![]() |
Korg PA 60??????
Hallo svima muzicarima!
neznam se odlucit sta da radim! sviram momentalno Yamahu Psr 1500 i Korg TR61! o ovom korgu netrebamo da pricamo ali o yamahi! dosad sam stvarno bio zadovoljan s yamahom sto se tice ritmova jer ima stvarno dobrih ritmova za nju, koji se mogu i po zelji u style creatoru preradjivat.ali ipak ja mislim da to nije to! razmisljo sam o Korgu PA 60 sta bi vi rekli za to ????? a neka malo druga stvar jeli radi pa 60 s hi synthesom od tritona i jeli podrzava semplove ???? molio bi vas za odgovor ! hvala unaprijed Roso |
Jarane...Ukratko kazano Pa50 ili PA60 to ti je isti đavo...Dakle ovaj je kao scrn a onaj srebrn...Kolko ja znam PA50 je čak noviji model od 60-ke i može se nadgraditi u pa80 za slabih 300eura...A za PA60 i ne znam ...Ali kolko sam informisan PA60 je kanta zato što ga je jako malo muzičara kupovaklo i nije bio neki uspješan u prodaji kao što su PA80 i PA50...Dakl kolko sam načuo PA60 samo podržava hdd i to je sve što mu je prednost pred PA50-kom...Sad je na tebi da se odlučiš šta i kako...A nadam se da će se na ovaj tvoj post odazvati ljudi koji malo više poznaju PA60 od mene...Ja sam ti samo probo napraviti nekakvu primeru...Pozdrav!
|
ok jarane hvala tebi sto si uzeo vremena da odgovoris!!! znaci 50 ka je novija e vidis i to nisam znao
hvala jarane pozdravn Roso |
Pa vidi...Pa80 je javno izašla 2000-te godine a Pa 60 2002-Pošto svako nije mogo da uzme PA80 valjda zbog cjene Korg se je odlučio da napravi jeftiniju verziju sa manjim proširenjima i to je PA60...E sad pošto je PA60-ka bio užas u prodaji i nije toliko bio popularan Korg je izdo 2003-će PA50 koji je imo još manje proširenja,slabije tipke,itd...Ali je doživio rastur...Dakle prije 2 godine kod nas u Sloveniji su muzičari ludili za PA50...Toj je bio za nas NAJBOLJI aranžer u tom cjenovnom razredu...Doduše svi smo mi imali u glavi nekad postati ponosni vlasnici 80-ke ali ipak smo se s 50-kom tješili...I naravno pošto je 50-ka bila bazirana na Tritonovom tone generatoru imala je odlične harmonike i druge bojice...Mah prijatelju moj eto neću više da pišem ništa pošto su se drugi članovi žalili na mene kao da previše pišem postova,kako bi privuko pažnju...E pa eto ako tako pojedinci misle neka slobodno pročitaju sve i jedan moj post pa ako bude kakava glupost mogu da me psuju kolko hoće...A ionako vidim da sve vše špijuna dolazi na ovaj forum i par puta su mi slali razne mailove i svašta mi pisali...E pa da se nebi s njima svađo-ode ja brate sa foruma pa nek piše ko šta hoće...Jarane šta god da se odlučiš,Korgova PA-serija ti nudi najviše za pare koje platiš i nećeš požaliti nikad...Eto sve najbolje Miletu,Kreši,Nedimu,Blusi,Blatusanu,Fići,Anelu,Vla jki,Korg Useru,Enveru, i još mnogima s kojima sam se dopisivo i navezo kontakte....Pozdrav!
|
PA60 je starija od PA50 al je bolje gradjena, u sintovima nema uopste nikaku
razliku, sto jedan moze moze i drugi samo sto PA60 je bolje gradjen. Ako je u pitanju PSR1500 nemoj ga za ova dva sinta davat, PSR1500 je daleko mocniji od obadva ova sinta, kompleksniji i bolji, on moze bit i u rangu sa PA80. Pozdrav |
Citat:
nije valjda moguce da je psr 1500 tako usporedititi sa pa 80 ! mislim niti li ima semplove niti dobru tastaturu i to ! a ritam se stvarno fino cuje daleko od toga. samo kad poslusam demo mp3 ce s downloada sto ljudi sviraju na pa 50 recemo stvarno se ritam malo bolje cuje od psr ke bolje boje i to ( za moj pojam) mislim radim dan i noc s yamahom da sto vise izvadim is klavijature i nemogu rec da nisam zadovoljan nego nesto mi fali kad slusam demos od korg pa serije Pozdrav hvala vam dosada na odgovrima a ipak bi volio jos koji kommentar da cujem Roso |
Ne kontam kako moze uopste PSR1500 biti u rangu sa PA80????
Da si uporedio recimo PSR9000 ili 9000PRO koju sam ja imao i PA80 ni to cak nemoze u rang sa PA80 zato vise nikad nebi nijednu yamahu uzeo jer sam imo 9000 i 9000PRO i nijedna nema sanse da se poredi sa PA80 bar koliko ja sam dugo svirao na njima sad da bi reko moje misljenje.. Vozdra. |
I ja sam misljenja da se psr 1500 nemoze poredit sa pa80. Nema sanse. A sto se tice pa60 i pa50. Pa 50 je novi pa 60 i 80. I isti su samo sto je prednost kod pa60 HDD, sto pa 50 nema. Jako su dobre klavijature nema sta. I sad mislim da govorim u ime sviju nas, sempel je zakon a nijedna od ti klavijatura to nema. A pa 80 ima. Samo neznam odakle si ti Roso, al zasto ne odratit jos koju tezgu i od tih para uzmi sebi pa80. Klavijatura rastura. Znaci sa njom prvo sto ces sebe 100% zadaovoljit a kamoli goste ili one koji te slusaju a to je navaznije. To ti je moj prijedlog. Ja imam pa50 vec godinu, al jebiga nikakav sam sa parama i stvari sto se muzike tice kupujem samo od para zaradzenih na tezgi. Dakle ako nedobijem na lottu uzimam sebi pa80 :lol:
Pozdrav Alen!!! |
Prijatelju blatusan zaboravili ste jednu veoma vaznu prednost koju PA60 ima nad PA50. Vec je Nedim napisao, a to je "PA60 je bolje fizicki gradjen", daleko bolje i zato je bio i daleko skuplji. Takodjer i PA50 moze sada Hard Drive da ima ugradjen.
|
IMas pravo, i ja sam tek sinoc vidio da korg na pa50 ugradzuje HDD. Dakle automatski je prednost velika. Ali ja ostajem na provm postu za ovu temu od mene. A ko to Alixu nesto govori da samo gluposti prica. Pa de meni nesto napisi pa ces vidjet kako je invalid biti. Alix je ovadje ljudima pomago. a kolko je meni pomogo to je nenormalno. Ja se zahvaljujem. Al ta pizda koja alixu to slala nek se javi i ovaj puta d ati si vidi e-mail. Pozdrav.
|
Ljudi, zasto kad ja nesto napisem to izgleda vama veoma SHOKIRACKO i ne
verujete u tome i pored toga sto sam skroz ispravan? Poverite malo. Kao prvo PSR1500 u SVAKOM smislu moze da se uporedi sa PA80. Kao prvo njegovi ROM pojesce 2 PA80 a ima jos mnogo tih cinjenica. Blusa, nije tako nimalo, UOPSTE...PSR1500 i PSR3000 su noviji sintovi, skojima se ne moze PSR9000 uporedjivat, nije ni blizo to, PSR1500/3000 su daleko mocniji i napredniji...il pricam nesto iz inata sada??? Dajte uozbiljite se ne prichajte prazne i suplje price. Skoro svi znate kako se ja PONASAM prema KORG aranzerima i uvek se zakacim na bazi toga, al ako ih volim to ne znaci da su najbolji, niti mogu po mome da pricam da su najbolji ako nisu, cinjenice govore da je prica drugacija malo. Pozdrav |
Nije jaro nego nemogu samo shvatit kako moze psr1500 biti bolji nego Pa80. To mi je nejasno. Ili da se moze uporedit.
|
Nedim: imo sam i 9000 i 9000PRO sviro sam i na 1500 i 3000PSR
onda sam uzeo 2 PA80. Nema sanse da to uporedjujes jer vidim da izgleda puno slusas sta drugi pricaju i koliko hvale to jer nisu jos imali mogucnost da isprobaju PA80. Uzmi lijepo tu 1500 i PA80 sa flash card i napuni ih obadve klavijature i sviraj na jednoj 7 dana i na drugoj pa onda cu i ja da dodjem sebi heh, jer ovako stvarno suplja mi je ovo prica da komentarisem puno samo kazem sto se mene tice a i znam mnogih drugih ovdje PSR1500 pa cak ni 9000 ni 9000PRO nemoze sa PA80 i to kazem opet sve iz licnog iskustva sa njima. Onaj ko uzme PSR1500 umjesto PA80 on stvarno nema pojma a cak mi se ni ovaj Tyros 2 nesvidja radije bi svirao PA80... Pozdrav |
Joj brate moram da se odazovem na ovaj post...Ma brate mili PSR 1500 kao prvo NEMA pola funkcija i mogućnosti kao PA80...Pa halo samo da napomenem da je PA80 NAJPRODAVANIJI ARANŽER NA SVIJETU...E sad taj podatak pokazuje sve...Nikad nije psr bolja od 80-ke...A da je psr 1500 bolja od psr9000?...Nemam rječi na tu izjavu...Bez ljutnje ali ovo je prećeralo sve granice...
Pozdrav! |
Alix slazem se sa tobom. Ja neznam sad cu reci ovo Neidmu. Jarane pratim te vec dugo, sta znaci pratim, gledam i neznam taj tvoj nacin. ILi se pravi prepotentan, glumis nekad, i ironises mnogo. Dakle ovo smeta jaro. Ja imam licno jednu primjedbu na tebe sta si meni reko davno, al necu to da govorim. I znas i sam da sam te blokiro na msn jer takve ljude ja nevolim, a sumnjam da ih iko voli. Izvanjavm se radi ovoga ali ja nemam vise razumjevanja za tebe Nedime ni za pravilnik.
Alen. |
Ma nisi jedini blatusane heheh..
Ovo mora da je ****** produkcija bila pa zamutio pamet im od vise ove psr9000. No offense ali stvarno izgleda mi smo glupi za tebe a ti onda nas nauci sta novo i to se desava u svakom postu jedno te isto.. :evil: :evil: :evil: |
Ma meni je čudno samo kad sam pročito da u Americi turci rade na PA800 sa 128MB rama...To je čista IZMIŠLJOTINA...Dakle PA800 nema nikako RAMA nego ima intergriranu 64MB memoriju i ne može ni da se smanji niti da se poveća...Tako da na otu izjavu ja nemam rječi...Dakle neke stvari ipak nisu istinite...Pitajte kolegu GAGU taj čovjek je LEGENDA i puno mi je pomogo kao i Mile i stvarno on RASTURA PA1X i PA800-On je VELEMAJSTOR koji zna kako PA-serija diše a i ima puno kilometrine sa Korgovima...Pozdrav!
|
Ok, napisacu ovo najgluplje sto mozem, namerno da ispadnem najveca budala,
pa makar i kad bi me Miki izbacio sa foruma. Kao prvo, ja sam cuo za BOEING 747 i DC10 i ja mislim da je BOEING mnogo bolji od DC10, samo po mome zato sto je vise koriscen. Al ako neki PILOT dodje sad da meni prica da je DC10 bolji ja cu od njega napravit najvecu budalu. Mislim da KRESHO i neki ostali vec razume sta hocu rec. A da predjem na POINT: Alene i ostali, nije vazno ko je sta je, za da vi mene razumete i shvatite sta ja pricam il serem prvo morate biti na nivo mog znanja i iskustva, ispod toga ne ide, ko sto evo sad ne ide. Prvo da dam odgovor Almiru: PA80, nema ni 10% funkcija, niti ROM sto jedan PSR1500 ili 3000 ima, al opet za da to shvatis i razumes moras da znas onliko koliko i ja, kao prvo, 98% tih parametara na sintu ti MOZDA i ne znas sta su i za cega su. PSR1500 je mnogo bolji od PSR9000 zbog mnogo stvari, ne samo sto je noviji nego milion tih sitnica u samom sintu, kao Registracije, ROM, Tools i ostalo. Nadam se da me razumes sta sam hteo reci i naravno i dalje ostajemo prijatelji i kasnije chatamo se na MSN. Alene, prati ti mene kolko hoces al ti mene NIKAD neces razumeti, daleko si ti od TOG razumevanja. Nit se pravim prepotentan nit gluimim nego pricam cinjenice, ja nisam zaljubljen ko VI u KORG il YAMAHA, za mene svaki sint ima svoju vrednost...jest da je PSR bolji od PA80 al ne bi dao PA80 ni za 15 PSRa... kontas to??? Nije meni ni Zlatko nit niko mozak prao, pa da mislis da me je Zlatko nabacio na PSR jer to nije moguce, ja licno kao NEDIM organski mrzim YAMAHINE arranzere i pored toga sto su PROFESIONALNIJI. Al kako da pricam na tvoj nivo i da tebi objasnim nesto kad ANDROMEDA, MOOG, SUPERNOVA, VIRUS, OBERHEIM, ARPM, OSCAR, MELOTRON, MS20, MODULAR, V.A.S.T., AWM2, TGI1, HI, AI2, SUBTRACTIVE, ANALOG, GRANULAR, PHISICAL MODELING, FREQUENCY MODULATION, OAS, OSS, KARMA, MOSS, ARPEGIATOR, DYNAMICS, RANGE, SH101, MODULAR100, MS2000, JUNO, JUPITER, ELKA, BUCHLA, WERSI...da brojim jos... :?: ...su samo reci koje 98% nisi nikad nit cuo a za mene su samo igracke sa kojima se bavim i igram mozda i po 20 sata na dan...jesi sad skontao? Kako ti ocekujes da SE SLAZES sa mnom kad kao prvo nismo na istom nivou, kao drugo 90% toga sto pricam ti nemas ni blage veze sta ja kazem uopste. Naravno na tvoje mesto i ja bi skakao i bunio bi se. Ako ti ne zelis i ne svidja ti se to sto sam rekao, ne prihvataj, daj komentar ko sada i gotovo, ima ljudi tu sto znaju vise i bolje i moze mi dati argumente i cinjenice a ne ... TI SI SAMO PREPOTENTAN, GLUMIS...dokazi me da pricam pogresno, ne samo da pises gluposte koje nisu ispravne i nemaju nikake argumente. To sto si me bokirao je OK, nemam nista protiv, tvoja zelja. Nadam se da su ostali razumeli sta sam rekao, a znam da ti Alene nisi nista od ovoga razumeo unapred, a znam da i ALMIR ce ipak skontati neke stvari. Ako nista vise, G-din Kresho ce vam bolje objasniti o svemu ovome sto sam pisao i ocekujem njegov komentar na ovo. Nemojte se uvrediti Pozdrav |
E moj Nedime...Samo nešto mi objasni...Vidi bez zamjere i svađe...Molim da ne ide ova tema u LOCK kao druge,već da se rasčisti do kraja bar jedna stvar...Kad je Korg izdo T3,M1,O1/W,N364...Koji Yamahini workstationi su im mogli parirati u to vrijeme?Misliš V50,Sy,...NIJEDAN!...Dalje...Kad je Korg izdo I3 arranžer...koji Yamahin PSR je njemu pariro?...KITA...NIJEDAN!Yamahe psr640,i ostale igračke kao prvo imaju NAJSLABIJE tipke što jedan instrument može imati.Dakle to nije ni K od klaviature-sa onim zvučnicima i malom težinom ti ćeš sad reći da je neki PSR u to vrijeme pariro I30-ki...Bogami nije pa ti pičaj šta hoćeš...E sad ti si možda na nivoju poznavanja klaviature i rada...Ali prijatelju moj koliko ti tezgariš zadnja vremena...Meni nije važno 95% funkcija na nijednom sinthu...Dakle meni je bitno da sebi sredim ritmove i da sviram i improviziram...Dakle nisam orientalac ali sam Južnjak i Dvojkaš i sevdalista...Dakle to je taj moj bosanski stil kojeg volim i kojeg nabolje sviram...E sad razlika je VELIKA između ljudi koji sviraju LIVE (tezgaroše) i studijce koji ni nisu baš neki tehničari ali zato dodaju efekte i razne đavole...Evo da ne odužim---Iz vlastitih iskustava mogu reći da Je PA-serija mnogo jača i da je NAJBOLJA za muzičara koji zna da svira i da zaradi pare uživo...E sad za ljude koji sjede u studiju i češu muda da nešto snime---To mene ne zanima nit ću da budem jedan od tih...Dakle meni je muzika veselje i užitak i ne gledam kako ću nešto snimiti i zaraditi pare...jebo ti čovjeka što u muzici vidi samo zaradu i lovu...To je za mene prdaroš a ne muzičar...On muziku s tim iskorištava...Dakle ja lično kad improviziram ili sviram neki fošpil što me dirne u srce-ja zažmirim i počnem da se uvijam i ježim...Dakle PANEM U TRANS finog melosa i osjećam muziku u krvi...A znam da nisam jedini-jer jedino pravi muzičar osjeća muziku u venama...A onaj što sebi nareda elektronike i zvučne kartice i razne đavole a onda gleda da zaradi ili nešto snimi za pare-to za mene nije bio nit će biti muzičar...Bez ljutnje molim...Pozdrav!
|
Ja nemam reci vise, predajem se, u pravu ste svi...
|
Hehehhee, Nedime, da ti nisi nesto zaboravio, sta znaci muzika i koja je svrha muzike? I ja stvarno i nerazumijem to sto si pisao: VIRUS; ANDROMEDA, JUNO, ili sta ja znam, to je iskustvo nema sta. Ti si perfektionista nema sta, a hoces cinjenice? kad kazem da si prepotentan, istina je jer uvijek u svakom postu nesto mutljas vamo tamo a taj kome je trebo savjet ili pomoc nerazumije i ti to sam znas ali hoces da se pokazez i ocekujes pohvalu ili sta ja znam. Ironican, volis brate da ironises nema sta i to jako puno da nenavodim sad koje postove ili sta ja znam. Sto se tice glulme, moze u istu kategoriju sa prepotentnoscu. A kako cemo biti u istom nivo, hahahahaha, ja znam ljudi koji su naprimjer mnogo bolji i iskusniji od tebe i super se razumijemo al ako hoces da navedem nije problem samo javi. A razlog sto sam te blokiro zato sto si mi ga do grla jednom sukno na nasem jeziku receno. I necu da ti psujem i nabrajam nije to moj "NIVO" a samo zato sto te postujem kao starijeg i iskusnijeg covjeka sto se tice svega u zivotu. Sta god sad ja tebi da napises ti ces se naljutit a da ti pravo kazem boli me ona stvar hoces li ili neces jer nije ni tebe nista zabolilo kad si ponizio moju svirku. Al nema veze znas. Dakle opet se preucavas i meni govorim nismo na istom nivou, znaci pravis kao u onim starim filmovima ti neki bogatas a ja rob, sluga kojeg mislis da mozes pljuvat sa visine. Tako ja to vidim i znam da negrijesim. I samo se sjeti, dali je toliko bitno imati milion klavijaturo kao sto imas ti ma da nevjerujem, ili kao ja da dobijem pohvalu za pa50 od covjeka koji ima sve ama bas sve i zna sve i da mi kaze da sam sredio 50-ku kao 80 nije sad skroz da je isto normalno ali je dosta slicno dakle ja sam postigo to radom od 6 mjeseci i nikad nisam zadovoljan i imam zelju a nemam para i nemam koga da me gura. Jer skola je u pitanju poso i majka na samrti. A imam brate volju za muziku ovisim o njoj.To je to
Pozdrav svima vama osim tebi Nedime. |
Prijatelji, molim vas nemojte da psujete. Vi ste redovni clanovi i nemojte da zbog takvih gluposti vas moramo banirati sa foruma :(. Molim vas
Ove teme "koji je aranzer bolji" su veoma glupe, bas iz razloga sto ne postoji "najbolji aranzer". Naravno vremenom se tehnologija mjenja i NOVI jeftini aranzeri postaju bolji od onih nekadasnjih skupih jer kompanije nemaju vise ideja sta to novo da naprave u jeftinom, da bi se prodavao. Jedino da nam naprave aranzer od 5cm duzine i 2.5cm sirine pa da ga sa cackalicom za zube sviramo. Meni je najvaznije kada kupujem aranzer da ima sampler, ima Upper1|Upper2|Upper3|Lower (u Yamahinoj terminologiji R1, R2, R3, Lower), da ima velocity i aftertouch, malo vecu polifoniju (64+) i po mogucnosti portamento. Ako je meni ovo najvaznije to ne znaci da je i vama isto tako. Vjerujem Yamahi i Korgu zato sto sam njihove produkte koristio, to ne znaci da Roland ne valja itd. PA800 mi je zapao za oko jer ima mnogo slicnosti sa novim Yamahinim aranzerima + sve Korgove prednosti. Tako i vi morate da odlucite jednom za uvjek sta je to sto vam je potrebno na aranzeru. Nema stvarno svrhe za svadjom oko ovakvih gluposti, samo prijatelje gubite. Svi ste upravu jer u ovakvoj temi ne postoji jedan odgovor, nije ovo matematika. |
Najgore od svega je shto je vas par tu malo vishe pochelo da subjektivizuje temu, tako da nije ni chudo da nastane ovakva GLUPOST!!!
Kako sam chitao, blusa je pravi pocheo sa subjektivizacijom bez realnih komentara... Dalje ste svi tako nastavili. Sve se svodi na neki vash ukus i neko vashe mishljenje. Iskreno, pitanje je kolikoje bilo koje bitno i realno... Blusa kaze da ne moze da poredi 9000 sa PA80 i da je PA mnogo bolji... Meni nije, ali necu zato nikoga da napadam... Srecom, ovaj put niste otishli u krajnjost, kao shto inache znate, i nadam se da ce se sve ovo zavrshiti mirno... Ova tema, naravno, ide u LOCK! |
Trenutno vrijeme na Forumu 23:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org