YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Koji digitalnu mixetu uzeti? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25893)

maricm 02.09.2013 12:41

Koji digitalnu mixetu uzeti?

Kako vrijeme odmice, u bendu nam je potreba digitalna mixeta sa 16+ kanala.
Koje vi preporucujete mixete?(ja znam za presonus i onu behringer x32)
U pitanju je ziva svirka(zivi bubnjar).

bogy 02.09.2013 13:18

Imas: Yamaha LS Seriju ili 01V96,
Soundcraft Si Expression 3 32 Kanal Digitalmixer

maricm 02.09.2013 13:41

Kakve Su ove u poredjenju sa presonusom ili x32

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

harepa50 02.09.2013 22:39

Do koliko para bi išao? Ja sam npr. pored svih navedenih, za X32 ili PreSonus, ako ćemo u tom cjenovnom rangu. Više mi se sviđaju od 01v96 ili pak Soundcrafta, čiji sam ljubitelj.
Ali moja prva preporuka bi bila Trans Audio digitalmixer, ako imaš strpljenja dok stigne na Balkan :)

tranzit 02.09.2013 22:54

Trans Audio Digital Mixer je spreman za Balkan Harise.

MarjanMilosevic 02.09.2013 23:24

Eeerrrm :rolleyes: Trans Audio?

maricm 02.09.2013 23:40

tranzit daj sliku da vidim i karakteristike

tranzit 03.09.2013 01:33

Karakteristike ti mogu specificirati a za sliku moras pricekati jer trenutno su svi Trans Audio mikseri rasprodati a novonaruceni su u procesu izrade.

Postoje Trans Audio DM-8; DM-16; DM 24 i tako dalje do DM-52. Svaki od njih ima isti broj izlaza kao i ulaza, koje mozes koristiti za sta god ti padne na pamet, od monitoringa pa do AUXa ili slanja signala na nekoliko PA sistema. Svaki taj izlazni par ima svoj poseban mix i to po svim pitanjima (Level, panorama, efekti i insert i send) i za svaki kanal. Ovo znaci da istovremeno mozes imati i do 24 potpuno razlicita Mixa za 24 PA sistema (ako ti je bas do toga). Svi fizicki ulazi su balansirani i u studijskom standardu (+4dB) i svi raspolazu Phantom napajanjem. Svaki kanal ima Compressor, Gate, 5-Band Full Parametric EQ plus LowCut i HighCut, 6 AUXa, X/Y i Stereo Panoramu, kao i Atenautor, Phase Reverse i Swap L/R (ako je kanal Stereo). Uzgred, sam odlucujes koliko ces imati stereo kanala. Centralni efekti su svi na broju da ti sada ne bih nabrajao stotinak mogucih efekata i to u najvisem studijskom kvalitetu. Opsluzenje miksera se vrsi preko 24" Touch Screena (60cm dijagonala), kao i 9 fizickih Fadera i 8 Potenciometara, koji se u sekundi prebacuju na slijedecu grupu od osam kanala u zavisnosti koliko ulaza ima mikseta. Tu su i dva multi funkcionalna velika aluminijumska Encodera od kojih svaki ima po 6 funkcija. Navescu ti samo jedan primjer, dodirnes na touch screenu ono sto hoces da kontrolises i odmah je Encoder zaduzen za to. Okretanjem na lijevo i desno mijenjas level cega god hoces i trebas. Ispod ti je jedna slika gdje se vide tri moguca prikaza kanala. Odmah je jasno da je sve veoma pregledno i da je rad sa ovim mikserom brz i intuitivan. Da ne govorim o kvalitetu koji je puno, puno ispred svih gore nabrojanih digitalnih miksera. Ovo bi bili osnovni i najbitniji podaci.

http://www9.picfront.org/picture/OYU...AudioDM-24.JPG

maricm 03.09.2013 01:39

koliko kosta to zadovoljstvo

tranzit 03.09.2013 01:57

Zavisi koliko kanala ti treba.
Dodato:
Zaboravih da ti napomenem da su svi fizicki Faderi motorizovani i da se moze dobiti verzija sa vise fizickih fadera, tako da svaki kanal ima svoj fizicki Fader kao kontrolu, mada je to samo kozmetika i u sustini bacanje novca jer sa ovih 9 Fadera je moguce kontrolisati sve kanale miksera koliko god da ih je i to veoma brzo. Evo jos jedne slike FOH miksera ciji se GUI i ovako moze konfigurirati. Uopste, sve je vrlo fleksibilno, tako da korisnik moze napraviti GUI koji njemu najvise odgovara.

http://www4.picfront.org/picture/Q8b...b/FOHMixer.JPG

maricm 03.09.2013 09:00

Treba mi 24 kanala.
Koliko je sa svim m.fader ,a koliko bez

Dodato:
Koliko vremenski bi se trebalo čekat na mix

dalibor jarmina 03.09.2013 14:16

Koja bi bila cijena za 16 kanala?

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

tranzit 03.09.2013 19:56

Cijene za Trans Audio modele sa 16 i 24 kanala su slijedece:

Trans Audio DM-16 (ALL Motor Faders) ........................ 3228,00
Trans Audio DM-16 (9 Motor Faders) ........................... 2929,00
Trans Audio DM-16 (ALL Faders) ................................ 2724,00
Trans Audio DM-16 (8 Faders) ................................... 2677,00

Trans Audio DM-24 (ALL Motor Faders)........................... 3925,00
Trans Audio DM-24 (9 Motor Faders).............................. 3327,00
Trans Audio DM-24 (ALL Faders).................................... 3169,00
Trans Audio DM-24 (8 Faders)..................................... 3075,00

Svi DM mikseri su otvorena platforma tako da korisnik moze instalirati VST efekte po zelji i upotrijebiti ih u mikseru, a mikseri se uvijek daju prosiriti modulima od po 8 kanala. Svi imaju i Recording funkciju tako da je moguce snimanje svakog od kanala na posebnu traku u toku nastupa.

maricm 03.09.2013 20:37

ovo je naravno cijena u €

tranzit 03.09.2013 20:42

Da cijene su u eurima, moja je greska, nisam naveo.

Burli 29.10.2013 23:38

Moram priznati da mi je tema i više nego zanimljiva, pa bih postavio par pitanja.

Da li mixer ima digitalni ulaz, koliko bi koštao model sa 10 kanala(8 fadera), koliko se čeka na isporuku i da li postoje kakvi snimci(recenzije)?
Volio bih čuti Hall kako radi i da li se sami efekti mogu podešavati!?

Izvinjavam se @tranzitu na puno postavljenih pitanja, ali sam dugo odsustvovao sa foruma, što se više neće dešavati, bar se nadam...

Burli 27.11.2013 10:08

Tranzit??? :-(

MarjanMilosevic 27.11.2013 13:29

Posto se radi o vst efektima verujem da hall moze da se odradi da zvuci kako god ti padne napamet.

tranzit 28.11.2013 00:24

Citat:

Originalno postovano od Burli (Post 259164)
Da li mixer ima digitalni ulaz, koliko bi koštao model sa 10 kanala(8 fadera), koliko se čeka na isporuku i da li postoje kakvi snimci(recenzije)?
Volio bih čuti Hall kako radi i da li se sami efekti mogu podešavati!?

Izvinjavam se @tranzitu na puno postavljenih pitanja, ali sam dugo odsustvovao sa foruma, što se više neće dešavati, bar se nadam...

Izvinjavam se i ja tebi jer mi je ovaj tvoj post, ni sam ne znam kako, promakao. Postoji naravno i model sa 10 kanala, s tim sto su dva posljednja digitalna SPDIF koji se mogu "pretvoriti u analogne ako budes zelio jer postoji preklopnik koji "pretvara" SPDIF digitalni ulaz u dva analogna balansirana (kao sto su i dvi ostali analogni) ulaza. Dakle mozes izabrati kako ces koristiti SPDIF, kao digitalni ili kao analogni. Cijena za ovaj model je 1.770 eura sa 9 Motorizovanih fadera, a sa 8 normalnih fadera 1.518 eura. Kod ovog 8-kanala digitalnog miksera je Touch Screen znatno manji, to jest 15" jer nije ni potreban veci. Sto se tice Halla a i svih ostalih efekata oni se mogu editirati do najdetaljnijih parametara, daleko detaljnije nego kod hardware digitalnih miksera. Posto je platforma potpuno otvorena, ti mozes upotrijebiti VST Hall koji preferiras. Medjutim, iskreno po mom misljenju ova investicija se ne isplati jer razlika u cijeni u odnosu na 16-kanala nije toliko velika za ono sto se dobija sa DM-16.
Inace u medjuvremenu, od posljednjeg posta je platforma i kontrola Trans Audio DM digitalnih miksera iz korijena promijenjena i veoma unaprijedjena.

MarjanMilosevic 28.11.2013 03:30

Daj neke slicice da vidimo nemoj da si stipsa :-)

tranzit 28.11.2013 03:59

Ne dam iz inata... =))=))=))=))... bice naravno svih slicica i to na pretek na yu-midi shopu, kada budu spremne sve prezentacije i propagandni, odnosno promotivni materijal. Ne bih da se ponasam kao Yamaha pa da stavljam nekakve slike prije zvanicnog izlaska uredjaja na trziste. Kada bude sve spremno (a to je veoma, veoma blizu), tada ce biti i slika. Sto se konkretno miksera tice, tu slike nece mnogo kazati, mislim da ima nekoliko kolega koje su bas te slike imali prilike da vide, a cini mi se da je cak i jedan od moderatora (harepa50) vidio jednu od slika, jednog miksera od 16 kanala. Nista tu spektakularno nema... sem onog najvaznijeg: sounda !!!! Sve ostalo je ogromni Touch Screen od 24" u veoma estetski svrsishodnom aluminijumskom kucistu i 9 motorizovanih Fadera, kao i jedan poveci masivni, aluminijumski Encoder, sto je i previse za munjevito komandovanje svim funkcijama miksera. Touch Screen je Multi Touch tako da je moguce povlaciti vise fadera istovremeno, kao i na hardware mikseru. Ovdje je prednost sto su ti virtualni faderi ogromni, duzine nekih dvadesetak cm, a ako treba mogu biti i veci, pa jos uvijek razmisljam da u finalnoj verziji sasvim izbacim fizicke Fadere jer su zaista nepotrebni. Jedna serija 16 kanala miksera ima 5 parova izlaza, dakle i vise no dovoljno za bilo kakve vratolomije sa monitoringom, a kome je to malo, postoji jos jedna serija 16-Channel Digital Mixera, koja ima 10 parova izlaza (10 stereo izlaza). Kako rekoh, bice slika, malo strpljenja.

branoy 28.11.2013 05:09

ja sebi pravim uskoro sve preko DAW, Cubase,, otvorim 16 kanala , i eto 16 kanala mixer, mixer ulaz su mi dve presonus karte po 250eu sad polovne, FP10, znaci za 500eu imam muzicku koja ne kasni sa 16 audio IN kanala, plus rekovske su, pa mozes ih usarafiti u rack. dok na reku jedan laptop radi kontrole, , a iz presonusa imam na volju izlaze, hocu li po stereo iz svake, ili cu svih 16 izlaza odvojeno, mada treba samo na pojacalo da se to spoji, i vozi,, u cubase na kanale stavljaj sta ti volja od efekata, ,, master kanal LIMIT , i vozii, nije skupa investicija, ako skontas, treba 500eu za dve muzicke karte sa po 8 audio IN, kvalitetni su na njima konverteri, i treba ti za neki dual core jaci isto toliko, i to je to.
standardno isto mozes snimati celu svirku posto si vec u DAW i na kanalima, upalis REC i vozi.
a mozes namestiti i neki Mp3 recorder i snimaj sve u komadu.

samo sad je tu jedna vrlo bitna stvar!! komijuter, laptop?? kako ce to da izdrzi plus 60 stepeni pod satorom, i kad ocekivat u toku koje svirke da se nesto pojebe, ? nije vise mixer i nemozes nista pokvariti u njemu, osim ako on crkne. ovde je vise rizika, za presonus karte ne brinim, rade po celi dan i noc.

tranzit 28.11.2013 05:40

Tacno... a za to postoje profesionalni sistemi, kojima ni 60°C pod satorom ne predstavlja ama bas niosta jer je uredjaj i projektovan da izdzi sve takve torture a i daleko gore.

MarjanMilosevic 29.11.2013 18:19

Surfaceless konzole su definitivno buducnost miksera. Dakle bez fadera. A sto se tice kvarova, nema oprema koja se ne kvari i tu je nepotrebno badava diskutovati. Rizik postoji sa svakom opremom. Odkaziju i Midasi, i Digico i koji god hoces isto toliko cesto kako i bilo koji drugi. Samo sto o tome retko cujemo jer je to ljudska psiha. Dao sam 90000 eura za mikser i da kazem javno da je crko? Nema sanse.

tranzit 29.11.2013 18:32

Te konzole su na zapadu vec sadasnjost i sve vise i vise ljudi koristi, manje ili vise kompleksne sisteme u svom radu. Kvarovi koje pominjes, su zanemarljivo mali jer je sam sistem daleko manje podlozan kvarovima, posto posjeduje minimalni broj mehanickih komponenata, koje i jesu najslabija karika u lancu. Toga kod ovakvih konzola u sustini i nema, sa izuzetkom jednog ili dva Encodera, koji su takodje vrlo malo podlozni kvarovima jer se tu radi o digitalnim, hermeticki zatvorenim regulatorima, dok se sve komande obavljaju na ogromnim Touch Screenovima od 22 pa do 50 Zolla a u pojedinim slucajevima i vecim.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org