![]() |
Problem vezivanja aktivno+pasivno
E ovako imao sam nedavno problem sa razglasom. Imam aktivnu miksetu Behringer PMP5000 i pasivne zvucnike Behringer b215XL. Imam to vec 2 godine i nikada nije bilo problema. Kada sam povezao jos 2 kutije Behringer b215 ali AKTIVNE pocelo je iz zvucnika nesto pucati. U pola svirke,muzika se u valovima utisava pa pojacava i tako jedno 10 min. dok na kraju pasivni zvucnici su prestali sa radom,a aktivni su nastavili. Na misketi je bio podesen Bridge mode. Ako iko zna o ovome nesto molim pomoc!
|
Kako si povezao te aktivne kutije, crni Stefane??? Nadam se da nisi uradio ono što mislim da si uradio...
Sent from Galaxy S2 on Resurrection Remix 3.1.3 using Tapatalk 2 |
Sta sam uradio,kuku jada :). Pa povezao sam svoje dvije pasivne standardno na miksetu sa speakonom,a dvije aktivne sam povezao na moje pasive(banana kabal)
|
Pozz kolega,ako te razumijem nisi spajao aktivne kutije na out iz miksete na banana kabal?
|
e svasta sam vidio ali to jos nisam,umjesto da posaljes aktivnim kutijama samo signal,ti poslao snagu,a i pasivne u bridzu,svaka cast,i sta bi jesul izgorile,jel makar nesto ostalo ispravno od svega tog
|
Zaista ne mogu da verujem... Druze, aktivne si sprzio 99%, jedino ti je nada da imaju neki osigurac za protekciju pa da je pregorio, a ako ne, moje saucesce... /:
|
sto je jos najjace pasivne su prestale s radom a aktivne nastavile .....cudi me da se i stalci nisu istopili...hehehehe ovo je bio masakr za razglas
|
Au prijatelju:confused: Taj bridge mode mi je malo sumnjiv koji si slao pasivnim kutijama pa pored toga jos i na aktivne?
|
meni tu nesto ne stima,tip kaze da su aktivne nastavile radit,ako je tako spojeno sumnjam da bi bilo sta nastavilo radit,mislim da bi sve pocrkalo cak i mixer
|
Probaj taj svoj pmp5000 bez aktivnih na neku pasivnu kutiju pa javi dali radi.
|
Srecom sve radi kako treba,probao sam svoj razglas. Njegove aktivne isto rade,tako da nije nista crklo. Ne mogu da vas skontam,objasnite mi gdje je bila greska,da ubuduce znam,hvala svima.
|
Moguce da u tim Berindzerovim pasivnim kutijama imas neku zastitu koja je odradila ako si recimo mikser odvrnuo do panja.To mi jedino pada na pamet
|
Srećan si bio više nego si težak :-) Iz milion i jednog razloga, nikad ne spajaj pasivne i aktivne kutije, ali NIKADA!!! Ako ćeš da koristiš i jedne i druge u istom sistemu (opet ne vidim smisao osim za monitoring) aktivne odvojeno vežeš na mikser na izlaze BEZ snage, da ne bi sledeći put uz svirku imao i vatromet ;-)
Sent from Galaxy S2 on Resurrection Remix 3.1.2 using Tapatalk 2 |
Citat:
|
to sto si ti uradio je isto kao da si iz pojacala spojio umjesto u kutije a ti u jos jedno pojacalo,pa onda u kutije,da nisi htio mozda da dobijes NITRO ono ko jos jace,heh,ja mu ne vjerujem da je ovo spojio i da nista nije crklo,meni neko vece izgori kanal na yamaha 01v sto me prevarilo mikrofon isao u peak nisam vidio na vrijeme,da ne govorim kad pojacalo u bridge gurnes u line ulaz,nema logike,taj ulaz u aktivnoj kutiji bi cvrknuo ko zaprska u pola sekunde
|
Hvala svima sad shvatam i imao sam velike srece! Znaci dovoljno je samo u Line in da ih ukljucim na nekom kanalu,cisto da imaju signal....
|
NIKAKO!!! Pa ne možeš kutije kačiti na line in na kanalu??? Zvučnici idu na OUT (main ili kako je već nazvan na tom mixeru)... Mada, moj savet ti je da ti prvo pročitaš uputstvo, ali detaljno, čisto da pohvataš neke osnove samih uređaja i kako sve to funkcioniše...
Sent from Galaxy S2 on Resurrection Remix 3.1.2 using Tapatalk 2 |
@stefane, skini sa interneta uputstvo za Behringer PMP 5000
i u njemu ces naci sve instrukcije oko povezivanja i instrumenata i zvucnika.U tvom slucaju u uputstvu stoji da si pasivne kutije trebao vezati kao sto si radio i ranije na output A i B. Za aktivne kutije imas iznad grafickog ekvilajzera izlaze "MAIN 1" i "MAIN 2" i tu ih prikljucujes ( MAIN 1 na L i R ili MAIN 2 na L i R ). Pozz |
Sve je jasno,hvala svima na pomoci.
|
Woow.Nebi verovao da nisam ˝video˝(pročitao).Stefane najblaže rečeno imao si više sreće nego razuma#:S
Nemoj NIKADA tako spajati kutije. Razmišljanje:Nije mu crklo zato što je iz power mixete kablom spojio u pasivne kutije a onda iz pasivnih kablom džek-džek verovatno spojio na izlaz gde se na aktivnu kutiju može prikačiti još jedna pasivna kutija (obično aktivne kutije imaju tu mogućnost),pa ˝nešto...nije pustilo u pojačalo aktivne kutije˝ (verovatno postoji neka zaštita).Da je uštekao iz powermixera ˝snagu˝ u pojačalo aktivne kutije -otišlo bi sve dođavola.I čini mi se da nije spomenuo da je aktivne kutije uključivao u napon (struju) tj nije ih uključio (na sreću) što je najverovatnije ˝spaslo sistem od uništenja˝. |
Nema taj Beringer tu opciju. Ima samo input za signal. Meni pre svega nije uopste jasno kako je to moglo da svira a da izoblicenja nisu ogromna.
Jedino sto mi pada napamet je da je ipak pasivna kutija tu "pojela" snagu pa je aktivna uspela nekako da se izbori sa tim snaznim ulaznim signalom. Jos ako je potenciometar bio na minimum. Jer ipak je ulazna impedanse aktivnog modula nekih 10tak kilo oma. U celoj mojoj karijeri od skoro 30 godina ja ovo jos nisam cuo da je neko uradio. Jos mi je manje verovatno da ulaz aktivne kutije nije sprzen. |
Sledeci put povezi te aktivne na Main 1 OUT (L+R) ili Main 2 OUT.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 10:14 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org