![]() |
|
Sta vam smeta na forumu?
Evo ovu temu sam odlucio da postavim da svako izrazi svoje misljenje o raznim stvarima..nekome ce se mozda ciniti da je glupa ali probajmo..samo vas sve zamoljavam bez svadje da nebi doslo da ja jedem BANane hehe
Evo sta meni najvise smeta...kao sto svi znate dowload je omogucen sa 25 postova sad neki "clanovi" za koje ja ne brojim da su, vec imaju nalog nekoliko vremena pa su poskidali i boga i naroda (nemam nista protiv) bez i jednog posta...sad kad se je pravilnik promenio prisiljeni su da nakupe tih jadnih 25 postova nekako...postovi se ne broje u svastari i demo snimcima pa ajd da udarimo po temama.....ti clanovi pisu neke bezvezne kometare bez ikakog znanja o stvari kojoj se radi...primjer ja se nikad nisam odazivo na temu Roland aranžeri o kojim nemam pojma pa sam na forumu skoro 4 godine i imam samo 300 i kusur postova vec sam tu da pomazem u sta sam siguran i znam..a ovde svako nesto buba po svoje upotrebljavajuci spam hehe evo da jos pohvalim radove moderatora nikad nisam vidio toliko banovanih clanova neko u zadnjih mesec dana poozz |
Evo ja naprimjer se nemam za sta da zalim...ok ja mogu da skidam na downloadu,ali nije mi samo radi toga interesantan ovaj forum,vec i zbog drugih stvari...Kad nesto pametno procitam naprimjer a ima ovdje puno toga pametnog a ono sto znam gledam da rado pomognem koliko mogu i to je to...Sto se tice moderatora nemam nikakvih problema za sada i ljudi rade svoj posao...e to bi bilo sve za sada....Poooz
|
Auh, dobra tema nema sta. :)
I meni smetaju ti bezvezni postovi (uglavnom ponavljanje vec recenog) da bi se skupio post za download. Pored toga, najvise me izbacuje iz takta to npr. kada je tema konkretno neki model klavijature i nadje se neko da smori sa nekim bezveznim postom. Da pojasnim, ako je tema ketron audya, pocinje prica o utiscima raznih clanova koji su je probali, zamerke i pohvale... Sve to ide dok se ne nadje neki baja da kaze "MA KAKAV KETRON, KORG (yamaha ili nesto vec sesto) CE DA GA POJEDE". A niti je probao aranzer, niti ga je uzivo video a tu nesto prica. Al to nije samo na forumu, uopste je tako u zivotu i ne samo za klavijature. Tako da je ovaj problem nemoguce iskoreniti. Ostalo je sve ok, zato i cuvamo nas mali forum. :) |
Već me dosta dugo smeta jedna stvar .
Postavljanje u downoload ritmova koji su jako loši, postavljanje jednih te istih ritmova ( loših ) . Ne vidim svrhu toga da se stavlja nešto od čega koristi nema... Govorim pretežno za yamahine ritmove i boje . To sam primjetio davno i evo prilike da to i napišem . |
UH,tema kao stvorena da se ja ovde izjasnim :D Ali prosto ne znam posle skorasnjih iskustava sta da napisem ..ako samo kazem da ne zelim da pisem sta mi smeta Gega ce mi odmah lupiti upozorenje jer se nisam izjasnio na zadatu temu,otisao sam u off ,jel'te :p ...a ako stvarno pustim jezik onda mi ne gine ban jer komentarisem rad vlasti ...tako da ,okreni obrni-cuti i trpi ,ili ako ti se ne svidja-idi:(( (govorim u svoje ime,da ne bude zabune)
|
Tema je dobra>Meni smeta samo to sto su mnogi rekli za nove clanove foruma da pokusavaju da skupe postove na brzinu i onda da mogu da skidaju sta im je volja.
Ne znam zasto to rade,postavljaju bezvezne teme umesto da se ukljuce u teme koje vec postoje a ima ih dosta,pa malo prodiskutuju i eto za cas 25 postova. naravno niko od nas nije savrsen!!!! |
Citat:
romario druze, procitaj ovo: http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15404 sad ce opet neko da se javi i da se zali sto ne moze da skida set za njegov korg le (:| |
Meni smeta nece niko da se druzi samnom :(
a sta ce mi smetati, sve je ok i sajt radi perfektno... Jedino malo ovu plavu boju da je promjeniti u roza, mozda bi vise bilo dami :)) |
hehehe bravo armine....Pooz
|
**
@vex
Ovaj sajt je jedan od retkih ako ne i jedini koji jos funkcionise sa ovolikim brojem clanova i ovolikim protokom podataka (ne mislim samo na download :)) i koji NIJE KOMERCIJALAN. Cilj nam je druzenje,razmena iskustva i da sajt bude jedna platforma gde ce se ljudi ugodno osecati ,sto ne znaci da je Zeljoteka. Svaki moderator od prvog do zadnjeg ovaj posao radi dobrovoljno i bez ikakve novcane naknade,znaci zrtvuje svoje slobodno vreme . Trudimo se da sajt zadrzi neki nivo i da se na njemu komunicira civilizovano....a zato je neophodan kucni red tj. pravilnik. Svi ozbiljni predlozi sto se poboljsanja tice ce se razmotriti.....a ako neko zeli da izrazi svoje nezadovoljstvo u vezi rada nekog od modova,postoji nacin za to... imate kontak adresu administratora pa nije potrebno ovde pisati i zapocinjati diskusiju koja se moze zavrsiti neslavno. |
Ja cu biti kratak,ova tema je mogla da nosi naslov Kako doprineti da sajt bude kvalitetniji.Jednostavno,ako nekom nesto smeta,tipa da se otvaraju iste teme,od novih clanova da bi skupili postove,zaobidjite je,ili nedolazite na sajt,niko nikoga tu ne tera da dodje,a druga stvar nemate predstavu koliko je vremena potrebno odvojiti da se sajt odrzava,i sta se sve iza kulisa radi,da bi se nesto poboljsalo,a svi moderatori to rade dobrovoljno.
Milane dobro si primetio,ima puno banana,a i bice,ali to ne oduzima tvoje slobodno vreme nego nase,tako da moderatori rade punom parom. |
Pročitaj pravilnik
porčitaj pravilnik :)
kad neko od novih članova dođe i postavi neku temu jer mu nešto nije jasno i traži pomoć,ovo je sad najčešća stvar što se dešava na ovom forumu,odgovoriće mu bar trojica bilo moderatori ili OBIČNI članovi da je o tome pisano,pisano možda jeste ali pre sto godina pod ko zna kojim naslovom da te bog sačuva do nađeš,ja milion puta isto ne mogu da nađem kad mi nešto treba a pretraživač jako loše radi. A da ne pričam još kad dođe novi pa ne zna gde je levo na sajtu a kamoli do provali kako sve funkcioniše,gledam po sebi na koliko sajtova sam registrovan a nemam pojma ništa na njima jer ih nisam ni koristio jedino sam ovde aktivan i eto to je to otprilike. inače ima super ljudi ovde i pomoć se može dobiti e sad jedino zavisi kako je tražiš i da li si ponovio pitanje ili ne :) da dodam,da se uvede u pravilnik da bi sajt bio kvalitetniji da ne bi bilo i dalje ovako,taj što napiše da je već pisano o tome da bude obavezan da ostavi link gde je pisano o tome u kojoj temi |
spam
pozdrav ekipi.
Novi sam na forumu,ne bavim sa profesionalno glazbom.Nabavio sam workstation za svoj gušt i pokušao skinuti neke boje.Neide,naravno.Traže donaciju,da se igraju kvizovi ili da se spamma po forumu.Šta ću ja napisati kad nemam pojma.Čitam forum da naučim nešto od iskusnih ljudi. Ovo je smješno,da se fino izrazim. Neću vam dati novac ni igrat kvizove.(nemogu vjerovati,veću glupost nisam dugo vidio)Ovo je moj prvi i zadnji post. sretno Vam bilo. |
A vidi ovog @Ytres-a.......
al ga je baš tresnuo...... @ mimiki.... ne bi se baš složio da pretraživač ne radi dobro. Evo....na primjer....tražiš nešto o tercama recimo za Korg TR...ukucaš...TERCE KORG TR...ali....većina ljudi griješe pa odma pritisne gumb Pretraga.... A lijepo imaju raspoređene sekcije.....isto kao i na forumu... I normalno da te terce nečeš tražit pod roland, nego pod sekcijom Workstation....Korg.. I izbaci postove sve koji su vezani za terce na TR. Konkretno, vidim da ti imaš PA 1X....ja evo pod sekcijom Aranžeri - Korg, našao 5 tema vezano uz terce. Govorim ovo kao primjer... Druga je stvar što neko napiše nejasan podatak koji traži... E...to niti Google niti Opera niti Mozilla nemogu odma razaznat.... |
moja tema sa demo snimcima se zove mimiki-demo snimci a ako otkucam samo mimiki demo on ne može da nađe
|
I ja se slazem sa kolegom "mimiki"pretrazivac je bar meni mnogo nejasan npr.ukucas loop pa 800 izadje mnogo stvari koje veze nemaju sa pa 800 a kamoli sa loop-om,ili pre neki dan sam se interesovao za korg x3(karakteristike,cena......)jedva sam ziv nasao da nesto ima.Inace uglavnom imam poteskoca da nadjem ono sto mi treba i nikad nisam siguran da li je to sve sto ima na sajtu,ali imam jedan predlog koji neznam da li je izvodljiv(nisam bas strucan sa kompijuterima).Da se postave kategorije recimo za korg pa1x i da sve sto ima o pa1x stoji samo na tom mestu isto tako za roland g7o,triton le .....mislim da bis e tako mnogo lakse dolazilo do informacija.ako nisam dobro objasnio sta hocu da kazem,evo primer: interesuje me recimo korg x5d.idem u sliche ukucam"korg x5d" i pogledajte koliko stvari izadje a nigde x5d.sve ostalo na sajtu je bas ok mada nemam puno vremena da budem ovde.
|
1)Direktno mi smetalo sto neki novi clanovi ne znaju kako da skidaju iz "download"zone,jer cak neki verovatno nisu ni pravilnik procitali,i znali su da smaraju na PP da im ja skinem neke farbe,boje,semplove i da im posaljem na mail....mislim totalni apsurd,bezobrazluk!!!Na srecu me ne smaraju vise(bilo je 3-4)i svaki sledeci ce biti prijavljen adminima!
2)Mnogo vise mi smeta sto kad odem u download sekciju,i vidim neki "novi"sempl,skinem ga,i na kraju kad ga preslusam ispostavi se da vec imam taj sempl pod drugim imenom,koji je neko nekad postavio!! :S Nije lepo tudje semplove preimenovati , i onda napisati da je taj sempl od tog i tog clana.To za mene direktna kradja..dosta je bilo takvih semplova ,cak sam i napisao nekad negde da pre nego sto se uploaduju da se dobro proveri od stane clana koji zeli da ga postavi,da li taj sempl vec postoji!Slazem se da se postavi isti sempl ali samo ako je modifikovan u kotekstu da je manje velicine kao sto je skoro postavio neki clan i to konkretno "cici gitaru"i taj sempl je bio vise nego duplo manji od originalnog sempla.Jedino tako i nikako drugacije se ne slazem da se ponavaljaju semplovi!!! 3)Ako sam postavio neku temu i ta tema se odnosi na konkretne i direktne neke stvari,zasto admini dozvoljavaju da se u toj temi javalju neki clanovi i da postavlaju neke svoje teme i price koje nemaju veze sa vezom!?? konkretno kad sam postavio post da "menjam moj spider za PRO-a"neko je postavio temu "a gde ima da se kupi polovan negde u bosni,koliko se krecu polovni stalci,itd...sa samim tim moja tema vise gubi svaki smisao,i naravno ostavio sam jedan komentar da je taj neko promasio temu i posle samo par minuta je moj post bio obrisan od stane admina,a ja se pitam zasto???!!! Ovo su neke veoma bitne stvari koje mi smetaju,ali nisam na kraju srca ni bas toliko zadrt,definitnvno nemam neke vece primedbe na rad nasih admina,osim ovih sto sam naveo,i nadam se u buduce da ce se ovo postovati sto sam napisao!! |
@ energy.....
ajde malo pažljivije ukucaj u ovu pretragu... Evo....loop PA 800...... Podsekcija Aranžeri-Korg.... Izbaci mnogo tema vezane za Korg PA seriju, a između ostalog i post pod nazivom " Detaljno uputstvo za lupove u pa800" I nije mi jasno kako to niste mogli pronaći... http://www.yu-midi.org/forum/search.php?searchid=445762 @ mimiki... evo što sam pronašao pod mimiki-demo snimci.. http://www.yu-midi.org/forum/search.php?searchid=445775 |
ja bi samo da podsetim kolege koji josh uvek imaju nameru da ovde pisu:
ova tema nije od moderatora otvorena vec od jednog forumasa kao sto ste i vi (naravno i ja) mislim da tu ima razlike ... il je drug lekic vec preso na drugu stranu? ako je tako, onda se izvinjavam za desinformaciju pozdrav |
Kolega @grandia....
a nego gdje su Moderatori nego na forumu? Možda na televiziji? I nego šta su Moderatori nego i sami forumaši?? I kakve veze ima jel tema otvorena od Moderatora ili " običnih forumaša ", kako Vi kažete? A drugih strana....ima ih raznih.....zavisi ko i na kakav način prelazi..... |
kolega grandia stvarno ne razumem sta hocete docarati sa svojim postom
|
Za one koji imaju problema sa trazenjem na forumima. Pokusajte da trazite preko google-a: utipka se u google pojam koji se trazi, razmak, i doda se naprimjer za ovaj forum "site:www.yu-midi.com/forum"! Sretno!
|
Meni smeta što par članova na ovom sajtu pišu na svakoj tami o kojoj nemaju pojma, samo da bi nalupali što više postova!:-O Ja ako se u nešto ne razumijem, o tome neću da lupam bez veze, ali ima nekih koji bubnu bilo što samo da redaju postove! Bez veze! Inače ostalo sve je ok. Poštujem rad moderatora i treba slušat ljude. Nisu oni bez veze moderatori, i treba cijeniti njihov rad. Nije lako ni njima ovolike greške ispravljati! Pozdrav...;)
|
zaboravih malo pre.....smeta mi sto nema malo vise koleginica ili buducih koleginica,bilo pevacica ili muzicarki:)
e to bi onda bilo pravo druzenje!!!;) |
poz. duže sam vrijeme na ovom sajtu, zbog malo slobodnog vremena i bezveznog lupetanja nisam skupljao postove, a imao sam i uplaod sad kad sam počeo da skupljam bio sam banovan.
|
@ simkeres...
koliko se ja sjećam...ima kolegica još prisutnih,... ali bilo je i onih koje su skoro otjerane...jel su nešto napisale...a nekolicina kolega odma napala da su ne samo pogriješile temu, nego i forum za ono što su upitale... Umjesto da se damama pomogne.... @ nelica2002... Vi imate dva upozorenja za nepotrebno skupljanje postova.. Nije poanta ove mjere da se piše samo da se piše....nego da se u postu odgovori kvalitetno, ili argumentira ono što se piše....a ne tip odgovora....slažem se...može to...ne može ovo.... |
Citat:
ma znam drug svirko, zbog toga sam i pisao ono tamo ...:) cini mise da se kolege zale jedan drugome, kao da moderatori ovu temu ne vide ... a znamo svi sta de desilo na onu tamo gde je milespr pisao ... tamo niko nije bio na televiziji =)) pozdrav |
Kolega @grandia---
a šta se to tako strašno desilo u onoj tamo temi?:-w:? |
za malo da se zakljuca, a ovde se vec 2-3 zalili o istim problemima koje je i milespr u toj temi koju je on otvorio napisao ... kazite slobodno svi ako ovo nije malo cudno:confused:
znate me svi vec dugo, nikad nisam a i necu nikoga da vredjam, pogotovo kolege koje vec skoro godinu ipo ovde na forumu poznajem i cenim. naravno nemam ni nista protiv kolege lekica. absolutno nista. cenim i volim vas sve kao drugove al mozda je jedna mala drugarska raspravka il diskusija potrebna da se opet svi zajedno postujemo kao nekada ... |
Ma sve je ok....
niko nikog ne vrijeđa niti se ljuti na koga... Samo želimo svi skupa da se drugarski raspravljamo..o muzici...o forumu.. ali sa dobrim argumentima |
poz. svirko da li još vrijedi da se tvoj žiro raćun uplati donacija za sajt.
|
kolega za to pitanje postoji druga tema
|
dobro kolega lekic, svirko je komentirao moj post pa sam usput pitao
|
@mimiki
To što ne pronalazi tvoj demo kada kucaš mimiki demo je zato štp ti je naslov mimiki-demo, tako da se tretira kao jedna reč. Da si dao naslov mimiki - demo, ne bi bilo problema. Inače pretraživač radi besprekorno. Stvar je u tome da korišćenje pretraživača na forumuma nije isto čto i korišćenje pretraživača sa indeksiranjem, kao google. Mora se znati kako da se koristi, a ne samo da se ukuca reč. U svakom slučaju, pošto nas google poprilično dobro indeksira sada, dodaću i google pretragu sajta. Čisto za one koji ne znaju da koriste ovu. Ostale stvari ne želim da po milioniti put komentarišem. Uglavnom se vrti isto. Odgovorim, po ko zna koji put, ali onda se nađe neko ko nije pročitao odgovor, pa pita ponovo. I tako u krug... |
kapiram ja Vaxter zašto on meni ne nađe,ali opet kažem da pretražovač nije nimalo praktičan,pazi sad.meni nešto treba i sad hoću da nađem i ja onda ispada moram da znam tačan naziv teme u kojoj je pisano o tome,a kad postaviš temu i ako se neko seća da je pisano o tome uglavnom ide pod LOCK,a gde pisano bog te pita i pod kojim naslovom ja sam par puta tako nešto pokušao da nađem ali nisam uspeo
|
@mimiki
Naslov Vase teme je korigovan u smislu razmaka rijeci. Probajte je sada potraziti preko trazilice "SUCHE". Dovoljno je ukucati i "mimiki demo". Inace sa naslovima tema imamo problema,jer mnogi clanovi kao naslove postave samo rijec "Pomoc..." ili "Problem..."....itd,i onda se to ispravlja i postavljaju konkretniji naslovi,kako bi trazilica bila sto efikasnija. I sami clanovi mogu mnogo pomoci svojom ozbiljnoscu i korektnoscu radu sajta. |
Jos bih dodao jednu informaciju za clanove koje kazu da im je tesko pretrazivati.
Ako trazite nesto u vezi Korg aranzere, ne mora traziti preko SUCHE pa da pretrazivac izbaci rezultate iz celi forum. Nego udjete u Korg Aranzere sekcija i na okvir odma iznad teme sa desne strane imate "Pretrazi ovaj forum". Tako pretrazujete samo taj deo od foruma i nece vam izbaciti rezultate koje nisu vezane uz vas problem. A sve ovo je vezano sa ono pravilo "upoznajte se sa foruma" .... i onako provodite prilicno vreme na foruma, lako je skontati sta kako funkcionise. Ja licno oko pretrage ne vidim problema, jer i licno sam naisao na slucaje gde clan koji samo sto se uclanio odma postavlja tema, a tema je vec postoji od ranije i zaista je lako naci. U vecinom slucaje clanovi se uopce necu smarati da traze nego jednostavno pitaju u novu temu. |
Jedino sto je u stvari nezgodno u vezi pretrage je to sto se ignorise pretraga ako se unesu samo jedan,dva ili tri karaktera - sto je naravno opravdano i logicno, da ne bi izaslo milion rezultata...tako da ko trazi nesto za recimo X5D ( ili ja trazio X50 pre neki dan nisam nasao nista) to mora peske i tu nema spasa...da sam kucao korg x50 recimo ,izbacio mi mi dosta rezultata zbog korg,ali x50 se ne uzima za pretragu.
|
@mimiki
Postoji napredna pretraga u kojoj možeš definisati da li se pretražuju naslovi samo, ili i tekstovi. Pretraga radi zaista kako i treba da radi na jednom forumu, samo je treba znati koristiti. Mada, ja i kada pretražujem sa brzom pretragom nađem uvek ono što mi treba. Treba odabrati i pravi termin za pretragu. Nije to samo bubnuti prvu reč koja ti padne na pamet. Nije to google koji milione godišnje izdvaja u istraživanje šta ljudi očekuju da dobiju kao rezultat, kada kucaju neku reč. :) Moraš znati šta tražiš. |
sta je jos lose? kada si ti poslednji odgovorio u nekoj temi i posle nekog vremena hoces nesto da dodas ili da pitas mozda nije bitno ,poslednji si komentarisao svoj demo pa hoces nesto novo da stavis,sta se desava kad odgovoris ,nista,ne vidi se kao nov post i to ce neko da vidi da si ti nesto rekao na svetog Petra
|
Trenutno vrijeme na Forumu 15:35 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org