YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Carvin miksete (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22589)

Akordeonista 30.04.2012 19:54

Carvin miksete

Da li neko ima iskustva sa Carvin miksetama?
Konkretno me interesuje model C1648P
http://www.carvinworld.com/products/C1648P
Deluje veoma interesantna mikseta, proizvedena u Americi a ne u Kini, 16 mikrofonskih ulaza, 4 x 500w na 4 oma, 4-oro pojasni EQ sa duplom parametrikom na srednjim, 4 Sub grupe, 2 efekta (Reverb, Chorus, Delay, Flanger - potpuno programibilni), itd. A sve to upakovano u 11,4 kg tezine! Ne znam da li neko radi na ove miksere, interesuju me konkretna iskustva sa njima. Kako su se pokazali na svirkama, da li je bilo nekih problema, sta su im mane a sta vrline...?

tranzit 30.04.2012 20:24

Mislim da bi u svakom slucaju trebalo da sam pronadjes nacin da cujes taj mikser na djelu. Isuvise mala cijena za ono sto mikser nudi a pogotovo sto je americka roba. Pokusacu da vidim da li postoji neka u mojoj okolini pa ako je nadjem, dobices izvjestaj. Skeptican sam mada inace nikada ne idem sa predubjedjenjem na jedan uredjaj ali sto je mnogo, mnogo je.

Akordeonista 30.04.2012 20:46

I meni tako deluje! Ali kolega, u kojeg imam poverenje, kaze da ga je probao u prodavnici i da deluje kao dobra sprava. Jeste da je u prodavnici a ne na zivoj svirci ali opet moze da se stekne neki utisak o tome kako radi, kakva je izrada itd.
Tranzit, kad se moze ocekivati neka ozbiljnija prezentacija tvoje masine (soft aranzera)?

tranzit 30.04.2012 21:00

Ta masina je prevashodno workstation koncipiran za potrebe live muzicara a softver aranzer je samo jedna od funkcija. U velikom sam poslu trenutno oko nekoliko projekata (snimanje, miks, mastering... i sve ostalo sto ide uz to) a koji su me snasli iznenada, pa imam vrlo malo vremena za ostalo. Ta masina, odnosno prototip, je gotov i vec izvjesno vrijeme se testira. Cim budem zavrsio sa tim projektima u studiju, gledacu da se pozabavim finalizacijom masine. U sustini je ostala samo kozmetika, znaci sitnice oko dizajna i pojedini funkcionalni dodaci (specijalni stalak i sve u vezi sa njim).

ibanez 30.04.2012 22:31

Imao sam priliku da radim na Carvin RX1200 mixeru.Snaga 4 x 300w na 4ohm,
12 mono kanala, 4 master eq, dva odvojena efekta sa opcijom podesavanja,3 band
parametric eq po kanalu, 2 aux, itd. Cena nove je bila 2008. god. 890 e.Moje iskustvo je sledece:
- izuzetno cist ton za niskobudzetni mixer u kombinaciji sa kutijama iste firme
- snaga zadovoljavajuca u odnosu na navedenu u specifikacijama
- mogucnost kacenja cak 8 kutija
- mogucnost rada na razlicitoj snazi po kanalima
- sasvim jednostavan za upotrebu
Pored svih ukratko navedenh pozitivnih osobina koje poseduje na zalost ima jednu manu koja se ne moze nikako zaobici, a to su efekti koji su ispod ocekivanja
pa mu upotreba eksternih efekata podize na prvi pogled nisku cenu.

tranzit 30.04.2012 23:13

Nije ni to toliki problem. Naci neki externi reverb tipa TC M350 ili Lexicon MX200 za nekih 200 eura ... i opet dobar biznis ako je, kako kazes, sve ostalo OK. Oba ova efekta su Dual Engine tako da sa svakim od njih imas dva nezavisna efekta pristojnog kvaliteta, na dva Auxa miksera.

Akordeonista 01.05.2012 03:03

A ovaj mikser ima 6 AUX-a tako da nije problem prikaciti externi efekat!
Ibanez, sta ti se konkretno nije svidelo kod efekta? Meni kolega rece da je efekat potpuno programibilan i da reaguje veoma dobro pa mi je sad cudno da je efekat tako rdjav! Koje si koristio, tj. kako si ih podesavao?

ibanez 01.05.2012 13:36

Problemi sa efektima na Carvin RX1200 su visestruki.Prvi problem nastaje prilikom
programiranja.To se radi uz pomoc cetiri kruzna potenciometra ( 1-to main,2-to monitors,3-select i 4-parametar).Potenciometri 1 i 2 su za jacinu efekta koji ide u pojacalo i nisu problem.Potencimetar select u kombinaciji sa parametar potenciometrom sluzi za odabir i programiranje efekta i predstavlja problem jer njegova minimalna pomeranja prave drasticnije promene od ocekivanih pa se mora biti jako precizan u upotrebi istog.Potencimetrom parametar se moze nesto lakse rukovati.Kada se prevazidju problemi programiranja efekta, nastaju problemi sa njegovom upotrebom.
Pokusao sam prvo korstiti reverb na efekat 1 i echo(kako na njemu pise) na efekat 2.
Reverb je bio dominantni efekat uz minimalni echo u smislu odnosa jacina. Chorus i flanger opcije nisam koristio.Kada su efekti bili dovoljno prisutni u mixu javljalo se izoblicavanje zvuka, narocito prilikom prilikom pevanja vise vokala istovremeno.Posebno je bilo izrazajno pri izgovaranju suglasnika (c,z,s).Pokusaji smanjivanja jacine efekata su odmah dali kao rezultat smanjenje izoblicenja, ali su efekti tada gubili ubedljivost.
Medjutim to i dalje nije bilo zadovoljavajuce pa sam odlucio da radim samo sa reverbom.
Uspeo sam da napravim kompromis jer i tada je bilo prisutno minimalno izoblicenje
ali je i efekat bio dosta siromasan.Kada je sprava bila probana u prodavnici nije primecen taj problem.Tek se ispostavilo pravo stanje stvari kad smo radili na otvorenom
prostoru(club sa bazenom).Problem nije bio resen jer nisam bio u prilici da nabavim eksterni efekat. Carvin je tada sasvim zadovoljavajuce, sto se tice snage,
terao cetiri EV ZX4 i sve je osim efekta bilo ok.Moje misljenje je da Carvin daje
u najvaznijim komponentama mnogo vise nego neke popularnije marke na nasem trzistu
u odnosu na cenu.
Samo zalim sto nisam tada imao Lexicon na rapolaganju pa da cujem Carvina u toj
kombinaciji.Pozdrav

Akordeonista 01.05.2012 13:43

Ibanez, hvala puno na odgovoru!
Ne mogu nigde u specifikacijama ostalih proizvodjaca da nadjem podatak o Damping faktoru pojacala. Kod Carvina pise da je >500 a ostali (Yamaha, Allen&Heat, Dynacord...) ne iznose taj podatak. Zna li neko koliki je Damping faktor kod Yamahe EMX5000, 5016cf, Dynacorda PM1000 i slicnih mikseta?

ibanez 01.05.2012 13:57

@Akordeonista trenutno sam vlasnik Yamaha EMX5000, ali ni ja nemam tacnu informaciju o njenom Damping faktoru pa cu probati da pronadjem to.
P.S.@tranzit nepoznat mi je TC M350.Moze li kratko poredjenje sa Lexicon MX200?

Akordeonista 01.05.2012 16:37

I jedan i drugi procesor nude otprilike jedno te isto samo sto su u pitanju dva razlicita brenda! Kao sto rece Tranzit, oba daju dva nezavisna efekta pristojnog kvaliteta koja povezujes na Auxe na mikseru. Za razliku od efekata na miksetama tipa EMX5000 i slicnih, ovde su oba efekta potpuno programibilna sa raznim kontrolama za podesavanje.

ibanez 01.05.2012 17:51

Ok, jasna mi je razlika izmedju njih i vecine integrisanih efekata a sad mi je
jasno i da su to dve sprave istog ranga.
Jedna informacija u vezi Carvina RX1200 - procesor na njemu je 16 bit.
P.S.Sto se tice Damping faktora trazio sam po manualima ali nista.Da li je moguce da ga proizvodjaci
navode pod nekim drugim nazivom u specifikacijama?

Akordeonista 01.05.2012 20:26

Ne, nego taj podatak kriju! Dok kod odvojenih pojacala (slejvova) taj podatak redovno iznose!
Zato sam i pitao da li neko slucajno zna koliki je Damping faktor kod tih mikseta jer mi se ucinilo da je Carvin namerno izneo taj podatak da se pohvali time. Da li je moguce da ostale miksete imaju manji DF, mada mi se i njegov DF >500 cini malim u odnosu na one koje imaju bolja pojacala.

ella 85 01.05.2012 21:13

ja nebi izbjegavao ni efekt alesis midiverb 4,platio sam ga 80 € a radi poso super,ne kazem da je bolji od tc ili lexicon ali je jeftin i super radi,spajao sam ga preko 2 auxa tako da sam imao posebno reverb posebno delay

tranzit 01.05.2012 22:42

Citat:

Originalno postovano od ibanez (Post 214553)
@tranzit nepoznat mi je TC M350.Moze li kratko poredjenje sa Lexicon MX200?

Razlike su minimalne ali mogu biti i odlucujuci faktor za nabavku jednog ili drugog. TC M350, kako sam vec napisao, je Dual Engine (uostalom kao i Lexicon MX200) ali kod njega je jedan procesor iskljucivo rezervisan za Hall a drugi za Delay i modulacione efekte dok je kod Lexicona MX200 moguce i jedan i drugi procesor upotrijebiti za bilo koji efekat, tako da je, na primjer, moguce imati i dva razlicita Halla ili Delaya u isto vrijeme. Hall kod Lexicona MX200 nije "agresivan" ali cak i na ne tako dobrim PA sistemima je jos uvijek cist i definisan a pored toga se cuje za nijansu finije, detaljnije, tamnije i mekse od onoga sa M350 koji je nesto tvrdji i direktniji kao i dosta primjetniji u live miksu pa odlucnije utice na signal (zvuk), kao stvoren za upotrebu u elektronskoj muzici. Pored toga kod TC M350 se u dugim hallovima primjecuje na repovima (krajevima) minimalno rasipanje i nekompaktnost ali ne tako da bi to bila neka velika mana. MX200 Hall je tu nesto kompaktniji i bez obzira na relativno nisku cijenu jos uvijek se kod njega osjeti "pravi" Lexicon. U svakom slucaju je Hall efekat prilicno stvar ukusa pa bi najbolje bilo poslusati oba uredjaja jer slusanje mnogo vise govori od bilo kakvih rijeci. Delay je i na jednom i na drugom vrlo cist i tu nema neke primjetne razlike. I jedan i drugi imaju midi sinhtonizaciju i Tap tempo. TC M350 ima ugradjeno napajanje a kod MX200 je spoljni ispravljac. To bi bile neke osnovne razlike koje nisu drasticne ali ipak primjetne. Kao neki zakljucak bi se moglo reci da je Lexicon preodredjen za nesto meksu i mirniju muziku (ili miks) a TC za agresivniju i "napadacku", tamo gdje efekat treba ili mora biti vise primjetan.

ibanez 02.05.2012 01:04

@tranzit hvala,po tvom objasnjenju ipak dajem prednost(za mene odlucujucu) u korist Lexicona iako nekom drugom to moze biti nevazno.Masina za mene, samo da sredim problem napomenut u mom potpisu.

@akordeonista mislim da si u pravu sto se tice sakrivanja podataka o DF.
Podatak koji si dao za Carvina DF>500 nisi naveo na kojoj frekvenciji( 1 khz ili na nekoj drugoj)?Citao sam manual, ali nisam nasao podatak.Frekvancija DF je bitna stvar ako se zeli neko uporedjivanje.
Sto se tice efekta na Carvinu C1648p moguce je da uopste nije isti kao na
RX1200.Po informacijama koje su mi dostupne imam utisak da je C1648p dosta ozbiljnija od RX 1200, a i od EMX 5000 koju sada koristim iako sam prilicno zadovoljan njome.Sve je opet pitanje iskustva u praksi.

@ella 85 davno sam koristio alesis midiverb 3 (osamdesetih) i 4 (devedesetih) i
za to vreme su bili ok, ali ovo o cemu pise @tranzit je ipak nesto sto mene
interesuje a mislim da nije lose da i Ti nastojis da unapredis svoj setup bez obzira sto
alesis i sada radi posao i bolji je od efekata na Carvin RX 1200.

ella 85 02.05.2012 10:41

nisi ti mene razumio,ja koristim trenutno tc electronic m-one xl,to je daleko bolje i naprednije od tih koje ti gledas,tako da sam sa svojim soundom presretan,to sam rekao da ustedis koji dinar na ovom vremenu,ali ako mozes kupi sto bolje

ibanez 02.05.2012 11:28

@ella 85 drago mi je da je takva situacija, pa cemo verovatno imati prilike da
razgovaramo o tome u nekoj narednoj temi.Kao sto vidis kolega @Akordeonista
je postavio vise pitanja u vezi Carvina C1648p, da li mozda imas neke odgovore?
Pozdrav

Akordeonista 02.05.2012 20:34

Kod nas u Srbiji je jedno vreme Lira Style zastupala Carvin a sada trenutno nema nikoga ko to radi, ili bar ja ne znam za to. Zna li neko gde se u Srbiji moze probati ili kupiti ova mikseta (1648p)?

harepa50 02.05.2012 22:50

Možda u Artistu?

ibanez 02.05.2012 22:57

Ja sam Carvin RX 1200 kupio u player&player.

Akordeonista 02.05.2012 23:54

Ma jok, ne drze oni to. Inace, presao sam se, nije ni Lyra drzala vec Player Music! Ali i oni nemaju vise Carvinov program. Steta...

ibanez 03.05.2012 08:31

Mislimo na istog distributera(player).Sad sam video da jos u ponudi imaju samo
Carvin RX 800.Jesi li uspeo sta da iskopas u vezi podataka o DF?

Akordeonista 03.05.2012 16:00

Na zalost, nisam nista uspeo da nadjem! Mozda ce se javiti neko ko zna malo vise o tome.

beronjan 05.05.2012 19:11

Malopre sam pogledao na CARVIN stranici ko je diler za Srbiju, piše MUSIC EXPORTS a njih u Srbiji predstavlja ARTIST, koliko mi je poznato. Eva ga link:
http://www.carvinworld.com/dealers.php?dlrctry=RS

ibanez 05.05.2012 22:14

@beronjan da, upravo sam na Artistovom sajtu pronasao u ponudi modele
C1644p i C1644u koji su vrlo slicni modelu C1648p koji je u osnovi tema.
Eto prilike da se proba nesto od tih powermixera.

Akordeonista 06.05.2012 16:23

Koliko sam uspeo da shvatim to su potpuno isti mikseri samo sto je u pitanju stariji model koji ima pojacalo 1200w (4 x 300w) do noviji model (C1648p) ima 2000w (4 x 500w).

harepa50 06.05.2012 23:56

Pa da, napisah ja davno iznad da ima u Artistu.

Pozdrav

Akordeonista 09.05.2012 00:33

Nema ga ni u Artistu ali mogu da ga nabave ako bi neko zeleo da ga poruci! Cena za C1648p bi bila 1350e a potencijalni kupac bi svoju novu miksetu morao da ceka oko 1,5 - 2 meseca! Kazu da Carvin nema generalnog zastupnika za celu evropu vec prodavnice narucuju opremu direktno iz firme u Americi pa se zato ceka toliko.
Sto se cene tice, mislim da je veoma prihvatljiva imajuci u vidu sta sve nudi. Jedino, ostaje problem sto ne moze da se isproba i uporedi sa miksetama drugih proizvodjaca pre kupovine!
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od ibanez (Post 214727)
Jesi li uspeo sta da iskopas u vezi podataka o DF?

Upravo sam na netu procitao za pojacalo Yamaha P3200 da je njegov Damping Factor >200 sto mi se cini veoma malo. Pretpostavljam da su slicna pojacala i u aktuelnim Yamahinim miksetama (emx 5000, 5016 i sl.), one imaju 2 x 500w dok je snaga P3200 2 x 520w na 4 oma.
Ako je porediti po ovome onda Carvin ima odlican "izbacaj"!
Dodato:
Sad gledam, prosto je neverovatno kolike su razlike cena u Americi i kod nas (ili u Evropi)! Carvin C1648p tamo kosta 1000 dolara sto je oko 770 eura - skoro duplo jeftinije!!!
http://www.ebay.com/itm/CARVIN-C1648...item2a1d3ff8ad
Za 1650$ (oko 1275e) moze da se kupi paket sa trosistemskim kutijama, 2 mikrofona i pratecim kablovima:
http://www.ebay.com/itm/Carvin-C1648...item231d30400b
Ili ako nekome vise odgovara ova kombinacija:
http://www.ebay.com/itm/Carvin-C1648...item231d35d25b
Evo jos nekih ponuda Carvina:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=...3785&_catref=1

Prosto za neverovati koje su cene tamo! U poredjenju s` njima, ovde usi otpadaju od cena!

Trenutno vrijeme na Forumu 12:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org