![]() |
Stimovanje boja na pa1x
Pozdrav svima,
Trazio sam temu slicnu ovoj, na pretrazi al nisam mogao da nadjem. Rec je o rasštimavanju boja(instrumenata)...Hocu da detuniram konkretno violinu (da lici malo na one violine sa Romanije i ostale tog tipa :lol: ) , al ne znam kojom opcijom se to radi. Usao sam u global, pa onda general controls, pa onda u master tuning i tu nasao ono sto mi treba, lepo sam rasštimovao al su se detunirali sve boje, a hocu samo jednu boju. Zna li neko kako se radi vec spomenuto rasštimavanje? |
Pa ne u Globala ..... sta znaci rec global ?! :)
Ides tu na pocetnu stranu na Tab sub scale i tu nastimaj skalu. Zatim memorisi ta boja na novo mesto u performance banka. Iiiii .... napisi mi postavke kako podesavas tu skalu da probam kako zvuci. Hvala ;) |
Citat:
P.S. Kad mi takav violinista dođe na svadbu i traži da mu na mixeru dodam "onog nečega" i malo "sounda" i naravno da ga pojačam iako nije ni probao kako mu radi instrument... :D |
Otisao si ti to na Kalesiju druze,ne vrijedjaj nam Romaiju,jeli tako Burli? ;) :)
|
Violine s Romanije. Jesu to one sto prate Zorana Kulinu? P.S. Malo offtopica, Burli, garant si svirao s njim, i ti Deki?
|
Citat:
|
E i meni to treba. Stvarno bi mogle neke instrukcije za pa80.
Hvala |
Izgleda da sam ja jedini koji nikada nije ni cuo takvu violinu a trazi da proba :)
|
Sto je bilo takvih "violinista" mene je Bog kaznio pa sam se potrefio da radim sa njima nekad xD,mada ima i dobrih nema sta...
Svira i onda pljune u civije da mu drze stim,daleko bilo xD Umjesto mikrofona stavljaju onaj dio od muzicke cestitke,razglednice sto svira "za Elizu" kad se otvori i napravi kablo,"ubode" u miksetu i kaze:"stimaj" i onda kad pocne da svira,cvrči ko' zaprška xD |
Citat:
|
Citat:
|
Hahaha!Realno! ;)
|
Citiram mog druga koji često u šali kaže kako bi violinisti nevini nastradali da se kojim slučajem strijeljaju muzičari u našem kraju, mada realno imaju dvojica kojima skidam kapu, ali zato ovi ostali "guslari"...%-(
Dejo je dao genijalan opis u 3 riječi! "Cvrči k'o zaprška"...:lol: A o "Miliju" alias Zoranu Kulini bi se mogao roman napisati... Najjači su teoretičari koji prije tonske probe kažu: "Visoke stavi na 12 sati, srednjake skini, dodaj basa, skini hal i dodaj eho i naravno pojačaj me još malo"...3:-O Skoro sam na FB kod kolege pročitao status koji otprilike kaže: "Ko nije ozvučavao violinu ne zna šta je pakao".... Zato je moj prijedlog kolegi da to ništa ne čačka i ne raštimava već da svira kako je Bog zapovijedio! |
aman ljudi covek je mislio na violine sto se cuju u bosanskim izvornim narodnjacima npr. Mara i Derventske lole. Opet svaki kraj u bosni ima razlicit stim violine. Ja sam na pesmi Kad popijem i zapevam Roso uzeo dobrih para. A tek na Adidas dimije....B-). Imam neke violine al to nije taj sound treba mi bolji. Cudi me da se niko jos nije setio da sempluje Bosansku violinu...
|
Znam sad o cemu se govori ovde .... ja sam bio kilometre i kilometre severoistocno. Zbunio me kolega sa rec "Romanije" pa sam atlas otvorio na pogresnu stranu.
|
Svaka cast kolegama na originalnim odgovorima, i hvala na predlozima. Napravio sam boju, po meni je dobra. @Dell za Zorana Kulinu mi i treba :) @Kolega Ace hvala na savetu za sub scale (toliko jednostavna funkcija a tek sam je sada skontao). Boju sam pravio od obicne violine sto sam imao na setu. U soundu sam smanjio cutoff na -5 da sto vernije docaram zvuk live violine. Posto pevam takve pesme uglavnom iz Fdur-a, u sub scale sam nastimovao Cis na +33(mozes i od 30-35), F na +7 i Fis na +7 takodje. U efektima(C i D) sam stavio na 82(OD/HG - Mt.Delay) i mozete staviti neki hall (ja sam stavio 52) i to je to :) probajte ova podesavanje, pa javite kako zvuci.
|
hmmmm dal ima pa80 taj sub scale moram da vidim veceras.
|
odes u sub skale stavis arabiku tonalitet A i onda svras krug G-C-A7-D i to je ta rastimana violina
|
Trenutno vrijeme na Forumu 05:45 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org