![]() |
Problem pa500
Dakle, problem je taj da kad upalim klavijaturu ni jedna dirka na klavijaturi ne radi, ni leva ni desna ruka, ritam hoce da se pusti ali dirke ne rade...jel moze neko da mi pomogne i da mi kaze sta bi to moglo da bude?
|
Dali ti se to desava kad promenis na drugi ritam ili drugu preformansu kad izaberes ?
|
ako je to samo kad upalis klavijaturu,onda samo prebaci na neki zvuk i tako global snimi da kad palis drugi put da pamti,tak nekak kolko se sjecam...
|
I kad promenim bilo koji drugi ritam i bilo koju boju, ritam se cuje tj. cuje se samo bubanj a boja koju sam pustio se ne cuje, niti aranzer....
|
Probaj da ucitas neki drugi set za pa500
|
Ali normalno je radila na mom setu ranije, ne znam zasto se to sad desava...probacu sa ucitavanjem novog seta pa cu vam javiti...
|
ako ti radi sa drugim setom,probaj vratit svoj set ali bez globala,,global nek bude od drugog seta nek ostane..
|
Pobao sam i sa ucitavanjem novog seta i opet nista, opet se cuje samo ritam a boje ne...
|
Otvaraj je....otkacio ti se neki konektor sa ploce verovatno.
|
Moracu da je nosim na servis, posto necu ja to da diram da je jos vise ne pokvarim...
|
a jesi probao one potenciometre slider pomicat onaj balans,, neznam sta bi moglo bit,sto kaze kolega mozda se konektor koji otkacio..
|
Druze sve sam probao, i nece....verovatno je konektor u pitanju...
|
pa500
kupih polovnjak i ne uzeh sd . kako da ga spojim sa kompom
Dodato: ma prosta masina , u najboljem slucaju otkacio se konektor to mozes sam. |
Da bi spojio klavijaturu i kompijuter moras da imas sd karticu, pa onda sa USB kablom....ja tako radim...
Ne znam oko elektronike nista tako da je bolje da mi to uradi neko ko zna...;) |
ne smijes da mijenjas global klavijature,vjerovatno ti je osto global od nekog pogresnog seta,pa ti ne rade dirke,imao isti problem sa korgom pa 50,probaj da ga restartujes na fabricko stanjee..ako ni to ne ide onda je do konektora
pozz |
A kako da restartujem klavijaturu na fabricko stanje?
|
e to ti stvarno ne bi znao reci,posto ja koristim korg pa 50,i to su dva skroz drukcija instrumenta,pa da ti sad ne bi nesto rekao pogresno,pitaj nekoga ko koristi korg pa 500,mislim da ih na forumu ima prilican broj (: pozzz
|
Ok druze, hvala u svakom slucaju...
|
Elektricne sheme za korg PA500
U PDF-u, kompletne servisne sheme sa postupkom za fabricki reset PA 500, probacu nekako da ga postavim u download.
Ujedno nastavak pitanja, povezivanje pa500 sa kompom. Instalirao sam driver sa neta, stavio karticu, prepoznaje prikljucenje i nista vise. |
Kad prepozna komp prikljucenje onda na klavijaturi stisnes MEDIA pa onda USB pa ENABLE
|
hvala ali..
Ovo je samo ocitanje sa sd kartice, ja sam hteo da uradim backup i preko kompa da podesim i menjam USERE
A poslao sam na download sekciju EL.shemu ali je ne vidim. |
Aha, ja sam mislio da mislis na ovo sta sam ti napisao...ja to ne znam...
'Ajde ako neko zna da nam napise redom koji su koraci... |
Kolega ne mozes tako da menjas USER-e ili kao sto si vec napisao backup...Sa tom konekcijom usb-PC pakujes na sd kartici fajlove, setove, tj ne pakujes nego kopijas, brises... to ti olaksava da ne vadis svaki cas SD karticu iz klavijature pa da je bodes u neki citac nego ovako direktno sa PC-ija na kartici ili obrnuto.
A sto se tice resetovanja klavijature ovako ces, skini sa zvanicnog Korgovog sajta operativniu sistem i fabricki backup klavijature, odzipuj taj materijal, iskopiraj na SD kartici, iskljuci klavijaturu na prekidacu, ukljuci klavijaturu i drzi INTRO 1 i pokrenuce instalaciju operativnog sistema.Kada to zavrsi pisace ti da iskljucis klavijaturu na prekidacu, uradi to, opet je ukljuci i ne diraj nista da se klavijatura ukljuci. E sad ucitavanje backupa ide ovako, vec si iskopirao materijal sa ekstenzijom bkp, naravno pre toga si ga odzipovao, pritisnes taster MEDIA, pa ides na opciju UTILITU PAGE, selektiras FULL RESORE RESOULCES, pritisnes na displeju EXECUTE.Kad se sve to zavrsi iskljucis klavijaturu i opet ukljucis i tada si je vratio na fabricka podesavanje.Neka ne zamere moderatori na ova pojedina velika slova to je bilo snamerom da naglasim opcije i da odvojim da bude kolegi lakse da razana o cemu se radi.ja sam imao ranije pa 500 ali mislim da nisam pogresio postupak. Pozdrav i sve najbolje! |
Sto se tice tipke sto ti nerade mozes viditi na test mode dali ti sve radi
kad palis klavijature drzi menu i media i trebalo bi da upali test mode i da vidis dali ti sve radi na klavijaturama |
Da je do konektora onda bi imao ostale elemente u ritmu ne samo bubanj,razmislite malo.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 08:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org