![]() |
PEAVEY 24FX -mikser za preporuku
Evo preporuke bez reklamnih namera ;)
Svima koji su u nedoumici pri kupovini novog miksera (bez snage), i lutaju po forumima,najiskrenije preporucujem PEAVEY 24fx ili 16fx. Mikser nema konkurenciju u toj klasi cene - narocito polovni koji se kod nas nalaze u oglasima. Svakako ce vam potrositi malo vremena pri upoznavanju, ali za uzvrat dobijate...: -Daleko fleksibilniju miksetu od mnogih slicne cene (i skupljih) -Odlicna predpojacala i boja tona -Mnogo kanala plus SUB grupe sa svojim siberima (i 6 AUX-a!) -Ulaz za USB FLESH memoriju sa PLAY/RECORD funkcijama (snima direktno na fleshku mp3 format)! -Potpuno programabilne efekte (do 6 istovremeno !) -DSP funkcije, X-over,compressor/limiter -Feedback Ferret protiv mikrofonije -Radi sa naponima mreze od 100-240V BEZ KOREKTORA ! -Mozete ukucati svoju lozinku i niko neovlascen nema pristup parametrima;) Jedini minus, po meni, su nerazumni gabariti :( Znam da su ukusi razliciti, ali valjda volite da cujete i razumete ono sto svirate i pevate ;) Pozdrav svima i preporuka da cujete i probate ovaj model. |
Nesto mi ovo sve preslatko zvuci za cijenu koliko kosta...jeftin je ako se uzme u obzir sve sa cime raspolaze i mogucnostima koje ovaj mikser daje. U svakom slucaju...mnogo mogucnosti za relativno malu cijenu :/
|
Slazem se sa kolegom u potpunosti!Vecina ima sumnju u ovaj mixer zbog niske cijene u odnosu na konkurenciju,ali ko ga proba shvata da daje mnogo,mnogo vise nego sto vrijedi!Nerealno ali istinito,naravno pozitivno!I moja apsolutna preporuka za tu cijenu!
|
koja je cena polovnog miksera i kakav ima efekat?
da li je neko od kolega imao priliku da radi sa ovim mikserom neku svirku? Malo sam pogledao na youtube neke prezentacije i ovaj mikser mi zaista deluje privlacno. Ja se iskreno nadam da ce nam @aleksandar 72 dati sve iscrpne podatke o ovom mikseru kada procita ovaj post. Mogao bi i kolega @Vule da nam pomgne oko nekih informacija o ovom mikseru.Znam ja da i on dosta toga zna o razlicitim mikserima. |
Ja imam i koristim PEAVEY 24FX. Kao i uvek, preporuke dajem iz licnog iskustva. Sto se cene tice ona je oko 500-600e za 24FX. Niska cena dolazi iz Kine:) ali to je kompletno Peavey topologija i dizajn i, naravno, software.
Efekti se mogu editovati do detalja npr. REV(sa mnostvom tipova,podgrupa) :- room size ; distance; predelay;decay time itd... DELAY: -Time; Echo(dB);Feedback; Lo Pass ; Wetmix itd. VOCAL ENHANCER (mnogo podgrupa takodje):Drive; Hi Pass ; Softness; Amount% DEESSER(4tipa): freq;Threshold;on/off;monitor. Postoji poseban taster za ulazak u EFFECTS mod i drugi taster za ulazak u OUTPUT PROCESSING opcije kao sto su limiter/compressor, X-over,Feedback ferret,Parametric i Graphic EQ itd. Treci taster vas uvodi u DIGITAL I/O mod za kontrolu USB-a i flesh memorije. Gomila parametara i efekata kao i Dynamic processing opcije.Takodje, gomila I/O konekcija. Zbog limitirane brzine procesora, nije moguce koristiti istovremeno sve efekte i Play/Rec funkciju za USB flesh. Znaci,ako koristite vise efekata iz EFFECTS sekcije, trosite i snagu procesora potrebnu za konverziju audio materijala. Nesto kao polifonija kod klavijature.I pored toga, izuzetno je fleksibilan, a u svakom trenutku mozete videti opterecenje procesora u % i po tome dodavati/oduzimati efekte. Internu aktivnu skretnicu mozete takodje podesavati do detalja i napraviti set da na GROUPS sibere kontrolisete binove a na master satelite.Ili na GROUPS sibere 2bina i 2Full range kutije potpuno nezavisno i sa rezom na zeljenim frekvencijama. Ima izbor nacina rada STEREO ;DUAL MONO;SUBWOOFER. Itd,itd... Da ne duzim, ko ne veruje da ovo radi za sve pare, neka nadje u nekoj od prodavnica ovaj model i malo ga testira pre eventualne kupovine.Ako postoji mikser sa boljim odnosom cena/kvalitet - napisite... Pozdrav svima. |
Ja nisam cuo ovaj mixer ali sam trenutno razocaran totalno u neke mixere koje sam imao priliku da probam poslednjih dana pa bih napisao nesto. :)
Nesto sto je prva i rekao bih jedina stavka kod mixera su predpojacala. Bez kvalitetnih predpojacala, nema kvalitetnog mixera. Imao sam priliku da cujem 2-3 Peavey-a do sada, kad sam probao jedan u nekoj prodavnici u Bg (ne secam se koja je bila ali jako poznata), prvi kanal je krchao, na novoj mixeti. :) Ni jedan mi Peavey nije zvucao dobro. A sa druge strane, jedan kolega je imao Peavey sa snagom, znam da je kidao sve gde se pojavljivao (snage je imao kolko oces) ali zvuk slab. Ponavljam, nisam cuo ovaj mixer, i ne sporim tvrdnju kolege ali sam samo hteo da naglasim ovo u vezi predpojacala i dodajem: Najbitnija stavka su predpojacala, a dobra predpojacala su i skupa. Za ovu cenu, ili bar malo visu, postoji Soundcraft gde nema promasaja. Tvrdim da u toj klasi nema bolje, meni je za glavu bolji i od Allen&Heath-a. Jos jedna preporuka, carevi kod mixera su englezi, nema dalje. :) Pozdrav. |
hvala na informacijama.kada negde u prodavnici pronadjem taj mikser sigurno cu ga detaljno probati.
|
ovaj mikser ja ga koristim 2 godine mislim da nema bojli imas jos skretnicu na njega plus pream na mic kao efx 32 parametricki eq limit compresor pream na mic su bes ikakvog suma eq na kanalu su mnogo osetlive po preporuke sam ga uzeo od tose pop simonov iz makedonije to je jedan od najdobrih tonski tehnicara u evropu stvarno vredi pozz
|
Koncept PEAVEYa je odlican,ali daleko je od konkurencije!
Kao sto je kolega Beethoven rekao,nema dobrog miksera bez dobrog PREAMPa! Po meni,najbolja analogna predpojacala u kompaktnoj klasi(do 16kanala) su: -Mackie Onyx -Soundcraft GB30 -Allen&Heath DuoPre |
@Aleksandar 72
=D> ^:)^. Vredis brate za desetoricu!!!!! |
ok...Ko nije probao ovaj mikser, neka ne komentarise. Njegova SILENCER predpojacala takodje. I pogledajte testove na net-u (Ameri i Englezi) i njihova misljenja.
Onyx i GB imaju bolja predpojacala, i samo to naplacuju papreno. Tezga nije studio. Probajte negde ovaj mikser, pa onda postujte komentare. Uglavnom, moja prvenstvena namera je da pokazem sledece - niko ne nudi bolje i vise za te pare. |
@domino
Ok druze. @aleksandar72 U mom Mfxi-u su predpojacala od GB30, i to se cuje vala... :) Nista suptilnije, lepse i preciznije u zivotu nisam cuo. Pozzz |
Konkurencija miksera srednje klase koje kostaju ispod 1000EUR je velika!
Licno ne znam zasto bih se odlucio za PEAVEYa FX24, pored SOUNDCRAFTa MFXi 20 ili A&H ZED 22FX??(kad vec mora da bude FX ugradjen) Ali svako ima pravo na svoje misljenje, ja pisem kako ja razmisljam....tako i kolega domino |
Od Soundcraft-a MFXi bolje zvuci Alesis Multimix 12 USB.
Bolje zvuci i od A&H Wizarda 12:2. Govorim iz prakse - jedno pored drugog, snimanja i ozvucavanja. Novi A&H W3 nisam probao iako ga znam iz vidjenja :) |
@domino
nisam iamo nameru da te uvredim ni nakoji nacin.Ako jesam onda se duboko izvinjavam. moje misljenje je da ako si vec postavio temu i dao predlog za ovaj mikser sasvim je normalno da kolege koje se razumeju u to malo to i prokomentarisu i da suceljavaju svoje misljenje na spram drugih. Sto se mene tice,ja sam pogledao prezentaciju na youtube i ono sto sam video da mikseta moze nije za zanemarivanje. Kako radi uzivo i sve drugo,to mora da se cuje uzivo i samo tako moze da se donese konacan sud o tome kakva je. toliko od mene |
Kolega @ Domino,vi poceste temu sa PEAVEY mixerom a sad poredite Soundcraft i Alesis,to nije tema i kako sami kazete u svom prvom postu,o ukusima se ne raspravlja. Meni se iskreno od pocetka ne dopada vas izbor favorita medju mixerima jer pomenuste "tezgu" a temu poceli sa mixerom gabarita kao omanji orman,to mi je u startu stvorilo odbojnost prema spravi a iskreno ni sa jednom napravom sa nalepnicom PEAVEY nikad nisam bio impresioniran...sve je to "tu negde"i radi ali daleko od kompletnog ugodjaja. Sto rece kolega @ Aleksandar 72,ako je cenovni rang sprave oko 500-600 eura i do 1000,mnogo ozbiljnih naprava ima za tu lovu.
|
@domino: Od Soundcraft-a MFXi bolje zvuci Alesis Multimix 12 USB
Sad mi je sve jasno B-) |
Elem, o cemu se radi. O objektivnosti naspram subjektivnosti.
Kad god se pokrene tema u kojoj pocinju poredjenja razlicitih modela (bilo koja oblast), automatski krecu postovi i rasprave, koje nisu uvek bazirane na iskustvu. Nekad u potpuno suprotnom smeru. Ali jedno mora da vazi OBJEKTIVNOST. Ukusi su poznata prica i necemo o tome. @nesaband - slazem se, samo opusteno :) @Vule - to sam napisao samo da ukazem da smo van terena. Slazem se za gabarite (napisao u prvim postovima) i ne kazem da je ovo idealna masina, ali za te pare ne postoji bolje. Ne moze se porediti sa Onyx-om koji kosta duplo vise, i nema nista od procesinga ili efekata iako ima bolje preamp-ove. Kod nas se muzicari zaklinju u Dynacord,Behringer,MartinWizman...Peavey je deceniju ispred sa ovim modelom a pristupacan je svacijem dzepu. @aleksandar72 - Salu na stranu, skoro sam probao MFX (dobili za radio stanicu).Lepo. Mali Alesis me je odusevio preampovima i generalnom slikom za koju sam mislio da je samo Mackie ima. Veliki plus i stvarno najbolji izbor za aranzeriste i manja projekt-studia. Veliki pozdrav svima ! ps @aleksandar72 - da li si probao Presonus 16.4.2 i kakvi su utisci ? Planiram jedan... |
Glupo je uporedjivati ovaj model Pevay-a sa Soundcraftom,A&H i tako dalje . . . Licno moj izbor sad kad sam kupovao mikser je pao na A&H ZED24 i prezadovljan sam kupovinom da ne nabrajam sad razloge ;)
|
domino: @aleksandar72 - da li si probao Presonus 16.4.2 i kakvi su utisci ? Planiram jedan...
Uporedicu je sa Yamahom 01V96, posto sam je posedjivao...bicu jako neutralan,posto ne posedjujem gore navedeni pult! Iskreno,ocekivao sam mnogo od Presonusa!...bio sam ozbiljan kandidat za kupovinu.Na kraju sam odlucio da skupim jos malo para i nabavim sebi nesto iz Souncraft Si Compact serije. Koncept Presonusa je odlican!Jako dobro osmislen handling!..to je i glavni adut miksera.Predojaca dovoljna za Live a sto se tice recordinga...Home Rec i tu prestaje upotreba.Imaju problemi sa OS(Remote opcija),ceka se na novi Update.Koncepcija softvera koji dodje uz pult je stvarno easy i bas kao stvorena za Home Recording. Ocekivao sam bar bolju FX opciju...sto je velika mana i kod Yamahe...isti nivo.Kod digitalnih miksera ocekujem najmanje kvalitet jednog MX Lexicona...nista! Kompresor/Limiter je prva liga,jako upotrebljiv! Nema Motor-Fadere,veliki minus,za mene jako bitna cinjenica. Nema prosirenje do 24 kanala. Jako pregledan displej i sve je na "tamo gde treba",strasno dobar handling!! Ako ti treba iskljucivo za LIVE,odlican mikser!...Yamaha ima bolji routing za DAW. Sve u svemu,kad pogledas cenu...neces naci nista bolje za te pare!...dobar hibrid! Pozz |
@aleksandar72
..."nabavim sebi nesto iz Souncraft Si Compact serije". Nista ne znas.... :) Kako ja sebi da nabavim tako nesto? Makar SiCompact16, dosta mi je... :) |
;)
Kad kupujem (skuplju) opremu,racunam da je za odprilike godinu dana isplatim i nakon tu godinu, da pocne da zaradjuje novac...kod SI24 znam iz starta da ce da potraje malo duze, ali...jbg, zaljubio sam se u mikser! ;) Testirao sam ga prosle godine na sajmu u Frankfurtu, odusevio me!! Jos sam u fazi razmisljanja ;)...ali ako prodam Yamahu LS9-16 za dobre pare, prestaju nocne more :-)) Pozz |
Mozda je tema par mjeseci stara ali...
Procitao sam prije ovu temu ali nisam nista napisao. Sad sam malo pretrazivao forum i naidjem na ovu temu. Naime, i meni je za oko zapala ova mikseta, posebno zbog odlicne cijene za ono sto pruza. Iznenadilo me je dosta ovo, ali opet cudno malo, zbog niske cijene. Naravno, cijenim jako misljenja kolege Aleksandra, koji je vrsni poznavalac ozvucenja, miksera, svega,kolege Bethovena, i mnogih drugih ovdje na forumu. Moj kolega i ja smo razmisljali da se upustimo polako u biznis rentanja ozvucenja (bendovi,konferencije,manje open air stvari i sl.), naravno da pocnemo sa nekom opremom srednje klase, pa polagano. :) Pa je tu negdje izbor miksera pao na Allen & Heat ZED22FX ili ZED24 (efekt procesor nije neophodan), kako mi je ovaj Peavey zapao za oko pa smo stavili i njega na listu, i Soundcraft MFXi20 koji je jako dobar i jako mi se svidja, pogotovo preampi koji se bas hvale :) Iskreno, ova tri stereo kanala na A&H mi i nisu bas potrebna, bolje bi mi doslo vise mono/mikrofonskih kanala. Sad ispade da sam na neki nacin sam sebi preporucio miksetu :lol: Interesuje me cijena ovog Soundcrafta i neka vasa misljenja izmedju ovog A&H i soundcrafta. Hvala puno :) Zelio bih jos nesto da napisem. :) Vidim gore spominjete Presonusa 16.4.2. Iskreno taj mikser me pravo odusevio (iako ga licno nisam probao, nego sam gledao demonstracije o njemu), ali me odusevio sto nudi dosta dobrih stvari po jako prihvatljivoj cijeni. Samo da se nadovezem posto je cika Aca rekao da nema prosirenje na 24 kanala. Mogu se spojiti dva Presonusa 16.4.2 preko FireWire porta i tako se dobije 32 kanala (daisy chaining), a mogu se spojiti do 4 miksera, (jedan je master drugi je slave), s tim da, efekte koje koriste na masteru vaze samo na kanale na njemu, dok efekti na slaveu samo za kanale na slaveu, iako nisam siguran da li se dupliraju aux-i. Interesovalo me je bas da li se mogu spojiti dva Presonusa 24.4.2 miksera, da se dobije 48, jer verzija sa 24 kanala malo je unaprijedjena, mislim da su dodali Q faktor (ako se dobro sjecam) i jos dva aux-a i tako te neke sitnice. Izvinjavam se ako sam promasio ovo na sta si mislio pod prosirenjem na 24 kanala. ;) Naravno Soundcraft mi je super kao brand, a i njegov Si Compact naravno :) |
Ma kupi Peavey 24FX i uzivaj... :) Mani se Soundcrafta i A&H...To vise lezi radio i TV stanicama...Sterilno...
Ajd' zdravo. |
Iskreno kolega, ne bih da pametujem, ali kad pogledas, sve (velike) rental firme koriste pretezno A&H i Soundcraft, o Midas-u da ne pricam. :)
Ipak, Englezi su Englezi (za mixere) :) Lijep pozdrav :) |
Citat:
Sta znaci ova recenica "to vise lezi radio i TV stanicama...sterilno"? Dajte neko argumentovano objasnjenje posto sticem utisak da samo pokusavate da nas zamajavate ovde kojekakvim glupostima? Hvala |
"Mani se Soundcrafta i A&H...To vise lezi radio i TV stanicama..."
Hehe, sutra sviram, prestavicu se ko radio stanica, jbg kad nemam za bolje ili nisam cuo za Peavey... Bas se slatko ismejah... |
Na koju frekfenciju slusate "Studio Berar" iz Novog Sada?? =)) :D
P.S. sve sterilno kod njega,ko apoteka! |
Hehe, pa valjda i Berar zato ima ispred ono "Studio"... ahahaha
Jbg kad rade Soundcraft... :) Ne znam, dva puta u zivotu sam imao EXTRA zvuk i oba puta je bilo sa Soundcraftom (doduse, jednom sa SPIRIT by Soundcraftom. :) ). Ostalo je sve bilo ok ali ni prici. Da probam sad i experimentisem niti imam vremena niti ocu.Ja Soundcrafta ne menjam ni za sta :) Pozzz P.S. Cekam da naprave neku digitalu tu oko 1000e, neku malu za mene pa da je pazarim o'ma. :) |
@Beethoven
Neku malu, do 6 kanala? :D Nemoj zamjerit. Ja na tvom mjestu ne bih bjezao ni od PreSonusa 16.4.2 iako je to 1000 i kusur vise €, i druga tema. :) Pozdrav |
Jel' vidite da sve znam... ;) he, he...
|
Planiram da prodam Peavey 16fx (sve isto kao kod 24fx samo manje kanala) i kupim A&H ZED 22fx i jedino sto ce mi nedostajati kod Peavey-a je mp3 player za pustanje muzike u pauzi svirke :) Sve ostalo daleko ispod A&H...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org