YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   S900 i S910 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22267)

Akordeonista 30.03.2012 18:40

S900 i S910

Moze li mi neko objasniti razliku izmedju ove dve klavijature?
Koja od njih ima boje kao Tyros 3? Citam po forumu da koriste Registracije sa USB-a, da li se pri promeni registracija ceka, tj. da li klavijatura kasni sa promenom ili se to desava trenutno? I da li mogu da kontrolisu eksterne module a da se boje pozivaju preko Registracija? Na primer, Registraciju 1 cine interne boje, Registraciju 2 eksterne (boje sa modula) a Registraciju 3 jedna interna (Up1) a druga eksterna (Up2)?

makso68 30.03.2012 19:39

Yamaha PSR S 910 ima neke soundove sa Tyrosa 3(vjerovatno misliš na superarticulation 2 soundove),ali manji broj(pogledaj na njihovom sajtu specifikacije,piše tačan broj).Operativni sistem je skoro indentičan kao na T3,tačnije,to je Tyros 3 bez semplera.Sve podatke čita trenutno sa USB sticka,a to za externi modul i sl. nisam probavao.Vidim da imaš Tyros 3,probaj na njemu,pretpostavljam da je i ta funkcija ista.Pozdrav!

Akordeonista 30.03.2012 20:02

Pa to me i interesuje da li moze jer ako su joj to zakinuli onda nije upotebljiva u varijanti koja mene interesuje.
Da li i s900 cita trenutno registracije sa USB-a? Koliko je on slican Tyrosu 3?
Koja je razlika izmedju njih u zvuku?

Akordeonista 31.03.2012 23:12

Dakle, zvuk na s900 = Tyros 3, a s910 = ??? Ima li tu neke razlike (izmedju s900 i s910) u zvuku?

tranzit 01.04.2012 00:56

Ama kakav Tyros 3 i bakraci i kako da nema razlike.

S910
678 Voices + 28 Drum/SFX Kits + 480 XG + GM2 + GS
38 Super Articulation Voices, 18 MegaVoices, 24 Sweet Voices, 29 Live Voices, 46 Cool Voices, 10 Organ Flutes

S900
392 Voices + 19 Drum/SFX Kits + 480 XG Voices + GM2 + GS
23 Super Articulation Voices, 15 Mega Voices, 22 Sweet Voices, 26 Cool Voices, 20 Live Voices, 10 Organ Flutes

Razlika je dodatno i u efektima, pa u broju ritmova, formatu ritmova, velicini interne memorije i jos nekoliko sitnica.

Akordeonista 01.04.2012 09:04

Opet ja ne dobih odgovor koji me je interesovao. Razumem da je razlika u broju zvukova ali ima li razlike u kvalitetu istih (s900 - s910)? I koja je osnova njihovih modula, da li je to Tyros 3 ili Tyros 2 ili sta vec?

Keyboard Man 01.04.2012 10:03

S900-T2 , S910-T3 ,najednostavnije.

Akordeonista 01.04.2012 11:16

To me je interesovalo!
Zna li neko da li moze ono vezano za midi:
Citat:

...da li mogu da kontrolisu eksterne module a da se boje pozivaju preko Registracija? Na primer, Registraciju 1 cine interne boje, Registraciju 2 eksterne (boje sa modula) a Registraciju 3 jedna interna (Up1) a druga eksterna (Up2)?

Keyboard Man 01.04.2012 12:08

Mogu,programiras preko registracija ,znaci midi kanal recimo 2 mora biti i na klavijaturi i na modulu, izaberes, najbolje preko GM,jer mozes samo do 128 ,i tako spremis u registraciju.

Akordeonista 01.04.2012 20:26

Mislis, nema mogucnost da se zadaju MSB i LSB brojevi?

daca_bosanac 12.04.2012 20:45

ja imam s 900 a 910 ima neke stvari u malo vecem broju

tranzit 12.04.2012 23:27

Citat:

Originalno postovano od Akordeonista (Post 211646)
Mislis, nema mogucnost da se zadaju MSB i LSB brojevi?

Nema... ama sto te toliko brine ? XG standard koji je na tim aranzerima ima dovoljno sounda sa razlicitim MSB, LSB i PCG i nije ti nikakav problem da izaberes u registraciji neki od njih koji ce odgovarati onom soundu na sampleru PCa. Tu ima dosta nacina da rijesis sve probleme... ustvari tu problema i nema i to nikako.

Akordeonista 22.04.2012 00:07

Juce probao s910 i veoooma se razocarao! Za klavijaturu koja kosta preko 2000e (nova!) dirke, a i ostali elementi (dugmici, displej, bender...) su prilicno jadno odradjeni i ostavljaju osecaj jeftinoce i stednje na materijalu! Pomislio sam da se neko iz fabrike Yamaha (a i drugih fabrika, kada pogledamo ostale klavijature) sprda sa korisnicima i po nemaloj ceni uvaljuje jadne klavijature kojima daju solidne opcije ali im uvek ustinu taman toliko da to nije ono sto bi trebalo da bude vec za to sto ti treba moras da kupis njihov top model!
Sve u svemu, veoma veliko razocaranje!!!

djukapfc 22.04.2012 01:34

Skroz si upravu. Cene su paprene za ono sto nude.

Broz 13.05.2012 17:40

Pozdrav. Zanima me da li zna ko jer je može da se u S900 stavi HD. Netko kod nas (SLo ) prodaje HD sa svim ritmovima itd od tyros 3. Jel mi je to koristno? Klaviature sam otvarao na pola in nisam vidio ništa osim zvučnikov? To znači da ima vso elektroniko natrpano oko displeya i nisam je dalje dirao. Je li može da ima mjesta za HD kad bi jo rastavio do kraja?

Ispričavam se za piši šta govoriš. POzz iz Slovenije

danijel011 13.05.2012 21:25

A šta će ti, zaboga, HD kad sve te ritmove možeš sa USBa da čitaš???

Broz 13.05.2012 23:23

Pa ne znam. Sada imam usb i midi fajlove spuštam sa njega. Više se mi sviđa da je sve u klaviaturama nego da uvijek nešto nosim pored sebe itd... A moram da priznajem da sam '' seljak oko toga '' . Trebao sam neku dobro klaviaturu za midi i tada sam kupio s900.

Sada se spuštam da igram u live više komada nego samo 2 mixa slovenačkih pjesama u F, G ili C duru.

Ako bi kupio taj disk dobio bi više ritama i svega. A sada nemam ništa osim fabrićki. Ne znam niti kje i kako da dobijem . Ne znam niti napraviti backup file :lol: O.S.

danijel011 14.05.2012 14:42

To što uz HD dolaze ritmovi je druga stvar. Ali i kada bi ubacio taj disk u klavijaturu, ona bi ga videla isto kao kada ubaciš USB tako da ništa nećeš dobiti osim bespotrebnog kopanja i eventualnog gubitka garancije!

smuchac 18.05.2012 16:36

Ako nema prostora za HDD a stvarno želiš neku "internu" memoriju,ubaci stick negdje unutra da ne viri van. Stilovi,boje i MIDI fajlovi jako su sitni i za njih ti HDD nije potreban,sve stane u manje od 100 mb prostora. ;)

jan1 19.05.2012 21:38

Citat:

Originalno postovano od Broz (Post 215516)
Pozdrav. Zanima me da li zna ko jer je može da se u S900 stavi HD. Netko kod nas (SLo ) prodaje HD sa svim ritmovima itd od tyros 3. Jel mi je to koristno? Klaviature sam otvarao na pola in nisam vidio ništa osim zvučnikov? To znači da ima vso elektroniko natrpano oko displeya i nisam je dalje dirao. Je li može da ima mjesta za HD kad bi jo rastavio do kraja?

Ispričavam se za piši šta govoriš. POzz iz Slovenije

Nemoj kupovati ritmove od tyrosa 3 jer s900 90% toga ne čita ,a od tyrosa 2 radi sve bez greške. Usb je zakon na njega složiš repertoar po grupama , hoćeš po brzini hoćeš po stilovima glazbe kako ti paše za sviranje i kako se ti najbolje snalaziš.Inače sviranje sa usb nije ništa sporije nego sviranje sa interne memorije

fico 20.05.2012 03:44

Citat:

Originalno postovano od Broz (Post 215546)
Pa ne znam. Sada imam usb i midi fajlove spuštam sa njega. Više se mi sviđa da je sve u klaviaturama nego da uvijek nešto nosim pored sebe itd... A moram da priznajem da sam '' seljak oko toga '' . Trebao sam neku dobro klaviaturu za midi i tada sam kupio s900.

Sada se spuštam da igram u live više komada nego samo 2 mixa slovenačkih pjesama u F, G ili C duru.

Ako bi kupio taj disk dobio bi više ritama i svega. A sada nemam ništa osim fabrićki. Ne znam niti kje i kako da dobijem . Ne znam niti napraviti backup file :lol: O.S.

Dali su tebi potrebni ritmovi za balkansku, slovensku ili neku drugu muziku ,ili koristis sint samo za midi fajlove.Ako ti treba sta od toga javi se meni sa privat porukom ili me zovni na telefon posto vidim da si isto iz Slovenije sigurno cemo pronaci nesto i za tebe .
Pozdrav

Broz 23.05.2012 01:15

Najprije da se vam zahvalim za sve odgovore.

Sada imam kod kuče s900 in od komšije korg pa1x pro. Ako možem da malo pokomentiram. Korg ima u songbuku malo ritmova za slo i pop sceno jer je korg bil prije kod drugog komšije koji se profesionalno bavi sa muzikom. ( taj je sada nabavio pa2x pro). Sada možem da rečem da sam vidiu klaviaturu koja je odsvirala svoje pare.

Taji ritmovi so dobri a jih je malo. Drukčije se čini da su klaviature isti rang po bojama i ritmovima ( to govorim za fabričke stvari ) a istina je da je pax stariji 3-4 godine od moje yamahe. Na pa1x pro ima samo sa-sa ritam. Najvije volim i sviram cro sceno. A ja bi jih volim više da malo isprobam yu sceno... Ima volje ima vrijemena, možda da bude nešto iz mene :)

Isto sam probao pa2x od druge komšije i ta mi se veoma dopada. I ovi mp3 matrice...je*o majku... Taj pa2x imao je više dobrih ritmova nego jih ja znam sanjati...

I da vama najprije kažem da sam sretan da berem ovaj forum, jer sem sad vidim da sam Jako sretan da prije nego 2 godine kad birao između pa800 i s900 nisam uzeko korga. Vidim da se stvarno kvare.

Da ne smetim više uskoro ču otvoriti novu temu i da se predstavim tako kako se dolikuje . Lp

b.o.Y.c.h. ČK 23.05.2012 13:20

Ja neznam zašto se yamaha bruka sa ovim modelima 900-910, sve je to šatro slično tyros klasi na kojoj bi voljeli svirati, ali nije ni blizu.
Nekad je PSR 3000 bio puno kvalitetniji i nekako ozbiljniji od današnjih 900-910, tastere neću ni spominjati. Ne bih volio uspoređivati
tyros sa psr, pa makar su ritmovi i boje nešto slični.

Alen P 14.06.2012 09:43

Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Eh decki, pa tko normalan-informiran bi platio za s910 2000 eura? Pa malo rabljen t3 dobijes za tu lovu! Drugo, cijene su prenapumpane zbog zarade ne zbog kvalitete klavijature. Sto se mene tice moze kostati i 3000eura. Tada cu uzeti 1000eura,kupiti gem genesis pro a za ostalo sa zenom na putovanje.
Postovano sa mobilnog uređaja

Trenutno vrijeme na Forumu 09:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org