YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Dell. Acer, HP.... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26099)

rolandx 04.10.2013 09:50

Dell. Acer, HP....

Zdravo,

Otvaram blic temu a nadam se da će potrajati diskusija jer bi svakom bila od koristi. Nisam našao neka poređenja konkretno. Danas idem da kupim neki laptopić za mali novac ali shodno budžetu za ovu godinu koja je na izmaku ;) Planiram da potrošim ne više od 32000 do 34000 dinara ( pretvarajte u evro...) Favorit mi je Dell ( pozdrav za njega =)) ) Ispiron 3521-1017... E sada moj brat je pre godinu dana kupio MSI do 380 evra je platio, neznam oznaku. Ali pregrejava se iako redovno izduvava i čisti, tipke su očajne ( plastikica koja drži tipku), sam rad nije za pohvalu iako je sa dva jezgra i kao malo brzim procesorom i tako dalje. Ovo pričam kao LAIK jer se ne razumem previše. Zanima me konkretno da li neko ima dodira sa gore pomenutim dell-ovim modelom, i kakvi su recimo Acer, Asus, po pitanju pregrevanja, rada, kvaliteta izrade, kvarova...? HP jedino što bi mogao uzeti je HP 650 ili mislim da je tako neka oznaka.... sa 2 rama i hard 320 ( znam da je procesor izuzetno bitan ali se kao što sam napomenuo ne razumem).... Hvala
Dodato:
Izostavio sam veoma važan i zaspupljen proizvođač - Lenovo,... konkretno recimo LENOVO B590 ... i generalno dakle od svega toga šta bi bilo najpametnije uzeti... Ponoviću, bitan mi je kvalitet ( hardverski i izrada) naravno i preformanse ali su one na drugom mestu.... Samo da se ne kvari i da nisu neke loše serije...
Dodato:
Nađoh Vaxter što napisa - SVAKA ČAST... samo bi mi trebalo konkretnije da 2013 ;) ako se išta promenilo u sadašnjim modelima

http://www.yu-midi.org/forum/showpos...#axzz2gjpOcREy

Ace 04.10.2013 11:39

Ja sam sad, pre mesec dana kupio laptop i uzeo sam HP Probook 4540s. Dosad nemogu da se pozalim od nista. Ladenje je odlicno.
Dell meni nije usao medju top 3 jer ne svidja mi se njihova izrada (sto estetski, sto zbog kvaliteta). Ako ti je ProBook zanimljiva opcija mozes je naci i ti za 380e, ako ti dgovara cena. Ako sam razumeo tvoj post pricamo samo o kvalitet izrade, ne o performansima.
Acer ne preporucujem, drugar je pre maksimum pola godine uzeo, a evo vec jedan taster otkazao.

nesaband 04.10.2013 14:29

Nisam imao kontakt sa tim modelom.ja imam Dell A860 Vostro.Koristim ga nemilosrdno vec tri i po godine.Do sada sam cistio samo culer dva puta od prasine i onih sranja koja pokupi u toku rada.Dell daje garanciju od tri godine.Performanse sasvim dovoljne cak i za malo zahtevnije muzicke programe pa cak i za video produkciju.Recimo Program Vegas mi je radio bez problema i radi mi i Nuendo bez problema.
Ja sam uvek za onog proizvodjaca koji daje garanciju od tri godine,bilo koji brend da je u pitanju.Ne daju oni to bez veze.

rolandx 04.10.2013 15:02

Takođe na garanciju obraćam pažnju i to mi je da kažem najmerodavnije, ali po svim PC shopovima svi daju garanciju do 24 meseca u klasi u kojoj ja kupujem ( do 35000 din). Kao da su se dogovorili :( . Jedino Toshiba ima onaj sistem bez obzira na sve koji traje godinu dana ( dve godine redovna garancija ) i koji se može svake godine produžiti uplatom.... E sad, nisam pametan. Čuo sam se sa par drugara, koji su mi toplo preporučili IBM tj Lenovo. Što zbog karakteristika što zbog kvaliteta uopšte ( pa i spoljne plastike).... Hmmmmm:rolleyes:

Amater_svirac 04.10.2013 16:08

rolandx...

Vidis ovako, racunaj da za pare koje izdvajas dobijas priblizno slicnu konfiguraciju racunara koji god brand da kupis. Ja sam do sada imao HP, Toshiba, Acer (jos uvek imam), zena imala 3 Dell-a, i jednu Toshibu... utisci? Nemoj da kupujes lap-top ako ne moras, a ako bas moras nema tu neke bitne razlike u domenu para koje nameravas da potrosis. Ja sam u pocetku imao ova prva dva (HP i Toshiba, koji je bio neki malo pojacani "business" model) koji su bili u rangu $1200-1400... i jedan i drugi su mi trajali u proseku 2-2.5 godine, naravno nosenje na poslu, maltretiranje, komplikovanije racunske operacije itd itd). Na kraju mi je dosadilo da bacam pare, pa sam kupio Acer netbook, kako se zove, za otrlike toliko para koje si ti nameraio da das, 11 inch monitor, za pravi rad na poslu i kuic koristim desk-top dok mi ovaj sluzi kao "masina za kucanje", tacnije za neke manje zahtevne stvari. Tako da pogledaj koji ti lap-top najvise lezi, da ti odgovara tastatura (ne previse mala ako imas velike ruke :-)), ponekad mozda ucaris na RAM-u, jer ti neka kompanija daje malo vise za iste pare, ali u principu to je to i sve je tu negde. Zena, sa druge strane je samo jednom kao student imala Toshiba (trajala 2 godine), dok je posle uvek preko firme uzimala "business" verziju Dell-a i svi su bili preko $2000-$2500, i naravno, kao sto se i da ocekivati, bila je vise nego zadovoljna ovim racunarima, ali tako ti je to, koliko para-toliko muzike :-). Srecno sta god da odlucis.

smuchac 04.10.2013 21:29

Shvati to ovako: Komponente poput procesora i grafike proizvode dvije tvrtke. Mreznu opremu 3-4,diskove 5-6,optiku isto 3-4.memoriju takoder. Svi ostali nisu na visini kao prvih nekoliko. Ostalo je sve politika firme hoce li napravit plasticno smece s osrednjim komponentama ili pravo kuciste s solidnim komponentama ili pak za brdo love cool laptop s vrhunskim dijelovima i materijalima. Koliko para,toliko muzike. Preferiram HP i Toshibu pa onda ostale.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

rolandx 04.10.2013 21:30

Hvala,.... cekamo jos koji utisak i savet

tranzit 04.10.2013 23:03

Za sta tebi konkretno treba taj laptop, koja bi bila njegova prioritetna upotreba ? Mislim da ti je sasvim jasno da za taj novac, koji si namjerio da izdvojis za Laptop, neces dobiti uredjaj koji ce moci bilo sta ozbiljnije (a ni neozbiljnije) da uradi u audio domenu, pa o tome ne treba ni razmisljati. Ono sto je Vaxter naveo u postu koji si citarao i dalje je na snazi, nista se bitnije nije promijenilo. Tu i tamo se pojavi pokoji model koji se izdvaja iz sivila prosjecnosti ali taj odmah i kosta bar dvostruko. U sustini za taj novac, bilo koji, odnosno bilo ciji Laptop, ce ti pruziti veoma priblizne performanse. Lenovo ce sigurno biti onaj kojim ces dobiti najvise za taj novac (nesto vise RAMa, mozda cak i posebnu graficku kartu...), Dell i Toshiba ce ti u tom cjenovnom rangu dati svoj najnizi segment, Sony neces ni naci za taj novac, HP je mozda zaista najbolji izbor, ukoliko nadjes u tom domenu od njih nesto malo bolje. U svakom slucaju, gledaj da dobijes Laptop na bazi bar i3 procesora i bar 4GB RAM-a, pa koji god da je brend, sem MSI koji bi trebalo da zaobidjes u najsirem luku. Nikada nisu znalki da naprave ni maticnu plocu, a kamo li Laptop. Inace, velike razlike u tom segmentu nece biti.

vingula 05.10.2013 01:00

Ja sam "imao" Acer TravelMate 8000 nekih 10 godina, maltetirao ga danonoćno, od muzike, igrica, programa...svega, radio je k'o sat, no međutim nakon 10 god. riknuo mi je grafički čip (ATI Radeon 9700 Pro), mada laptop i dalje radi bezprjekorno ali na vanjskom monitoru (mada mi sad samo sa chipseta čita 8 MB grafike, od bivših 128 MB RAM-a)

milepsr 05.10.2013 05:08

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 255557)
koji god da je brend, sem MSI koji bi trebalo da zaobidjes u najsirem luku. Nikada nisu znalki da naprave ni maticnu plocu, a kamo li Laptop.

Tako je, laptop koji trenutno koristim je treci MSI u mom vlasnistvu :)

Ta tri komada, svaki je bio po 2-3 puta u servisu zbog razno-raznih problema. Ekran, sarke, lajsne koje drze ekran, cooler, termalna pasta, plasticna maska oko ekrana puca sama od sebe, optika ne radi posle 10 narezanih/ocitanih dvd-ova... U MSI-ovom servisu u Beogradu rade diletanti, koji niti su usluzni, niti su temeljni. Mozete misliti kada mi se jednom prilikom laptop vratio sa servisa u stanju u kakvom sam ga poslao :) I jos kazu: Pa sve je u redu, mi nismo otkrili problem...

Sto dalje od MSI-a, to bolje.

rolandx 05.10.2013 07:23

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 255557)
U svakom slucaju, gledaj da dobijes Laptop na bazi bar i3 procesora i bar 4GB RAM-a,...

Lomim se da uzmem DELL , HP po toj ceni nema toliko rama, procesor za nijansu sporiji mada nikada ne tera procesor do krajnjih granica tako da je njihova brzina po pitanju karakteristika diskutabilna ako su tu negde - mala razlika.... Pogledajte DELL karakteristike. Sa popustom bi iznelo 27.900 din ( 240 eur). Trenutno je na akciji.

DELL Ispiron 3512-1017 specifikacije:

Ekran Veličina ekrana: 15.6" Rezolucija: 1.366 x 768 Format rezolucije: WXGA Tip panela: HD; LED Ostalo: TrueLife™
Procesor Klasa procesora: IntelŸ CeleronŸ Model: 1017U Broj jezgara procesora: 2 Frekvencija: 1.6GHz Ostalo: 22nm; 2MB IntelŸ Smart cache; Ivy Bridge
Matična ploča Čipset: IntelŸ HM76 Express
RAM memorija Memorija / RAM: 4GB Tip: DDR3 Frekvencija: 1.600MHz Broj slotova: 2 Popunjeni slotovi: 1 Maksimalna podržana frekvencija: 1.600MHz Napomena: Low-Voltage memorija
Grafika Grafika: IntelŸ HD Graphics Tip memorije: Deljena
Hard disk / SSD / Optika Kapacitet diska: 500GB Interfejs: SATA Brzina obrtanja: 5.400rpm Optički uređaj: DVD±RW
Mreža Wi-Fi: Da Mrežni standardi: IEEE 802.11b/g/n Model: Dell 1705 Bluetooth™: 4.0 Model: Dell Žična mreža: 10/100Mbps (Fast ethernet LAN)
Priključci HDMI izlaz: 1 USB 3.0: 2 USB 2.0: 2 RJ-45: 1 Audio: 1x 3.5mm (izlaz i ulaz)
Slotovi Čitač kartica: 8-u-1 Kensington security: 1
Kamera Rezolucija: 1 Megapiksel Model: HD
Audio Zvučnici: 2.0 Mikrofon: Ugrađen Ostalo: Waves MaxxAudioŸ 4.0
Tastatura Slovni raspored tastature: US Numerički deo: Da
Baterija Tip: Litijum-jonska Broj ćelija: 4
Softver Operativni sistem: Linux Edicija: Ubuntu 12.04 (Precise Pangolin)
Fizičke karakteristike Boja: Crna Masa: 2.25kg
Garancija Garancija: 2 godine

8->

Ne treba praviti neku famu oko 250 evra za laptop ali recimo da je nekom 1000 kao meni 250 :( Što se tiče kompatibilnosti za audio snimanja nije mi na prvom mestu. Bilo bi super da eto posluži i u te svrhe, ali prvenstveno da klincima šutnem desktop u njihovu sobu i mir u kući. Snimao sam i sa desktop računarom tako da mislim da će i budući naslednik to odraditi pa bar u pola bolje. Dovoljno da snimak okačim i družim se ovde sa prijateljima... :">

milepsr 05.10.2013 12:06

Ako nameravas da gledas filmove, koristis internet, office, snimas svoju svirku u stereo formatu, nemoj da trazis dalje. Bolje za taj novac neces naci.

tranzit 05.10.2013 15:11

Tako je, za taj novac, tesko da ces naci ista bolje, sem da uzimas polovnu robu. Ukoliko ces ga koristiti za ovo sto milepsr navodi, onda nemoj dugo da razmisljas.

rolandx 05.10.2013 20:30

Hvala vam ljudi svima, kupio sam DELL... dakle 3521-1017. Svaka Vam je bila na mestu i odmerena. EEeeeee šta bi ja bez vas . Pozdrav svima koliko vas ima! Sutra instalacija verovatno sedmice, postavih temu ali se dvoumim za osmicu... pratiću temu o osmici pa ćemo videti...

tranzit 06.10.2013 03:51

Instaliraj odmah Win 8. Za to ima dosta razloga, a prije svega, ako ti ipak padne na pamet da ga iskoristis koliko toliko i za audio, sa Win 8 ces imati malo vecu efektivnost i moci ces izvuci nesto vise performanse. Ovo je u tom "granicnom" slucaju, kakav je kod tebe, veoma veliki dobitak, s obzirom da Laptop, koji si uzeo, nije neki poseban "Tarzan" u tom pogledu, te i najmanji prirast performanse mnogo znaci.

rolandx 06.10.2013 08:34

Kazu , pametnom je dovoljno jednom ,receno ucinjeno. Danas ubacujem osmicu. Hvala Tranzit.

tranzit 06.10.2013 12:47

Ama cvrsto sam uvjren da si ti pametan momak i da ti ne treba dva puta reci. Po instalaciji, ne zuri sa instalacijom Drivera za Laptop jer Win 8 ih uglavnom sve ima a i ako nema, naci ce ih sam na netu, tako da oko toga neces vjerovatno morati nista da uradis.

rolandx 13.10.2013 08:23

Samo da naglasim... DELL otkazao sa radom nakon nesto vise od nedelju dana. Korisno za one koji ce ga kupovati. Pri startovanju pali se samo lampica levo... ne diže sistem, ne ulazi ni u bios. Ventilator ( verovatno procesora, a mozda i napajanja) cuje se da radi. U tom stanju stoji u nedogled. Ventilator se cuje da radi ALI sve vise i vise se pojacava brzina ventilatora i to je sve. Nista na ekranu. Mrtvo. Imam nameru danas da idem da im vratim i da uzmem Lenovo G500, mada je isto intelov procesor i grafička. Bruka i sramota za dell. Lepo pise na pozadini laptopa , Country Serbia. Jasno kao dan. Sto bi rekli vise srece drugi put. Znam samo da necu prostati na popravku. Iskljucivo zamenu makar makar uz doplatu za drugi.... Kad poludim uzeću Asus ili Acer.
Dodato:
Negde sam pročitao post da je decko imao isti problem... savetovali su ga da izvadi bateriju i skine naravno sa napajanja - punjača, ostavi tako 20-tak minuta i da vrati . Kaže da je proradilo. Ja nisam sada kuci da proba isto ali ajde ... videcemo i to. U svakom slucaju voleo bih da cujem vase misljenje.....

tranzit 13.10.2013 16:10

Ne vadi nikakve baterije, to je nova roba, vracaj to odmah i uzimaj Lenovo. Inace je Lenovo u sustini IBM i do sada nisam naisao ni na jedan koji je bio problematican. Naravno da bi Asus bio najbolji izbor, ama za taj novac tesko da ces naci ista ozbiljno od Asusa. U Asus mozes uvijek imati povjerenja jer ako zna da napravi daleko najkvalitetnije mainboarde, onda sigurno zna da sklopi i jedan Laptop kako treba. Do sada nisam susreo nijedan Asus Laptop koji nije bar 20% iznad kompletne konkurencije, naravno u istom performanse rangu. Iskljucivo njih koristim kada radim manje audio sisteme koji treba da posluze samo kao sampler, ili efekt procesor ili kao midi processing uredjaj. Ako su za takve stvari dovoljno dobri, odnosno najbolji, onda ce i surfanje obaviti bez problema. Ako ikako imas mogucnosti, onda uzimaj Asus s tim da to bude na Intel platformi. AMD izbjegni u najsirem luku. Ima jedna stara poslovica: "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari". Mozda bi je trebalo cesce imati na umu.

rolandx 13.10.2013 16:13

Nije urodilo plodom vadjenje baterije. Zvao sam prodavca koji mi je prodao, veleprodaja, da ne reklamiram ... Kaze da ste kod mene kupovali ja bih vas posavetovao da za taj novac uzmete Lenovo G500 koji je 3000 dinara skuplji ( 30e),.... a jeste me posavetovao , rekao sam mu. Kaze da mu je savest sada mirna. Hahahahahaha kakav lik. Kasnije sam se raspitao, da kada sam ja kupio DELL-a, pih dana je kupilo još par mojih poznanika u istoj veleprodaji, i da su SVI imali problema. Cak je jedan prijatelj dva della vratio ( isti model kao moj). Oba su imala problem. Jedan sa zvucnom karticom a drugi sa grafickom kartom. Strasno. Vracam ga sutra i uzimam Lenovo, MADA: po cemu je Lenovo bolji ukoliko imaju isto Intel procesor i graficku , osim ako je kod della losa serija komponenti. OBA su na snizenju ... i dell i lenovo.

Dakle ne kupujte DELL Inspiron 3521-1017, to je moj savet. Lose iskustvo moje i mojih ,,poznanika" koji su ga kupili.
Dodato:
Preduhitrio si me Tranzit u par sekundi.... :) . Dakle Lenovo ili Asus. Hvala na savetu. Ko bi rekao za DELL da ce se ovako pokazati. Ali dobro. Neka ovo bude ,,maler" sto se mene tice. Posavetovao jesam ali nisam kompetentan da kudim takvog giganta koji ruku na srce je jedan od vodecih u svetu.

tranzit 13.10.2013 17:07

Ama to "vodece" u svijetu je samo mrtvo slovo na papiru, kako si uostalom i sam imao prilike da se uvjeris. Ne kupuj to smece jer cim je to "vodeci" odmah me asocira na masovnu produkciju sa vrlo malo kontrole, pa se i desavaju takvi paceri. Taj tvoj Laptop kao i svih ostalih koji su imali iste ili slicne probleme, je najvjerovatnije iz iste serije, gdje je zaduzeni kontrolor cackao nos ili spavao umjesto da radi svoj posao. Made in Germany, Made in USA, Made in... polako ali sigurno postaje razlog za ne kupiti, pogotovo da ljudi samo mogu i sanjati sta se sve radi, odnosno ne radi, po tom "zlatnom zapadu".

rolandx 13.10.2013 17:11

Hahahahaha Legendo. Upravu si 100% al reko da ne kudim , nije zgodno da ja tu pametujem puno. Hvala ti na savetima i smernicama za ubuduće ;). ...čačkao nos.... =))=))=))=)). Dočarao si ga maksimalno. Totalno si u pravu. To je naša surova realnost.

tranzit 13.10.2013 17:19

Ama ja se nekako uvijek vodim onom starom poslovicom: "krivo sjedi, a pravo govori". Ni za ciju ljubav nisam spreman da lazem i petljam.

smuchac 13.10.2013 19:51

Vidjeli ste da nema pravila nigdje. Rekli bismo: "I najboljima se dešava."
Dell sam po sebi i jest vrh al đaba kada se složi glupo... Sretno s drugim proizvođačem. ;)

vingula 14.10.2013 01:18

Dal' postoji više ikoji novi laptop sa FireWire (1394 IEEE) ulazom/portom??? ili da skroz odustanem sa kupnjom novog laptopa??

tranzit 14.10.2013 01:54

Postoji jos uvijek dosta Laptop modela sa FireWire Interfaceom. Imas na primjer, u donjem cjenovnom rangu jedan Acerov model na bazi i5 2430M procesora (Aspire Ethos 5951G), pa mozda bi bio interesantan i HP ProBook 657B na bazi i5 3210M koji je za klasu jaci, pa onda u najvisem rangu HP ProBook 8570p na bazi i7 3520M itd... itd... U sustini ima dosta modela ali im je cijena po pravilu veoma visoka a performansa (za audio) nikako u skladu sa njom. Alternativno, mozes uzeti bilo koji Laptop koji raspolaze Express Card interfaceom u koji mozes ukljuciti neku od FireWire Express Card. Ovo je sasvim uredu jer Express Card Interface ima jos uvijek siri (brzi) protok podataka od FireWire interfacea tako da isti nece biti hendikepiran uzim protokom. Preporucio bih ti mnogo prije neko od Mini PC rjesenja sa ugradjenim Touch Screenom, koje ces dobiti za cijenu koja je u rangu ovih najboljih Laptop kompjutera sa FireWire Interfaceom ali je zato performansom u ravni najmocnijih Desktop masina. Laptop, jos uvijek nije zadovoljavajuce rjesenje za binu (a skoro nece ni biti), naravno ako su zahtjevi koji se pred njega postavljaju, malo veci. Ukoliko se radi o tome da sa tog Laptopa ide jedan ili dva solo sounda, onda nije problem ni neki na bazi novijih Atom procesora, medjutim ukoliko je potrebno desetak ili dvadesetak sounda istovremeno, sa gomilom efekata na njima, to je vec sasvim druga prica i tu Laptop, koji god da je, nema sta da trazi a ni da nadje.

vingula 14.10.2013 18:27

e tog sam se i plašio, jer mislim vuč 16 sounda, i cjela svirka da ide preko kartice, znači od svega toga...veliš komp mi je najbolje i najsretnije rješenje za sada?

tranzit 15.10.2013 03:29

Jeste i druge ti nema, inace prijeti svakog sekunda pad ili nekakvo stucanje i mucanje. Apetit ce da raste s vremenom, pa ces radi ogromne razlike u kvalitetu sounda htjeti sve vis i vise traka koje ce ici sa VST instrumenata, a efekte da i ne pominjem. Kako god, ako budes namjerio da nabavljas PC za Audio, znas moj PP jer... ne jede se sve sto leti.

smuchac 15.10.2013 06:26

Zar nije bolje nekad ako se ne mora uzest laptop,uzest desktop PC? Je li stvarno potrebno dati toliko para da bi dobio laptop iste snage u odnosu na desktop PC? Na cifru zestokog laptopa,kupis za trecinu jaci desktop PC s strava ekranom.....

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

rolandx 15.10.2013 13:11

Zavisi šta kome treba. Meni je recimo pored svega praktičnije kupiti laptop jer zauzima manje prostora. Danas sutra mogu ga koristiti gde god pozelim, nositi na putovanja, svirke, letovanja, zimovanja, ne skuplja prašinu kao desktop, koji je lepak za prasinu... manje kablova, manje troši struje i tako dalje. Naravno da je konfiguracija desktopa za taj novac poprilična ali opet zavisi šta kome treba i koliko može da priušti.

tranzit 15.10.2013 13:52

Sve to u vezi sa dimenzijama je postalo vrlo relativno. Potpuno je jasno da jedan Laptop ne moze svojom performansom da zadovolji sve potrebe jednog profesionalnog muzicara. Tu i nema, niti moze biti diskusije. Onaj ko hoce kompletan sound sa softverskih instrumenata, taj je htio ili ne htio, osudjen na upotrebu vecih desktop masina. Medjutim i to "vece" vise nije tako veliko, kako smo inace navikli da bude. Jedan desktop ne mora obavezno da bude metar visine i pola metra sirine. To vrijeme je, na srecu, iza nas. Audio masine ogromnih performansi, u polsjednje vrijeme, a zahvaljujuci vratolomnom usponu tehnologije, moguce je spakovati recimo vec u 35 x 20 x 8cm, sa sve Touch Svreen Displayom od 10 ili cak i 12 zolla. Kada se radi samo o surfanju internetom i kucanja dokumenata na Office Wordu ili Excelu, tu ce bilo koji Laptop biti dovoljan ali kada je u pitanju zvuk najviseg kvalteta i jos u vecem obimu, tu vise nema sale i tu niko, ko zna o cemu se tu radi, nece ni pomisliti na Laptop.

vingula 15.10.2013 15:03

heh...kapacitet je meni porasto od prije 7-10 god, od kad sam se počeo sa VSTi-jem zanimat, inače se pomalo guram kao "producent" pa je večina aranžmana rađena sa VSTi-jevima, a naravno to jako guta i treba mi bolja mašina, mislio sam uložit oko 2500-3000 eura, samo za "kutiju", ostalu periferiju imam.

tranzit 15.10.2013 15:34

Kad budes cvrsto odlucio, javi se, napravicemo nesto za tebe, nesto sto u kompletnoj Hrvatskoj... a i sire... mnogo sire... neces naci.

rolandx 06.11.2013 20:29

Evo OVAKO: Dell me je razočarao, tj ovlašćeni serviser. Od 14.10.2013. moj laptop je kod njih na popravci. Ustvari samo na dijagnostici kvara koji su dijagnostikovali nakon 4 dana . Zvao sam ih i rekli su finansijsko razduživanje i da će javiti prodavnici gde sam uzeo. Od tada pa do danas još uvek nisu javili, tobož, dok ne prođe papirologiju. Strašno! Neodgovorni, bezobrazni, neažurni,spori... Prodavnica me je obavestila 15 ti dan pismeno ( tačno u dan po zakonu na koji imaju rok) da su predali na servis, i sada mogu da čekam 45 dana na servis da utvrdi kvar. Tačno je da ću dobiti nov laptop ali 45 dana je stvarno puno. Pljuvaću ih gde god stignem i budem mogao. Dakle toliko o DELL-u. Laptop vrkao nakon 8 dana - matična. Popravka 45 dana. Moraću na fejsbuku da ih nađem i da im dam lepu reklamu!

Vaxter 06.11.2013 20:51

Iako nisam neki ljubitelj Dell-am tu ti nije Dell kriv.
Servise uglavnom bira uvoznik i povezani su sa uvoznikom, a ne sa kompanijom.
Za sve su to krivi uglvnom prodavci, a ne proizvođači.
Proizvođači su krivi za sve niži i niži kvalitet robe.

rolandx 06.11.2013 21:01

Da je užasna serija u pitanju, jeste. Servis je nakon mene što je obavestio mogao da pošalje mailom dopis veleprodaji gde sam kupio i dobio bih odmah drugi. Njima realno ni iz džepa ni u džep, ustanovljeno je da ne valja,... vreme ništa neće promeniti osim BESOVE u meni koji su sve veći i veći.

smuchac 07.11.2013 00:07

Nakon 40 dana servisa imas pravo na povrat novca ili nov laptop.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

rolandx 07.11.2013 13:50

Ma resili su da će biti finansijsko razduživanje,.. vraćanje novca ili mogu nov da uzmem. To su rešili posle par dana ali udugovlače sa papirologijom. Rastežu iz njima samo znanih razloga. Ali ko čeka taj i dočeka. Nisam ostao ravnodušan te sam kontaktirao lično DELL tek da znaju kakvu su seriju poslali ( znaju oni to ali da ni mi nismo mutavi) i kako su ažurni u njihovom ovlašćenom servisu ( što ih verovatno boli uvo) ali nekako mi je lakše L-)
Dodato:
.
.
Laptop ili bilo koji uređaj koji je u garanciji, ukoliko prestane sa radnom ili se pojavi neki problem u roku od 6 meseci, vlasnim ima pravo da traži NOV uređaj, ali mora da naglasi da ne želi popravku već samo konstataciju kvara i zamenu za novi. Iako su 45 dana popravke ili dijagnostika kvara predugački, ovo što se tiče 6 meseci mi se jedino sviđa u Zakonu.

zeljko_mo 07.11.2013 16:41

evo da ja dadnem malo svoga iskustva iz prve ruke... radio sam u prodaji laptopa i ovako je to izgledalo...
HP, modeli 650, 655.. izbjegaji (više na servisu nego u tebe), probook, ili elite book su druga priča,
Dell- M i N serije izbjegaji (što se mene tiče jedino im garancija od 3-5 godina vanja, ali i čemu ona kad je na servisu stalno)
Acer E serije izbjegaji, V može proć
Toshibe, Asusa i Lenova smo tek imali po koji model, tako da nemogu reci puno, Toshiba daje no mather what garanciju godinu dana, treba i to uzeti u obzir,...

i recimo to ovako: od 100 laptopa što su se kvarili, 70% je bilo HP, 25% Dell...

pickedbass 07.11.2013 17:07

Ja sam kupio pre godinu dana HP i vec nekoliko puta sam morao da ga nosim u servis jer su se pojavljivale crte na ekranu. HP taj problem nikad nije mogao da ukloni. Na kraju sam ga zamenio za Lenovo i nisam se pokajao.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org