YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Stalci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=55)
-   -   spider pro (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1627)

mr_eko 05.02.2007 22:53

spider pro

nedavno sam kupio spider pro bejby,a doslo mi je samo za jednu klavijaturu, pa me interesuje imali ikakav nastavak za drugu i kako to sve funkcionise i dali se isplati...hvala unaprijed......

marco 05.02.2007 23:35

Trebalo je da porucis samo spider pro. Bez baby. Ja imam spider baby pro (Za nove kupce informacija, da ovo pro oznacava da stalak ima jedan sraf na vrhu na koji se kaci pecaljka, i ima vodjice za kabl na stubu). Baby je skracena verzija. Kraci je onaj stub. A sto se tice nastavka koliko znam mozes da kupis i da nabudzis, samo ne znam da li ce ti to zavrsiti posao, jer je kao sto sam rekao to skracena verzij, pa ces morati da ruku spustas mnogo nisko za drugi sintisajzer (naravno ako stojis dok sviras)

http://www.k-m.de/Home.42.0.html?&no_cache=1&L=1

Ovo ti je sajt proizvodjaca, samo ne znam da li ces moci direktno od njih da porucis drzace, jer kad sam ja hteo da porucim stalak direktno od njih, dok se jos nije pojavio u Beogradu, rekli su mi da ne rade na malo, a i kada sam ih ubedio da mi prodaju, morali su da imaju neko pokrice, da kao kupi neka firma, muzicka skola ili slicno, sto ja nisam mogao da ispunim. Pa sam sacekao da mi covek donese iz Nemacke.

marco 05.02.2007 23:37

A ovo je samo site posvecen spideru

http://www.spiderpro.de/english/index.html#

Aziz 06.02.2007 02:02

Interesuje me jedna stvar. Ja imam Spider Pro.. Stoji mi PA80 i Triton LE.. Imam i Korg Prophecy i neki dan sam narucio trecu rafu za Spider Pro.. dali od vas ima iko 3 klavijature na Spider Pro i kako vam se to svidja?.. dali se vidi display i jel ugodno svirati?

marco 06.02.2007 16:18

Aziz, obavezno proveri do koliko Kg moze stalak da izdrzi. Imas specifikacije na onom sajtu. Mislim da ovaj baby moze do 30 kg. Jeste da je Nemac to napravio, ali pazi ti ipak. :D

mr_eko 06.02.2007 23:07

najstabiliniji je tronozac za 3 klavijature.....jest da ga je malo ruzmo vidjet ali je stabilan.....100%

marco 07.02.2007 12:45

Ako mislis na tronozac (onaj Proel), ne slazem se. Spider ima oslonac na 4 mesta, i ja mislim da je to najstabilniji i najlakse prenosiv stalak koji je do sada napravljen. Jedino su mozda stabilnije onjo rampe, al dok to "nazidas" treba ti pola sata.

Aziz 08.02.2007 19:50

Provjerio sam Marco, jedna rafa more podnijeti oko 30Kg. PA80 mi je najdonji i on je 13 Kg tezak.. ako slucajno padne idem se zaliti.. jer König & Meyer obecava 30 kg... dobio sam onu trecu rafu i super pase.. visina najdonje klavijature pase meni super..(ja sam 175 cm visok) vidim sve displaye bez problema..ali jedna me stvar nervira! Moja najgornja rafa je nagnuta 15 stepeni.. da mi je ona ravna mozda bi bilo bolje i ljepse za oko, mozda bi mogao najdonju klavijaturu vise podiganti..

Prije nego sto sam se odlucio za 3 klavijature + Spider Pro, trazio sam UZALUD slike da vidim kako stoje 3 klavijature na Spider Pro.. ako nekoga to interesuje mogu uslikati svoje i poslati...

marco 08.02.2007 20:16

E da, na spider pro (znaci na obicnom, ne baby) jedan drzac je uvek nagnut pod uglom. To da znate vi koji kupujete stalak. Na baby nije to slucaj.

Alix 08.02.2007 21:20

"Markane"
Ako hoš prodaću ti i Proel I-System (onaj tronožac) i K&M Spider Pro...Imam obadva (trenutno koristim Spidera) ali ni s jednim nisam baš nešto zadovoljan...Što se tiče težine Proelov "tripod" je mnogo lakši (stavite na vagu obadva i uvjerite se) a što se tiče stabilnosti Spider je bolji...Ali težina je golema (bar za mene sa slabom kičmom :lol: )...Čuo sam da firma QickLock (ili tako nešto ) pravi jako dobre stalke i da su lagani ko pero (i naravno stabilni) pa sad čekam da stigne katalog pa da pregledam imal šta da valja...Ako neko poznaje šta o ovoj firmi neka napiše ukratko...Pozdrav!

PS:Najgora stvar kod Proelovog "troguza" je ta da kad zategneš previše šerafe na onim policama,na glavnoj šipki udubiš rupetine koje nisi želio :lol: ,ja što ružno izgleda 8O

marco 08.02.2007 22:52

Ne treba meni Alix stalak, imam ja spider. Nisam govorio za tezinu, nego za stabilnost i prenosivost (sklapanje, rasklapanje). I mislim da u tim kategorijama nijedan ne moze da se poredi sa njim - trenutno. Dok sastavis jedan proel, za to vreme otvoris 3-4 spidera. I te rupe o kojima prcas su stvarno odvratne. E, a spider mora da bude tezak, jer je ceo onaj stub izliven iz jednog dela, ima tu dosta aluminijuma.
Alix, jesi probao da uzmes spider za jednu nogu kada ga prenosis. Tu mu je teziste, i kada tako nosis ne deluje tesko (mozda meni ne deluje jer imam 21 godinu :), a i psr9000 od 25 kila, tako da kad uzmem stalak izgleda mi k'o perce :))

Alix 09.02.2007 11:43

:lol: ...U pravu si i ja kad ponesem PA1X (užasno težak) i Spiderčića...pa ima golema razlika....al ja ovaj đavo lapim za 2 noge i opet mnogo teži od Proela---aja i ja imam 21godinu ali priko moj dok ja sve ozvučenje izvadim iz auta i prenesem bogami da znaš kako zna da uhvati kičma...A moj bivši pjevač (J**o sebi M*T*R samo cigara u ustima i gleda kako se ja mučim) i kad treba "zvučnjake" staviti na stalke moram da moljakam ljude po svirkama da mi pomognu a on sjedi i pije štok.ko veli zvjezda...Ma haj da ne zađem sa teme zajedamput Spider ostaje favorit za sve koji žele dobar i stabilan stalak (dok ne vidim ovaj QuickLock)...Pozdrav!

TomyCroSound 29.07.2008 23:59

khm...

ajd da se ubacim...
kupio sam nedavno proelov "tronožac" (onaj što mu cijev ne ide od poda, već od sredine skoro) i zadovoljan sam sa stabilnošću (zasad), samo što mu jedna ruka (koju sam naknadno kupio jer mi treba duža od standarda) malo bježi na lijevo... Spidera nisam htio jer sam načuo da ih ima dosta s nekim greškama a i nema tko ga nema... Jel nekom pukla kad ruka od PROELa?

Marco7 30.07.2008 12:07

....

Meni se lomio i jedan i drugi rog na spoju do same sipke!!!Spider je majka za sve stalke tu nema price nikakve!

TomyCroSound 30.07.2008 12:14

Auuuuuu!
Gleda malo te varove... sve to meni čudno.
A, pucale su i nogice od spidera...

Marco7 30.07.2008 12:21

...

Ma puca na varovima i znas sta se jos desavalo!Lomile su mi se i one plastike na kraju roga sto drze klavijaturu da ne sklizne sa stalka!I jos jedna mnogo bitna stvar brate,posle nekog vremena ne dugog proglajzaju mu srafovi pa sam i sa tim imao muku!!!!Samo Spider ko god moze da ga uzme to je moj savet!

Alix 30.07.2008 12:39

PROEL I-format (takav mu je tvornički naziv)...Sranje u njemu je da ako staviš tešku klaviaturu moraš da jako pritegneš šerafe sa vanjske strane (na onoj nosilnoj šipki) i šta se desi?Kad odpustiš šerafe ne vjevi ostane RUPA od šerafa...I sad par puta tako napraviš i same rupice na prednjoj strani što je jako ružno...Druga stvar što ne valja na njemu---Ona šipka kad se ućerava u 3-noge---Ona plastika stalno iz njih izpada i par puta je vratiš nazad,počne da lufta...I šta se desi?Cjeli stalak ima lufta ko đavo,one šerafe sa strane (ona dva dole što vrtiš u suprotne smjeri) zategneš do kraja i sjebeš im navoj i šta si napravio?Sjebo stalak...Ne znam meni je SPIDER majka bila i ostala...

Millan 30.07.2008 14:10

Ja imam Proel KK20 vec 4-5 godina, i nemam nikakvih problema sa njim, jedino sto me nervira je sto je iz 2 dela kad se rasklopi. Spider bih uzeo jedino sto je iz jednog dela, ima torbu i mogu da ga stavim na ledja, i ponesem maltene sve odjednom, pa da manje puta trcim od kola do bine gde postavljam opremu...:D Treba misliti i na noge!:lol:

svirko 30.07.2008 14:51

Ja sam nedavno,

kupio SpyderPro stalak, i mogu samo reći da je super stabilan, nema cimanja niti naprijed niti nazad, jedino baš dok ga primiš i nadižeš.
probao sam i malo jače udarat, a da ne pritežem šarafe ko sivonja, i to drži besprijekorno.
I eto za sad samo riječi hvale za Spyder Pro

Pozdrav,

Svirko

TomyCroSound 30.07.2008 16:24

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 45294)
Ma puca na varovima i znas sta se jos desavalo!Lomile su mi se i one plastike na kraju roga sto drze klavijaturu da ne sklizne sa stalka!I jos jedna mnogo bitna stvar brate,posle nekog vremena ne dugog proglajzaju mu srafovi pa sam i sa tim imao muku!!!!Samo Spider ko god moze da ga uzme to je moj savet!

ovog pucanja se bojim...nije mi jasno što se njiše kljav lijevo-desno ako su željezne ruke... a ako šaraf probije plastiku... ubušim fixnu rupu u stalak il tako nešto, tog me i nije strah...
;ma kakva plastika ispadne ??! ona koja stup drži da ne ide do poda?!

Vex 06.08.2008 02:44

Imam Spider Pro stalak za 2 klavijature vec dugo i evo moje vidjenje istog:

Odlican je,ali samo za onog ko svira jednu (ili neke bas 2 "napolitanke") (veliku debelu -citaj aranzera) klavijaturu,
,da je postavis na gornji deo,a na ovaj donji da odmaras i zaglavljujes noge po potrebi ili ti samo kepec moze da svira na spider za 2 klavijature-te 2 klavijature,ja bi kicmu iskrivio za sve pare od savijanja za upotrebu donje klavijature i otkinula shaka od bolova jer bi morao da sviram pod uglom od 90 stepeni...eto toliko je dobar za 2 klavijature,duzina glavnog stuba mu je bas vrlina~X(
A i dodatak za pecaljku je mnogo retardirano resen. Ne daj boze da sviras na nekoj drvenoj malo labilnoj bini ima da ti se trese taj namesteni dodatak za mikrofon i on sa njim kao stap za pecanje ako se pevacica ili pevac malo razmrda. Toliko.

medino 06.08.2008 06:58

ja sam prvo svirao na proelovom poznatom stalku (onom sa 3 noge i 2 roga),kasnije sam ga prodao i kupio spidera,svirao ga 3 meseca i....i sad kao sto vidite opet radim na proelu...mislim da je spider samo lep i nista vise...eto,to je moje misljenje posle posedovanja oba stalka...

Alix 06.08.2008 09:52

Svakom svoje mišljenje...A za ono gore štoje drug reko za dužinu ruke i svoranje pod uglom 90*....
Ja sam to rješio što sam kupio oba stalka (jedan bio izgreban ko đavo)...i onaj što NIJE PRO ima dužu glavnu ruku nego onaj PRO...uzmeš alat,i s jednog skineš ruku i staviš,s drugog rebra što se izvlače i imaš pravu kombinaciju...razlika 10cm i te kako olakšava...A ima još jedna bolja metoda...Ja sam kupio kod nas za 15eur one složljive stolice za peglanje...Ofarbo u srebrno,i gdje sviram,odklopim je,sejdnem na nju i ko pravi čovjek odsviram cjelu tezgu bez problema...Inače prije je QiuckLock imo neke specialne stolice ali im je cjena bila oko 180eura a plus toga teške su ko đavo...

vladan.pro 07.08.2008 18:53

Imam 2 klavijature na spideru pro i nemam nikakvih problema sa istim.

daliborkorg 07.08.2008 19:13

Meni na spajderu klavijatura (pa1xpro) stoji kao toranj u Pizi. Sav se iskrivio, uzas.

erno11 05.10.2008 14:03

Ma spider je spider. prije 2 sedmice sam sebi kupio spider. kao amater i pocetnik.:)

Enes-am21 16.11.2008 21:48

spyder je zaaaaaaaaaaaakon!!! ne bih ga dao nizasta na svijetu...

milanceshow 17.11.2008 02:16

*ebo me Spider PRO!!!!!

Ja sam pre 2-3 dana kupio Spider PRO......a jos ga nisam nosio na svirku!
Imam i Proel i zadovoljan sam njime!
Prva osnovna i jedina,a naj bitnija zamerka..........

Ko je od muzicara vislji od 170cm ,a svira 2 klavijature,imace problema.Nizak mi je stalak..............:mad:

milanche007 17.11.2008 02:34

a da li je neko razmisljao o ULTIMATE stalku?cini mi se da je bolje kad klavijature stoje pravo kao na stolu,nego da su nagnute,ma nemam pojma....
eto,da predlozim i drugu firmu ne samo taj K&M.:D

Vule 17.11.2008 04:24

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 58589)
Ko je od muzicara vislji od 170cm ,a svira 2 klavijature,imace problema.Nizak mi je stalak..............:mad:

Brate znaci ja sa 196 ne mogu da sviram sa tim stalkom?:confused:

E sad se pitam kako li to uopste radim posjednje dve godine...:lol:

P.S. pricam o Spider PRO modelu...

ognjen-ogy 17.11.2008 04:44

QucikLock

ALIX ima ta firma .... Ja imam njihove stalke za kutije i mogu ti reći da su extra, drže buraz ko ludi .... nisu teški, praktični, ja ih bacam ko cjepance i opet im ništa hahha .... Za stalke za sint nisam još čuo, ali ako izbace na tržište to, ja sebi uzimam .... Eto toliko koliko ja znam .... Poozzz

josipv 17.11.2008 20:31

Ljudi moji pa sta kupujete spidere pro ako su vam niski,uzmite obican spider i problem rijesen.........

milanceshow 17.11.2008 21:51

@josipv
Brate!!!!!Ti si skroz upravu!!!!1000% si upravu!!!!!

Ja sam sada pogledao specifikacije.Kakva sam budala!!!!!

milanceshow 17.11.2008 22:15

Highslide JS

The »Spider Pro« is the further development of the »Spider« keyboard stand. The »Spider Pro« is equipped with a pair of extendable support arms, as well as an additional pair of extendable support arms with a 15° tilt angle. The »Spider Pro« can be fitted with additional support arms for a third keyboard. The »Spider Pro« also has a 3/8" or 5/8" threaded connection for attaching microphone booms. The tilt of the »Spider Pro« is greater than that of the »Spider« to allow easier playing when two keyboards are being used. On top of this, the »Spider Pro« also provides optimum leg movement thanks to the raised design of its feet, continuously variable height adjustment and a special mechanism for collapsing the stand as well as easy carrying of the stand in the bag, which is available as an optional extra.
Maximum load capacity per tier: 35 kg, Wt: 9.7 kg; H: 1310 mm, Depth: 300/475 mm.

Highslide JS
The keyboard stand of the future from K&M - the »Spider«. This is innovative design in combination with very modern technology. Its sturdy aluminum section column rests on four aluminum tube legs, which provide the greatest possible freedom of movement of the legs. Infinitely variable adjustment of the height of the support arms can be carried out at the flick of a wrist by means of an ergonomically shaped clamp screw. For transport, the legs and the support arms fold up. The small packing unit can then be transported in a carrier bag (Order-No. 18851). The »Spider« can be equipped with further support arms.
Maximum load capacity per tier: 35 kg, Wt: 9.2 kg; H: 1410 mm, Depth: 280 mm.

Highslide JS
The next generation of the »Baby-Spider« keyboard stand, equipped with a pair of extendable support arms, a 3/8" or 5/8" threaded connector for the attachment of microphone booms and a cable clamp for cable management. The stand provides infinitely variable height adjustment and a gradually adjustment of the depth. The stand collapses easily in one piece. The »Baby-Spider Pro« can be extended for a second keyboard with the support arms 18865 or 18866. For transport the carrying case 18846 is optional available. Maximum load per tier: 35 kg. Wt: 8.2 kg, H: 990 mm, D: 300/475 mm.

Ovo su specifikacije SPIDER stalaka.....Podebljao sam vazne informacije.Razlika u visini stalka je :

Spider Pro----H: 1310 mm
Spider--------H: 1410 mm
Baby-Spider-- H: 990 mm

Vule 17.11.2008 22:16

Ja stvarno ne razumem kome je Spider pro nizak...em jos vise od polovine sviraca sedi na barskim stolicama dok sviraju...:confused:

milanceshow 17.11.2008 22:35

Da sviram 1 klavijaturu,ni meni nebi bio nizak.Ali posto sviram 2 klavijature koje po gabaritu nisu nimalo male,a kada namestim da mogu lepo da vidim aranzer,meni je stalak nizak......
Nisam ni preterano visok,a nisam ni nizak!!!!!187cm,105 kg =))

Vule 17.11.2008 22:37

Ne znam Brate sad stvarno kako ih postavljas...znas sta sam svirao i sta sviram...lepo izvucem drzace za po dve rupe napred,podignem kljave koliko mi treba i imam na sipci jos 7-8 cm slobodno...sedim,stojim i sviram bez problema...a i visinu od 197 cm...:(

Marco7 18.11.2008 20:04

I meni je nizak kad stavljam dve klavijature a kad nosim jednu onda je ok ;)

Enes-am21 20.11.2008 14:00

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 58734)
Da sviram 1 klavijaturu,ni meni nebi bio nizak.Ali posto sviram 2 klavijature koje po gabaritu nisu nimalo male,a kada namestim da mogu lepo da vidim aranzer,meni je stalak nizak......
Nisam ni preterano visok,a nisam ni nizak!!!!!187cm,105 kg =))

vidis milanche, slicnih smo dimenzija, ja sam malo nizi (184cm), al meni je spider pro super, nemam nikakvih poteskoca niti problema

milanceshow 20.11.2008 14:52

Ma ja volim preglednost,a dimenzije mojih klavijatura nisu nimalo male.Tako da me isludjuje kad moram da se savijam da bi video aranzer.Ja inace i pevam pa je malo problem ako ja moram da prekinem da pevam da bi sago glavu dole da promenim ritam.
Ja licno volim da mi je solo klavijatura malo iskosena,tako da gornja klavijatura lepo legne na ruku,tj. da ruka lepo legne na klavijaturu.....

Kada podignem do kraja gornju klavijaturu koja je blago iskosena,ona meni dodje do polovine stomaka,a ustvari ona treba da mi bude u visini ramena (mozda za nijansu nize).

Kada postavim to tako,onda meni aranzer dodje do "mosnica".....;)

Jednostavno mi ne odgovara da mi ruke stoje ispod horizontale dok sviram,tj. da mi budu spustene.

Jbg,zna se kada ruke spustamo nadole......;):D

Ja stojim onako ponosno kad sviram,da me vide ljudi sto sam lep........=)) Nemogu ja da se savijam ko neki prut.....=))
-----------------------------------------
Iako je nov stalak,Ja cu da ga prepravim.To mu je ,sto mu je............

Trenutno vrijeme na Forumu 13:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org