YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pa3x - Ne mogu zacuvati parametre u effects? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20818)

taletdkmk 06.12.2011 02:16

Pa3x - Ne mogu zacuvati parametre u effects?

E ovako. Prvo da se izvinim ako imam neku gresku u pisanjem jer nisam bas dobar srpskim. Imam problem sa Korg PA3. Kada radim neku performansu, odaberem boju i efekte mi se podese automatski znaci sama boja kako je uradjena sa kojim efektom, te efekte su se sami postavile. Onda uzmem ja doradim kako bi hteo da mi se cuje farba koliko efekte mestim wet-dry signal 50:50 i to zacuvam Write Performance. E sada kada bi odbrao opet tu istu farbu sto sam malo pre memorisao onaj wet-dry signal sto sam memorisao na 50:50 sada mi je opet 20:80 i nemam pojma zasto to se tako samo podesi. Dali trebam nesto u globalu promeniti razgledao sam skoro sve barem tako mislim, citao manual ali nema nista slicno opisano. Mozda je i to samo jos jedan BAG od strane na KORG-a pa moracemo sacekati da izadje novi OS. Ako neko ima iskustva o ovaj problem sto ja imam, molim vas da mi odgovori. Hvala unapred Pozz TALE
Dodato:
Niko ne zna o cemu pricam ili se niko nije desilo ovo sto i meni?

skoricnik 06.12.2011 14:06

Moguce je da ti je negde u globalu zakljucan efekat. Proveri to, pa javi.

taletdkmk 06.12.2011 20:48

Ma nije burazeru probao sam i sa zakljucan efekt u global i sa otklucan opet isto ne mogu da nadjem u cemu je fora.

gnovako8 06.12.2011 21:07

Pozz.trebalo bi ovako kad sejvas u perfomance onda jos jednom probaj sejvat onaj STS 1 da kad odaberes tu perfomancu da ti bude taj i vzuk odma mozda ce onda effekat radit kako treba ,ako nece onda odi u globas general control pa lock i imas tamo opcije lock razno.....

taletdkmk 06.12.2011 23:03

Lepo prijatelju to od tebi sto hoces da mi kazes da ima u global lock opcija i razno samo ja to znam i probao sam sve opcije pitanje mi je bilo dali mozda se to i nekom drugom desava ili samo meni i dali ima neka finta to sa lock u global probao sam nije to i ne znam zasto kad odaberem farbi na uper 1 ona povlece efekte koje nosi kako su uradjene u sound mode. Ne mogu sam sebi da si razjasnim sedim po ceo dan radim i opet na kraju vidis da nisam nista napravio. Sepak hvala svima koji su se potrudili da mi pomogne. Pozdrav

oliver 07.12.2011 03:25

Jesi li probao da isklucis efekt u saund modu i memorises je u saun modu sa isklucenim efektom

taletdkmk 07.12.2011 15:21

Nisam probacu i tako pa recicu ti ali reci mi sta cu sa one performanse koje su mi uradjene za fabricke farbe jel mogu i njih da ih promenim. Pozz

oliver 07.12.2011 21:29

Da, mozis, isto e - ne e vazno dali se raboti za fabricki ili napraveni boi - performansite se onakvi kako ti sto ke gi napravis i memoriras

taletdkmk 08.12.2011 18:43

Ma nece burazeru evo opet probao sam bas sada odberem harmoniku memorisem u performansu kasnije odaberem klavir on ima parametre wet-dry signal 25-75 a harmoniku sam postavio na 50-50 i kad odaberem harmoniku ono mi pamte parametre od klavira koje sum bili. Ovo je haos ludnica da ne mozes postaviti ono sto hoces ubicu se :(

oliver 08.12.2011 19:11

jednom se meni dogodilo malo je glupo ali recicu - posto prvo se otvori FX A ja promenim parametre a trazim da mi promeni FX B., pa vidi da ne menjas parametre na FX A - posto za performanse treba promeniti FX B.

taletdkmk 08.12.2011 19:14

Dogodilo se i meni ali skontao sam brzo i sad kad odaberem prvo pritisnem na b opciju hvala ti sto se trudis da mi pomognes samo da te pitam ti isto imas li pa 3 i dali kod tebi je isto ovako ili nije. Pozz
Dodato:
Evo konacno nasao sam u cemu je bio moj problem. :)
Ovako. Posto imao sam mnogo efekta (mislio sam na reverbs)na fabricke drums kitove recimo kad odaberem abmience drums kitove namalio sam reverb(hall) u global u prvoj strani. Stavio sam to na -20. E sad za da mi izadje kako sto sam hteo 50-50 wet dry signal trebalo bi da podesem 70-30 onda pritisnem write performance i kad odaberem opet tu performansu klavijatura automatski odzeme (-20 ono sto sam postavio u global) i ono mu dodje 50-50. Ne znam dali su me svi razumeli potrudio sam se maksimalno da objasnim. Ako neko ima slican problem i ne moze da resi nek me pita objasnicu detalnije. Pozdrav

MusicAngel 15.01.2013 02:59

Ne znam sad druze sta si mislio sa ovim trakama bubnja, malo si me zbunio...
Za ovo prethodno, dakle za upper trake:
Kada si u nekom performance-u koji ima vec podesene neke efekte, i hoces da promenis boju efekti se ne menjaju ako menjas upper2 ili upper3. Ali ako promenis Upper1, on automatski povlaci efekte koji su memorisani na toj boji u Sound modu. Dakle, u Style Play modu efekte na bojama moras da cuvas kao performance ili STS. Tako je jos od Pa1x kolko se ja secam...
Pozz

Trenutno vrijeme na Forumu 15:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org