YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Gasite li klavijaturu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20083)

spasoje88 24.09.2011 10:23

Gasite li klavijaturu

Evo jedno opste pitanje za klavijaturiste...
Kad upalite klavijaturu kuci i zavrsite sa vezbanjem, jel ostavite klavijaturu da radi pa kad opet naletite malo da vezbate ili gasite? Eto ja naprimer uzeo Pa1x i sad treba mu koji min da se ucita a stalno bi nesto cackao i sviruckao... I onda ja je upalim kad hocu da vezbam i ne gasim je do spavanja! :)
A isto to sam cuo i za Kosmajca... Ne gasi klavijaturu po ceo dan! :) pozz

STUDIOSOS 24.09.2011 10:41

Pa evo naprimjer ja imam korg pa2xpro i tritona tr u kombinacij kada hocu da vijezbam ja upalim obadvije i odvjezbam koji satic zatim pa2xpro ugasim oa TR ostavim da radi posto njemu treba 10-tak minuta da uploaduje boje kasnije ako naletim a ustvari uvijek naletim ponovo palim PA a na TR-u odsviram koji forspil dok se pa neupali

jeftabgd 24.09.2011 12:09

Kad radim tezgu i ako imam pauzu ne gasim je nikako a kuci,kad mi treba ukljicim ,odradim sta treba i gasim.U svakom slucaju ne valja paliti i gasiti svaki cas.

baltik79 24.09.2011 12:11

Neznam za ostale, ali ja imam pa800 i imam utisak da ga bez potrebe netreba drzati upaljenog. Osjetljiva RAM memorija (njihova boljka) i nestabilan napon zacas ga srede. Osim pa800 imam i Kurzweil k2661. Za njega se uopste nesekiram. Mnogo je kvalitetnija od pa800 i nije osjetljiva na promjenu napona (mislim na ove nase oscilacije napona u kucama).

snowkingcro 24.09.2011 13:13

Slažem se,nema potrebe imat sint upaljen po cijeli dan...a i ovo sa paljuckanjem svaki čas mi je isto bez veze... ja sjednem za sint,i dok ne napravim zbog čega sam sjeo,nedižem se... to traje cca 2-3 sata,to mi je dosta za čitav dan...a i kad se želim prisjetit nečega na brzaka,upalim extreme i vježbam na nekom tvorničkom soundu jer dok mi se učitaju semplovi,prođe me volja...

yamahapassion 24.09.2011 14:13

meni vise ugasena nego upaljena stoji. Mada mojoj yamahi dovoljno 10 sec. da mozes da sviras na njoj, ali zadnjih dana kao hobi muzicar prosto nemam vremena da sviram, tako da hvata prasinu :(

Marko__ns 24.09.2011 14:25

I mene zanima da li je bolje gasiti ili ne?
Ja kad je ukljucim veci deo dana mi ostane upaljena jer uvek mi nesto padne na pamet pa cackam. Inace imam Pa500 koji se brzo pali ali nemam naviku da ga gasim do spavanja ili do nekog izlaska iz kuce. :)

Sipapa50sd 24.09.2011 14:47

Druze vrlo jednostavno kad sviras upaljena kad ne sviras ugasena je... jedino u pauzama izmedju sviranja ne gasim... al ne kontam zasto ce mi biti upaljena klavijatura ako necu svirati...

anelkaos 24.09.2011 15:50

Naravno sturju trosi inace :)

Nautica 24.09.2011 16:44

Ja imam pa50 i kad je upalim ne gasim dok ne izadjem negde ili do pre spavanja, tj gasim je tek kad znam da narednih sati necu moci da sviram. ali zna da bude upaljena po 5-6 sati dnevno jer uvek i kad zavrsim vezbanje ja uzmem da cackam nesto :">

Narodnjak300 24.09.2011 23:07

koliko mi radi kompjuter toliko i klavijatura znaci ceo dan, nikad se ne zna kad inspiracija naleti hehe
pozdrav

Dell 24.09.2011 23:19

Ni ja svoju PA50 ne gasim nikako, koliko sam budan, toliko je i upaljena. Jedan od razloga je i to sto za muziku s kompa uz 5.1 sustav koristim i njegove zvucnike.

EmirTotic 25.09.2011 01:38

Isplaniras i organizujes lepo i nema problema. Gledaj da sto vise sviras dok je upaljena, nece da ti skodi. ;) Kad znam da cu imati pauzu od bar pola sata ugasim je uvek mada se retko desi da pravim pauzu, kad sviram sviram...

tarik 25.09.2011 15:35

Roland e96

Citav dan zna biti upaljen kad nesto vjezbam pa pravim pauzu od 3h dop se sa trebama prek FB-a 3 mjeseca odkad je kod mene nista mu se nije desilo znao je cesto osigurac da iskoci al klavijatura je stabilna sa promjenom napona i sve za 10 ^:)^

Simke 25.09.2011 16:09

Ja i ne znam gde mu je dugme za OFF! =))

korg_pa800 25.09.2011 16:46

Ma cim zavrisim sa radom odmah je gasim. Ne vidim svrhu da je ostavljam upaljenu, da u nekom slucaju dodje do pada napona ili grmljavine a nisam tu da je iskljucim moglo bi se svasta desiti.

nelica2002 25.09.2011 17:10

Ja svoj PA80 kad ne koristim gasim ga, sad što je bolje neznam :confused:

caka012 25.09.2011 20:29

Kad sam za klavijaturom, ukljucena je. Bilo da sviram ili da cackam, kad zavrsim - iskljucujem je. Mozda zato sto nemam vremena da po ceo dan nesto cackam, kad bih imao vremena ... ko zna.

marles 27.09.2011 09:22

Ne znam za klavijature ali za računala je poznato da ih paljenje i gašenje ubiva više nego da stoje stalno upaljeni. Za računalo je rečeno da kad ga se uključi da bi trebao raditi deset godina bez da se isključi. A kako je to sve skupa elektronika(pc-klavijatura) mislim da bi i za klavijature bilo bolje da se stalno ne pali-gasi.

vlatkokorg 26.10.2011 14:14

Ja imam M3 i gasim je svaki put posle vezbanja,zato sto isplaniram koliko cu dnevno da vezbam i to je to... ako se desi nekad da mi nesto padne na pamet,najlakse je ukljuiciti

Dejan 26.10.2011 18:00

Ja neznam ni gdje mi je klavijatura xD

ballaboband 26.10.2011 18:07

Poznajem jednog muzicara iz Pozarevca .. a verujem i da ga Caka012 poznaje takodje ... u pitanju je Trosa

Kod njega je klavijatura .. kao i komp. u paljena ceo dan od jutra do mraka .. i nista joj ne fali ....

Tako da bih se slozio da je to manje stetno nego paljenje i gasenje. ( To je najgore za plocu... kako kod kompa, tako i klavijatura.

zeljko_mo 26.10.2011 19:55

posto jos uvijek imam rolanda g600... treba mu 9 sekundi da ucita sve... nije mi nikakav problem gasit je i palit svako malo... svaki dan se pali i gasi makar 5-6 puta, vec 4-5 godina, i nista joj nefali... :)

vita_kg 03.11.2011 00:22

:)

Ja imam Yamaha psr3000, ali nemam zvucnike za komp, tako da klavijaturu izmedju ostalog koristim i kao proste zvucnike za komp... kad sam kuci, prva stvar koja se radi je pali se komp, pali se klavijatura i pali se TV. Onda prelazim na ostalo. Evo tako vec 3 god sljaka bez problema... a sto se tice kompa, moze eventualno sleep, ali shut down, nikako :) E sad, koliko je sve to dobro ili ne valja nisam siguran, ali meni tako najvise odgovara. :) Kad izlazim iz kuce, sve u sobi se gasi, a kad lezem da spavam, gasim klavijaturu, a ostalo navijem pa nek se gasi samo ako ga u medjuvremenu ne ubije struja (sto se jednom stvarno i desilo, pa sam ostao bez Genius 5.1 Home Teathre i napajanja na kompu)

Miki0 03.11.2011 06:45

Uglavnom iskljucujem - gasim klavijaturu (PA500) ako su u pitanju pauze duze od 20 minuta, jer nema potrebe da bude ukljucena. Dok je ugasena usput se malo ohlade zagrijani dijelovi i time se produzava vijek klavijature. Kad sam otvarao klavijaturu nisam primijetio na njoj nikakav aktivni hladnjak - ventilator kao na kompjuteru (zato kompjuter moze i da se ne gasi nikako).

boskovic1991 05.11.2011 22:52

Ja mog KORGA PA800 Negasim Skoro nikad .. Osim kad nisam kuci , a ovako ga upalim kao PC i samo kad hocu sviram retko kad ga gasim nervira me LOADING SYSTEM FILES hahahha

stevicaca 06.11.2011 11:42

Kad je upališ ne gasi je dok znaš da nećeš svirati na njoj bar nekoliko sati...najgore je cesto paliti i gasiti...

gnovako8 08.11.2011 13:33

Pozzz svima evo da i ja nesto kazem ja svoju klavijaturu u toku dana znam upalit recimo 4-5 puta i normalno kad necu vise svirat ugasim je sto bi radila bez veze,ili odem od kuce i sl. a dok sam na svirci negasim ju do fajronta i to je to. ;)

zaggy 09.11.2011 20:38

Sviram na yamahi PSR 540 i gasim ju kad završim sa svirkom ako sam kod kuće jer nema smisla da bude upaljena cijeli dan i troši struju bezveze...
naravno ako sam negdje na gaži ne gasim ju do fajrunta...

zeks 11.11.2011 20:08

Ja sam od skoro poceo da sviram klavijaturu, sviram recimo godinu dana :) Inace kad ustanem i krenem da vezbam, ne gasim je do kraja dana, ili ako odem negde pa da ne stoji upaljena bez potrebe. Kombinujem vezbanje harmonika-klavijatura.
Harmoniku, zato, ne moram da palim/gasim. ;)

smuchac 11.11.2011 22:38

Stoji uz mene dok sam na kompu. Slušam vazda neku muziku i kad me uvati želja da sviram,stroj se pali i ja udaram po sat vremena. Kad znam da vise necu svirat,stroj se gasi. Kratko joj treba da se "digne" pa mi nije problem palit i gasit nekad i par puta kroz popodne. Kolegin PA-800 se 2 minute pali i to me živcira pa bih možda tu klavijaturu držao uključenu da je imam.
Klavijature su napravljene da rade ili ne rade i te fantazije da nije dobro ovo/ono su priče za malu djecu ako se mene pita.

keza 13.11.2011 15:20

Gasiti, nego šta. Pošto imam mali stan, ja svoju klavijaturu moram svaki put vaditi iz futrole, odraditi šta sam htio, pa ponovo sve spakovati...

VUNIMRAV 13.11.2011 16:35

Ja mog Tr kad upalim uglavnom ne gasim dok Yamahu nekad ovako nekad ne,nekad i po celi dan bude upaljena...Korgu mi treba puno da ocita pa ga negasim osim kad ga Eps ugasi posto dosta cesto nestaje struje.:-O

Chuck Norris 02.12.2011 17:06

Takodje negasim,zato sto radim vise stvari u toku dana ,desava se da nestane struja a nisam sacuvao "perfomance" ,da po_izdis. :)

gnovako8 02.12.2011 18:42

a jesi cuo za uredjaj UPS,to ti je prava stvar kosta oko 50e i drzi struju najmanje sat vremena,znaci nemoras se bojat ako nestane struje.jedino ako bas sad da nema duo vremena onda ,ali dovoljno da mozes pospremit postavke,

Jodik 23.01.2012 21:52

Ja gasim klavijaturu kad ne vježbam,ako me nema sat,dva,žao mi je da bude cijeli dan upaljena,nek se malo i ona hladi.

Trenutno vrijeme na Forumu 07:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org