![]() |
Da li ce se desiti smak sveta 21.12.2012?
Sta vi mislite,moze i anketa ko sta misli o ovom svetskom fenomenu koji se desava vrlo cesto u nasem savremenom svetu:confused:
Dodato: Vidim da se na nasoj TV u Srbiji dosta prica o tome. |
http://yu-midi.org/forum/showthread....#axzz2FRLzgtfJ
Dosta smo pisali o tome ovdje, mozz bit bidne, mozz bit ne bidne :) |
bajato je ovo Dell,aj malo da obnovimo,da cujemo misljenja nasih kolega.A ako nisi za to onda brisi temu.
Ja mislim da ce nesto da se desi 21. :lol: |
Ja sam na svirci 21.og, pa kako bude :)
|
Nemoj 21-og, od tada mi pocinje godisnji 10 dana... jel moze to malo da se pomeri :lol:
|
Vec se desava... Odavno...
|
|
|
Ljudi pricaju gluposti. Maje su imali ciklicko shvacanje vremena u kojemu nije bilo pojma o smaku sveta niti bilo kog zapisa do sad prevedenog o tome. Ima toliko pisanih tekstova i dokumentaraca da svako ko hoce moze lako da sazna kako su racunali vreme i sta znaci kraj kalendara. Samo na jednoj kamenoj ploci koje je ostecena nije potpuna se spominje da kalednar zavrsava 2012 i da ce se 9 bogova spustiti na zemlju,a niko ne zna sta to tacno znaci.
Po Majama 21.12.2012 se zavrsava peti i zadnji ciklus na kalendaru i onda racunanje pocinje opet ispocetka. Medjutim pronadjen je u medjuvremenu jos jedan stariji kalendar po kome nista od zavrsetkao jos 7000 godina. Pa ko doceka...=)) |
'ebo svet, i onako je sve otislo po *****
Mozda ce poceti i treci svetski pa jedni druge smaknemo, ko zna??? |
Ma ja mislim da tu ima necega.:rolleyes:
|
Mislio sam da posmatram nebo nebil' ugled'o sta a ono se naoblacilo ko da ce govna da padaju :p
|
Ma ne verujem ja u to. Ja verujem baba Vangi =)) Samo sto je promasila koju godinu :)
2010. – Pocetak III svetskog rata. Rat ce poceti u novembru 2010. i zavrsice se oktobra 2014. godine. Pocece kao obican rat, zatim ce biti upotrebljeno prvo atomsko, a zatim i hemijsko oruzje 2011. – Kao rezultat radioaktivnih padavina, na severnoj polulopti ne ostaje ni zivotinja ni biljaka. Zatim muslimani pocinju hemijski rat protiv preostalih Evropljana. 2014. – Vecina ljudi patice od cireva, raka koze i drugih koznih bolesti (kao posledica hemijskog rata) 2016. – Evropa je skoro bez ljudi 2018. – Kina postaje nova svetska sila. Zemlje u razvoju prestaju da budu eksploatisane i postaju eksploatatori 2023. – Orbita Zemlje se neznatno menja 2025. – Evropa je i dalje jaso slabo naseljena 2028. – Stvaranje novog vida energije (verovatno kontrolisana termonuklearna reakcija). Glad postepeno dobija na snazi. Kosmicki brod sa ljudskom posadom polece ka Veneri. 2033. – Polarni led se topi. Nivo okeana raste 2043. – Procvat svetske ekonomije. Evropom vladaju muslimani. 2046. – Svi ljudski organi mogu da se uzgajaju. Zamena organa postaje jedno od najboljih metoda lecenja 2066. – Za vreme napada na muslimanski Rim, S.A.D. koriste novi oblik oruzja – klimatsko. Naglo zahladjenje 2076. – Bezklasno drustvo (komunizam) 2084. – Oporavak prirode 2088. – Nova bolest – starenje za nekoliko sekundi 2097. – Brzo starenje pobedjeno 2100. – Vestacko sunce osvetljava tamnu stranu Zemlje (ovo nije sasvim objasnjeno – da li ce se vestacko sunce okretati sa Zemljom, ili ce Zemlja biti sve vreme okrenuta Suncu, kao sto je Mesec okrenut prema Zemlji) 2111. – Ljudi postaju kiborzi (zivi roboti) 2123. – Rat medju malim drzavama. Velike sile se ne mesaju 2125. – U Madjarskoj dobijaju signale iz kosmosa (i svi ce se opet setiti Vange) 2130. – Podvodne kolonije (uz pomoc saveta vanzemaljaca) 2164. – Zivotinje pretvaraju u poluljude 2167. – Nova religija 2170. – Velika susha 2183. – Kolonija na Marsu postaje nuklearna sila i zahteva nezavisnost od Zemlje (kao nekad S.A.D od Engleske) 2187. – Uspesno prekinute erupcije 2 velika vulkana 2195. – Morske kolonije (podvodne) potpuno su obezbedjene hranom i energijom 2196. – Potpuno mesanje Azijata i Evropljana 2201. – Na Suncu se gase termonuklearni procesi. Postaje hladnije 2221. – U potrazi za vanzemaljskim zivotom, ljudi stupaju u kontakt sa necim uzasnim 2256. – Kosmicki brod donosi na Zemlju novu strasnu bolest 2262. – Postepeno se menjaju orbite planeta. Marsu preti kometa 2271. – Ponovo se izracunavaju fizicke konstante koje su se izmenile 2273. – Potpuno mesanje zute, bele i crne rase. Pojavljivanje novih rasa ljudi. 2279. – Energija ni iz cega (pretpostavka – iz vakuuma ili crnih rupa) 2288. – Putovanje kroz vreme. Novi kontakti sa vanzemaljcima 2291. – Sunce se hladi. Pocinju pokusaji da se ono ponovo aktivira 2296. – Mocne eksplozije na Suncu (verovatno kao posledica pokusaja njegovog reaktiviranja). Menja se sila gravitacije. Stare svemirske stanice i sateliti pocinju da padaju 2299. – U Francuskoj se pojavljuje pokret otpora Islamu 2302. – Otkrice novih vaznih zakona i tajni Svemira 2304. – Otkrice tajne Meseca 2341. – Nesto strasno se priblizava Zemlji iz Svemira 2354. – Kvar na jednom od vestackih Sunaca dovodi do sushe 2371. – Velika glad 2378. – Nova brzo rastuca rasa ljudi 2480. – Sudar dva vestacka Sunca. Zemlja u polumraku. 3005. – Rat na Marsu. Narusavaju se trajektorije planeta 3010. – Kometa razara Mesec. Oko Zemlje se stvara pojas kamenja i pepela 3797. – Kao posledica oblaka oko Zemlje, na njoj izumire zivot. Ljudi uspevaju da se presele u nove zvezdane sisteme. DOPUNA: Vangina prorocanstva do 5079. godine 3805. godine počinje rat između ljudi zbog resursa u kojem gine više od polovine stanovništva. Rat traje do 3815. godine. 3854. razvoj civilizacije prestaje, ljudi žive u čoporima kao zveri. 3871. javlja se novi prorok koji podučava ljude o moralu i veri. Ponovo počinje razvoj nauke i civilizacije. 4304. otkriven univerzalni ljek protiv svih bolesti. 4509. čovečanstvo se razvija do te mere da može komunicirati sa Bogom. 4599. ljudi postaju besmrtni. 4674. ljudski razvoj doživljava svoj vrhunac, broj ljudi koji žive na različitim planetima prelazi brojku od 340 milijardi. Počinjemo se asimilirati sa vanzemaljskim oblicima života. 5078. prelazimo granice poznatog svemira, čemu se protivi 40 odsto svetske populacije. 5079. kraj sveta. |
Vrlo "zanimljiv kalendar".
Narocito je "sjajno" napisano sta ce se desiti 2011.godine.;) Inace,"smak svijeta" ili "sudnji dan" se pominje u svim vjerskim knjigama,svih svjetskih religija.Iako ne precizno,taj termin postoji. Ja koliko pratim TV (ne bas mnogo,ali dovoljno),kod nas se to medijski nesto i ne eksploatise. Kod nas,a mislim i u nasem okruzenju,jedna vrsta "smaka",traje vec vise od 20 godina,pa valjda taj pojam vise nije ni zanimljiv.;) Malo sam pratio,mislim da je "National Geography",neke emisije "Kako se pripremiti za smak svijeta". Tu se govorilo i snimalo u Americi (USA),i mislim da se ti ljudi nazivaju "preperi".Kupuju ljudi masovno,hranu,vodu,prave zalihe lijekova i raznih drugih proizvoda.Pokazuju gdje ce im biti skroviste,gdje ce se skloniti,sakriti,zastititi....itd.;) Uvijek me je impresionirala ta "hrabra" americka nacija,sa svim svojim osobinama i specificnostima,koje su nama na ovim prostorima potpuno strane i nerazumljive. I na kraju,za svoga zivota,sam "prezivio" prilican broj tih "smakova svijeta". Ne znam tacno koliko,ali eto zaobislo je....;) |
Smak sveta, to je tradicionalan nastan koji se odvija na nekoliko godina.
@Sejo gledao sam i ja taj celi serijal prepers, podzemlje maja, 10 nacina za kraj sveta i sta sve jos .... zaista zanimljiva mi je cela ta prica iako ne verujem da ce ista od toga da se desi bas prekosutra, u petak. Postovano sa mobilnog uređaja |
smislili način kako da budalama prodaju skloništa i da pospeše prodaju namirnica koje ameri grozničavo kupuju u velikim količinama...... već postaju dosadni na svake 2-3 godine po jedan smak sveta. Lepo bre ko u NR Kini u'apsi sve što pdstiču narod na stra'.
P.S. hoće li smak smeta za nas srbe da kasni 13. dana pošto mi računamo vreme po Julijanskom kalendaru? |
Ja cu ipak da kupim neku pastetu i lebac za svaki slucaj.=))
|
Ljudi, to je bilo ovako: Imali Maje nekog matorca koji je ceo zivot sedeo i kuckao u kamene ploce neki kalendar. Jednog dana on rece: "Ma terajte se bre u p. m, vidite kakve su mi ruke od ovog kamena, stig'o sam do pred kraj 2012. godine, koji cete vise od mene. Kome treba neka kuca, ja vise ne mogu". A mi sad od toga napravismo smak sveta.
|
1 Privitaka
Ma nisu Maje pogodili smak sveta ni za sebe. Očekivali ga u 21 vek, a španci im ga doneli 5 veka ranije :lol:
|
Vise mi se gade te Maje a i ostale spodobe koje nas zaMAJAvaju s tim nebulozama. Zar smo bas otisli toliko po k++++ da obaracamo uopste paznju na te smlate i zamlate od prije hiljade i hiljade godina. Cini se da nama ipak treba taj smak svijeta kako bi napravili eventualno mjesta za neke pametnije civilizacije.
|
Boze,Boze, kako nas "urnisu",pa to se vise ne moze trpeti,idem povratiti.:((
A valjda im je to i cilj!!Usput,da nece sta poskupeti,drasticno?:-/ |
Hoce, poskupela sklonista, konzervisana hrana, prezervativi i jos po nesto sto je neophodno da se zivi posle smaka sveta. Mada mi je malo cudno da neko moze da zivi posle smaka sveta. A opet, cudno mi je da mi uopste gubimo vreme pricajuci o tome. Ja necu vise.
|
Kod mene je vec 3 sata 21/12 i jos nije pocelo smicanje :)
Mozda kasni?? |
Upravo mi je stigla dojava da je kvota na to da ce biti smak sveta sve veca tako da nema nista od toga.=))
|
Kod nas vec blokirali par :lol: :lol: :lol:
|
Sta ce reci Cak Noris kad se probudi 22-og ujutro?
-Dobro jutro nikome! |
Kolege umetnici pretekli smo :)
|
sta ce da peva Cak Noris 22.? Ostao sam sam...
|
SAD se suočavaju s pretnjom raspada. Čak je poznat i tačan datum kada taj proces može da otpočne. I u tome nema nikakve mistike.
Osnova za izvođenje ovakvih zaključaka leži isključivo u finansijsko-ekonomskim razlozima i imovini elita Severne Amerike. Upravo zato, Nemačka i Švajcarska mogu da zatraže od SAD povratak zlata, a čitav finansijski svet se nalazi u predvečerju odbacivanja dolarske gotovine. Upravo su zato SAD otpočele dugoročnu destabilizaciju čitavog Bliskog Istoka i Magreba. Upravo se zato u SAD grade koncentracioni logori i prave rezerve plastičnih kovčega – kako bi se skrenula pažnja sa jednog veoma važnog događaja, koji će, moguće je, likvidirati SAD kao pojavu savremene geopolitičke karte sveta. Ads <ins style="display:inline-table;border:none;height:280px;margin:0;padding:0; position:relative;visibility:visible;width:336px"> <ins id="aswift_0_anchor" style="display:block;border:none;height:280px;marg in:0;padding:0;position:relative;visibility:visibl e;width:336px"></ins></ins> Stvar je u tome, kako piše Igor Ignatčenko u svom članku „Borba bliskoistočnih centara moći“, što „21. decembra 2012. godine ističe 99. godišnji ugovor Sistema federalnih rezervi (FED - Federal Reserve District) o iznajmljivanju mašina za štampanje novca, koje im je kongres SAD dao 1913. godine. Kako bi produžili zakup 21. decembra 2012. godine, Federalnim rezervama neće biti neophodna samo većina glasova u Senatu i Predstavničkom domu, već i tri četvrtine glasova zakonodavaca svake od 50 država. Nije tajna da to neće biti nimalo lako, s obzirom na kolosalan dug i obezvređenost dolara, koji nema zlatnu podlogu. Zlatni sertifikati, koje plaćaju Federalne rezerve za štampanje dolara, podležu otplati samo zlatom. No, zlata u Federalnim rezervama odavno nema. Nije čudno, dakle, što je kalendar maja postavljen na 21. decembar 2012. godine. Finansijski krah američkog dolara obavezno će dovesti do političke krize, i, kako bi se izašlo iz nje, vlada SAD biće spremna da pribegne otpočinjanju rata, ili, kao minimum, potpunoj destabilizaciji, za koju nije nužno ništa posebno ni raditi. Potrebno je samo korigovati rokove koji podvlače – 21. decembar 2012.“ Sa jednog sajta,vesti.... |
lagale nas Maje, ništa od smaka sveta :) |
Lepo cika Ajnstajn rece "svemir i ljudska glupost su beskonacni" moglo bi se reci i kratkovidost. Citam jutros komentare po Fb i ostalim stranicama tipa: Maje nisu bile u pravu,slagale nas maje,i razne psovke na njihov racun i totalno sam se razocarao u ljude (najvise u one za koje sam smatrao da imaju nesto u glavi),a tek ove nase medije da ne govorim. :(
Sta ti je propaganda da ne verujes jedan idiot pogresno ili namerno protumaci nulu na kruznom kalendaru obajvi to kao smak sveta i svi poveruju,a niko ne veruje masi ljudi potomaka Maja koji lepo kazu ljudi nema smaka sveta kalendar samo krece ispocetka.Ne postoji niakakvo procanstvo. :-O Tako Maje postadose krivci za procanstovo koje se nije ispunilo i koje cak nije ni njihovo vec ga izmislio neki Amerikanac ili Englez da bi zaradio koji dolar vise. :mad: |
U svemu ovome sam zakljucio da su mnogi isli u skolu samo radi reda... Isperu čoveku mozak za sekundu a da se covek ne pobuni ni malo...
Sent from S3 |
Ima jos vremena,jos nije poceo smak sveta.:lol:
|
Ostadosmo zivi i ovaj put. Maje se po ko zna koji put preracunale. Slabo im isla ta matematika. Zivo me interesuje koji ce sad datum da se pojavi kao slijedeci smak svijeta.
|
@tranzit jel se ti zezas ili stvarno verujes da su Maje te koje su prorele smak sveta i napravile celu ovu zbrku ? :p
|
jos 7000 hahahaa sta se mi brinemo onda
|
Citat:
|
Ne znam za vas ali meni ce ovaj 21 ostati u dobrom secanju. :D
Stigne mi klavijatura na popravak otvorim je i nadjem baksis unutra ni vise ni manje nego 1000 din. =)) |
Nit' luk jeo, niti mirisao... E, kad bi bilo više takvih, a? A možda ti podmetnuli, da vide da l' si pošten čovek?
|
Ja se danas tako polomio na poslu,pa nakon posla na jos 5 poslova. Jutros od 7 pa do 7 navecer nisam u kucu uso... Sad vecera i idem na se oduzmem,ima neki band iz Splita vamo.... :)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:14 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org