meni "kolege" shebale svadbu kod burazera...
Ja (zajedno sa njima) namestio ozvucenje noc ranije, ali tad sam imao onaj Behringer Xenix mixer (sto je isti kao ovaj Dynacord 3) ali sam za efekte koristio Lexion MX400, Ultragraph Pro EQ, i DBX kompresor za vokale...
Prvo pitanje pevaca je bilo "jel imas dynacorda", imao sam ali reko to je za sutra kod kuce kad se bude sviralo.
Tako i bilo, medjutim, oni su otisli u salu naravno ranije i poneli sa sobom onaj dynacord. Cim sam stigao u salu cujem da nije to ono od sinoc, kad pogledam, oni krknuli onog dynacorda, ali, posto nisu skontali kako su spojena 4 pojacala I dve aktivne kutije, oni se ubodu u dynacord, a iz njega JEDAN kabal u JEDAN MONO kanal na drugi mixer i onda im je bilo to - to... :(

MarjanMilosevic 09.12.2013 18:56

O boze!?

rolandx 10.12.2013 00:49

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 260133)
oni se ubodu u dynacord, a iz njega JEDAN kabal u JEDAN MONO kanal na drugi mixer i onda im je bilo to - to... :(

=)) X 1000 Jooooooj suze na oci. Seljo Kalač. majko sveta. Pajesi li im na kraju objasnio... nesretnicima. O bože kad se ljudi prave pametni. Sve bi ih pedeset po turu dynacorda mi..... :lol:

sale_band 10.12.2013 02:12

Neke stvari su nekima neobjašnjive.... Nažalost

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

tranzit 10.12.2013 02:16

Prije bih rekao, ogroman broj stvari je ogromnom broju muzicara neobjasnjivo. Mislim da bi to daleko vise odgovaralo istini.

sale_band 10.12.2013 02:33

Prva od njih bi bila da dobar muzičar nije automatski i dobar "tonac"

MarjanMilosevic 10.12.2013 02:34

Kad su uboli powermate odma im je zvuk "izlazio" onako pravo.

gbabovic 10.12.2013 09:48

Imao sam PM1000-2, Allen Heat-a Zed22fx ..., sad imam Presonus-a 16.0.2 i PM1000-3. Pojačalo Crown CTs2000. Što se mene tiče Presonus je pravo rešenje. Na Dynacord-u nikad nisam uspeo da dobijem prirodan zvuk kao na Presonus-u. Kad ja biram onda je Presonus, ali nemam uvek volje i snage da se borim sa kolegama.
Ipak, PM3 je bolji od PM2, čistiji je, više dinamike, bolji srednji opseg, postoji neki procesing za zvučnike, gura 6 kutija bez problema, mogo više snage... Ipak za pojedine muzičare je PM2 neprevaziđena sprava. Ili ne čuju ili ne žele da čuju. Tako je to.

nesaband 10.12.2013 13:56

=))

E moji ljudi o cemu vi raspravljate.Ja sam imao razne sisteme za svirke i razne kombinacije efekata i suve miksete i snagase i bas binove itd itd.

Dinacord je najbolji komercijalni mikser na nasim prostorima i sire i tu bih stavio tacku.Nisu svi inzinjeri tona niti ih to interesuje.Dinacord ima ono sto najvise vole pevaci i tu je kraj price.Imam ja i dalje pevace sa kojima saradjujem koji misle da su majstori za namestanje tona pa cackaju na mikseti pola svirke.Publika im vise vidi dupe nego glavu.=))

Vec sam ranije pisao o tome.Ja im promenim kanal i taj ostavim prazan(samo ubodem kabal da ne primete) i namestim im ton kako bi trebao da bude i pustim ih da drndaju potenciometre do mile volje.

romario 10.12.2013 15:31

Doktore ,
dijagnoza ti je sto posto točna .;)
Tko se ne može na dynacord ,powermate,nasvirati neka mijenja profesiju .
Ne kažem ni da valja, ni da ne valja .
Baš ono što sam napisao :

aleksandar031 10.12.2013 15:50

Covek postavi temu ,,koje je vase misljenje o tom i tom,, okrene se i ode:lol: . Sad neko brani neko napada,kao uostalom i za aranzere pa sve tako u krug, u nedogled.

romario 10.12.2013 15:55

Više se zabavljamo nego sekiramo oko toga ;)

MarjanMilosevic 10.12.2013 18:10

Vidim svi veliki i poznati bendovi a i tonci koji drze do sebe sve samo Dynacord koriste. Pevaci obozavaju powermate jer im veoma uspesno sakrije da ne umeju da pevaju :-). Sve sto je ciso i precizno im nevalja jer tek onda cuju sebe kako realno zvuce.
Ko sto rece neko u jednoj drugoj diskusiji o Presonusu. Dzenan se jebavo celo vece i nije uspeo da nameso ton.
Pa naravno da se celo vece jebavo jer on nije tonac, nego pevac. Verovatno bi se i tonac celo vece jebavo da kako valja odpeva bilo sta.

Nego ovde su svi majstori za sve i svi znaju sve. Iako nemaju blage veze.

rolandx 10.12.2013 20:19

E druže, koliko puta sam popizdeo i rekao sebi, ma neka ide sve u pm jes da radim za šerpu ribe kada se sve podeli i oduzme al ću platiti tonca iz svog džepa i kome vidim prste prema mikseru sekira će da radi :mad: Čoveče na tonskoj probi svi sretni i zadovoljni. Kada krene svirka svi nešto tripuju da se loše čuju pa kada počnu da se otimaju oko svojih kanala dodje mi da se spakujem i odem. Em što poizvrću potenciometre i koji su njihovi i koji nisu već čačkaju i master EQ e tu poludim. I reko sam. Platiću tonca od svojih para. Ako neko čačne mikser ili volume na svojoj spravi odoh kuci a oni neka rade šta znaju. Dynacord IMA snagu i to stoji. Ima i zvuk... ali za moj ukus treba više podešavanja da bi se izvukle one oštrije ivice. Na SVAKOM kvalitetnijem mikseru se može super raditi ako imate adekvatno ozvučenje i ako znate da ga upotrebite.

MarjanMilosevic 10.12.2013 20:26

Najvise volim kad vidim ceo orkestar se namestio, a Forum Line kutije iza orkestra. Da bi oni mogli naravno sebe da cuju.
Pa pobogu jeste vi culi za monitore?
Pa posle fonija prsti na sve strane.

A ovo sto kazes na probi sve super, ovamo nevalja. Pa naravno. Drugi prostor, drugacija akustika, drugacije stelovanje. Sasvim normalna stvar.

rolandx 10.12.2013 22:50

Citat:

Originalno postovano od MarjanMilosevic (Post 260285)

A ovo sto kazes na probi sve super, ovamo nevalja. Pa naravno. Drugi prostor, drugacija akustika, drugacije stelovanje. Sasvim normalna stvar.

Mislio sam na tonsku probu neposredno pred svirku u lokalima u kojima radimo... sat vremena pre dolaska širokih narodnih masa ;) ... Sve u svemu Jedan segment ( mikseta, mic, zvučnik, procesor, ....) ne znaci puno kao pojedinac u celom muzickom sklopu.

MarjanMilosevic 10.12.2013 23:38

I tu ima razlike. Drugacije radi akustika u praznoj i punoj prostoriji.

nesaband 10.12.2013 23:59

Citat:

Originalno postovano od MarjanMilosevic (Post 260272)
Vidim svi veliki i poznati bendovi a i tonci koji drze do sebe sve samo Dynacord koriste. Pevaci obozavaju powermate jer im veoma uspesno sakrije da ne umeju da pevaju :-). Sve sto je ciso i precizno im nevalja jer tek onda cuju sebe kako realno zvuce.
Ko sto rece neko u jednoj drugoj diskusiji o Presonusu. Dzenan se jebavo celo vece i nije uspeo da nameso ton.
Pa naravno da se celo vece jebavo jer on nije tonac, nego pevac. Verovatno bi se i tonac celo vece jebavo da kako valja odpeva bilo sta.

Nego ovde su svi majstori za sve i svi znaju sve. Iako nemaju blage veze.

Da razjanimo nesto.Ovo nema veze sa temom.Ova diskusija nema nikakvu upotrebnu vrednost.
Posto vidim da ste vi jako veliki strucnjaci i @rolandx ajde vi nama obicnim i neukim muzicarima i pevacima objasnite sta to nije dobro globalno na dinacordu I,II i III?Sta to mulja i sakriva pevace koji neumeju da pevaju na tim miksetama?Gde to mi muzicari gresimo posto koristimo najprodavaniji mikser na nasem trzistu.Pa na kraju da li smo svi mi toliko gluvi da negujemo los ton na nasim svierkama.
Ja recimo vazim da dobrog tonca i za nekoga ko zna da prepozna da li je nesto dobro ili nije pa me stvarno interesuje da li se vi uopste bavite muzikom ili ne?

Ljudi moji,pa ne sviramo mi koncerte i nas budzet na primer ne dozvoljava recimo da na svakoj tezgi imamo monitore,tonca,5 kilovata snage.

Naravno da postoji razlika od prostora do prostora i da nece svuda biti isti zvuk.Nauka o tonu je velika nauka a nas kolega koji je postavio temu je sigurno pitao nesto drugo a ne o tome o cemu vi diskutujete.

Daleko od toga da je Dinacord najbolji mikser na svetu ali je za nase potrebe jako pouzdan i kvalitetan.

svaki digitalni mikser sto se tice tona moze da pojede Dinacorda ali to ovde uopste nije tema.I nemojte ocekivati da su svi muzicari inzinjeri tona.Pa oni da su to sigurno se ne bi bavili muzikom.

toliko od mene

rolandx 11.12.2013 00:17

Neso, nemam nista protiv dynacord-a i ako si dobro pratio moje postove, izneo sam svoj stav o dynacordu i generalno: ,,Jedan segment ( mikseta, mic, zvučnik, procesor, ....) ne znaci puno kao pojedinac u celom muzickom sklopu"

Naravno da se bavim muzikom ali nisam TONAC, kao sto sam opet spomenuo, drage bi volje iz svog džepa platio jednog da od onoga cime raspolazemo napravi zdrav i dobar ton koliko je to moguce bez obzira bio to dynacord ili behringer. Nije bilo razloga za takvu prozivku. Elem, čak nije ni naglašeno u temi da li je reč o 1000-3 ili 1600-3 ili 600-3 .... s toga sam generalno i prodiskutovao na tu temu...

,,Na SVAKOM kvalitetnijem mikseru se može super raditi ako imate adekvatno ozvučenje i ako znate da ga upotrebite."

A i onaj ko je otvorio temu ,,Mišljenje o dynacordu 3" ne znam da li je očekivao negativne komentare, a da ga je nešto konkretnije zanimalo , pitao bi. Ovako smo malo ,,generalno" prodiskutovali... Inače spram cene koliko košta recimo jedan 1600-3 , potpisujem da bih za taj novac radije sagledao druge opcije kupovine...

milepsr 11.12.2013 00:24

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 260311)
I nemojte ocekivati da su svi muzicari inzinjeri tona.

Samo cu ovo iskomentarisati, posto me ovakvo stanje u nasoj muzici uzasno nervira. U pravu si ti u potpunosti sto kazes, nisu muzicari inzenjeri tona. Ali zasto onda npr jednom u njihovom zivotu ne plate nekoga da dodje na par sati i da im objasni kako se npr:

- Pravilno drzi mikrofon
- Kako se peva na dinamicki/kondenzatorski mikrofon
- Cemu sluzi gain i kako se podesava
- Cemu sluzi eq i kako da ga podese za svoje potrebe

Ovo vazi samo za pevace. Za ostale muzicare i onoga ko podesava razglas je spisak mnogo duzi...

Jbt da ne znas da rukujes svojim alatom... Kao kada stolar ne bi znao da koristi busilicu, ili zidar libelu...

nesaband 11.12.2013 00:59

@Rolandx izvinjavam se ako sam te na neki nacin uvredio,nije mi to bila namera.Tebe sam stavio u kontekst samo zato sto si usao u diskusiju sa @marjanom cije pisanje nema veze sa temom pa si se ti nadovezao na njegovu pricu i skrenuo sa tebe zajedno sa njim.
Jedno su zelje a drugo mogucnosti.

@Mile

milence druze moj, ni to sto si me pitao nije tema ali cu ti odgovoriti u najkracem.
Niko u ovoj temi nije napisao sta to nije dobro na PM dinacord miksetama a pljuju po njemu.
To sto ti pitas zasto "Ali zasto onda npr jednom u njihovom zivotu ne plate nekoga da dodje na par sati i da im objasni kako se npr:"

Mile,sad da skupimo 80% muzicara i pevaca i pevacica oni bi ti rekli da to njih neinteresuje i da su oni bogom dati.Pa sta njima onda covek da objasni.

Meni pevac koji trenutno radi sa mnom kaze ovako.pokusacu da ga citiram.

"Ja sam skoro poceo da diram po mikseti i da sam namestam sebi ton mada ja ne znam koje "dugme cemu sluzi"

I sta bi ja njemu mogao da objasnim i da ga naucim kada on misli da je popio svu pamet ovog sveta.U principu gro pevaca se tako ponasa.

Nadam se da me razumes.Ja se trudim da imam sto bolji ton i koristim Dinacord
koji sasvim solidno radi i zadovoljava moje potrebe.

Ali moje pitanje i dalje stoji a niko mi na njega nije odgovorio od ovih koji pljuju Dinacord.

sale_band 11.12.2013 02:54

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 260328)
Niko u ovoj temi nije napisao sta to nije dobro na PM dinacord miksetama a pljuju po njemu.

A šta je dobro??

nesaband 11.12.2013 02:59

sve je dobro za nase potrebe.Ima sve elmente dobrog miksera koji su upotrebljivi za zivu svirku. A sad bih te zamolio da ti meni odgovoris sta to nije dobro i sta je to toliko lose na Dinacordu?
Sale ogranici se na Live svirke a ne na studijske snimke.Ja pricam o tonu koji lepo i pitomo izlazi sa svakog Dinacorda a ne o vrhunskim sistemima koje mi ovde ni ne koristimo za Live nastupe.

romario 11.12.2013 08:03

Mogu reći i ovako .
Tko ne može na dynacord postići zadovoljavajući ton,
taj nema sta da traži na digitalnim ili kvalitetnijim mikserima sa više parametrile na eq.

sale_band 11.12.2013 10:48

Evo reći ću, iz ličnog iskustva na nekih 5-6 različitih PM miksera.

Prvo (radilo se o novom, nekorištenom mikseru)
EQ naizmenično "zašteka" i smanji svoj kanal na minimum. Iz servisa su rekli da je to "normalno" jer je mikser nov??? Kakav je to servis?

Na svakom drugom dynacordu kojeg sam koristio bio je barem jedan mrtav (input) kanal.

šiberi i potenciometri su u klasi najnovijih Behringer mixera, od kojih svi beže...
Efekte neću ni da spominjem, svi znamo kako radi standardni 5-55 setup, ja ga zovem Wah-Wah.
EQ je više igračka nego audio tool, itd.

Odgovorno tvrdim da se za isti novac može kupiti mnogo kvalitetnija sprava, ali, po svemu sudeći, sramota je postaviti mixer a da na njemu ne piše Dynacord.

Sto je ovog poslednjeg modela tiče, već sam negde rekao da sam imao priliku da se sretnem sa onim modelom bez pojačala, i to je, po mom uverenju, ništa više od Behringera, ali mnogo skuplje.
Čak je i kućište skoro identično.

Eto, to je moj stav prema famoznom brendu

nesaband 11.12.2013 11:23

Verujem ti to sto si napisao.I ja da sam imao takvih problema verovatno bih imao takvo misljenje.Jedino se ne slazem sa tobom sto se tice efekata.U stvari tu i lezi caka ovog miksera i zato je najprodavaniji komercijalni mikser bar na Balkanu.Ako znas lepo i pravilno da podesis efekat onda to radi kako treba.Ali to vazi i za svaki drugi mikser ali sam siguran da je to na Dinacordu vrlo lako podesiti cak i laicima.

Ja ga imam 11 godina(PM 1000 I) i nikada nisam imao tih problema o kojima ti pises.Licno sam radio i na PM 1000 III koji je relativno bio nov.Sve je radilo perfektno i bez ikakvih problema.

aleksandar031 11.12.2013 13:41

Ne znam za pm1 i 2 , imam godinu dana pm3 i sve je ok zasad. Ne pada mi na pamet da branim bilo sta iako imam taj pm znam da je to daleko od najboljeg,najcistijeg itd. Slazem se sa Nesom, moze to da se podesi da radi ok i to je to. Kome se sve svira u danasnje vreme, i za koliko , mnogo im je i taj pm. Cuo sam mnogo bendova i raznoraznih aranzerista sa mnogo kvalitetnom opremom, koji ne mogu da se sastave na bini, pa im dzaba od opreme, nece ona sama da radi.

sale_band 11.12.2013 14:16

Ne kudim ja PM niti hvalim nešto drugo.
U zadnjih 15 godina sam svirao na svemu i svačemu, šta god je bilo na raspolaganju u lokalnom rent-a-pojačalo :) shopu, a ima svega, mnogi ne mogu ni zamisliti.
Samo sam izneo svoje mišljenje.
To sad kako će ko da zvuči ili kako svira, nije vezano za ovu temu.

MarjanMilosevic 11.12.2013 14:25

Evo par stvari o Dynacordu generalno.
Pre svega mikser nema linearni odaziv. Dakle signal koji prodje kroz njega ne izadje identican (naravno pojacan) vec izadje nabudzen na basevima i na visokim tonovima.
Sad to spojis sa Dynacord kutijama koje imaju isti takav odaziv i dobijes jednu zvucnu sliku koja je totalno nerelana izvornom materijalu.
Kao kad na kucnom sistemu pritisnes loudnes.
To je u neku ruku prijatno za uvo kao zvuk ali se problemi javljaju kad se sve to pojaca. Jer loudnes kod kucnih uredjaja prestaje da radi kad predjes 50% "volumena" i odaziv se poravna.
Sto nije slucaj kod Dynacorda.
Dakle konacan ton je totalno nerealan u odnosu na izvorni signal.
Dobar uredjaj treba samo da pojaca zvuk i prenesa ga sto vernije u izvornom formatu. Bez dodavanja koloracija.

Dobar deo problema je to sto su vecina muzicara navikli na taj veoma "svetao" ton gde prste visoki tonovi i prihvatili ga kao normu za kvalitetan ton. Sto je potpuno pogresno.

Dakle u celoj ovoj prici nema nigde "midlova" koje su osnova za realnu prezentaciju vokala i vokal je totalno zamaskiran i celoj zvucnoj slici jer su midlovi priguseni. Sad dodajte na ovo prilicno mutave efekte i rezultat je takav da i moja baba moze da peva na njemu i da ne zvuci lose.

Eto zato je Dynacord populatan ovde jer danas svaka susa uzme mikrofon i od danas je pevac.

Mogu ja do sutra o ovome ali smatram da treba da se promeni cela jedna generacija da bi se ove neke stvari razjasnile.

Evo da pitam ove sto se kunu u powermate. Sta ste pre njega koristili? Jeste ikad probali nesto drugo?

Za taj novac imate Soudcraft mixes sa Lexicon efektima koji ce zvucno da pojede Dynacord. Ali treba to umeti namestiti. Posto ogromna vecina vas neume da namesti efekta zato svugde i vidimo 5/55. Jer nemaju pojma cak ni tih 5/55 sta rade i kako rade. A nedaj boze da probaju neki drugi efekat. Odma nije to to.

A o totalno nerealnoj ceni za to sto Dynacord nudi nezelim ni da pricam. To je tek tema za diskusiju do sutra izjutra.

sale_band 11.12.2013 14:36

E, bravo @MarjanMilosevic

Upravo je to ono što me nervira. Mučim se kući satima da izmiksam ritam na aranžeru, slušajući na studio monitorima, a kad priključim na PM, nije nizašta.
Ta realna zvučna slika i jeste ono sto plaši kolege, pogotovo pevače koji rade sa toliko mnogo eha da im može služiti kao monitor :)

Trenutno vrijeme na Forumu 05:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org