![]() |
Behringer PMH5000 ili PMP5000
Imam staru Behringer Kofer varijantu PMX2000, koristim je vec 5 godina i super odradjujem sa njom sve svirke. Hteo bih nesto malo bolje da uzmem, pa me interesuje jel vredi uzeti PMP5000? Koliko je bolja od ove moje? Ipak je jaca, na mojoj pise na 8 Oma da daje 180 Wati, a PMP5000 300 Wati. Nemam novaca za Yamahu ili Powermate...Interesuju me licna iskustva, cuo sam dosta negativnih komentara..Pa bih voleo da znam da li da uzmem? Imam neku ponudu 100-150 evra da doplatim za ovu moju, pa mi se isplati.
|
odmah da ti kazem da je slaba snaga... ja bih rekao da nije ni 300... e sad izrada je losa, nekvalitetna, ja nazalost ne mogu nista reci pozitivno za ovaj mikser, ja sam ga 2 puta koristio, ne svidja mi se uopste, i zvuk mi je nekako "ubila"
|
Svi pljuju Behringer,ne znam zasto :) Koliko para toliko muzike,uvek bilo. :) U ovom slucaju,taj PMH ili PMP5000 je stvarno losa mikseta,licno sam ja radio jednu svirku sa njom. Po meni Behringer Kocka je najbolja za te pare,znaci PMP2000. :)
NordX |
Onda je bolje da uzmem Yamahu EMX2000. Jel ima vise snage Yamaha od ovih Behringera, mislim jel bolje gura kutije?
|
Gura bolje, i kvalitetnija izrada mnogo... ako mozes, skupi jos malo love pa kupi yamahu ili dynacord nemoj se zalecati bice ti posle krivo
|
Nego da se nadovezem na temu :) Imao sam pmp5000 moja prva aktivna miksetica, kratko i jasno koliko para toliko muzike, nema ona snage toliko koliko pise, realno ja mislim 2x250w maksimum maksimuma, teska je podosta (20kanala), ali imas dosta stvarcica na njoj detektor protiv mikrofonije koji je meni u dobra doba dobro radio posao, pa cak nasao sam neke efekte koji nisu toliko losi, do 90-100 ljudi je odlicna, sve preko je neupotrebiva.
Iskustvo moje sa njom, sjecam se, 1.1.2012 repriza Nove godine, radili ja i kolega u jednom kaficu u kojem je relativno bilo 60-ak ljudi, ja sam znaci do peak-a je pojacao, koliko su se oni derali da su me nadjacali bar duplo! Ali dzaba, meni je ona i dalje draga i emocije me neke vezu za nju :D Nije behringer toliko los, jest istina sa profesionalnije strane gledano, talašika je, ali koliko para toliko muzike. Radio sam i na yamahi emx 2000, sve je to u par deka sto bi se reklo daleko, ali priblizno isto... Probaj sa PMP 4000 ona ima malo vise snage i laksa je... |
Vazi..Hvala na odgovorima..;)
|
Ako bas nema novca za nesto bolje, ostaje ti kao posljednja alternativa kada je rijec o Behringeru, PMP6000. On je puno, puno jaci od PMX2000, a i od PMP5000 sigurno bar za 25%. Za tu cijenu, sigurno neces naci nista sto bi moglo da se mjeri sa PMP6000 i po pitanju i sange a i opreme mixera. Ne slusaj previse ljude koji te iskljucivo radi svoje predrasude o Behringeru odvracaju od njega. Ti si trenutno u takvoj situaciji da za bolje nemas sredstava i onda i uradi tako kako si namislio. Za taj novac, sigurno neces napraviti nikakvu gresku.
|
Hvala na savetima..:)
|
Pozdrav druze uzmi martina wismana pmf 800 neces se pokajati ja je imam i radim svirke sa njom sve, iznenadjen sam sta izlazi iz njega efekti dupli (moze se mjeriti sa dinakordom)
snage ima vise i nego sto treba a nije puno para (nekih 350-400e nova sa garancijom) |
Citat:
Imam PMF800. Upotrebljivi su efekti, ali samo toliko. Nisu ni na Dynacordu sjajni, ali su bolji nego na njemu. |
za te pare su solidni efekti,vrse posao..steta sto se ne mogu editovati,mogao bi da se dotera jos malo pristojniji efekat..mada opet kazem za te pare,sasvim ok...
|
Citat:
Citat:
|
druze tranzit ja samo kazem kako jest martin wisman ima realnu snagu 2x300w a ne kao behringer koji ima 2x1000w a ni blizu toj snazi (ima 2x250w) i efekti su dobrii moze se napraviti dobar efekat
|
Ama licno nemam nista protiv toga sto ti precjenjujes to sto imas, to je medju muzicarima najnormalnija pojava jer nikako nisu u stanju da kriticki gledaju na svoje instrumente (cast izuzecima ali su vrlo rijetki). Medjutim, tvoja izjava da se taj Martin Wisman moze mjeriti sa Dynacord Powermate je dezinformacija i u najmanju ruku, neozbiljna. Samo radi toga sam reagovao na tvoj post jer si se prilicno zanio u hvaljenju svoje miksete.
|
EUROPOWER PMP1280S Behringer ? MOze li mi neko reci je l' ovo ok mixeta posto je imam za male pare a da ne otvaram novu temu zanima me kolika je realna snaga kakvi su efekti itd
|
Realna snaga mi se kod njih uopšte ne svidja iako je ovo jedna behringer-ova serija mikseta u koju je ušuškao malo više snage nego što ima običaj. Snage je dakle 2x300 watt na 8 ohms... u poredjenu sa istom snagom drugih proizvođača ( dynacord, yamaha) kada se malo više potera bas, brzo se aktiviraju limiteri.... Nisam stekao utisak da stvarno ima snagu za koju se izdaje. Kutije su bile EV1503... Yamaha EMX5000/12, čisto da napravim poređenje je sa malo jačim basom na EQ i po kanalima, radila bez problema u zoni normalnog ( pola snage ) zvuk je bio daleko puniji i jači. E sad, što se tiče efekata, čini mi se da su na tom behringeru efekti za nijansu bolji nego na EMX5000, ili je moj utisak pogrešan. Čisiji, kristalniji u zvuku, hall puniji... možda grešim ali to je moje mišljenje. GENERALNO ja bih uzeo tog behringera jer je mala, snaga joj je solidna, dupli efekat procesor... ali po ceni do maksimalnih 250 evra da ne preterujem, i to da je očuvana.... vec od 300 evra bih gledao da još doplatim i uzmem EMX5000 zbog snage koja joj ne manjka i kvaliteta naravno. Mada i kod yamahe crkavaju šiberi često...
|
Imam je za 30 000 din je l'to ok? Video sam da je jako ocuvana i u odlicnom je stanju,jedino me zanima moze li se lepo stelovati s obzirom da nema parametrik ?
|
To je neka granica cene koju sam i predpostavio...Nisam bas siguran da je to povoljno.... Ali recimo da sam svoju EMX5000 kao novu platio 370 evra. Dakle ako nemaš 100 evra više, onda šta da ti kažem, za taj novac nećeš naći bolje i jače to je sigurno. Što se tiče štelovanja, veoma je jednostavna za rad. Što se tiče efekata, čini mi se da sam se sa jednim efektom igrao, koristio kao vokalist =))=))=)) .... I da upravo samo ta serija ima taj efekat:D Ne znam koji je broj tog efekta.. uglavnom muljao je glas poput vokalista.... bilo je zabavno. Pokušaj da spustiš cenu jer ipak nije cilj platiti punu cenu. Moram da spomenem da je moj drugar... meni istu nudio za 150 evra razmisljao sam da li joj nešto fali, i on je prodao za 120 evra.... ( inace voli da se kocka... trebale su mu pare,.. da sam to tada znao ehhhhh)....
|
Mixeta je u odlicnom stanju i realno vredi tih 30000 e sad on rece da je nabudzena tj ubacen neki trafo mnogo jak da se ne bi pregrevala i kaze da sa mnogo vecom snagom radi sad ko ce ga znati
|
Pazi ti da tebe taj trafo ne "nabudzi" (jos uvek ne znam sta ova rec, ako je uopste rec, znaci) meni je tu nesto sumnjivo....
|
zamenjen je svic,stavljen je torusni trafo
|
Dakle popravljana mikseta po skoro maksimalnoj ceni polovne... Zaobišao bih je u širokom luku. Ne znam kakav stav imaš, ali bilo šta da kupujem prvo i osnovno pravilo je da je ne otvarano. Biće i tek kako još prilika za takvu kupovinu, moj je savet da tu miksetu zaobiđeš. Koliko se ja razumem, ta mikseta je i imala torusni trafo i sve slične u toj klasi ( yamaha EMX 312sc 512sc... behringerove sve serije pre te što si ti naumio...) Dakle nije modifikovao na bolje već je skrpio za prodaju... ko zna čega se sve ta nagledala i koliko su ostali elementi u njoj dotrajali i na izmaku.....
|
Pa ne znam Kaze da je stigla iz nemacke i stvarno po slikama se vidi da je malo koriscena,jedino se sa strana vidi da je otvarana
https://app.box.com/s/hum3lbxz37ri3n0pp6ce https://app.box.com/s/khiyrhs6oewiecqgn1vq https://app.box.com/s/kh1qk46vr2ivaw2f0r5s https://app.box.com/s/z0oy2pa5b7p8wlmjyx7y https://app.box.com/s/yzze7mvpiu99vptyu49p |
Sa desne bočne strane se vidi da je neko ne stručno poušavao da je otvori... Činjenica je da je njihova plastika veoma osetljiva i da ogrebotina od nokta ostale po njoj i vidi se.... Ja bih i dalje zadržao svoje mišljenje da pošto je menjano SRCE snagaša ( trafo) da je zaobidješ. Razlog više je što to nije baš povoljna ponuda. da je 170-290e pa da rizikuješ... ovako si mirniji dok nije kod tebe.... Al to je onaj crv radoznalosti što nam neda mira.... ;)
|
Imam je za 31000din sto je manje od 270e sta znam
|
Izvni molim te htedoh napisati 170-190 ;) , moja greška.... lično ne bih ni trenutka razmišljao o kupovini miksete relativno mlade a koja je već popravljana. Odluka je na tebi.
|
poz svima. takodje posedujem pmp 5000.nemam nikakvih dobrih komentara za njega. kupio sam ga pre 5 god novog kostao je 500 eura.jedino sto ima dosta kanala.snage ima jako malo,ono sto pise su gluposti.efekat po meni los za ovu muziku koju sviramo. bojlje uzmi neku yamahu ili martina ...ili se stisni jos malo pa uzmi dynacord ili allenn heat zz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:31 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org