![]() |
USB - Floppy problem
Pozdrav svim članovima. Danas mi je stigao USB - Floppy i odmah mi se javio problem. Naime, kompjuter prepoznaje uređaj, ali kada ubacim floppy disk, traži mi da ga formatiram, pa sad ne znam šta da radim. Da napomenem, floppy disk je u redu.
Dodato: EDIT: Uspeo sam da formatiram, a sad se novi problem javlja, ubacim set na kompjuteru, a klavijatura ne prepoznaje. |
u kom formatu ti ubacuješ set? jesi raspakovao fajl ako je kompresovan, koja je ekstenzija na kraju?
|
Prvo sam pogresio pa ubacio .rar, ali sam se setio kasnije pa sam ubacio .SET.
|
Pa jel radi sad? Ako i dalje nece, napisi sta izbacuje klavijatura kad pokusas da ucitas?
Послато са Skate користећи Тапаток 2 |
Zaboravio sam da napišem, ne radi. Šta god prebacio sa kompjutera, na klavijaturi se ne vidi.
|
A sta tacno pise na klavijaturi kad udjes u disk pa pritisnes "load"?
|
Piše ,,none" .
Sent from my Alcatel OT-990 using Tapatalk 2 |
Gore te je nikadvisekorg pitao, jesi ga raspakovao u kompjuteru, ne samo da prebacis fajl.set nego da ga prethodno raspakujes? Mada ne bi trebalo da prikazuje da je flopi prazan. Pokusaj tako i sa vise setova.
|
Pa ja raspakujem .rar fajl i dobijem .set, šta više da raspakujem? A ako je bilo nekog sadržaja na flopiju, i ja to obrišem na kompjuteru pa prebacim neki drugi set, klavijatura mi prikazuje set koji sam prethodno obrisao na kompjuteru, ali ne mogu da load-ujem ništa. Ukratko, klavijatura sve prikazuje, sem onoga što treba :D
|
nešto mi baš nije najjasniji tvoj postupak učitavanja ali nema veze, negde grešiš... jesi do sad uopšte učitavao neki set u klavijaturu ili sad to radiš prvi put? Ako je to od skoro onda je problem u uređaju ali ako nisi do sad to radio onda je problem do tebe a mi sad treba da utvrdimo pa da ti onda pomognemo.
|
Jesam, milion puta sam ucitavao, tako da znam da nije do mene.
Dodato: Takođe da napomenem, da je potrebno da prvo formatiram floppy da bih mogao uopšte da čitam i menjam podatke koji su u njemu. (samo jednom za svaki floppy) |
@
Gdje formatiraš floppy-na compu ili u klavijaturi?Ako na compu velika je vjerojatnost da klavijatura to ne prihvača.Probaj floppy formatirati u klavijaturi ,tada ga ubaci u comp ,prebaci set koji želiš na floppy, ponovno floppy u klavijaturu i trebalo bi da klavijatura vidi taj set (naravno ako je taj set uopče za tu klavijaturu)!Radi li to? |
Kad probam da formatiram na klavijaturi ukoliko idem na Fast Format pise mi ,,Generic Error!'' , a kad idem na Full format ,,No disk/Unformatted'' .
Setovi jesu za moju klavijaturu, probao sam vise njih. |
Pa i kad ga klavijatura ne vidi onda je flopy disk neispravan!
|
Ja sam svojevremeno isprobao citav paket disketa i ni jedna nije radila, tek 7-8 je sljakala, tako da sam prvo pomislio da mi drive nije otisao, ali nije. Fora je u tome da je floppy disc prastari medij i nabavi negdje sto vise disketa i potrefi na koju radi.
|
Mislim da nije do diskete, iz razloga sto recimo uzmem neku disketu ubacim u klavijaturu set je vidljiv i radi, onda obrisem set, ubacim floppy u komp, formatiram, ubacim normalno neki drugi set i klavijatura ne ocitava nista, a kad opet taj floppy ubacim u komp vidljiv je set koji sam ubacio.
|
Problem je do diskete 99%...Opusti se;)
|
Pa verovatno, uređaj na kompu radi, kao i na klavijaturi, videću sutra sa novim disketama.
Kupi nove diskete da bi bio siguran da su ispravne,naravno ako mozes da ih nadjes u prodaji.
|
uredjaj ti nije 100% kompatibilan sa klavijaturom,garant su neke magistrale pomesane,postoje mali milion verzija tih USB floppy zato i cene variraju,imas ecimo 12-13 dolara za AMIGA ili ATARI a imas i 40-50 dolara za recimo Roland G-serija,svi izgledaju isto....
|
Znaci mogu da se slikam uredjajem?
|
nemoj da veruješ baš svakom komentaru bez detaljne provere, ajde javi mi se na pm ovih dana sam često u Le da pogledam u čemu je stvar kod toga, imam jedan flopi uređaj viška i nekoliko disketa daću ti ako taj tvoj ne radi ionako mi džabe stoje.
|
Zemljak, ja nisam kuci nekoliko dana, do kad si ti u Leskovcu?
Taj disk koji ti radi formatiraj opet ali na klavijaturi. Ili neki drugi ako imas koji ti radi formatiraj ga na klavijaturi samo nemoj vise na komp :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 08:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org