YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa800 - kvar RAM-a (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16977)

perica001 15.01.2011 09:57

Korg pa800 - kvar RAM-a

Pozdrav!

Ispricavam se ako ponavljam temu,ali nigdje na forumu nisam mogao naci informaciju.

Zanima me dali na Korg pa800 u slucaju kvara Ram memorije, Dal se moze odsvirati na zvukove iz rom memorije i tvornicke ritmove.?? tj.dali rom memorije radi normalno.??

Hvala!

toni pecic 15.01.2011 10:25

Radi normalno.

EngyKorg 15.01.2011 13:10

Mozel mi ko reci sta bi moglo biti , u toku svirke pocela mi je fabricka boja Strings da mulja znaci ne krci vec kao vjetar da duva takav zvuk zatim je to preslo i na semplove i na ritmove fabricke i ove semplovane ?

drakan 15.01.2011 16:30

Imao sam i ja slican problem, tj covjek koji je kupio pa800 od mene. Krcali mu fabricki zvukovi. Samplovi su normalno radili. Otisla maticna ploca. Zamjena nove 3000kn. Nek ti je Bog na pomoci. Pozdrav.
Postovano sa mobilnog uređaja

igorcina065 15.01.2011 17:58

Najvjerovatnije da ti je ''crkla'' maticna ploca...
Meni se to desilo prije par dana i popravka u BG je 300 eura,ali mogu da ti je zamjene za par sati.

korg18 15.01.2011 18:10

korg18

300 eura je za nekog i previse,ali to nije nista dobroj dok ima maticna,kod nas vamo traze 600 eura da je zamijene i jos stave polovnu sa druge pa800,mislim previse je,ali kad nemas kud moras boze moj,nego jaro lijepo cijenu stavi i prodaja,uzmi nesto scime mores da si rahat i da te ne boli glava,jer sad davat pare tolike 300 eura i nije malo valja t ozaradit to je necija placa mjesecna,ja sam promijenio dvije pa800 i nikad vise opeko sam se mnogo,isto sve maticna ,mumljaju boje rom,a kasnije i prijedje na semplove kako koji dan sve vise i vise,eto toliko od mene poz i sretno.

EngyKorg 16.01.2011 11:58

hvala momci i ja na to sumnjam da je maticna ploca klavijatura je jos u servisu pa cu da vidim dali je moguce daj e otisla neka baterija dali ima kakva na maticnoj ploci koja se moze zamjeniti , ma ako to bude najvjerovatnije ide dalje nebi vise sebi pored finansiskog troska ovu glavobolju vise nikad pozelio , ajd javnem kad sta bude;)

rale016 16.01.2011 12:42

Moj kolega je sa svojim aranžerom PA 800 imao sličan problem. Kod njega je po uključenju klavijature stalno bio prisutan jak šum, i na servisu mu je na matičnoj ploči zamenjen moduo koji generiše izlaz. Ne mora da znači da je cela matična ploča stradala.

rboki 16.01.2011 17:03

Nije problem u bateriji.Ram i rom memorija moze da pregori samo usred kratkog spoja usred vlage i kondenzacije.Taj sum koji se javlja potice iz Izlaznog pojacala na PA 800.Verovatno je neki operacioni pojacivac otisao.

bejhan 16.01.2011 22:59

kvar ram pomoc

imao sam i ja isti problem sa ram i pucali su fabricke boje ali nije to razlog da je maticna pregorela,uspostavio se da je ram u pitanje zato odnesi klavijaturu onome koga mozes da vjerujes posto svi znaju da urade stvari velike kao maticna je pregorela i slicno da ti uzme pare

x3meSRB 21.01.2011 15:42

Drugar je prosle godine odradio zamenu ploce i memorija u skymusic u Beogradu, i evo ponovo posle manje od godinu dana krce i fabricke i ram boje... uradio sam mu nand format, ubacio 1.0.0 os i resurse i ponovo krcanje... nand test pokazuje 5 bad bloka, ram test pishe failed... pa vi vidite kakvo je to djubre od klavijature...

gega 21.01.2011 16:09

**

Toliko se pisalo o ovom crkavanju RAM-a na ovim modelima a niko se nije setio da spreci ovo preveslavanje sa strane nasih,,majstora,,...

Kolkiko kosta taj Ram za korga 20-30 evra ???? Nije sigurno bogatstvo... a koliko vam uzima majstor za ,,dijagnozu,, tj da bi vam iz topa rekao da je Maticna ploca crkla???
Pa kupite jedan RAM za rezervu ...ako nista drugo kada vam se pojave ove greske...zamenite sami i ako je problem resen....ok...ako nije onda pokusate sa brisanjem bezveznih setova...ili reinstalacijom OS-a pa ..ako ne pomaze-odnesite kod majstora . Koliko sam shvatio ko god ode kod majstora ...ustanovi se odmah da je Maticna ploca...(300-600) evra.. nc nc nc:rolleyes:

A sto se tice predloga kolege da klavijaturu prodas u ovom stanju.....pa ne znam dali bi ti bio sretan da ti neko proda kljavu a da ti precuti kvar...

merhad 21.01.2011 16:39

Samo da kazem da im je to tvornicka greska i meni je crkla ram memoria ali se moze svirati na fabrickim ritmovima a ram je 500KM sreca pa je bila pod garancijom ritmovi i boje kod ove greske samo pucketaju to znaci da je tapija klavijatura....

x3meSRB 22.01.2011 14:32

Ja sam licno bio preveslan od jednog takvog majstora, i pukao sam 400e ali vidim da je takav kvar po prirodi, da se i najbolji majstori, koji su stvarno majstori svog zanata ne hvataju vise da popravljaju ovaj model, koga god sam pitao, rekao mi je da ne zeli da placa iz dzepa popravku, jer i kad bi sve odradili kao sto treba, desava se da klavijatura ponovo "rikne" a onda oni snose troskove, jer daju garancije na popravke, tako da mogu svima da preporucim da se klone ovog modela. Ja sam se vratio na pa1x, i ne planiram da ga za sad menjam, jer je para sve manje i manje, i da ne idem offtopic, to bi bilo to.
Svima koji su imali srece da se ne pokvari pa800 neka vas dugo sluzi bez problema.

poledica032 22.01.2011 17:27

PA 800 generalno je osetljiva klavijatura narucito na promenu napona i u 90% slucajeva odlazi RAM memorija ili AD konvertor na izlazu, memorijska baterija nema apsolutne nikakve veze sa tim. Ali naravno svi su majstori i sto bi trazili kvar kad im je najlkse da zamene celu plocu i stave u dzep 100e. Moj savet je obavezno nositi na svirku ili UPS ili automatski ispravljac struje mnogo jeftinija varijanta

bravo9 24.01.2011 17:33

Dali je RAM ili ROM memorija na PA800 svejedno.Ijedna idruga se moze popraviti.Zato ako vam majstor zeli promeniti celu maticnu plocu onda staru uzmite ili mu je prodajte.Kod mene u Skoplju opravljaju i RAM iROM memoriju.Kada krce fabricke boje onda je na ROM-u ali to ne znaci da se promeni cela ploca koju majstor onda popravi i opet proda.
Pozdrav

sinisa 25.01.2011 11:48

Kod mene je upravo stigao jedan Pa800 koji kad se dobro ugreje pocne da krcka i na fabrickim bojama i na semplovima. Ocito da negde dolazi do prekida na ploci cim se ugreje. Cim ustanovim kvar javljam.:D
ROM se nalazi na jednoj zesebnoj stampanoj ploci i mora da se menja u kompletu.
Nije slucaj kao sa RAM.

EngyKorg 25.01.2011 18:42

Moja je bila u inostranstvu na pregledu u servisu , i ustanovili su da mi je otisla maticna ploca i jos nesto tako su rekli , dali mi moze ko reci kolko u BiH kosta maticna ploca za pa800 i gdje je najbolje servisirati klavijaturu i ako moze ko da ostavi broj tel

merhad 25.01.2011 18:50

Banjaluka najbolje ali izgubio sam broj....

EngyKorg 25.01.2011 18:55

ajd snacu se za broj ali kolko kosta dali znas

baltik79 25.01.2011 19:31

Broj Artista iz Banja Luke mozes naci na njihovoj stranici na netu da nepisem sad ovdje zbog pravila.
Meni je crklo nesto na sintu 31.12. (na dan Nove Godine-nekidan).Nazvao sam Artist i trazio Igora jer on radi na sintovima.Za sat i po mi je rijesio problem tako da sam ipak otisao odsvirati Novu Godinu.Igor kaze da je nova maticna 700 maraka inace.Na svu srecu ja nisam imao taj problem vec nesto drugo,neznam ni ja sta.Ako za ikoga mogu garantovati da je posten covjek to ti je Igor.Mislim da ce se i ostali sloziti samnom.Mnogo sam opreme kupio kod njih i stvarno su realni i azurni.Ovo negovorim da nekog reklamiram vec sa ciljem da te uputim na pravo mjesto,a ne da te vuku za nos i varaju za pare.Sretno, i javi kad sve sredis!

driftkiller 25.01.2011 19:32

Mislim da je oko 500 KM, probaj Artist Banjaluka, msm da je na to kolega mislio.

Pozdrav

cili 25.01.2011 19:37

Servis u BiH je jedino ovlašteni Artist Banja Luka.Traži Igora ili Darku momci su stvarno okej i rade svoj posao bez greške.

EngyKorg 25.01.2011 19:51

onda cu pokusati sa banja lukom hvala vam momci , kontaktirat cu Igora pa da vidim mozda se moze sta i odradit mozda nije cak skroz otisla ,, jos hvala vam mnogo na informacijama sve najbolje momci ;)

sinisa 26.01.2011 19:59

Jel imao ko slican problem?
Kao sto sam reko u prethodnom postu kad se zagreje dobije zvuk kao kad probiju zvucnici kako na semplovima tako i na fabrickim. Primetio sam isto se javlja pucketanje kasnije i sum kako se sve vise greje na Grand Piano RX dok recimo E.Grand Piano GM radi sasvim normalno.

bravo9 27.01.2011 22:40

Koko sam ranije pisao ako je otisla maticna ploca sintisajzer ne moze raditi.Drugo je vicnost servisera da to popravi i kolika je njihova zelja da to urade.Jer potrebno je vremena da se kvar otkrije i da se resi.Retki su slucajevi kada se ne moze servisirati.
Evo Sinisa kaze da pucketanje pocinje kada se klavijatura zagreje .Znaci nije ono ukljuci i ona odmah reaguje.

EngyKorg 28.01.2011 14:14

Kod mene bio ovako slucaj , svirao sam u sobi i pjevac je odpjevo jedno tri cetir pjesme i nakon toga primjetim na Stringsu na fabrickoj boji ko neki kako da opisem kao da vjetar duva kroz boju tako nekako :p znaci nije ono klasicno pucketanje , to je bilo prvo kasnije mi se prosiri i na fabricke ritmove na bubnju se primjetilo da pored onog udarca bubnja ima jos neku primjesu udarca zatim je presloi na semplove al opet pored svega toga normalno palim klavijaturu ,, tako da sam se zaledio i odma mi j sinulo kroz glavu oj majko jer se desilo na dan pred novu godinu koji sam baksuz :(

mariolino 07.01.2013 13:23

Ljudi evo došao je red i na mene.
Klavijatura je 4-5 godina radila bez problema.
Prije par dana počeli su mi povremeno krckati i cviliti semplovi pa pretpostavljam da je RAM vrisnuo.

Zna li itko gdje se u HR može kupiti RAM za PA800?
Dodato:
Ljudi pa zar baš nitko ne može pomoći?

TTsparco 30.01.2013 18:37

Brate Prodaji to….

Ja sam imao PA800….evo te BETA verzije klaviatura koje izlaze izmedju PA2x -- PA3X su u beta fazi kod KORGA…..mogu oni pricati sta hoce.. ja sam elektrotehnicar po zanimaju. Oni sve najgore stavljaju u nju. Znas koja ja razlika hardware'a u pa800 i pa3x…..nebo i zemlja…..vjeruj mi!!! prodaj to!!! NIPOSTO NEPOPRAVLJAJ!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 08:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org