![]() |
kontroler sa vise midi kanala?
Hteo sam da pitam poznavaoce kontrolera, sa dirkama, dal ima da se kupi neki oko 200-300€ da salje vise midi kanala u isto vreme. A opet da je pogodan za live svirku. Tj da ima dobre dirke za solo.
|
Kako mislis "vise kanala" ???
|
Pa da salje vise midi kanala u isto vreme, a da mogu da ih kontrolisem. Kao Combi mod na korgovim workstationima. Ne daje mi se 500€ za neki TR polovan izradjen. Mislio sam da spojim sa aranzerom i da vucem boje iz istog.
|
Nisam siguran da je to bas dobra ideja, ali, najverovatnije ce drug @tranzit znati da ti predlozi pravu stvar za to sto hoces...
|
Znam da zvuci pomalo cudno. Al evo objasnicu sta dobijam. Spojim midi klavijaturu na Tyros, i koristim song partove za solo, koje bih kontrolisao sa tom midi klavijaturom. A dobije se rezultat skoro kao da imam posebnu klavijaturu.
|
CME UF60/70 Classic spadaju u vrhunske masterkeyboarde, sa odlicnom poluotezanom i dosta brzom klavijaturom koja posjeduje aftertouch, veoma profesionalne izvedbe, u aluminijumskom kucistu, sa gomilom kontrola na sebi i mogucnoscu dvije zone sa razlicitim midi kanalima. Vrlo rijetko se naidje medju aktuelnim kontrolerima na ovakav kompleksan masterkey. Verzija UF70 sa 76 dirki se koristi i za Trans Audio, kada se radi o TA sistemima sa klavijaturom.
|
E to mi treba. Hvala puno na odgovoru. A znate li gde bih mogao da kupim, u Srbiji, i koja je cena za UF60.
|
Sumnjam da ga u Srbiji neko prodaje, no ovo ne bi trebalo da ti bude nikakav problem jer njemacki Thomann salje robu i za Srbiju.
http://www4.picfront.org/picture/OJr...F70Classic.JPG |
Jako kvalitetno izgleda. Pitao bih jos samo dal je moguce na njemu memorisati programe kao i na workstationima. Npr. Izaberem dva midi kanala i na svakom zadam podatke kao npr. Volume, PC, MBS..... i to memorisem na neko mesto. Posle kad hocu, odredjeni program, samo pozovem nerickom tastaturom.
Izvinjavam se ako sam doosadan. |
CME 70UF ima na sebi mogucnost za memorisanje 20 tzv. Scena, sto su u sustini svi podaci koje podesavas onim kontrolerima na njemu. Ukoliko ti treba vise od 20 i za to ima rjesenje.
|
Trebalo bi mi bar 50. Mozda to zvuci cudno nekome. Ali probao sam davno sa TR-om da povezem na song partove od Tyrosa. I radi odlicno kao da imam posebnu klavijaturu. A mislim da je i bolji sound na tyrosu nego na tr
|
Ukoliko ti treba 50 Scena, onda treba potraziti neki midi procesor uz taj UF70. Ostavi mi malo vremena, dok ne pogledam sta bi ti odgovaralo.
|
Ja imam Roland A500 Pro, ima mogucnost "splitovanja" klavijature na dve,
a takodje ima I numericko biranje za "program change" Jedino sto ne volim, moras da drzis "shift" dugme dok biras zeljeni broj I onda moras stisnuti enter sto je malo komplikovano izvesti jednom rukom... Evo kako izgleda brojcanik Dodato: E sad, nisam siguran da li je to ono sto tebi treba I da li je izvodljivo.... |
Dali je velika razlika izmedju CME VX6 i CME UF6 posto na slikama koje videh VX ima mnogo vise kontrola?
|
CME VX serija raspolaze motorizovanim Faderima i sa nesto vise kontrolera no UF serija ali joj je i cijena skoro 3 puta veca.
|
Hvala na odgovorima. Al ovo mi sve izgleda komplikovano a verovatno i skupo. Ne sumnjam da ta master klavijature imaju odlicne dirke verovatno bolje od workstationa srednje klase. Al isto tako verovatno su sve predvidjene za studijski rad. A meni trebaju za live. Ja sam hteo da sa jednom promenom, dal scene ili vec neceg dr, uticem na tri midi kanala u isto vreme. Onda bih mogao da povucem tri boje iz Tyrosa al koje ja zelim a i da uticem i na druge podatke kao sto je napr. Volume ili jacina efekta itd.
|
Grijesis... i to dvostruko. CME UF serija ima kvalitetniju klavijaturu i od mnogih najboljih Workstationa a drugo, ona je konstruirana upravo za Live rad. Za to sto tebim treba je odgovoran Host program u kojem se nalaze instrumenti, a sama klavijatura je tu da reprodukuje to sto taj Host program nudi.
|
Posto vama verujem, voleo bih kad bi mogao da napravim da sve to funkcionise u realnom vremenu. Al opet ne znam kolko bi to sve izaslo kesa. Imam mali lap-top koji bi mogao koristiti za host program.
|
Zavisi koliko je mali taj "mali" Laptop ? Daj mi specifikacije Laptopa i odmah cu ti odgovoriti, da li moze, kako moze i koliko moze.
|
onda verovatno ne mogu koristiti ni za sta osim za internet. Ali evo specifikacije: CPU intel atom N2600 1,6 GHz, 1MB L2cache, 2 GB DDR3, HDD 320GB. Zvucna ja normalo integrisana i nije nekog kvaliteta.
|
Cak i taj "mali" laptop sa to malo performanse bi bio dovoljan za par solo sounda uz pravilnu konfiguraciju operativnog sistema za audio.
|
A kada bih uzeo neku eksternu zvucnu karticu, dal bi dobio nesto?
|
Podrazumijeva se da bi morao uzeti externu audio kartu. Da ne bi davao isuvise novca bez potrebe, uzmi jednostavno Behringerovu UCA 202 koja ce cak i na tom tvom Atom Laptopu raditi na pristojno maloj latenci.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org