![]() |
nesto oko pa-800
Mogu da kazem da od svih klavijature sto sam video po Budvanskoj rivieri,najvise svira se Fantom X6(al nije me impresirao), Motif, Triton Le-Tr, a od aranzere ubedlivo 1x.Ma bili su i dosta rolande iz proslih serija G-800,600,1000,E-96..., al to ne uzimam. Samo na jedno mjesto video sam kako jedan radi sa pa-800 i imao je najbolji sound od svih.Mislim da ipak Eq na pa-800 radi cuda.Samo potvrdujem da je pa-800 nesto drugacije, novo, i interesantno.
|
Opet ovu glupost o PA800 pocinjes i sad opet ispada
najbolja od svih drugih koliko sam ja procito dobro???? |
Da!!!
|
Naravno da jest, fakti se ne moze ignorisati... :D
|
Znateli vi ljudi koliko glupo ovo već postaje?
Sami glupi postovi o PA800,kako ovo,kako ono,pa dosta je više pobogu...Korgovac-800,prijatelju novi si član iako imaš nešto više od 80 postova,ali nemoj sad praviti frke i zbrke na forumu...Koji đavo imate ljudi što pohvalite PA800 i s tim zavađate narod na forumu?Jel vam fazon da otvarate nove postove i postajete frajere,hoćete li da se vidi da imate više postova ili više poruka na forumu?S tim ništa ne postižete već našim moderatorima samo stvarate dodatan poso,i zauzimate dragocjeni prostor na serveru...Ovaj je forum za razmjenu znanja i materiala,pomaganje kao što su meni i drugima mnogi pomogli a ne za prepirku i uspoređivanje...Ako neko hoće da uspoređiva sinthove,nek piše na prijašnjima postovima (za pa1x i pa800 ih ima na desetine)...Zato ljudi dajte se malo kontrolisati a ne samo PA800,pa ovo pa ono...Ajde budite realni pobogu,snimite stavite na YouTube i onda se hvalite šta ste napravili od sintha,a ne sad ovo bolje,ono bolje i na karaju opet jedan veliki glupi post pun svađe i ljutnje...Pozdrav! |
Cuj da hahaahaa a jesi smijesan 800 bas izgleda pojma
nemas nego citas sta ovi drugi pisu pa i ti tvrdis za njima kao sto to radi pola foruma.. Nisi ni imao klavijature neke a pricas nesto ova bolje zvuci a ova ne.. Nemoj djabe vise ovakve postove da otvaras vec mi pocinjes na zivce da ides sa ovim PA800.. |
O.k mozda ste u pravo ja se izvinjavam samo sam dao svoje misljenje.To je moje iskustvo ko je sam video i doziveo.Ja bar ne vicem na one koje imaju 1x i ne kazem da imaju djubre, cenim i tu srvar al moj ukus je to.
A vi gospodine Blusa, odavno sam primetio da ste malo previse nervozan tip, nesto palis se brzo, vidis kako me je drug pred tebe fino lepo i kulturno opomenuo??? Ja sam za druzenje nisam za svadje. |
Korgovac je samo naveo svoje iskustvo i vidjenja sa godisnjeg odmora.Vrlo lijepo i kulturno.Sta ste odmah napali covjeka i sta je tu smjesno neznam.Imate dovoljno primjera na YouTube i gledajte a nista nije rekao protiv Pa 1.Ima ljudi koji ne furaju samo Juzni Vetar,pa to je prevazidjeno davno to je napravljeno na svakom normalnom aranzeru.Danas ako neki nisu primjetili furaju se novi talasi sounda,nesto mnogo naprednija i ljepse za uho.Tehnologija napreduje momci htjeli to vi priznati ili ne.Dolaze novi razglasi nove kutije novi mikrofoni....novi gosti u diskotekama koji vole da cuju nesto novo.Pa800 je tu u tom rangu(nesto novo)najnoviji aranzer a kada dodje taj Pa2 onda cemo imati opet nesto najnovije.I uvjek ce izlaziti novi aranzer,novi telefon,novo auto...TEHNOLOGIJA se to zove.A ko voli nek izvoli.Samo nemojte brkati demokratiju sa tehnologijom.Pustite ljude(ako nikog ne vrijedjaju)da kazu svoje misljenje.Pa glupo bi i bilo kada bi svi isto mislili.Pozdrav svima koji vole muziku.
|
Ma Samire buraz, to su uvek jedni isti ljudi, il istina boli il ljubav u pitanju...
a moze biti i samoca... |
Nedim o cemu ti sad pricas bogati ?
Kazem kako moze neko pricati nesto a nije uopste imo ostale klavijature i pisati nesto.. Da je nisam isprobo prizno bi i ja da je dobra ali nije bar za ono sto je meni potrebna a ima i dosta ih ovde koji su je prodali ili prodaju slobodno nek se jave.. I bezveze je da se pise ako tebi pase ona onda uzivaj s njom, a pogledajte malo forum sta je tema samo o PA800 otvoreno i uvijek jedno te isto ide.. Bezveze.. |
Hahaha...boze,boze..ovo je curkus...!!!
Necemo,bar za sad da zakljucamo temu,jos je u granicama tolerancije :lol: Ivice ne provociraj ljude:wink: !!! |
Ne zna se ni ko pije ni ko placa. :lol:
Daj, pustimo vise ove supljike oko aranzera ionako za koju goidnu niko od nas vise nece tezge moci da nadje kad DJi preuzese sve. :D Hajd nek neko nesta snimi malo. Ugledajte se na druga blatusana, stalno neke hitove kaci :lol: |
Pa Sanele buraz, mislio sam da si malo pametniji nego to, covek je samo dao
svoje misljenje o onome sto je cuo, on nije cenio nijednu klavijaturu ni je napadao neku, samo je rekao slusao sam ovo i ovo a svidjalo mi se ono i ono. Boze dragi |
kolega Blatusan,izrazi i ti svoje mišljenje uvezi klaviaturi...A vi ljudi koji vređate i glupirate sa svojim postovima i pucate space na serveru---Nemojte pobogu da stalno palite vatru....Hajde više ohladite pobogu ljudi pa koji vam je đavo...Znate vi još pametniji da budete od ovog primitivnog puckanja i otvaranja postova...Pozdrav!
|
Tooooo!
Kolei Alenu svaka chast! :D I stvarno vishe... Dosta prpucavanja! Najgore od svega je shto je u 90% sluchajeva u pitanju samo lichni ukus u pitanju... |
Pa licni ukus naravno, i ako nisam isprobo ostale aranzere
necu ni da pricam o njemu.. Zato ako ti pase rasturaj snjim i dan i noc pa i spavaj heheh.. Alen ce jos malo na Pink izgleda zezno je Bokija i frulu :lol: Poz.. |
predlazem da se napravi jedan podforum Korg pa 800 i sve teme koje su do sad bile o njemu budu svrstane u taj podforumcic,tako da oni kojima nije stalo da bilo sta procitaju o ovoj mrakusi mogu jednostavno da ga zaobidju i na taj nacin ne bi dolazilo do ovakvih nepotrebnih prepucavanja.
maksuz vozdrica za sve forumase. |
Hahahaha..
Ovo stvarno postaje smijesno do jaja.. Pazi sad: Da smo mi neki strucnjaci (ko sto nismo), pa da se nas nesto pita, pa da znamo nesto napravit i uraditi sami na aranzeru vec svi smo obicne tarabe i krkani (Samo znamo srat) kao sto svaki cigo svog konja hvali, a pola njih koristi u pa1x i pa800 setove od pa 80, a ni ne znaju. Niti su ti bolji sa pa 80 jer su i oni to dobili od nekog i malo preuredili (ako uopste i to znaju) i onda seru kao ja sam uradio, a nezna uhvatit Amol. Tu su uvijek isti ljudi koji serendaju, a bas bi ih zamolio da naprave video snimke pa da vidimo koliki su oni majstori (Ne audio jer se moze doradjivati). Snimi brate video pa cemo onda dati svako svoje misljenje, a ne srat i svakom loncu bit poklopac i fora svako sad radi sam sebi, a neznaju ucitat sample u klavijaturu. hehe.. Glupost obicna. Danas, ako niste znali? Klavijatura i kvalitet se mjeri koliko ste para iskesirali za set dobar i kako ko zna nastimati razglas. Od ovih stvari sto se dobijaju dzabe nista nevalja ili ono sto valja proslo je dosta prodaje i davanja.. (Kao sto svi znamo kako je enver-kara set zavrsio kod svih ponositi vlasnika pa1x/pro, a bogami sad i kod pa800. Zalosno je to sto ljudi daju po 2000-3000€ za klavijature, a neznaju pravilno i tacno odsvirati 20 pjesama, e bas ti i serendaju ovde po forumu. Bez uvrede, pozdrav svima. |
Da tacno,to je tako.Oprostite sto sam stvorio guzve, nisam mislio da ce ovaj post biti tako bedno kritikovan.
Samo sam hteo neko iskustvo da podelim sa vama al ocigledno da me je neko jako pogresno shvatio.Mnoge su pisali da je Tyros, ili 1x najbolji pa ja nisam nikoga uhvatio za jaje,samo sam dao svoje mislenje. I vakve teme nisu provokacija,ko zna biti kulturan i najgoru star moze da kaze sa finim recima. |
samo da kažem hahahhahahahahahahahaaahahahahahahahah,drugo ništa ,,,joj ljudi kako se palite lahko ,,,čovjek iznosi svoje lično mišljenje o klaviaturi ,,,,kako nema niko ovdje da je napravio bombu set pa da se pohvali sa njim i stavi ga na upload ,pa će sa tim setom isto raditi i zvučati i pa800 i pa1x i pa80 i sve klaviature koje imaju samplere,,,pa bog vam dao napucajte le-a i vucite semplove iz njega ili gurajte sa rolandom ili šta ja znam kojim aranžerom sve će to isto zvučati onome ko zna poštelati i razglas i ekvilajzer i svirati kako treba
|
Upravo tako!
To isto ko kad porede novu klasu mercedesa C i stariju klasu S. Dolazimo do zakljucka da je C novi ljepsi i sa dodatnim funkcijama, ali i stari S je skuplji od C, ali tehnika malo starija. Sve u svemu tu je to, samo zavisi ko je kakav vozac hehehee.. Ima ljudi koji sviraju na aranzerima starim po 10 godina a zvuce bolje od pa 80, to je ono ko kako sredi. A sve te monstruozne stvari na koje fore korg prodaje klavijature i narod se pali i svadja to su malo vazne stvari kolko ih mi forsiramo. Cak i neprimjetne, ali eto opet seremo hehehe.. Da budem iskren do jaja: Imam pa1x dobar je i sve je OK, ali brate ledja mi otpadose, jebi ti njega kad je on 22 kg. hahah.. Pozdrav svima. p.s moram kupit is 40 pa da se nadmecem sa Tyros 2 :lol: pozdrav.. |
Bolja je stara S-klasa 8) :lol:
|
to ti je to, sve zavisi od ukusa, a i ja bi staru S prije.
:lol: |
Hehe. Volis li ti zensku sa kockastim sisama ili lijepim okruglim mhhhhhhhhhhhhhhhhh!
|
Blatusan u pravu si :lol: :lol: :lol:
|
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
|
ljudi pa sta je ovo,ja imam g 70 i sto ljudi mi je reklo to ne valja,al meni ne da valja nego je no1,a drugima coma,drugi beze od rolanda a ja ga ne bi dao za nijedan korg i sta sad?pa sve su to kutije,elektricni sklopovi,procesori,displeyi itd,itd a na kraju ipak samo kljave,sam sam si slozio synth a ko je cuo sve 5,jest da radim u hr ali svaki synth ima svoje drazi,pozzz svima
|
Hehe, ja imam klavir Petrof sa displeyom i kamerom iz 1910 :lol:
|
Mislim Displej i kamera su ugradzeni. Tako je iz fabrike izaso.
|
Citat:
|
svaka cast elvir i ja sam ga imo 5 god.,i da nism moro ne bi ga nikad prodo,jos uvijek s njim radis solidno,jednostavan je,legenda je a prije deset godina bio car nad carevima,mislim da ga nikad necu prebolit,pozdrav svim forumasima
|
Eh...G-serija...Jarani ja kad sam prvi put dobio G-800---najslađa klaviatura poslije Korga M1...Dakle toliko jake ritam mašine više nema...Ali brate oni isti ritmovi (Sirtaki,7/8,9/8,Tah Kake,Sa-sa,rumba) već dojadili i bogu i narodu...isto bilo sa G1000,ali onaj jaki bubanj nijedan aranžer nema...Kad bi G-serija imala makar više User prostora (bar jedno 20 ritmova) nikad ga nebi mjenjo ni zašta...Sa PA1X sam prezadovoljan ali ipak ona nostalgija G-serije ne prestaje...Šteta što je toliko golem i težak inače nebi nikad otišo od mene...Pozdrav!
|
hehe...G serija..ima dobos kao DAJRE...mislim stvarno...gde moze da se poredi sa ovom novom E serija ili ne daj boze sa korgom ili yamahom...vreme ih pregazilo...
Ali o navici necu da govorim...dok sam imao T3(pet komada)to je za mene bio vrh..stvar navike,a sad sa ovim KURZom sam se utupio do boga...sta ces nostalgija,isto kao vi sa G serijom!!! |
Jao druže ako imaš još koji T3 daj ga prodaj ako za Boga znaš...Ja sam svoga M1 magarac dao za X5d 8(u ona vremena sam ispo magarac i tele) i poslije kad sam skonto svoj kretenski potez kupio sam sebi T3 i imo ga skroz dok nisam požudio za portamentom i Dx-serijom...Ali nikd nisam prebolio one crne,masivne i unikatne Music Workstatione ko što su M1 i T3...Zato ako imaš kojeg prodaj mi ga---nećeš požaliti otići će u prave ruke...Pozdrav!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org