![]() |
Upute za kontakt4
Kupio sam kontakt4,
pa me zanima ima li tko upute za korištenje? Nemam zvuk, ne znam spojiti sa klavijaturom. Roland g 600. Imam usb midi kabel. |
A sto ne kupi Kontakt 5 kad si vec kupovao ? Pitanje ti je totalno nedefinisano jer nista nisi napisao o sistemu i hardveru na kojem je instaliran taj Kontakt, pa o audio karti, pa o tome za sta hoces da koristis taj Kontakt (live, studio)...
|
Citat:
A gle, ja sam ti amater u sviranju i za mene je i ovo ok. Dao sam 200 kn pa nije strašno. Ja sam sve instalirao, kako mi je rekao čovjek, 3 programa, program za zvučnu karticu, ali dalje ne znam. :confused: |
Opet mi nista ne rece, kakav je kompjuter, koja je zvucna karta, za sta hoces da koristis Kontakt... i skini update sa Native Instruments stranice na Kontakt 5. Valjace ti i to dobro.
|
da ne otvaram novu temu o kontaktu
ovako zanima me da li kontakt 4 ili 5 moze da se poveze sa klavijaturom i da se na klavijaturi menjaju boje kao sto moze sa v semplerom
Hvala unapred |
Sto moze jedan V-Sampler, to je za Kontakt samo djecija igra.
|
sve ja to znam samo me zanima da li moze da se podesi da na sintu menjam boje u njemu i ako mozete da mi kazete kako gos.Tranzit
Hvala unapred |
Moze, podigni Kontakt napravi novi Bank, u njemu ces imati 128 slobodnih mjesta gdje ces poredjati sound programe koji ti trebaju i kako ti trebaju a ako hoces da ih pozivas sa tvoje klavijature onda bi bilo dobro da ih redjas po GM standardu (predpostavljam da ti je i klavijatura po tom standardu) tako da ce odabrani program odgovarati imenom i rodom instrumenata priblizno onom koji si odabrao na klavijaturi. Za ovaj novi Bank ces odrediti midi kanal koji odgovara Transmit midi kanalu koji je podesen na tvojoj klavijaturi.
|
hvala puno danas cu probati a ako mi nesto ne ide vi ste tu cika tranzit
|
Ovo vec prelazi u naviku, sunce mu zezeno. Jedan me zove dedom, ti cikom... plasim se samo kad ce da krenu da me zovu tetkom i babom :-O:-O:-O
Naravno da sam tu, samo ti pitaj ako zapne. |
Ništa nije slučajno ,ništa ;)
|
napravio sam banku i na klavijaturi je transmit midi kanal 1 ,sta treba da se na kontaktu odradi da bi menjao boje na klavijaturi
kako na banku koju sam napravio odredim midi kanal jer kad sve stavim na 1 midi kanal svi instrumenti se cuju zajedno |
Kako se cini, nisi ti napravio Bank vec Multi. Kada napravis novi Bank, dobices 128 praznih Programa. Tom kompletnom Banku odredjujes Midi kanal u glavnom prozoru Banka gore lijevo (A1-16, B1-16...).
|
kako da napravim bank ne mogu da pronadjem nikako
|
nisam neki informatičar pa valjda ću ti dobro napisati:
Intel Pentium 4 CPU 3.00 ghGHz ATI High Definition Audio Device Realteck AC"97 Audio Instalirana memorija (RAM) 1,00 gb 32-bitni operacijski sustav Windows 7 Extreme Edition R1 PC Je li to to što te zanima? Ne mogu naći kanal na programu i kanal na klavijaturi? |
Cika tranzit hvala puno pronadjeno sto me je zanimalo radi super
|
pomoc
Cika tranzit pomoc
Ovako u nuendu sam otvorio dve instrument trake sa dva kontakta na jednom mi je bass a na drugom hocu solo boje,ali kad na ovom drugom gde su mi solo boje stavim mono opciju prekida mi kad sviram bass Da li mogu to nekako srediti pokusavao sam sa midi kanalima ali ne ide klavijatura ne moze inace sve to pokusavam sa korgom x5d |
Slusaj mali, nemoj da te djavo odnese da me opet "cikas"... hahaha. Problem je sto nisi dodijelio razlicite ulazne midi kanale za ta dva instrumenta pa bez obzira sto si i tom basu i solo boji postavio razlicite izlazne midi kanale oni dobijaju oba midi informacije sa istog midi kanala pa se radi toga i desava to prekidanje, Znaci potrebno je da definises razlicite ulazne mdi kanale (Midi In Channel) i onda cebiti sve uredu. Predpostavljam da si na klavijaturi vec napravio Split pa lijevoj strani dodijelio jedan a desnoj drugi midi kanal.
Dodato: Tek sad vidjeh da koristis Cubase kao Host. Cubase je malo priglup po tom pitanju ulaznih midi kanala pa nece ici tako lako sa njihovim odredjivanjem... malko je zaost'o. Moras da upotrijebis Input Transformer (sva sreca pa ga ima) jer je Steinberg bespotrebno zakomplikovao to podrucje. Probaj sam pa ako ne bude islo, javi se postavicu ti kompletnu proceduru, ama probaj prvo sam, tako ces najvise nauciti, bice dovoljno sto sam te uputio na taj Transformer. |
Izvinite za ovo Ciko,ali Ciko gde je taj input transformer
|
Necu da ti kazem jer si zaista bezobrazan sa tim "ciko"... hahahaha.
Pogledaj prvo ovaj clip na youtube na kojem mozes vidjeti gdje se to nalazi a onda probaj da napravis, ne transformaciju midi podataka jer to u tvom slucaju ne pomaze, vec upotrijebi Transformer kao Midi Channel Filter. Dakle filtriraj na jednoj traci sve midi kanale osim onog koji ti treba za taj bass a na drugoj sve sem onog koji ti treba za solo instrument. http://www.youtube.com/watch?v=uggVzpjXAjY |
Cika tranzit ja vas zovem Cikom za ovo sto nama ovde treba zbog vaseg znanja
a zapelo je vec hahaha gde je taj transformer |
Dacun je tebi "ciku"... sram te bilo i stid. Zar nisi pogledao onaj clip na Youtube ? Nego mozda radis na nekoj drugoj verziji Cubasea, a Steinberg mijenja to k'o carape. Napisi koja je verzija kod tebe pa cu ti uraditi taj Midi Channel filtering i slikati i postaviti ovdje, eto da se ne mucis jadan i zalostan. Bas me maltretiras.
|
nuendo 4 mi je instaliran hvala ti unapred
|
Za hvala nema nista da se kupi. Uradicu ti to ama moram da instaliram prvo taj Nuendo 4 ili Cubase 4 (potpuno isti postupak) pa da vidim gdje je bio Transformer u tim verzijama (davno bilo), te da onda uradim to za tebe. Mislim da cu stici u toku dana a zanimljiv je problem pa moze i drugima da valja njegovo rjesenje.
|
zeljno cekam
|
Evo docekao si. Postupi prema slikama za jedan pa za drugi midi kanal s tim sto ces na kanalu 1 postaviti Filter na Unequal......1 a na kanalu 2 Unequal.....2.
http://www.2shared.com/photo/Q6ftgRB...sformer_1.html http://www.2shared.com/photo/qK-QrLb...sformer_2.html http://www.2shared.com/photo/-4Z0Mgu...sformer_3.html http://www.2shared.com/photo/y8APwmr...sformer_4.html http://www.2shared.com/photo/XOeUXAc...sformer_5.html Morao sam da postavim slike na drugi server radi ogranicene velicine filea ovdje. |
ma moraces ako mozes a mi pojasnis malo
sve uradim tako i nece jer mora i na korgu x5d da nesto uradim sa midi kanalima |
Splituj (podijeli) klavijaturu, pa lijevoj strani, koja ti recimo vuce Bass sa Kontakta na drugom Midi kanalu, dodijeli Midi kanal 2 a desnoj koja svira taj solo sound sa Kontaktovog prvog Midi kanala (recimo traka broj 1 u Nuendu) dodijeli Midi kanal 1. Markiraj obje midi trake u Nuendu i aktiviraj Record na njima.
|
pokusao sam i to na korgu x5d ima 8 traka midi u kombinaciji i tu ih manjam ali nista se ne desava u globalu na x5 d mi je 1 midi kanal i opija all ukljucena
mozda ne moze klavijatura da to odradi ne znam pomagaj hahaha cika tranzit |
Davno je bilo ali koliko se sjecam taj Split bi trebalo da bude moguc u Performance Mode gdje ces moci da podijelis klavijaturu tako da salje podatke na dva midi kanala kao i da odredis Low i High (Bottom i Top) note sa svaki midi kanal. Prosetaj se malo po Performance Edit.
|
Vrlo interesantno i poucno. Ja sam bio postavio pitanje u vezi odvajanja MIDI kanala u Cubase , i evo ga odgovor. Uz OMB ritmovi mogu da zvuce WOOOW :p:D
|
Hahaha... niko srecniji od tebe. Sad ce tek da bude "picvajz". Udri Marko.
|
|
Trebalo je to da snimas direktno u Cubaseu radi kvaliteta snimka. To i ovako moze da se cuje:
http://kiwi6.com/file/sxtg4rjyc2 Takodje sve na softverskoj bazi. |
Evo ga iz Cubase. Cudo da je izasao dobar sound, kad god sam hteo nesto da snimam uvek se culo neko krckanje, verovatno zbog ASIO drajvera, ali ovde ispalo super.
@Transit: Hvala na jos jednom dobrom savetu sto se tica snimanja u Cubase :D E ovo ce vam biti sigurno poznato.Loopovi iz seta, pa preko Vsamplera(mnogo lakse da se rasporede loopovi po tonovima) u soundfont, pa u Kontakt. Pa preko OneMan band-a u Cubase. http://kiwi6.com/file/da6hl3mnj4 |
Sada je to daleko kvalitetnije mada se jos uvijek cuje pucketanje, sto sigurno dolazi zbog preniske latence. Jedina mana je sto si snimao kao mono file. Upotrijebi na kraju Export funkciju U Cubaseu i to Realtime Export.
|
Citat:
|
barba tranzit ili netko jos tu...trebam pomoc.... zasto kontakt pod inputima ne vidi midi yoke? treba mi da ga vezem sa omb?
|
Zato sto midi yoke radi samo sa 32bit aplikacijama. A ti najverovatnije imas 64-bit Kontakt. Potrazi na netu loop be1, besplatan je.
Sent from my HD2 |
hvala marko... ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org