YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Bubnjevi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=32)
-   -   roland td 10 midi/usb i kompjuter (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20706)

gajagus 28.11.2011 18:10

roland td 10 midi/usb i kompjuter

moze li neko pojasniti cinjenicu da nesto takvo jednostavno kao sto je nakaciti midi kabel usb pokrenuti Cybase ubaciti vst i pokrenuti ez drummer lepo zvuce zvuci na kompjuteru ali kad treba na modulu podesiti sve deluje ko spansko selo....
kako uskladiti vezu da pravilno funkcionise tojets da pad refleksija daje signal koji se transferuje u ez drumer i daje odgovarajuci zvuk .podosta se razumem podosta sam i provalio ali mi modul deluje tako nekako ko da je modul vrhunski a da je midi interfejs katastrofalno zapostavljen ima li neko neki tutorial kako podesiti midi da je ez drumer hvala

tranzit 28.11.2011 20:06

Prije nego te bilo sta drugo pitam a i pomognem ti, zasto Cubase pobogu ???

gajagus 08.12.2011 00:13

poceo sam s nekim sitnim programcicima i neuspesno posle mi savetovase cybase kao da je jednostavnije a na kraju ono jos komplikovanije ..od strucnjaka sam dobio uputstvo KAKO ......sledio sam uputstvo .odradio i moj modul kaze NISTA ..prepozna konekciju usb a kad se nakacim svetli crvena midi signalna lampica ....IN zelena lampica mi zmirka dok OUT narandzasta ne radi ....opet naglasavam to je 2x MIDI IN/OUT TO USB KABEL S midi razdelnikom na sredini kabela koji propusta 16 midi izlaza po kanalu ulazu izlazu ...znam da taj kabel ima kasnjenje u zvuku ali barem da dobijem taj prenos zvuka od udarca po padu do reakcije u ez drumeru .za pocetak ah GDE JE POCETAK =))

milepsr 08.12.2011 00:43

Citat:

Originalno postovano od gajagus (Post 199124)
od strucnjaka sam dobio uputstvo KAKO

Da, strucnjaka...

Skini SAVIHOST, pomocu njega ces pokrenuti VST koji zelis uz najmanje trosenja sistemskih resursa (ja barem ne znam za jednostavniji i bolji vst host za tvoje potrebe).

Reci mi kakav racunar imas, tj koja je konfiguracija ?
Zvucna intgrisana, nije ?
Operativni sistem ?

gajagus 08.12.2011 11:42

http://eu.computers.toshiba-europe.c...UCT_ID=1081961

pokrenuo sam savihost ubacio vst radi ..ez drumer ....dalje ne znam opet ista stvar namestio devices na usb midi i opet nista ....ne znam u cemu gresim
Dodato:
ma nema nista bez Tranzit mana da resi ovaj cwor primopredaje informacija samo da nadje slobodnog vremena eto ga .;)

tranzit 08.12.2011 22:11

'Ajd sad polako. Uveo si EZ Drummer u taj Savihost, cujes sounde kada udaras po njima u samom EZ Drummeru (u Savihostu). Sta ne radi ?

gajagus 08.12.2011 23:19

da znaci kad sam cybase koristio palio sam 16 kanala u vst u ..

ovde u ovom programu sam uveo dll od ezdrumera otvorio mi je i cuka se misem radi cuje se .....znaci da radi ......

tranzit 08.12.2011 23:25

Sta ne valja, sta ne radi, sta nije uredu ?

gajagus 08.12.2011 23:56

ono radi na misu ali ja koristim elektronske bubnjeve .......i laptop mi je prateci deo komunikacija izmedju modula za dodelu boje na dobosu cineli itd kako da se trigerovan dobos pretvori u neki zvuk iz ez drumera ......kad udarim u njega palicom .....refleksija udarca vibracija u modul iz modula u laptop pretvaranje u drugi zvuk ez drumer iz ezdrumera na audio u zvucnike ........

tranzit 09.12.2011 00:02

Ama znam to gajo, nego prvo napisi koja je audio karta ?

gajagus 09.12.2011 00:16

supported audio format : 24-bit stereo
speakers : built-in stereo speaker
manufacturer : Toshiba Bass Enhanced Sound System

imate gore link koji sam postavio o podacima mog laptopa

tranzit 09.12.2011 00:27

Zaboravi to Gajo a pogotovo ste radis sa perkusivnim soundima, tu je latenca za tebe pogubna. Moras da se stisnes malo i da kupis malo ozbiljniju kartu.

gajagus 09.12.2011 00:46

neka najjeftinija solucija kartice a da je funkcionalna kosta koliko ?.:-SS ne nemoj mi reci :I

tranzit 09.12.2011 01:04

150 eura

gajagus 09.12.2011 01:05

idem iz pocetka .......

komunikacija roland td 10 modul ...izlaz midi in i midi out se kaci na laptop...

kabel mozete videti s ovog sajta ..

kabel koji sluzi i koji koristim za svrhu pocetnicku jeste kabel midi to usb .....

taj isti se kaci na usb ne trabaju vam drajveri ......

midi in i midi out ulaz se kaci pravilno in na in i out na out ako je stariji operativni sistem ..ako je windows 7 onda ide obrnuto in na out a out na in i proradice....

program koji se koristi a koji je ali bas stvarno jednostavan jeste savi host

koji mozete skinuti s ovog sajta ima 64 bitni i 86 bitni sistem zavisno koji os koristite ...

prikopcate kabel modul ce realizovati konekciju pritisnite accept ...

otvorite SAVIHOST ....automatski ce vam traziti dll. pokretacki fajl od nekog softvera kao sto su EZ DRUMER SUPERRIOR DRUMER ili slicno po pokretanju otvara se graficki interfejs samog softvera ..sve sto treba da uradite jeste da podesite parametre samog ulaza i samog izlaza ..idete na sledece

DEVICES /MIDI .
pronadjite na kojem portu vam se nalazi udzekovan kabel eksterna kartica ili slicno u ovom slucaju postavite na usb midi i konekcija je uspostavljena ..
izlaz ostavite na izlaz od zvucne kartice samog kompjutera ili na eksternu karticu ....preostaje vam samo da podesite ako se boje tonova ne poklapaju recimo dobos na tom 1 ili obrnuto i mozete poceti da vozite vas cenjen upgrade bubanj ...nadam se da ce ovaj tutorijal nekome pomoci ko sto je i meni pomogao od cenjenih kolega s ovog sajta uzdravlje

kabel koji sluzi i koji koristim za svrhu pocetnicku jeste kabel midi to usb .....

tranzit 09.12.2011 01:31

Tako je gajo, treba pomoci kolegama. Vazno je da je to proradilo ali misli na onu eksternu audio kartu jer sve ce biti mnogo bolje i brze nego sa tom integrisanom i nece dolaziti do onih rafala dobosa o kojima si pisao na Chatu, mada za njih moze biti krivac ili sukrivac i taj tvoj USB to Midi jer nije dovoljno brz i selektivan pa mu se desavaju zastoji koje kasnije sruci sve odjednom. I taj Savihost cemo zamijeniti nekim boljim i stabilnijim hostom jer to ti je bio prijedlog samo za pocetak.

gajagus 09.12.2011 11:03

da dobro sto se tice eksterne zvucne kartice ...vrlo bitno pitanje i odgovor koji smatram da mnoge novajlije ne znaju .....

kad se nakaci eksterna zvucna na usb ili kako vec ide .....
da li se midi kabel iz modula u ovom slucaju roland td 10 bode u zvucnu kroz koju se obradjuje piezo vibracija do ez drumera ako ima podrsku za (usb ili midi /midi) kabel eksternu zvucnu a po obradi se ponovo vraca u zvucnu na izlaz i iz nje se pusta na ozvucenje ili se bode u laptop na usb a eksterna zvucna samo izlaz obradjuje ......zipovao sam vijuge razvukao sistem u mali problem nadam se da me razumete .=))

tranzit 09.12.2011 12:51

Midi i audio tokovi su potpuno nezavisni jedni od drugih. Mozes da upotrijebis bilo koji midi interface, bilo sa te externe audio karte, bilo taj koji vec imas. Znaci, tu se nista ne mijenja i nikakvo dodatno spajanje ti ne treba. Midi podaci su jedno a audio je sasvim drugo. Vecina audio karti koje se mogu nabaviti imaju i midi interface tako da ako nabavis neku pristojnu kartu savjetovao bih ti da koristis njen midi jer taj sto imas i nije bas najbolji a od njega uveliko zavisi kako brzo i kako cisto i bez smetnji ce se prenositi naredbe do kompjutera. Pogotovo u tvom slucaju gdje se radi o masi midi podataka koji moraju biti u pravom timingu i bez nagomilavanja jer recimo samo jedan virbl na dobosu ce poslati bar par stotina naredbi u roku od jedne jedine sekunde. Kad budes smogao snage za tu audio kartu, pitaj pa cemo naci nesto za tebe.

gajagus 09.12.2011 14:35

da ovako sto se tice tog problema transfera 1000 midi podataka u sekundi ...

desava se upravo zato sto sam greskom odradio da se prima i salje preko usb kabela ....cim sam prebacio da mi ide na microsoft GS vegetable sync tojest na zvucnu karticu od samog laptopa ..milioni zvukova su nestali i stabilizovao se jedan ...podesio sam sve kompletan set ....sve fercera besprekorno na modulu sam iskljucio da se ne cuju padovi (zvuci setova iz modula) jedino nisam uspeo resiti kako iskljuciti klavijaturu kako udarim o pad dobijem zvuk klavira i samog bubnja to nisam jos resio ..........znaci da je kabel dobar za te stvari jedina mana mu je sto mu je spor interfejs zatvaranja kola .....od udarca pa do slusalica izlaza .......kao sto si nagovestio ....kabel ima svoje kasnjenje ..kao sto si naglasio u proslim postovima tako da ipak preostaje da se skrpim za eksternu karticu e sad pitanje da li postoji neki sotver koji bi mozda mogao da ubrza to kolo tojest da ubrza zatvaranje kruga signala jer kako sam cuo nijedna kartica nije savrsena tojest da svaka ima neko kasnjenje ...cak i ona od par stotina eura ....

tranzit 09.12.2011 17:28

To sto si cuo ne odnosi se na tvoj problem. Ljudi svasta nesta pisu a kako znamo, papir trpi sve. Kod tebe je problem iskljucivo midi interface koji nije bas najbolji a sumnjam i na taj kompletan sistem kako je konfiguriran. Audio karte od tih nekoliko stotina eura imaju kasnjenje tzv. latencu ali se ona ne odnosi na midi nego na audio signal. To kasnjenje je kod tih audio karti toliko malo da ti sigurno neces da ga cujes. Kod dobrih audio karti i dobro konfiguriranog audio kompjutera ta latenca se krece u rangu jedne do tri milisekunde, zavisno od konfiguracije sistema. Vjeruj mi da bar dva puta vece kasnjenje imaju hardver instrumenti (aranzeri, workstationi) ili digitalni mikseri (cak i do 7 ms) pa ga niko ne cuje. Jedan savjet, instaliraj Win 7 (po mogucstvu 64Bit ako tvoj CPU podrzava tih 64Bit), uzmi jednu pristojnu audio kartu (kod tebe to mora biti USB radi Laptopa, sem ako nema Firewire interface) a to bi mogla biti recimo Presonus AudioBox 22VSL i... rijesio si sve probleme. Nisam vidio da li si napisao o kojem se Laptopu radi, sto je veoma vazno jer ako to nije u redu onda dzaba bacas pare za sve ostalo.

gajagus 09.12.2011 19:03

prvo da se izvinem yu midi organizaciji zbog postavljanja linkova koji je izazvao ban ..nazalost dobrom namerom sam napravio tutorijal za sve koji se pate i da olaksam problem za buduce korisnike s slicnim problemom ....
linkovi su s legalnim softverima no nebitno ....

no da nastavim .....
laptop koji koristim jeste

Toshiba satellite L500 1QV

ne znam da li ovo zadovoljava kriterijume niti znam sta je potrebno za ovu radnju ali smatram da je masina prejaka za bilo sta evo specifikacije ....

jedno pitanje ...hteo sam da uzmem onaj mali laptop bez cd drajva da li bi on mogao da posluzi za ovu svrhu ako nakacim na njega eksternu zvucnu ...noteebok ili slicno ee pcsurf od tih jeftinijih ..koji bi mi stajao na rampi uz modul ....

evo specifikacije laptopa ....

Processor type : Intel® Pentium® Processor T4500
clock speed : 2.30 GHz
Front Side Bus : 800 MHz
2nd level cache : 1 MB
Operating System / Platform Genuine Windows® 7 Home Premium 64-bit (pre-installed, Toshiba-HDD recovery) and
Genuine Windows® 7 Home Premium 32-bit (Toshiba-Recovery DVD)

Design Colour colour : Steel Grey display cover and Snow Silver top cover with silver keyboard
System memory standard : 4,096 (2,048 + 2,048) MB
maximum expandability : 8,192 MB
technology : DDR3 RAM (1,066 MHz)
Hard disk capacity : 500 GB
drive rotation : 5,400 rpm
DVD Super Multi drive (Double Layer) compatibility : CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-R(DL), DVD-RW, DVD+R, DVD+R(DL), DVD+RW, DVD-RAM
maximum speed : Read: 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM/ Write: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 24x US CD-RW, 8x DVD-R, 6x DVD-R (Double Layer), 6x DVD-RW, 8x DVD+R, 6x DVD+R (Double Layer), 8x DVD+RW, 5x DVD-RAM
type : DVD Super Multi (Double Layer) drive
Display size : 39.6cm (15.6”)
type : Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display with LED backlight with 16 : 9 aspect ratio
internal resolution : 1,366 x 768
Graphics adapter type : ATI Mobility Radeon™ HD 4570 supporting HyperMemory™ technology
memory amount : 512 MB dedicated VRAM (total available graphics memory using HyperMemory™ technology can be up to 1,791 MB with a 32-bit operating system and 3 GB system memory or 3,323 MB with a 64-bit operating system and 6 GB system memory)
memory type : DDR3 Video RAM (resp. Video RAM and system memory combined)
connected bus : PCI Express®
Internal video modes The following internal video modes are supported:
resolution : 1,366 x 768
Max. external video modes max. resolution : 2,048 x 1,536
max. refresh rate : 85 Hz
non-interlaced resolution with max. refresh rate : 1,600 x 1,200
Interfaces 1 × DC-in
1 × external monitor
1 × RJ-45
1 × external microphone
1 × headphone (stereo)
1 × integrated VGA Web Camera with built-in microphone
1 × 4-in-1 Bridge Media slot (supports SD™ Cards up to 16 GB, Memory Stick® up to 256 MB, Memory Stick Pro™ up to 2 GB and MultiMedia Card™ up to 2 GB)
1 (Left) × eSATA/USB 2.0
2 (Right 2) × USB 2.0
1 × HDMI supporting 1080p signal format
Expansion 2 × memory slots
Wireless communication Compliancy : Wi-Fi®
Network Support : 802.11b/g/n
Manufacturer : Realtek
Wireless Technology : Wireless LAN
Manufacturer : Askey
Wireless Technology : Bluetooth®
Wired communication topology : Fast Ethernet LAN
speed : 10BASE-T/100BASE-TX
Sound system supported audio format : 24-bit stereo
speakers : built-in stereo speaker
manufacturer : Toshiba Bass Enhanced Sound System
Keyboard Keys : 105
Windows® keys : Yes
special features : Standard numeric keypad
Pointing device type : Touch Pad with Multi-Touch Control
Battery technology : lithium-ion
maximum life : up to 2h20min (Mobile Mark™ 2007)
AC adapter input voltage : autosensing AC adapter (100/240 V) for worldwide usage
output voltage : 19 V
output current : 4.74 A
Physical dimensions W x L x H : 383 x 259 x 35.5 (front) / 39.3 (rear) mm
weight : starting at 2.72 kg
Warranty 1 year EMEA Carry-in.
Bundled hardware AC adapter
Bundled software Toshiba Bluetooth® Stack
Toshiba Bluetooth® Monitor
Toshiba Disc Creator
Toshiba User's Manual
Toshiba Supervisor Password Utility
Toshiba Assist
Toshiba Camera Assistant Software
Toshiba DVD Player
Toshiba Face Recognition
Microsoft® Works, Microsoft® Office Home and Student 2007 (free 60-day trial)
Toshiba Value Added Package (Toshiba Power Saver, Toshiba Zooming Utility, Toshiba PC Diagnostic Tool, Toshiba Flash Cards, Toshiba Components Common Driver, Toshiba Accessibility, Toshiba Button Support)
McAfee® Internet Security (includes free Internet updates for 30 days)
WildTangent Games Console
Toshiba Photo Service
Toshiba Recovery Media Creator
Google Pack (Google Toolbar, iGoogle, Google Picasa)
Connectivity Doctor
Toshiba ConfigFree™
Toshiba utilities and drivers
Toshiba EasyMedia Easy Entertainment
HDMI-out

Easy Connectivity
Toshiba Face Recognition
Built-in Web Camera & Microphone
Diversity Antenna
Integrated Bridge Media Adapter
Toshiba ConfigFree™
Bluetooth®

Easy Usability
PC Health Monitor
LED backlighting
Eco Utility
McAfee® Internet Security
Toshiba TEMPRO Performance Tuning Service
Smart Display Support
Touchpad with multi-touch control
Control Buttons
Security features slot for Kensington Cable Lock
supervisor password
HDD password on request
user password
Special features SM BIOS compliant
Enhanced Intel® SpeedStep® Technology
HD Audio supporting
integrated microphone for Voice over IP
4 mechanical Control Buttons (Mute, Play/Pause, Forward, Rewind)
ENERGY STAR qualified computer
integrated VGA Web Camera for Video over IP

tranzit 09.12.2011 23:34

Sta ti sve ispisa bozije ti sunce a bilo je dovoljno da mi das tacan tip tog Laptopa.

Citat:

Originalno postovano od gajagus (Post 199279)
ne znam da li ovo zadovoljava kriterijume niti znam sta je potrebno za ovu radnju ali smatram da je masina prejaka za bilo sta evo specifikacije ....

Koliko god te to razocaralo, moram ti napisati, taj Laptop je jedva na granici za ono sto bi ti da uradis... ali... provuci ce se nekako. To je sicusni Dual Core procesor sa slabasnim taktom i bez Hyperthreadinga. Mlitav ali se uz malo muke moze natjerati da odradi bar tog bubnjara kako treba.

Citat:

Originalno postovano od gajagus (Post 199279)
jedno pitanje ...hteo sam da uzmem onaj mali laptop bez cd drajva da li bi on mogao da posluzi za ovu svrhu ako nakacim na njega eksternu zvucnu ...noteebok ili slicno ee pcsurf od tih jeftinijih ..koji bi mi stajao na rampi uz modul ....

Ne uzimaj ni za zivu glavu, to su igracke na bazi Intel Atom procesora koje jedva zavrsavaju posao i sa internetom. Odmah zaboravi tu ideju, kao da je nikada nisi imao.

Ostaje ti, kako sam ti vec i rekao, da nabavis audio kartu i to ce vec nekako onda ici sa tim EZ Drummerom ali i nista preko toga jer ti je i taj hard disk prespor da ne kazem vucibatina pa neki ozbiljniji disk streaming ne dolazi u obzir a i da je brzi ne bi se u tom smislu mnogo popravilo stanje jer je chip koji je u toj Toshibi, poveca seprtlja pa komunikacija izmedju CPUa i memorije nije optimalna to jest Memory Bandwidth (koji je jedna od veoma bitnih stavki za audio) je premali za bilo sta ozbiljnije.

Dell 10.12.2011 04:20

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 199293)
Sta ti sve ispisa bozije ti sunce a bilo je dovoljno da mi das tacan tip tog Laptopa.

:lol: :lol: :lol: oplakah

mladenkom 10.12.2011 04:30

Nadam se da je kolega koristio copy/paste
Postovano sa mobilnog uređaja

gajagus 10.12.2011 12:22

au dajte brisite specifikaciju laptopa da se ne brukam :D
salu na stranu znaci smatras da ce taj laptop da gura posao ali je na granici ..
ko kad se stavi na ivicu astala ocel pasti nece pasti ..........:D
pa dobro onda moze li se naznaciti koji laptopovi otprilike mogu doci u obzir ....ili makar naznaciti sta treba od specifikacije laptop da ima da bi ova radnja besprekorno funkcionisala ...

tranzit 11.12.2011 16:48

Nemam naviku da preporucujem ljudima nesto a da nisam potpuno ubjedjen u to, pa tako ti ne bih mogao preporuciti nijedan laptop u koji sam sto na sto uvjeren da bi izdrzao te torture sa sviranjem EZ bubnjara uzivo. Jednostavno laptopovi nisu jos na dovoljno visokom tehnickom nivou (CPU, chip, bridge...) koji bi garantovao ultra stabilan i siguran rad bez ikakvih ispada. U studiju je to nevazno jer se uvijek moze iznova ali na bini je to od prioritetne vaznosti jer dzaba i sav sound i efekti kad to sve moze pasti svaki momenat a ti osta gluvi bubnjar. Mlatis po tim padovima a nigdje zvuka. Ne pisem ti ovo tek da bih ti nesto napisao vec zato sto sam sve sto ima ikakvo ime u domenu laptopova testirao u live uslovima i nijedan nije zadovoljio. I oni najveci i najbolji na bazi najbrzih mobilnih i7 procesora sa 16GB RAMa i sa specijalno obradjenim OS za audio nisu prosli ispit. Svaki je pao na popravni bar iz jednog predmeta.

gajagus 01.03.2012 09:17

pozdrav svima ...treba mi informacija o zvucnoj kartici i kako se ona ponasa na cybase ili slicnom softver da li ima bagova i da li mi je preporucujete i naravno koja joj je cena ....

E-MU 0404 PCIe Audio Interface hvala na odgovoru;)

gajagus 17.03.2012 09:31

pozdrav ipak postoji resenje za latencu izmedju laptopa i elektronskog bubnja i smatram da nema potrebe za kupovinom eksterne zvucne .ako se bubanj naravno ne koristi u profesionalne svrhe . sve sto je potrebno jeste instalirati podrsku za zvucnu ASIO for all koja se automatski podize po pokretanju programa i podesava latenca automatski a s druge strane potreban je toontrack supperior drumer ...ja sam skinuo 18 gb podataka samo za obican interfejs gde je potrebno instalirati Toontrack solo softver preko kojeg se ubacuju vst pluginovi i proradice ...........iskreno minimalna kasnjenja imam i zadovoljan sam .. ujedno preko ovog toontrack soloa se moze ubaciti i ez drumer naravno sve po zelji .;)

Trenutno vrijeme na Forumu 09:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org