YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Gajde Korg PA50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24667)

Pennywise 31.01.2013 19:20

Gajde Korg PA50

Cao svima,

Imam jedno pitanje, i nadam se da neko to zna. Ukoliko taj zna, poslacu nejmu odmah Gajbu Pivo :D

Imam Korg PA50, pa imam Rumunski Set a u ovaj Set imam Gajde ( Ime je Cimpoi ) Stvarno strastno se cuje, i opasan Gajde.

Problem je o tome da ne drzi puno hmm kako da objasnjam? Kada se svira Gajde, onda se drzi sa levom Ruku jedno Dugme pa sa drugu Ruku se svira.

Bolje neznam da objasnjam. Pa sada kada sviram, prekini ono dugme sta drzim sa levom Rukom zato sto imam pre vise Trilera, pa ponovo mora da drzim.

Kada imam neku mesto gde nemam mnogo Trilera onda sve Super.

Ja mislim da to nije nesto opasno da se uradi da non Sto se to cuje.
Da l bih mogao neko da mi objasnja sa lakom Recimam posto stvarno nemam Pojme od Technike kako se to menja ili se nasteluje?

Zahvalujem se vec u napred.

Pozdrav:
Pennywise

I v a n 31.01.2013 19:32

Ja te iskreno nista ne razumem sta te muci.Najbolje slikaj pa pokaci slike ili jos bolje neki video snjimak pa da se vidi sta te muci...

Dell 31.01.2013 19:40

Muci ga mono kod gajdi, kad svira neku melodiju, a dole drzi osnovni ton. Nasi ljudi ce najbolje znat kad se svira Hej otkad sam se rodio pa kad se u isto vrijeme svira vise tonova ugasi se donji osnovni. Iskreno, nisam nalazio rjesenje za to, ali ako neko zna...

acakasper 31.01.2013 19:41

znam sta te muci,cuje se onaj ton koji drzis levom rukom dok se ne izvede triler,e onda prestane,ima tu opcija koja je verovatno povecana a treba da bude na nuli,provericu kako se zove taj parametar pa cu da napisem.

gagan 31.01.2013 20:05

Pozdrav znam sta ga muci , imo sam i ja taj problem na korgu , pa 8o , jaj kad sviram gajde na jamahi , drcim jedan ton sa levim prsom a solo normalno sa desnom , pos5o mi je na mono boja to znaci da se moze samo jedan ton reproducirati . To je to , znaci recimo ton drzim ton d on traje koliko je pritisnut , cim se pritisne drugi ton sa desnom rukom , taj se ne cuje , nego ton u desnoj ruci , ako se dirka u desnoj ruci ne pritiska , opet ce svirati ton pritisnut u levoj , zato sto je on uvek pritisnut , e kod korga nije tako . E to ga muci jer cim skloni prst sa dirke , nema tona u levoj , mora opet da ga aktivira , ovako to kod mene radi

http://soundcloud.com/user676599841/gajde-na-yamahi-psr

dejan0408 31.01.2013 20:26

o ovome je vec pisano.

http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2JVQXDDR1

ps.zbog ove teme sam kasirao cak i bananu.nadam se da necu i ovog puta:)

Ace 31.01.2013 20:30

Sad ce cica da ti objasni, ima care za to :lol:

Odaberes taj performans Gajda pa ides Menu - Ensemble i u Ensemble postavis TYPE: Repeat, Note Velocity 0 i Tempo 4/4. I jos upalis dugme Ensemble. Sad na svaki takt taj ton koji drzis levom rukom ce se ponavlja tako da nema sansi da se izgubi i da se ne cuje.
Zivio ;)

gagan 31.01.2013 21:02

Bravo , za acu , to je to , tu smo da se uzajamno pomazemo drage kolege . Pozdrav

Pennywise 31.01.2013 21:23

re

Kao prvo se zahvalujem kod svakoga za odgovra, i se izvinjavam da losu objasnjenje.

Ali tacno je, kao da bih svirao od kad sam se Rodio taj deo iz Pocetka.

Aco izvini ali ja ovu Klavijaturu mogu da upalim i da pritisnem Start, nista vise.

Imam pored Display Menü pa neznam sta da uradim.

Nigde ne vidim Ensemble, i kako se to memorise da uvek bude takvo?

Mozda ja nekada da ti pomognem kada imas Problem sa Computera pa onda se javi Aco.

Pozdrav svima:
Pennywise

Ace 31.01.2013 21:25

Bio sam preduhitren sa odgovorom za neki minut. Nije samo ta tema, znam ih jos al nema potrebe da trazim. Ovo pitanje je davno resavano i to vise puta.
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Ma nije problem, kad imam problem sa kompjuter resim ga sam jer se primarno time bavim.
Inace malo detaljnije:
Odaberes gajda performance.
Pritisnes dugme MENU.
Ne secam se kako pise kod pa80 ali treba da.je stavka ili Ensemble ili Keyboard/Ensemble.
Kad udjes podesis polje Type: Repeat, Note velocity: 0 i Tempo 4/4.
Pritisnes dugme Exit.
Pritisnes dugme Ensemble da se upali lampica.
Pritisnes dugme Write disk in use i odaberes Write performance od ponudenih opcija.

Detaljnije od ovoga nemogu bez User Manual jer nisam vlasnik te klavijature. A nisam u mogucnost da skidam manual jer na kompjuter sednem jednom nedeljno u prosek zbog obaveze oko faksa.

Pennywise 31.01.2013 21:46

re

3 Privitaka
Aco nemogu to da nadjem pa sam ti slikao sta imam na Display.

Kada pritisnem Preferences, onda mi dodje Pads, Scale AutoOct.

A nemam ni Manual ni nista tako sam ga kupio.

Pozdrav:
Pennywise

Ace 31.01.2013 22:18

Sacekaj, neko ko ima pa80 napisace ti gde e nalazi Ensemble, ja se zaista ne secam jer nisam odavno imao kontakt sa pa80.
Ili pogledaj u user manual ili pretrazi forum ako ti se ne ceka.

Pennywise 31.01.2013 22:23

re

Ali ja nemam PA80 Aco.

Ja imam PA50.

Ace 31.01.2013 23:49

Pa postupak je isti na te dve klavijature .... ako niko ti ne odgovori, mozda cu ja al kasnije tamo, u sred noci.

Pennywise 01.02.2013 14:51

re

Cao Aco,

Dal vec znas nesto Drugare?

Pozdrav:
Pennywise
Dodato:
Zdravo svima,

Dal zna neko drugo kako se to uradi osim Aca?
Treba da sviram u Sredu na jeden Radojendan, ba mi trebalo to vec.

Zahvalujem u napred.

Ako nije tesko, molim vas da napisite lakse sto moze, posto stvarno nemam pojme kako se radi za te Klavijature. Samo znam da ga upalim, i da izaberem Ritam ili Instrument.

Pozdrav:
Pennywise
Dodato:
Cao svima,

Dal zna neko drugo osim Ace kako se to uradi?

U napred puno Hvala!

Pozdrav:
Pennywise

Pennywise 13.02.2013 18:50

Gajde

Zdravo svima,

Jedva sam nasao te Funkcije, pa sam nastelao kako si rekao Aco.
Ali Problem jos i dalje postoji.

Mozda treba nesto drugo da se nasteluje?
Dal zna neko drugo kako se to resi?

U napred se zahvalujem.

Pozdrav:
Pennywise

igoranca 17.02.2013 20:53

uključiš boju na koju hoćeš da ti radi mono onda uđeš na meni pored ekrana onda na page + dok ne dođeš na RT Ctl :Esamble tu levoj strani na ekranu ,,,,,,pomoću točkića nađi E:repeat ispod njega je Dyn postavi na +0,, ispod njega je tempo 4/4 postavi a na Uper 1 normal tako i na uper 2 i uper 3 naravno uljuči dugme na klavijturi esamble da sija tako ga memoriš i to mora da radi POZDRAV...

Pennywise 22.02.2013 14:55

re

Dobar Dan,

Igorance svaka ti cast!

To je to sta sam Hteo!
Burazeru ljubim te 100 puta!

To se trazi u ovo Vreme! Da objasnjas lako i kratko, sa Coveka sta nema pojme da se i on odma Razume.

Jos jednom puno hvala, sada mogu da sviram Gajde do zore :lol:

Problem Resen!

Pozdrav Svima
Pennywise

bogy 22.02.2013 16:01

znaci problem je resen a ja ti bio namestio heto sam ti posaljem set :D

zukae 22.02.2013 16:15

Bilo je price da ce bit gajba piva, ko riješi problem. ;))

igoranca 22.02.2013 17:17

znači ja sam dobio gajbu piva u svakom pozdrav za pennywise

Pennywise 22.02.2013 18:04

re

@ igoranca

U svaka dobar!

Javi se, pa ce mo popiti zajedno Gajbu Pivo!

Ja zivim u Austriju, javi se kada si nekad u Bec.

Pozdrav:
Pennywise
Dodato:
Cao,

Ljudi uspeo sam da nastelujem kako treba, jos jednom se zahvalujem kod Igorance, ali nesto nece da se Memorise.

Ili ja mozda imam pogresno misljene.

Nastelujem kako treba, pa Memorisem svetli Lampa Write Disc i Ensemble. Pa cim izvadim Disketu, i ubacim drugu nema vise sta sam Memorisao.

Pozdrav:
Pennywise

igoranca 25.02.2013 19:15

Dodato:
problem je u tome što mesto gde memorišeš je na disketi memoriši na ritam koji ti se nalzi u useru

Pennywise 25.02.2013 21:08

re

Cao,

Nisi me dobro razumeo.

Ja kada izadim Disketu, pa stavim drugu pa posle nekih Dana hocu opet taj Disk gde sam Memorisao Gajde, onda nije vise Memorisano.

Ni Ime ni nista, treba opet ponovo da nastelujem. Moje misljene je bio, da cim pise tamo Write Disc, to zauvek se Memorise na Disketom.

Pozdrav:
Pennywise

bogy 25.02.2013 21:49

Ako hoces da memoris na Disk ona moras da ides Disk pa na Save Save ALL onda te pita jel oces new set ili na stari onda ides sa tockicem na starro ime i pritnisnes yes

igoranca 26.02.2013 13:29

ako hoćeš možeš i da snimiš u perfomansi

Trenutno vrijeme na Forumu 05:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org