YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Kopirati Varijaciju A na D ? ? ? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21308)

gogi-japanac 17.01.2012 12:09

Kopirati Varijaciju A na D ? ? ?

Dali bi neko hteo da mi objasni na koji nacin mogu da iskopiram varijaciju A na varijaciju D ? ? ?

(u pitanju je Tyros III)

milepsr 17.01.2012 12:14

Koliko znam, mozes samo kanal po kanal, ne moze odjednom cela varijacija.

gogi-japanac 17.01.2012 12:16

Jel znas kojim principom se to radi?

casper 17.01.2012 13:33

1 Privitaka
Na klavijaturi se ta radnja napravi s par klikova. Postoji i software za to ali pošto nije komplicirano objasnit ću postupak.

1. odabreš style koji želiš obrađivati
2. DIGITAL RECORDING > STYLE CREATOR (B)
3. pomoću TAB-a odabrati ASSEMBLY opciju
4. pritisnuti C varijaciju u MAIN VARIATION (STYLE CONTROL)
5. potvrditi s OK (8 - dolje desno ispod ekrana)
6. sada je potrebno kopirati sadržaj s A varijacije na varijaciju C koju smo odabrali u 4. koraku, to radimo ovako
a) označiti RHYTHM1 (A), a nakon toga u području COPY FROM označimo da pod SECTION bude MAIN A
b) označiti RHYTHM2 (B), a nakon toga u području COPY FROM označimo da pod SECTION bude MAIN A >>> pogledaj sliku u prilogu
c) označiti BASS (C), a nakon toga u području COPY FROM označimo da pod SECTION bude MAIN A

....ponoviti gornju radnju za CHORD 1, 2, PAD, PHRASE1, 2

7. pohranjivanje radimo sa SAVE (J) na željeno mjesto, USB, PRESET ili HD

To je to, nadam se da će pomoći.

casper 17.01.2012 13:45

Moj opis se odnosi na kopiranje na C varijaciju, a ne na D kako je zatražio gogi. Ali princip je potpuno isti pa mislim da neće biti problema. Na žalost sistem dozvoljava vremenski period od 5 minuta da se uoči i ispravi pogreška, a kontaktiranje administratora za ovu ispravku bi bila čista gnjavaža. B-)

gogi-japanac 17.01.2012 14:29

@casper

Auuuuu.......Pa svaka ti cast......ovo si tako jednostavno i tacno objasnio,da jednostavno je nemoguce pogresiti po ovom tvom tutorijalu.

Nemam reci =D>

HVALAAAAAAAAAAAAAA ! ! ! !

milepsr 17.01.2012 16:19

E casped svaka ti dala, jos si i sliku okacio :)

NordX 16.01.2014 17:47

Uspeo sam da prekopiram nekako jednu varijaciju na drugu,ali me buni nesto,ne znam kako da kopiram recimo jedan Riff iz jednog ritma u drugi koji je na Chord 1.? :confused:

smuchac 10.07.2017 17:11

Da se nadovežem a već sam i pitao i objašnjeno mi je ali đaba kad mi ne može upalit nikako. Zamolio bih ovaj put kako s mix masterom to odradit jer njega imam ukoliko se može ili s xg works. Hvala.

casper 10.07.2017 18:31

1 Privitaka
Najlakše je to odraditi na klavijaturi, onako kako sam opisao u četvrtom postu. Ovaj način je najbolji jer je najmanja mogućnost da se pobrkaju podaci, a pored toga se ne mora paziti na broj taktova.

Naravno, može se odraditi i s MixMasterom ili XGWorksom. Na ovom videu je prikazano kako obrisati podatke s nekog Parta. Kad obrišeš/isprazniš Part, nastaviš rad s klasičnom Copy/Paste funkcijom.

https://youtu.be/iGwBoZqzAWA

Pored toga, možeš koristiti programčić namjenjen za tu svrhu Style ReMixer.
Dakle, kod Yamahe su mogućnosti takve da možeš birati postupak koji ti najviše odgovara.

Baš me zanima gdje to griješiš, opis je tako precizan, postupak jednostavan...

smuchac 10.07.2017 18:37

Sve sam manje više probao i ne ostaje mi ništa nego da te upilam da mi ti to odradiš. :p
Naime, ritam ima samo 3 varijacije a četvrte nema. Ja bih dakle C kopirao na D i sačuvao. Tada bih imao A,B,C i D s time da su sada C i D iste. Tada bih ponovio samo bih kopirao B na C i sačuvao da bih dobio A,B,C i D s tim da bi u tome slučaju sada B i C bile iste. Na kraju kopirao A na B da A i B budu iste. Tako bih praktički pomaknuo sve jednom u desno i imao praktički raspored A,A,B,C umjesto sada A,B,C. Potrebna mi je A varijacija da je imam na A i B tj. na dva mijesta a da ove dvije samo pomaknem tako da B bude na C a C na D kojeg trenutno nema. Jesi me ufatio? :D

casper 10.07.2017 19:32

Shvatio sam, popunio bi sve varijacije tako da budu pomaknute u desno i da se A ponavlja i na B.
Moraš odraditi i Fill inove.
A jesi li pokušao s predloženim Style ReMixerom?
Mislim, moraš ga prvo instalirati i upaliti. A ovih dana je vruuućee... :p

smuchac 10.07.2017 21:06

Imam ga i koristim ga uredno i svaki ritam koji sam tako selio sam radio s njime jer mi je odrađivao posao uvijek. Ja inače kukam po forumima kada mi programi ne odrade kao što se desilo sad. Dakle,ubacim style u re-mixer i za Main A stavim main A,za main B stavim opet main A,za main C stavim main B i main D stavim main C tj. kako i želim tj. kako sam ti napisao al đaba. Uvalim ga u stroj i uopće nema D varijacije. Fill inove i sva 3 introa i outroa podesim kao i svaki put dosad na nekim drugim ritmovima al neće da ga *ebeš...
Jednom sam preko style creatora iz klavijature pokušavao po tvom tutorialu i nisam uspio ali se je pojavila D varijacija. Kontam,dosad na ritmu bez D varijacije re-mixer ne pali jer nije ni bilo D varijacije pa sam pokušao na ovaj ritam šta ju je dobio nakon style creatora al neće pa neće. Ovo iz očaja pišem jer sam praktički sve probao...:">

casper 10.07.2017 23:09

Vruće je ... a dole kod vas na moru fjaka ...

ajde pošalji mi taj problematičan :D da ga sredim u dva poteza

smuchac 10.07.2017 23:35

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 296936)
Vruće je ... a dole kod vas na moru fjaka ...

ajde pošalji mi taj problematičan :D da ga sredim u dva poteza

Ako ga središ nabrzaka,plaćaš pivu. :D
P.S Metnuo sam ga u download jer sam zagubio tvoj mail pa ga povuci od tamo i kasnije obriši. B-)

casper 11.07.2017 00:46

Citat:

- Kako ćeš u bilo kojem gradu znati u kojem stanu živi Bodul?
- Po toalet papiru koji se suši na balkonu.

Ak ti je jako vruće, odgledaj video u više navrata jer je malo dugačak. Skoro tri minute :D

Poslao sam ti style na mail, a ti potroši još dvije minute da središ prelaze. :lol:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NVqXBfmEdDc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

direkt
https://youtu.be/NVqXBfmEdDc

smuchac 11.07.2017 10:07

Jao kakva mišljenja o nama bodulima majkooo..... 😁
Popodne cu ga pogledat jer sam na poslu. Nisi mogo sve napravit nego riskiraš da opet nešto ukakim? 😁

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

casper 11.07.2017 10:36

Citat:

Ako ga središ nabrzaka,plaćaš pivu. :D
Stvarno nemam pojima zašto ljudi tako tretiraju bodule? :p

romario 11.07.2017 10:56

Casper,ne mogu da vjerujem da nisu odradio sve u ritmu :)

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

casper 11.07.2017 12:02

Profesionalna deformacija. Pristupam edukativno. :-)

Sent from my XT1032 using Tapatalk

romario 11.07.2017 15:37

Da da :)

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

smuchac 11.07.2017 16:47

Poslao sam ti izgleda jedan produkt mog neznanja koji nema bassa pa sad ovaj tvoj uradak nema bassa ali sam uspio gledajuć tvoj video koji ću uokviriti u jedan photo frame i okačit na zid da mi stalno vrti. :D
Još jednom ti hvala. Imaš pivu ali malu. :D

P.S Bračani su škrti a ne mi. ;)
Viceva ima stotinu o njima a osobno sam se uvjerio da je to laž. Kao i za Crnogorce da su lijeni al šta sad. Selo priča,Matu ne briga. Hvala još jednom!! :)

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 05:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org