![]() |
Torba/kofer za EFX 8
Pozdrav!
Kako je došo nov mixer,ne namjeravam ga nosat naokolo u onoj kartonskoj kutiji u kojoj su ga poslali. E sad,što mislite šta da napravim? Koferi su po 200€ i uglavnom nisu s dimenzijama adekvatni za ovo za šta meni treba,pa se mislim na neku jaču torbu ili da napravim kofer po mjeri kod frenda. Zadržao bih one spužve ili šta su već bile u njegovim uglovima u kutiji da ga drže u "zraku" i to bih u nečemu držao za vrijeme transporta,al svejedno,želim čuti vas a pogotovo Vuleta jer mi se ne javlja u onoj prvoj temi za mixer a znam da ga i on ima. :p Pozz! |
Druže, ako nije težak mikser, ako ti estetski izgled kutije nije bitan, lepo kupiš onu široku lepljivu traku, oblepiš celu kutiju u nekoliko slojeva i nema da mrdne. Ja tako godinama nosim behringer ub2222fx pro, samo sam prosekao rupe i ubacio kanap kao na papirnim kesama da mi bude lakše za nošenje.
E ako hoćeš malo ozbiljniji kofer, možeš i sam da napraviš, sad bar ima svega od materijala. |
Funkcionalno je to šta ti imaš,mada karton kad nekad pokisne zna bit čupavo...
Kutiju smo rasturili jer smo ko idioti sve raspakovali pa ona otpada u svakom slučaju. Možda je neki kofer najbolje riješenje jer torba,iako neloš potez,nije sigurna kao on... Sad ga trenutno vozim kao suvozača u autu dok nešto ne napravimo... :D |
Ako imas u kraju nekog ko sije torbe, trebao bi njega posetiti.
Drugar mi napravio torbu za Powermate, bolja je od originalne, garantujem, imao sam i originalnu, znam sta pricam. Ako ne, onda pogledaj oglase, moze se naci prilicno dobrih torbi. |
Imam kolegu koji šije ali je zatrpan poslom pa ga još neću zvati. Sinoć sam uzeo metar,malo mjerkao i uzeo neku "odokativnu" mjeru uz obzir prema zaštiti stroja pa sam sa svih strana nekoliko centimetara izmjerio više da se metne neka spužva za zaštitu. Do srijede-četvrtka je kofer gotov kako mi je taj drugi kolega rekao,jedino moram naći neki mehanizam da ga se može zatvoriti (kao što normalni koferi mogu) i to će biti to. Ako ne bude kako sam ja naumio,ide torba,al o tom potom. Ako kofer upali,već su naljepnice i boja u pripremi i to bi,ako bude sve po planu,trebalo izgledat kao službeni kofer. :D
|
2 Privitaka
UPDATE:
Upoznajte ga. To je novi kofer za naš mixer. :"> Ide drugi tjedan bojanje,prigodna naljepnica,spužva unutra,ručka,traka ograničenja,mehanizam za zatvaranje itd... :) |
Posteljina ti super. :)
|
Skoricnik ima lepsu, sa medama...:P:lol:
|
Ipak on ima najbolje bermude, ili ti šorc. :))
|
A onaj žuti mjesec mi niko ne komentira... =))
Da ne bude sve offtopic,sutra idem po boju i ide on pod špricu u crnu boju. Rasturio sam doma neka dva stara kofera ne bih li skupusio neki mehanizam da zatvorimo kofer al đaba,sve nešto poluispravno i čupavo. Po pitanju toga neznam šta da uradim. Ovde nema nikakva trgovina da mi proda nešto poput toga,pa će kofer možda pričekat da nešto uleti... |
Citat:
|
Sad si uznapredovao na štrumpfove?
|
...ili na pokemone :lol:
|
5 Privitaka
Nema me i odma štumfovi i pokemoni napadaju... :p
Malo se je radilo na koferu pa da ubacim par sličica da vidite kako stvar napreduje. Naručio sam iz jednog music shopa u Zagrebu kopče i ručku i nije skupo s obzirom na sve samo su me ogulili za dostavu ko malog majmuna. Dvije kopče i ručka su 105kn od Adam Halla a dostava 70kn ilitiga skoro 10€. Dosad sam svašta i odasvud naručivao,al da me za paketić veličine kutije cigara netko ovako odere još nisam doživio. Đaba je sad plakat... Sve u svemu,danas sam bio kod kolege u radionici i pošpricali smo kofer u crnu boju. Loš mobitel daje loše slike pa eto samo da se bar nešto vidi... Kad sve bude gotovo bit će još koja slika. Još moram izmisliti neku spužvu i naravno naljepnicu za na kofer. Šteta je da nema jednu Soundcraft na sebi... :) Do tad,pozdrav! |
1 Privitaka
Da vam kažem da od onda kofer leži prazan ne biste vjerovali. :confused:
Tek sam sad došao do spužve kakvu sam htio i odmah sam otišo po mixer i donio ga doma i krenuo oko završavanja kofera. Ljepilo,skalpel,malo mjerenja i eto ga... :) |
Svaka čast, sviđa mi se :) Inače sam uvijek za kad su "uradi sam" stvari u pitanju, naravno, ako se isplati.
|
Koliko je tezak taj tvoj kofer? Mikseta nema ni 3kg?! ;)
Mozda ti je bolje resenje bilo da napravis neku kombinaciju na reku za mikser. Ja to sad nameravam napraviti... |
kofer je sigurno tezi nego sam mikser.
Nego,prijatelju kazi mi gde si nabavio taj sundjer?Gde to ima da se kupi? |
@ harepa: Imam znanja s izradom ovih stvari samo nisam mogao tako brzo doći do potrebnih materijala tu pa je sve pričekalo. Isplatilo se je jer kad sve zbrojim izašlo me je sve max. 50€ što je za ovakav kofer realna cijena. Da sam kupovao neki po trgovinama,sa svojim dimenzijama ne bi odgovarao 100% a vrlo vjerojatno bi bio skuplji. :)
@ spasoje88: Mikseta je nešto sitno iznad 5kg a kofer je nešto sitno ispod 5kg s tim da sam sad, kad si me upitao,skočio do vage (neka obična kućna...) i tako sam izmjerio tako da nije sve precizno u bobu,al čisto da se orjentiram. Dakle,cijela priča je teška manje od 10kg. To da mikseta ima 3kg ne ide nikako a uzmem li u jednu ruku kofer a u drugu miksetu,jasno osjećam da je kofer lakši. ;) @ nesaband: Ni tvoja tvrdnja nije točna. :p Spužvu mi je frend dofurao iz Rijeke iz neke radnje šta prodaje boje i lakove. Valjda toga po takvim trgovinama ima. Ako ne nađeš,sigurno ćeš naći u radnjama koje prodaju krojački materijal i pribor. Obje vrste takvih trgovina kod nas ima ali nisu opremljene ovime pa mi se je otegnulo sve ovo,al konačno je gotovo. Kolega je to stavljao u vrata za izolaciju od zvuka i ovoliko mu je ostalo,taman za mene... :D |
:lol: pa dobro,nisam u pravu da je kofer tezi od miksete,ali je tezak a to dok si mlad nece da ti smeta.
hvala na informaciji za sundjer.Ovde kod nas u Beogradu nisam nigde video da bas takav sundjer ima da se kupi.pozdrav |
Nakon iskrcavanja aktivnih 15-ica ovo je desret od nepunih 10 kila. :lol:
|
jos je bolja varijanta, sto je moj kolega uradio, isto takav box, samo za gitarski procesor. Fino zalijepio donji dio, otvori, radi, zavrsi - spakuje.
|
O šemi da se mikser uopće ne vadi sam i ja razmišljao,ali to je nemoguće zbog kabela za napon i prekidača (ON/OFF) koji su ispod miksera tj. na donjoj strani... :|
|
smuchac i ja imam isti model pa mi onako u ruci delovao oko 3kg nisam ni ja nista precizirao... Samo ja sam planirao napraviti nesto u rek pa da je ne moram vaditi iz reka kad hocu da je koristim. Samo ne znam kako da resim problem sa paljenjem, da je ne dizem svaki put...
|
Ja sam elektrotehničar i takav pothvat da se pali izvana ili pak iz unutrašnjosti kofera i da je priključak napajanja negdje "vani" mi je sat vremena posla ali neću to raditi jer to nije "posao" kakav ovaj mixer zaslužuje a i iako nije aktivan mixer,ja više volim da je na zraku iako se ne grije puno... + šta je stroj još pod garancijom pa mi pogotovo ne pada na pamet da ga otvaram.
Moj kofer na vrhu i dnu ima letvice koje će ga držat da ne klizi dok ga koristim pa će on imati i funkciju stalka. :"> |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:46 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org